2 yıl oldu boşanalı

Üzülerek söylüyorum ama normal değil bu denli geçmiş hesaplamasına saplanıp kalman. Önüne bak ne olur.
Hayata onlarla gelmediğin, onlarla varolmadığın gibi hayat onlarla da bitmedi.
Boşanma sebeplerim seninle benzerdi. Ama saplanıp kalmadım o noktada. Tam 1,5 sene sonra şimdiki eşimle tanıştım. 1 sene sonra da evlendim.
Yani mutlu olmanın önündeki tek engel sensin.
arkanda bırak onları...
Hayat onlar için üzülüp bir gününü daha zehir etmene değmeyecek kadar kısa.
Sen çok değerli ve özelsin.

haklısın. tsekkür ederim. durumun ve söylediklerini farkındayım ben de. ama akla geliyor işte. biri çıkarsa içime sinen silineceğinden eminim.:)

gitmedim cünkü çok yorgundum. psikolga gidip olayları tekrar zihnimde canladırmak istemeyecek kadar yorgun.
Tamamen boşluktan. Bu ruh haliniz yorgunluğa sebep oluyor. Psikolaga gidip olayları zihninizde yeniden canlandırdiginizda yorgunluğunuz yavaş yavaş geçecek. Zamanla akliniza bile gelmeyecekler. Ama icinizdekilerin terapiyle disari cikmasi lazim. İmkanınız varsa bir an önce gitmeye başlayın.

hayır. neden sordunuz merak ettim?
Gitmeme sebebinizi merak ettim. Genelde böyle durumlarda sanki çok beceriksiz, başarısız biriymiş, o anki durum her neyse (evlilik, iş, aile vs.) onu bile yapamamis bir değersiz bir insan gibi hissettirirler. Siz boşanınca kurtulurum sanırsınız ancak söylenen her kelime, hissettiginiz duygular ve tepki veremediğiniz her an, zihninizde bir yere canlı canlı atılır. Boşandıniz, o ortamdan, o kişilerden kurtuldunuz ama aslında hâla onlarla yaşıyorsunuz.,hâla geçmişte yaşıyorsunuz. Peki hep böyle mi devam edecek? İhtiyacınız olan nedir? Bir erkek gelecek ve size geçmişi unutturacak, yaralarınızı saracak mı? Hayır.
İhtiyacınız olan şey şudur : o duyguları ordan çıkartmak, yüzleşmek. Tek tek çözmek, düğüm çözer gibi. Birsuru farklı yöntemle çözülebilir.bunu uzmanlar bilir. Çünkü sırayla çözmeden ortadan başlarsanız ılerleyemezsiniz, zaten düğümlü ipler ortasından çözülmez.
Demissiniz ki yardım almadım. Geçmişi tekrar yaşamak istemiyorum, o anlara gitmek istemiyorum. Siz zaten 2yildir geçmişte sürekli o anlarda yaşıyorsunuz. Unutamıyorsunuz ki tekrardan hatırlayasiniz. Unutmak diye birsey yok. Geçmişi degistiremeyecegimiz için yaşananlar olduğu gibi oradadır.
Diğer soru ise neden gerçekten sizi iyileştirecek bir yardım almadınız? Kendinizi değersiz mi gördünüz? Sadece deliler mi psikoloğa gider? Eğer psikolojik destek alırsanız size deli muamelesi mi yaparlar? Yoksa psikoloğa gitmek sizin için başarısızlık göstergesi mi? Ya da acılarindan beslenen insanlar vardır. Acılarınizi sıkı sıkı tuttunuz ve bırakmak istemediğiniz için iyileşmek istemiyorsunuz?
Belki de cevap hepsidir. Farketmez. Önce kendinizi tanıyın. Gerçek Duygularınızı farkedin. Ne yapmak istediğinize karar verin. Şikayet eden mi olmak istiyorsunuz, çözüm arayan mi? Sonrası size kalmış

psikologa gideceğim. hatta ömrüm boyunca hayatımda bir psikologum olmasını planlıyorum. eylülden sonra da in. eyleme gecireceğim. tesekkürler.

Atandığınız yerde yeni insanlar tanıyacaksınız.Çoğu bekar olacak.Psikologa bile gerek kalmadan atlatabilirsiniz bence.

Biz bu soruların cevabını nasıl bilebiliriz sizce? Tek emin olduğum bu durumun normal olmadığı. Bunu da belli ki çözemeyeceksiniz tek başınıza o nedenle yardım alın şu süreç bitince.
Sürecin bitmesine gerek yok online terapi desteği alabilir aslında. Bende alıyorum, faydası oluyor.

gitmedim cünkü çok yorgundum. psikolga gidip olayları tekrar zihnimde canladırmak istemeyecek kadar yorgun.

Her terapi tekniği geçmişi yeniden yaşatmaz yalnız. Sizin çözüm odaklı terapi yapan birine ihtiyacınız var: Geçmişi arkada bırakıp ana odaklanmaya ve geleceğe dair olumlu planlar yapmaya, bunu yaparken de sizin yanınızda olacak birine. Şu süreç geçtikten sonra bu konu üzerine eğilin derim. Sizi güçlendirecek birine ihtiyacınız var. Hangi şehirdeydiniz? Benimle irtibata geçerseniz sizi bu konu ile ilgili çalışan bir danışmana yönlendirebilirim. Kendim de Psikoloğum. Bahsettiğim konu hakkında eğitim alıyorum.

söyledilerinizde haklısınız sanırm. kendimi güçlü hissetmiyorum. size özelden mesaj atmayı denedim ama atamadım?

Merhaba öncelikle atamanız şimiden hayırlı olsun inşallah artık bu vesile ile yeni bir sayfa açacaksınız hayatınızda. Insan tamamlayamadığı şeyi tekrar tekrar zihninde yaşar. Hep kafanızda ezildiğiniz anları düşünüp keşke orda şöyle deseydim böyle yapsaydım diyorsunuzdur muhtemelen. Ama hayat bunları yaşadığınız anda tutulu kalmadı devam ediyor biliyorsunuz. Iyi taraflarından bakmaya çalışın evli kalmaya devam etseydiniz baskı altında ezilen ve sevgisiz şekilde nasıl bir insana dönüşecektiniz neyseki buna son verdiniz. Bir mesleğiniz var elinizde kimseye mecbur değilsiniz. Ve karşınıza ne zaman kim çıkacak bilemezsiniz. Şu an düşünmeye çok fırsatınız olduğundan belki de bu kadar gündeme geldi sizi ele geçirmesine izin vermeyin bu düşüncelerin. Ve evet bir destek alabilirseniz yardımcı olabilir size.

Gecmise sünger cekip artik atanmis bir öğretmen olarak isinize hayatınizs sarilmaniz gerekiyor.Karsiniza elbet birileri çıkacaktır.Ama bu ruh haliyle sirf onu dusunmemek icin ya da yalnizliktan kurtulmak için tekrar ayni duruma düşmeyin.Gecmis demi adi bir degeri olsaydi gecmiste kalmaz simdi sizi üzmezdi hic bir sey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…