20 senelik dostu ile ayrılan var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim hayat tarzıma uymadıgı icin 12 yıllık arkadaslıgımı sona erdirdim pişman değilim

Ancak senin durum biraz tuhaf geldi
Baska arkadasının olmaması, arkadasının sevgilisi veya patronuyla ilişkisi veya baska arkadaslarıyla olan ilişkilerini hep kıskanıyorsun gibi geldi
Bana biraz takıntılı gibi geldin

Sanırım bu konular bana çok uzak çünkü asla hicbir arkadaşımı hayatımın merkezine koymadım koymamda,herşeyden önce ailem gelir benimde 15 senelik çok sevdiğim dostum vardır ama hiç bir zaman sizin gibi yapmam ben izin verdiğim kadar hayatımda olur ,siz bu kankalık olayını fazla abartıyor olabilirmisiniz zira kimse vazgeçilmez degildir

20 küsür senelik dostluğumu bitirdim. iyi ki bitirmişim omuzlarımdan koca bir yük gitti. İnsan oğlu her şeye alışıyor. Bırakın sizi olumlu yönde ilerletmeyecek insanlarla birlikte olmayı..

İnsan ilişkilerinde bağlanma stiliniz çok sağlıklı gelmedi bana. Psikoterapi almanızı tavsiye ederim.

evlen geçer

lise 3 tanıştık.aynı sıra,aynı unı,aynı sınıf,aynı sıra,aynı yurt ,aynı oda,,okul btti aynı başvuru,aynı işyeri,aynı giriş,aynı çıkış,tatıl aynı,aynı denız,aynı gok yuzu,yaptığımız saçmalıklar aynı,gulduğümüz herşey aynı,sevdiğimiz sevmediğimiz insanlar aynı,dalga geçtıklerımız, okadar uyumluydukkı benzetırlerdı..kardeş sanarlardı,sorulan tek soru sız ıkızmısınız sızı hiç ayrı gormedık,liseden bılenler bıle aynı evdemı kalıyosunuz derdi..kıskanılırdık açıkçası.!sonra ne mı oldu bırı grdı araya.sonra sonra açıldı aramız..şimdi sevıyelı arkadaşlığımız var meraba meraba hiç birşey hıssetmıyorum..ama ozluyorumda eskı gunlerı.

Evlenince geçeceğini biliyorum bukez adama takacagımdan :) lakin evlenmek içün de ilişki kurabilmek ve bir adet adam gerekiyor

En yakın arkadaşım ben atandım diye benimle iletişimi kesti. Görüşmedi kendisi. Sonra atandı o da 1 yıl geçince. Aradı beni özür diledi. Daha sonra da sen evleniyorsun ben hala bekarım diye küstü. Ve ben de hayatımdan sildim. Bu olaydan sonra beni üzen herkesi hayatımdan çıkardım. Mesela bir arkadaşım vardı. Sadece borç istemek, beni bir yere bırakır Mısın demek için arıyordu. Bunun gibi herkesi çıkardım hayatımdan. O kadar güzel ki bence. Sana yük olan her şeyden kurtulmak. Bence adım atma. İsterse o atsın

Benim de 10 senelik arkadasligim bitti neden bitti bilmiyorum o terketti beni... Aradim cvb yok msj cvb yok... Soramadim bile.. Bana cvb vermiyordu. Ben de yolverdim.
Amaaan. 3 günluk dunya.. Sahip olduklarima bakarim. O demekki hic benim olmamis... Pis

Konu sahibi. Lütfen bu yorumu dikkate al
Bence de tedavi görmen şart.

Pardon??
Başka hiç arkadaşınız yok mu?
Ama neden?
İnsan sevgilisine-kocasina sadakat duyar. Onlar tektir,dostlar degil

8 senelik arkadasım baska kiz arkadasla bir olup arkamdam is çevirdi anında bitti benim icin bende duygusalımdır bazi konularda taviz vermem keskin cizgilerim vardır

İstediği kadar dostun vs olabilir ama bir anne bir baba değil sizi bu denli etkilemesine müsade etmeyin lütfen.

23 yıllık dostlugum bitti... takmıyorum kafaya...

Her iliskinin bir sonu olduğuna inanırım..

Kendinize değer verin, o üzülsün sizi kaybettiği için...

Bazen bazı Şeyler bitmesi gerekiyorsa bitiyor ne yazık ki
Bende 10 senelik arkadaşımı hayatından çıkarmıştım.

bu hayatta evlatlarim haric kimse benden degerli degil... bence kendine don bir bak bu kisi seni sallamiyor bile...

