AnlamadımHelallll büyümüş mü kereta
evet ben de onu düşündüm aslında. O evde benden başka kimse takı takmaz. Bulunan bu tarz bir şeyin bana ait olması yüksek ihtimal. Başka bir şey de olsa sorun etmezdim ki oldu da.. hediye ettim eltimin kızına çok kez.. kendi çocuğum gibi de severim.. her fırsatta hediye alırım zevkle.. bilemedim. Kendimize ait olan bir şeyi almak bile böyle oluyorBana enteresan geldi.Kimin bu kolye demeden bulduğunu torununa vermesi,kolyeyi bulduğunda kayınvalidenize bu senin mi diye hiç sormamış mı yani ? Evde bir kadınla yaşayan bir erkek yerde kolye bulsa başka birine vermeden önce beraber yaşadığı kadına mutlaka sorar bu senin mi diye.Sizin kolyeyi görüp söylemeden alıp çıkmanızda garip özel tasarım bir kolye değilse aynısından onda da olabilir.En azından bu benim kaybolan kolyeme ne kadar benziyor demeniz gerekirdi.Yeğeninize kolye almak için söz vermenizide gereksiz buldum günahlarını almak istemem ama kayıp kolyesinin arkasını aramaz diye size geri vermek yerine torununa vermiş gibi geldi.
Yok öyle her yerde bulunabilecek bir şey değil.. iki farklı kolye var ucunda. Zincirinden tanıdım zaten. 2. Kolyeyi de ilk görev yerimden almıştım hatırası vardı yani.Size kendinizi kötü hissettiren eltinize sormadan o kolyeyi almış olmanız..Yukarıda arkadaş da yazmış; tasarım kolye değilse aynısından onda da olabilirdi diye. Ama o an düşünmeden içgüdüsel hareket ettiğiniz için anlayabilirim.
Yaşlı insanlar bir gariptir.Cidden dede bulunca beğenip torununa vermiş olabilir (mantıklı olan kolyenin ilk sahibini bulmak evet ama yaşlılarda bazen böyle tuhaf hareketler olabiliyor maalesef,çok fazla mantığa oturtmaya çalışmaya gerek yok). Küçük kıza başka kolye alması gereken siz değil dedesi aslında ama almayacaktır. Siz de madem bahsini ettiniz alın küçük bişi,size bir şey kaybettirmez.
Evet sonuçta kendi eşyası ama ev sahibinin bundan haberi yok. Haber verip alsa kendi eşyasını geri almış olacak ama haber vermeden alması bence çok yanlış. Ben de bunu merak ettim, kolyeyi nerede gördü konu sahibiYani olayın normal seyrinde kolyeyi kimseye bir şey söylemeden almanız değil, "Xciğim bu benim kolyem, annemlerde kaybolmuştu. benim için özel bir kıymeti var, çok sevindim bulduğuma" deyip almanız gerekirdi.
Tamam kayınpederiniz sizden habersiz vermiş, saçma ama sizin de kimseye söylemeden alıp gitmeniz saçma.
Bir de siz kolyeyi nerede buldunuz da kimse görmeden alıp çıktınız?
Bir önceki mesajımda biraz sert ifade etmişim kendimi, belli ki siz iyi niyetli birisiniz, yanlış anlaşılmaktan korkmuşsunuz.Kırıcı olduysa kusura bakmayın ben her eşyamı herkesle paylaşabilirim ama her seferinde izin alarak kullanmalarını tercih ederim bu nedenle habersiz almış olmanız tuhaf geldi. Habersiz almak sizi de rahatsız etmiş belli ki.Olmuş bitmiş tatlıya bağlanmış madem üzülmeyin.Arkadaşlar kolyeyi mutfak dolabında hani böyle bozuk para çakmak falan gibi kalabalık şeylerin konduğu kaseler olur ya, ondan sarkarken zincirini farkedince buldum. Aslında ilk olarak hissettiğim duygu kolyemi bulmuş olmanın heyecanı ve mutluluğu idi ve onu oradan bana ait olan bir şeyi alır gibi aldım. Çünkü dedim ya çıkmak üzereydim. Elimde çantayla son bi kez bir şey almak için mutfağa girmişken farkettim dolapta. Yukarıda bir kaç kişinin söylediği gibi sormalıydım, be bileyim AA bunu bereden buldunuz ne zamandır arıyordum gibi bir tepki vermeliydim belki ama ilk olarak düşündüğüm şey de yanlış anlarlar da onları başka şekilde suçluyorum zannederlerse diye söylemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?