- 19 Eylül 2009
- 2.461
- 1.187
- 333
- 40
Adam almanyadan emekliydiYaşlılar da ilginç.
AnladımAdam almanyadan emekliydi
büyük ihtimal bi kadın maaş kalsın diye aklını çelmiş olabilir.
sonucta ayrı yaşayabilirdi.
resmen boşandılar
O morgdan bende babamın cenazesini tek kadın başıma aldığım kefen ve mezar yeri derdine düştüğüm gün herkesi bitirdim kafamda . Son damlaydı benim için. Senin içinde öyle olması yerinde bir karar olmuş7 sene çoçuk tedavisi vs derken oğlum oldu çok şükür,eşim sorumluluk sahibi değil geç farkettim. baba olduktan sonra zaten arkadaşlarına ,alkole ,basketboll oynama vs gibi kendi keyif aldığı alanlar hep vardı çocuk olduktan sonra daha çok yöneldi ilk sırada hep kendi zevkleri gelirdi daha önce çocuk yokken ben ayak uydurabiliyordum .çocuktan sonra haliyle olmadı ve ben sorumluluklarını hatırlattıkça daha dik başlı ve bekar adam gibi takıldı kendi 5 sene önce boşanmak istedi ben kabul ettim aileler barıştırdı ama sorumsuzlukları her affettiğimde yada çocuk için sustukça onun için dahada görünmez oldum ,dışarda kibar nazik yardımm sever ama evde bana karşı öyle değildi. geçen sene babam yoğun bakımdayken çocuk deniz istiyor diyip , tatile gitti ve ben havuz vs öyle değerlendirseniz bu yaz böyle olsun babamın durumu belli değil kısaca yanımda kal diyorum ve babamla bir tek ben ilgileniyorum başka kimse yok çünkü ama tatile gitti ve babamın vefat haberi geldi ve babam bu arada bulunduğumuz şehirde yoğun bakımlar dolu olduğu için istanbulda hastaneye sevk edilmişti ve babamın cenazesi tek başına aldım ve bendeki son nokta bul oldu ve bitirdim çok şükür
Anlaşmalı mı sizinki ? Oğlunuz kaç yaşındaBen de boşanmak üzereyim, benim oğlum da zaman zaman bana sinirleniyor. Sakin kalıyorum ve spora yönlendiriyorum. Dışarıdan bir çok laf duyuluyor, başta üzülüyordum ama artık takmıyorum bunlar olağan şeyler. Eski eşiniz tabi ki iyi ki boşandım, ben haklıydım vs…diyecek, başka ne söylemesini bekliyorsun ki..Hayatınıza devam edin ve oğlunuza odaklanın. Kolay gelsin.
Evet anlaşmalı. 6,5 yaşında oğlum ve 1 yaşını doldurmak üzere olan bir kızım var.Anlaşmalı mı sizinki ? Oğlunuz kaç yaşında
Ben de yeni boşandım oplum var 3.5 yaşında
Merhaba bende 2 çocukla boşandim benim küçük 2 yaş çalışıyor musunuz bebeğe kim bakıyor aileniz miEvet anlaşmalı. 6,5 yaşında oğlum ve 1 yaşını doldurmak üzere olan bir kızım var.
Onun degil sizin daha mutlu olmaniz gerek. Lutfen altta kalmayin ve boyle bir adamdan kurtuldugunuz icin asil siz gercekten mutlu olun calisiyormusunuz maddi durumunuz nasil bilmiyorum ama gercekten keyfinize bakin oda ne hali varsa gorsun. Gormeyin duymayin umrunuzda olmasin7 sene çoçuk tedavisi vs derken oğlum oldu çok şükür,eşim sorumluluk sahibi değil geç farkettim. baba olduktan sonra zaten arkadaşlarına ,alkole ,basketboll oynama vs gibi kendi keyif aldığı alanlar hep vardı çocuk olduktan sonra daha çok yöneldi ilk sırada hep kendi zevkleri gelirdi daha önce çocuk yokken ben ayak uydurabiliyordum .çocuktan sonra haliyle olmadı ve ben sorumluluklarını hatırlattıkça daha dik başlı ve bekar adam gibi takıldı kendi 5 sene önce boşanmak istedi ben kabul ettim aileler barıştırdı ama sorumsuzlukları her affettiğimde yada çocuk için sustukça onun için dahada görünmez oldum ,dışarda kibar nazik yardımm sever ama evde bana karşı öyle değildi. geçen sene babam yoğun bakımdayken çocuk deniz istiyor diyip , tatile gitti ve ben havuz vs öyle değerlendirseniz bu yaz böyle olsun babamın durumu belli değil kısaca yanımda kal diyorum ve babamla bir tek ben ilgileniyorum başka kimse yok çünkü ama tatile gitti ve babamın vefat haberi geldi ve babam bu arada bulunduğumuz şehirde yoğun bakımlar dolu olduğu için istanbulda hastaneye sevk edilmişti ve babamın cenazesi tek başına aldım ve bendeki son nokta bul oldu ve bitirdim çok şükür