Sıfır beklenti çok mutluluk. Karşınızdaki insanlardan fazla şey beklemeyin. Dost arkadaş sevgili eş.
Varsın yalnız kalın ne olacak. Hayatınızdan birilerini çıkarmaktan korkmayın.

Ben de öyleyim. Yalnız değilim ama kabuğuma çekiliyorum. Güven sorunum çok var kimseye güvenmiyorum. Hep şüpheciyim. Ve bunu da belli ediyorum.

bu asamadan once benden baska degerlisi yoktu ama.

Çocukluk arkadaşımı sildim. En zor günlerinde hep ben destek oldum ama ne hikmetse benim dar günümde o hic yanimda olmadi. Yalanciydi, menfaatciydi. Artık canıma tak etti görüşmüyorum. Daha huzurluyum

Yeni ortamlar, yeni insanlar. Size lazım olan sadece bu.

20 küsür senelik dostluğumu bitirdim. iyi ki bitirmişim omuzlarımdan koca bir yük gitti. İnsan oğlu her şeye alışıyor. Bırakın sizi olumlu yönde ilerletmeyecek insanlarla birlikte olmayı..

İnsan ilişkilerinde bağlanma stiliniz çok sağlıklı gelmedi bana. Psikoterapi almanızı tavsiye ederim.

Yok canım, başka bir sebebten

arkadaşım yazdı dün konustuk tam ben çökmek üzereyken yazdı.

bende söyle birşey var yalnızlıktan asırı korkuyorum bağlanmaktan ayrılmaktan..
bunlar benim temel sıkıntı sebeplerim. sırf bu nedenle sevgili edinmekten korkan biriiym.

psikoterapi alıyorum. ilaç da kullanıyordum bıraktım 2 ay önce. dün terapiye gittim bu gittiği kadına 2017 ocakta baslamıstım ama ara ara gitmiştim bu ara sık gitmeye basladım her seans 200 tl ve cok yavas ilerleniyor 1 saat yetmiyor cidden parama acıyorum ne kadar saglıgım önemli olsa da cok kazansam neyse.. ki ailemin durumu da belli yardım etmem gerekebiliyor.

mesela yalnız kaldıgımı onun da benle küstüğünü düşününce bagırarak ağlama hissi geliyor artık yapayalnızım gerceği vuruyor yüzüme. bu arada o böyle birşey düşünmüyor bence sakinleşince yazdı normal konustu. Korkup kaygı duyan ben,m cünkü bu bende zaten sorun olan bişey. İlaç alınca daha az düşünüyordum lakin önemli olan kafa yapımın düşüncelerimin değişmesi bunun farkındayım.

Böyle olup sonradan bunu aşan var mı ? yani annemi babamı ne kadar kızsamda kaybettiğimi filan düşününce intihar ederim gibi geliyor mesela . ama sanki ölüm mecburi kabullenme olur sonunda cok üzülsemde ama ayrılık yaşarken ayrılmak cok koyar gibi bilmiyoruma aslında ikisi de zor.

keşke bu düşüncem bir mucize olsa hemen gitse bende kurtulsam yani dünden beri yemek zor yiyorum iştahım yok basım agrıyor kac gündür kendimi sıkıyorum istemsiz migren tutuyor. Ve yeni insanlarla tanısmak için aktiviteye zorluyorum kendimi ama bir gram istek yok.

Bir psikolog buldum nette bu arada anksiyete vs bunlar hastalık dğeil duygu diyor ilaca karsı biri adı 'İzzet Güllü' isteyenler izlesin. Çok mantıklı konusuyor aslında ama uygulama kısmı zorlayıcı olur tabi illaki.

kısacası benim gibi olan var mı ? bunu aşan ?

bende benzer duyguları yaşıyorum.

aslında cok sıcakkanlı olmayan, dışarıdan gayet soğuk ve hemen herkesle samimi olmayan biriyim. ama samimi olduğum insanlarla kötü düşmekten, ayrılmaktan yana kaygılarım vardır. mesela iletişimle ilgili olarak kötü düşündüğüm ne varsa oldu. evet sonucları biraz zor olsa da şuan beni öldürmüyor, yıpranmama biraz katkısı oldu sadece.. ve aslında acıtasyon yaptıgım kadar da umutsuz vaka değilmişim. gayette güclüyüm kendi içimde.. sadece pişmanlık duyuyorum ben .. insanlara kendmi güçsüz olarak gösterip sonra aynı insanlarla aram bozulduğu zaman bu izlenimle akıllarında kalacak olmam beni sinir ediyor. aslında önemsememem lazım ama haksızlığı kimsenin kaldıramadığı gibi ben de kaldıramıyorum

alintiladigin icin yaziyorum. senin gibi degilim hic olmadim. hayat bana verilmis bir mucize bambaska insanlar icin kan bagim bile olsa (evlatlarim haric) hayatimi kendimi harcayamam. beni yok edecek beni bu duruma dusurecek sadece benim. kendine deger vermiyorsun. bunun ilacla vs ile ilgisi yok karakter meselesi. motive edici kisisel gelisim kitaplari oku...

