Canım tabiki direk tüp bebek merkezleri para olarak bakıyor buna ben de katılıyorum ne yazık ki elimiz mahkum onlar da bunu çok iyi biliyorlar. Hatta bence daha çok para adına önce defalarca aşılama öneriyorlar. Biz 4 yıllık evliydik şimdiye kadar çocuk istemedik yaşımız da vardı çocuğa karar verince de 6 ay denedim olmayınca direk tüp bebek merkezine gidip biz aşılama istemiyoruz direk tüp bebek istiyoruz dedim. Sonuçta defalarca hormon almaktan mümkün olduğu kadar kaçınmak istiyordum. Şükür ilk denememiz de nasip oldu sağlıkla kucağımıza da alırız inşallah. İllaki özele gitmeniz gerekmez bu arada devlette de yapılıyor ama belli koşulları oluyor mesela yaş önemli yaşa göre bazen ilk 2 denemenin aşılama olmasını zorunlu koşuyorlar. Yine de bütçeniz el vermezse devlet düşünün sonuçta gerçekten bebek çok masraflı bir süreç sadece tedavi ile bitmiyor doğumu, eşyası birsürü masrafı var. Allah isteyen herkese nasip etsin, sağlıkla gelsin minikler gerisini babalar biraz çok çalışıp hallederler artık napalım