Bebeğe annem bakıyor şimdilik. Çalışıyorum, öğretmenim. Evimiz ne kadar huzursuz bir evmiş onu anladım ayrılınca. Sağımda ve solumda çocuklarım huzurla uyuyorlar ve mutluyuz. Dengesiz bir insanla yaşamak ne zormuş, ne eziyet etmişim kendime, sırf kızımla yalnız kalmayayım, oğlumun düzeni değişmesin diye. Yerin altı yerin üstünden iyiymiş :) Sakinliği, sessizliği ne özlemişim, kavgasız günlerimi…Psikoloğum bile diyor, ne kadar sakin bir boşanma geçiriyorsun diye, evet dedim, o kadar sabrın sonu selamet oldu şükür. Mutsuzsanız gerçekten ayrılın, hayatınızın dümenini tekrar ele almak, o geminin başına geçmek öyle iyi geliyor ki…O kadar ay boşuna yıpranmışım ama adamın bana verdiği kozlarla bu kadar rahat edip boşanmada avantajım oldu, en azından tüm çektiklerime değdi.Merhaba bende 2 çocukla boşandim benim küçük 2 yaş çalışıyor musunuz bebeğe kim bakıyor aileniz mi
Bende boşandım bitti zaten ben de çok huzurluyum ve söylediklerim hiç caktirmadin dedi çünkü boşanma aşamasında ve şu an boşandıktan sonra hiç kötü olmadım o kadar ki gitmişim bu evlilikten o kadar ki inancım bitmişti bu evliliğeBebeğe annem bakıyor şimdilik. Çalışıyorum, öğretmenim. Evimiz ne kadar huzursuz bir evmiş onu anladım ayrılınca. Sağımda ve solumda çocuklarım huzurla uyuyorlar ve mutluyuz. Dengesiz bir insanla yaşamak ne zormuş, ne eziyet etmişim kendime, sırf kızımla yalnız kalmayayım, oğlumun düzeni değişmesin diye. Yerin altı yerin üstünden iyiymiş :) Sakinliği, sessizliği ne özlemişim, kavgasız günlerimi…Psikoloğum bile diyor, ne kadar sakin bir boşanma geçiriyorsun diye, evet dedim, o kadar sabrın sonu selamet oldu şükür. Mutsuzsanız gerçekten ayrılın, hayatınızın dümenini tekrar ele almak, o geminin başına geçmek öyle iyi geliyor ki…O kadar ay boşuna yıpranmışım ama adamın bana verdiği kozlarla bu kadar rahat edip boşanmada avantajım oldu, en azından tüm çektiklerime değdi.
Ya biliyor musun evliyken evim çok lükstü 2 maaş giriyordu bir de ev kiraları artmamıştı. Boşanınca şehirden uzak minnacık bir eve taşındım. Neyse o evde olduğumu düşününce büyük evde içimi huzursuzluk basıyor. Burda sakin sessiz kavga gürültü olmadan yaşam dolan olmadan temiz bir hayat yaşamak en güzeliymiş çok şükür Allah elimizden almasın inş.Bebeğe annem bakıyor şimdilik. Çalışıyorum, öğretmenim. Evimiz ne kadar huzursuz bir evmiş onu anladım ayrılınca. Sağımda ve solumda çocuklarım huzurla uyuyorlar ve mutluyuz. Dengesiz bir insanla yaşamak ne zormuş, ne eziyet etmişim kendime, sırf kızımla yalnız kalmayayım, oğlumun düzeni değişmesin diye. Yerin altı yerin üstünden iyiymiş :) Sakinliği, sessizliği ne özlemişim, kavgasız günlerimi…Psikoloğum bile diyor, ne kadar sakin bir boşanma geçiriyorsun diye, evet dedim, o kadar sabrın sonu selamet oldu şükür. Mutsuzsanız gerçekten ayrılın, hayatınızın dümenini tekrar ele almak, o geminin başına geçmek öyle iyi geliyor ki…O kadar ay boşuna yıpranmışım ama adamın bana verdiği kozlarla bu kadar rahat edip boşanmada avantajım oldu, en azından tüm çektiklerime değdi.
Boşanan erkekler ipi kopmuş hayvan gibi sevinçten bir ora bir bura saldırıyor. Sonra her koştuklarından bir yumruk yiyip savruluyorlar. Artık halleri kalmayınca o fedakar kadını o yuvayı o evladı özlüyor, kaybettiğini anlıyor.
Kadın da bu arada üzüntüsünü yaşayıp yaralarını sarıp daha güçleniyor. Bekleyip gör bakalım. Ama ona birşey olsun belasını bulsun diye beklersen sen iyileşemezsin. Kendine bak evladına bak. Zamanla alışır çocuk da. Benim oğlum 8 yaşındaydı 1 yılda alıştı. Şimdi asla görüşmek istemiyor telefonla konuşmak istemiyor. O da zaten ayda 1 arıyor 3 ayda bir de birkaç saat alıyor. Kurtulduk yani
Ya biliyor musun evliyken evim çok lükstü 2 maaş giriyordu bir de ev kiraları artmamıştı. Boşanınca şehirden uzak minnacık bir eve taşındım. Neyse o evde olduğumu düşününce büyük evde içimi huzursuzluk basıyor. Burda sakin sessiz kavga gürültü olmadan yaşam dolan olmadan temiz bir hayat yaşamak en güzeliymiş çok şükür Allah elimizden almasın inş.