Herkes ailesinden birilerini kaybedince yıkılır sizinki biraz daha farklı bişi bazı insanlar çelik gibi iradeye sahiptir yalnız üstesinden gelir sorunların hayatınızdan bi arkadaşınız mı çıktı kendinize sunu söyleyin hayatın sonu değil her gecenin bir sabahı var

Tam olarak bu değil. Ama bununla büyük benzerlikler yaşayıp atlattım. Allah tekrarıni göstermesin.

Tedaviden olumlu sonuc alacağına inan. Ve kendin çok çaba göstermen gerekiyor.
Kurtulmak için ne gerekiyorsa yap. Kendini ikna et. Ve mümkün mertebe tek kalma. Mutlaka yanında birileri olsun.
Sürükleyici kitaplar okumaya çalış. Onlar da oyalar seni . Allah şifa versin.

Güçlü oldugunu farketmen cok güzel. İnsan zaten bir olayın gerçekleşmesinden cok ondan yana duyduğu kaygı ile yoruluyor. Bende zamanında cok güçsüz göstermiştim kendimi sonradan ne aptalmısım diye düşünmüştüm ama insanız bazen oluyor böyle seyler. Uzun yıllar dışarı hiçbi sorunumu yansıtmadım ben sonra patlama oldu öle gidiyor bakalım işyerimde filan tabi dert yanamam bir sekilde belli etmemeye calsııyorum sadece bazı günler daha agır oluyor mutsuzluk ve kaygı zorluyor . Senin arkadaşların varmıydı o sırada ailenle durumlar nasıl

Cok buhran geçirdiğim oldu ama tekrar gelmesine tahammül edemiyorum sanı rı m. Kabullenmek gerekn sey ise mutsuzluk illa olacak acı da olacak bunu kabullenmem ve sakin kalmayı öğrenmem lazm

Bu konular böle iki cümle ile basite indirgenecek sey değil. Böyle olmamda bircok etki var hepimiz değişik olaylar yasıyoruz yetişme tarzı cevre aile bunlar temelleri atıyor bu sorunların . Tabi doğuştan gelme karaktere de inancım var kardesim ve ben en yakın örneğiniz cok farklıyız. kişisel gelişim kitaplarım var okudugum ve okuyacaklarım. Size de hep böyle.güçlü kalmanızı temenni ediyorum.

Zaman içinde değişiyoruz bu yüzden dostluğun ölene dek sürmesini beklemiyorum hayattan.

Ailem başka bir ilde. Ben başka ilde yaşıyorum. Burada tanıştığım biriyle evlendim geçen ay. Bi tek isyerimiz var buranın dışında başka kimsemiz yok. Klasik devlet dairesi.Zamanında arkadaşım dediğim kişiyle eşim tartıştı. Hiç yoktan bı sebepti bana göre , sadece içindeki kini nefreti kustgunu farkettim zamanla. Esimin çalışma arkadaşı bir kız bu arada bu kişi . Zaten birimindekilerle arası iyi değildi bu olayla iyice dışlandı eşim. Diğer insanlarla da arasını bozdu. Ama demek ki onlar da benzer karakterdeymis ki.. düğün davetiyesi verdik usulen, gelmediler. Kendisinin de yazin düğünü, toplasip giderler.
Bizim haksiz yanlarimiz da olabilir ama bu derece uzatilacak haksız değildik kesinlikle. Çok üzülmüştüm çünkü çabuk baglanip iyi arkadaş oldugunu dusundugum bı kızdı. Değilmiş.. Allah'a havale ediyorum sadece. ettiği beddualari da yaptığı hasetligi de umarım bigün hatırlar .

hayatta hep baskalarini suclayarak yasayamazsin once bunu ogrenmen lazim. ben guclu degilim hem de hic degilim ama hatalarim icin bir baskasini suclamiyorum. annemle agir sikintilarim var. 2 kardesim ve annemle gorusmuyorum cocukluk travmasi genclik travmasi ask travmasi bende de var ama hayatimi bunlara gore sekillendirmeyi birakali yillar oluyor. guclu ol demiyorum ama en azindan su hayatin senin icin mucize oldugunu ve bunu kicikirik insanlar ocin harcamaman gerektigini bil diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…