2 yıl oldu boşanalı

sbtsnrll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2020
26
10
3
36
boşanalı iki yıl oldu. ama ben onun ve ailesinin bana yaptıgı kötülükleri unutamıyorum arkadaşlar. resmen travma gibiydi. hala aklıma geliyor ara ara ve içime kapanıyorum. normal mi sizce? Bu sure zarfında evde kpss çalıştım ve de kazandım. eylülde atamam olacak işe baslayacagım naipse o zaman unutur muyum? boşandıktan sonra kimse girmedi hayatıma yalnızlıktan mı aklma geliyor? yalnızlıktan mı eşimle bazen de mutlu olduğum günler aklıma geliyor?
neler yaşadığımı soranlar için ek yaıyorum. kocam saygın bir meslekteydi ben atanamamış bir öğretmen. İşim olmadıgı için ailesinden üstü kapalı baskı, ailesinin bana saygısız tutumu, eşimin her seyde onları haklı görmesi, maddi ve manevi olarak ogullarını sömürüsü, esim,n tam bir ruh hastası çıkması en ufak seyde sinir harpleri en küçük kabgada sürekli ayrılık konusması vs.

Son düzenleme:
Unutmamışsınız sanki eşinizi boşanmışsınız önünüze bakın piskolojik destek alabilirsin atlatamıyorsan

Evdesiniz, bir meşguliyetiniz yok ve hayatınıza başkası girmedi diye. Ben de boşandım ve bir psikolog arkadaşım,çivi çiviyi söker bunu hiç unutma demişti.

Biz bu soruların cevabını nasıl bilebiliriz sizce? Tek emin olduğum bu durumun normal olmadığı. Bunu da belli ki çözemeyeceksiniz tek başınıza o nedenle yardım alın şu süreç bitince.

Bazı normal değil diyen arkadaşlara katılmıyorum. Gayet normal bı durum şu an bende aynı şeyleri yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum yani yasamayan bilemez. Bende calısırken aklımdan çıkıyor ama devamlı evde olunan zamanlar hep bu konular kafamın içinde dönüp duruyor. Bu da bı süreç sonuçta kolay değil tabi ama bir gün mutlaka atlatılacak. Allah gönlünüze ferahlık versin insallah

Ben de 4 ay önce boşandım, bu karantınadan önce, dışarda normal hayatımız varken, oyalanıyorduk tabi, çok iyidim, pek düşünmüyordum ama bu karantina olduğundan beri evde, sürekli düşünüyorum. Hep aklımda, şu olmuştu, bu olmuştu, o bunu demişti, ben bunu demiştim. Kafamın içinde bunlar var. Gayet normal, evdesiniz, hayatınızda kimse yok. Bence etrafa biraz bakın artık, hayatınıza birini sokmaya çalışın önce.

Bi destek alsaniz keşke.
Calismiyosunuz ve surekli evde olup dusunmeye cok vaktiniz oldugu icin beyninizin bi kosesinde hep eskiyi dusunuyosunuz belli ki. Ama 2 sene de cok cok uzun bi zaman.

Bence calismadiginiz icin yeni bir duzen oturtmadiginiz icin calisirsiniz sosyal cevreniz olur umrunuz olmaz bosandiysaniz yanlis biri ve evlilikmis bence az sabirli olun ise baslayinca hersey sizin icin çok daha guzel olucak guzel gunleriniz ardindan kotu swyler yasamssinizki bugun bosandiniz yolunuza bakin belki karsiniza sizi daha cok mutlu edecek biri cikicaktir

Kesinlikle işe başla,güne güzel başla enerjini topla,dua et. Bilmediğin duaları ezberle,müzik dinle kendini motive et.. sonra yeni bir aşk.. ama temkinli ve iyice tanı

Kendinize uğraşacak hobiler edinin sizi mutlu edecek uğraşlar olsun. Kitap okuyun maneviyatinizi güçlendirin spor yapın önce bedenizi sonra ruhunuzu rahatlatın şarkı söyleyin Hatta dans edin bakın bunlar psikolojiyi pozitif etkileyen aktiviteler.

yorumların cogu pskolojik destek almam yönünde. fakat şuan için pek mümkün değil. inş eylülden sonra düşüüyorum

Sizi çok sindirmisler. Olan oldu. Bu ruh halinden kurtulmak iicn, travmaları atlatmak için neler yaptınız?

Unutmamışsınız sanki eşinizi boşanmışsınız önünüze bakın piskolojik destek alabilirsin atlatamıyorsan
unutma
unutamamak değil çünkü duygusal bir şey kalmadı içimde ona karşı. Boşluk belki de, belki de ilkkez bu kadar agır şeyer yaşamıs olmamdan kaynaklıdır.

Sizi çok sindirmisler. Olan oldu. Bu ruh halinden kurtulmak iicn, travmaları atlatmak için neler yaptınız?
evet sindirdiler. aslnda ben sinecek biri değilm. esimle aramızda 14 yas fark vardı. ben ona teslim ettim ailesiyle iletişim dengemizi. bu nedenle ilk zamanlar sesiz kaldım. ses çıkarmya basladıgımda esimin aileile ilişkileri yönetmek ve dengede tutma konusunda cok zayıf oldugunu gördüm. zayıflıgı ortaya çıktıgında da bana karsı hiddetlendiğini. sonra ya sinecektim ya da boşanacktım. hem sindim hem boşandım. :) ne yaptım? aslında bir şey yapmadım.kpss çalıştım inş atanacagım.

Kendinizin ve olanların farkında olmanız çok iyi. Bosandiginiz iyi olmuş. Sonraki süreçte neden hiç psikoloğa gitmediniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…