İlk başlarda üzüldüm, neden bu başıma geldi, çok mu kötü bir insandım, çocuklarım niye bunu yaşıyor diye ama sonra boşanmadan başka bir yolun olmadığını anladım. Evlilik bizi çokkkkk yormuş. Bu günlerin keyfini çıkaralım..Kadın boşanınca özelliklede ayaklarının üzerinde duyabiliyorsa huzura eriyor o bir gerçek. Her akşam işten eve gelince acaba bu sefer ne için kavga edecek diye düşünürdüm bağıran kavga eden yok komşulara rezil olma yok paranı yiyip seni enayi yerine koyan yok çorbada içiyorsam huzurla içiyorum. Erkeklerde deli dana gibi sağa-sola koşturup dursunlar kadın peşinde kafelerde onlar seneler sonra fark edebiliyor yaptıkları yanlışları
önerinizi bugün yaptım, bir bahane buldum şehir dışına çıkıyorum dedim bugün alacak , teşekkür ediyorumAdama emrivakiyle çocuğuyla vakit geçirmesini sağlayın.Yoksa zamanla o aramalar da azalarak bitecek.Tabi tekinsiz,çocuğun yanında güvende olmadığı bir baba değilse.
çok haklısınız ,İlk başlarda üzüldüm, neden bu başıma geldi, çok mu kötü bir insandım, çocuklarım niye bunu yaşıyor diye ama sonra boşanmadan başka bir yolun olmadığını anladım. Evlilik bizi çokkkkk yormuş. Bu günlerin keyfini çıkaralım..
paylaşımınız için teşekkür ediyorumO morgdan bende babamın cenazesini tek kadın başıma aldığım kefen ve mezar yeri derdine düştüğüm gün herkesi bitirdim kafamda . Son damlaydı benim için. Senin içinde öyle olması yerinde bir karar olmuş
deneyiminizi paylaştığınız için çok sağolun, önüme ve ileri bakmalıyım,unuttuğum yapmak istediğim hayalleri tekrar hatırlama zamanı :)))Boşanan erkekler ipi kopmuş hayvan gibi sevinçten bir ora bir bura saldırıyor. Sonra her koştuklarından bir yumruk yiyip savruluyorlar. Artık halleri kalmayınca o fedakar kadını o yuvayı o evladı özlüyor, kaybettiğini anlıyor.
Kadın da bu arada üzüntüsünü yaşayıp yaralarını sarıp daha güçleniyor. Bekleyip gör bakalım. Ama ona birşey olsun belasını bulsun diye beklersen sen iyileşemezsin. Kendine bak evladına bak. Zamanla alışır çocuk da. Benim oğlum 8 yaşındaydı 1 yılda alıştı. Şimdi asla görüşmek istemiyor telefonla konuşmak istemiyor. O da zaten ayda 1 arıyor 3 ayda bir de birkaç saat alıyor. Kurtulduk yani
deneyiminizi ve önerilerinizi paylaştığınız için çok sağolun. duygularımın ve içindeki karmaşanın anlaşıldığını bilmek çok iyi geldi.çevremde anlaşılmadığımı hissettiğim o kadar çok insan varki ,buradaki platformda içten yorum ve cevap yazan herkese teşekkür ediyorum20 yıl dile kolay ne kadar kötü şeyler yaşanmışta olsa yaşanmışlıklar var o insanın hayatınızda zihnimizde bedeninizde kapladığı bir yer var.
O gidince de boşluk olması çok normal.
Ben de boşandım ve çok rahatlarim mutlu olurum sanmıştım ama öyle olmuyor.
Bir süre acı çekiliyor yas süreci oluyor bu normal bunu kabullenmek iyi geliyor.
Oğlunuz çok hassas bir yaşta ergenliğe giriyor zor yaşlar destek alabilirsiniz psikologtan.
Yanında babasıyla ilgili olumsuz konuşmayın.
Eski eşinizde tabi ki bencil bir tip olduğu için etrafa iyi ki bitti şöyle oldu böyle oldu diye hava atacak.
20 yıllık karım beni dehledi mecbur boşandım diyemez çünkü.
Ama emin olun o da yara almış üzülmüştür her şeyden önce alışkanlıklar var çünkü.
Tabi insan istiyor ki karşıdaki çok üzülsün bu hissinizi de anlıyorum çok insanca.
Tavsiyem kendinize odaklanın ne seviyor ne istiyorsunuz eşiniz yokken nasıl biriydiniz hayattan ne bekliyorsunuz.
Bol bol size iyi gelen insanlarla görüşün doğada vakit geçirmeye çalışın.
Sebep neydi peki ?Evet anlaşmalı. 6,5 yaşında oğlum ve 1 yaşını doldurmak üzere olan bir kızım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?