20 yaşında adam aileden çekinir mi ?

Ya bağımlılığık ne kadar fazlaysa özgürlük o ladar az bence. 20 yaşinda kendi hayatini kazanabilen kaç kişi var? Azdir yani beence

Bence normal olmayan sizsiniz. 18 yaşında üni kazanda asgari 22 yaşında mezun olur ee iş bulup atanması şanlıysa 1-2 yıl ee malum bizim toplumumuzda ekonomik olarak kensdini ispatlayamadıysan çekinmen de gayet normal. Haa diyelim ki üni okumadı direk hayata atıldı yine de 20 yaş bağımsızlık ilanı için erken bir yaş

Yaştan ziyade ailesi baskici ve merakli olabilir. Surekli soru sorarlar ya da her seyi bilmek isterler diye anlatmiyor olabilir

Birincisi o ailesine soylemeden siz neden soylediniz ki. İkincisi 20 yas cok da kucuk bir yas degil. Bence soyle dusunebilirsiniz. Suan ailesini bu kadar bahane eden insan ilerde neler icin ailesini one surer? Bence kacis yolu bulmus. Ben bu insanin 40 yasinda versiyonunu da gordum. Yani yasla alakasi yok kisilik meselesi. Eger buna siginmak kolayina gidiyorsa yas gecse de degismez. Bana sizi cepte gordugu icin bu tutumu surduruyor gibime geldi. Kisa vadede cozum olarak ilgiyi alakayi 0'a indirmekte bulabilirsiniz. Gelirse sizindir

Benim aileme söyleme nedenim ciddiyete bindirmek değil annemle aramın bu tür konularda çok iyi olmasından. Babam da laf arasında bir şeyler anlattığım için biliyor yani ciddi bir bilgisi yok. Bilmiyorum deneyeceğim bakalım

Üzgünüm sonraki mesajlara bakamadım, yalnız çalışmak için küçük bir yaş değil mi?

Ekmeğini kendi kazanmayan her delikanlı ailesinden çekinebilir, normal.

Bunaltmayın, daha çok gençsiniz.
Hele bir para elinize geçsin daha rahat ilerlersiniz.

Ben 20 yasinda aileme sevgilim var desem bana git evcilik oyna derlerdi, ayni sekilde kardesime de(erkek). 24 yasinda sevgilim oldugunu soyledim onu bile kabullenmediler, 25 yasinda nişanlanmak istedigimi soyledim babam birkac hafta sen daha cok kucuksun diye reddetti. 20 yasindaki biri kocaman adam degildir bence ergenlik doneminin sonlarina yaklasan bir bireydir. 20 yas cok kucuk bir yas.

20 yas buyuk bir yas degil ki? Universitenin ilk yillari hatta anneden babadan izin alma yaslari.

Canım birebir aynı durumları yaşadığım uzun ilişkim vardı benim de. Böyle ailesinden it gibi korkardı. Ailesi git şurdan atla dese atlar o derece ama bu sebeplerden ayrıldım ben çünkü bu tarz adamlar geleceklerinde bize yer vermiyorlar ciddi düşünmüyorlar aslında.
Bu arada çocuk nereli, kültürlerinden dolayı ailesine aşırı bağlı olabilir. Benimki Karadenizliydi mesela onlar aileye aşırı bağlı

44 yaşındaki boşandığım adam ablalarından tir tir titriyorsa seninki haydi haydi çekinir şaşırma yani.

Ben 29 yasinda esim 34yasinda nisanliydik ve biz aileler bildi halde evdeyken telefonda konusmazdik. Aileler varken rahat saatlercekonusamayiz diye. 20 yasinda siz rahatlıktan bahsediyosunuz ki ben evin tek kiziyim el bebek gul bebek büyüdüm kimse karismazdi.

20 yaşındakine adam diyeni de ilk defa duydum. hep çocuk şöyle kızım filan diye konuşurduk o yaşlardayken bile adam demezdik. Bir de 30 u geçkin biriyle çıkanı duysak adam kızım o diye kızardık.. fazla büyütüyorsun gözünde. 20 yaşındaki biri tabiki ailesinin kurallarına uymalı. Bir yanlış yapsa hep o kız yüzünden derler haberin olsun. söylememesi daha iyi

Herkes 20 yasinda bir erkegin hala cocuk oldugunu vurgulamis. Tamam, olabilir.
Olgun degildir henüz, „adam“ degildir.

Fakat kendi odasina cekilip 5-10 dakika sevgilisiyle konusamayacak kadar cocukmudur ya?!
Buna hangi aile yapisi engel olabilir ki.

Yapılan yorumları çok acımasız buldum. Tanıdığım biri var, 20 yaşında, evin küçük oğlu. Ailesi oldukça modern ve çocuğun sevgilisini de biliyorlar, saygı duyuyorlar. Ancak çocuğun annesinin tek düşüncesi oğlunun okulu. Annesi sürekli tembihliyor, derslerini aksatmıyorsun değil mi diye. Sizin aile yapınız farklı olabilir, çocuğunki de böyledir. Dersleri bozulsa sizden bilebilirler. İllaha annesiyle göbek bağı kesilmemiş 30 yaşındaki adamlarla kıyaslamaya gerek yok çocuğu. Aynı durum değil, daha kendi parasını bile kazanmıyor. Birde odasında yalnız kalamıyor olabilir, duvarlar ince olabilir. Birini görüntülü aramak çok da gizlenebilecek bir şey değil. Çekiniyordur. Çocuğu diğer yönlerinde bir sıkıntı yoksa problem yaratmayın bence.

Öyle de güzel ararsınız ki gizli gizli aklınız şaşar.İnsan yapmak isteyince ne fikirler üretiyor,tahmin edemezsiniz.

Ayrıca ailesinden gizli sigara içen çocuk,5 dakika tuvalete gidip fısıldayarak da mı konuşamıyor ? Böyle şeyler önemsiz gibi geliyor başta,ama sürekli siz ''seni arayabilir miyim'' diye sorup karşı taraf ''aile'' bahanesini öne sürünce anlıyorsunuz ne kadar gurur kırıcı olduğunu.Bir süre sonra insan sıkılır zaten sürekli yaz yaz,ses yok görüntü yok.Yine yazıyorum sesini duymak isteyen insan bir 2 dk'yı bile fırsat bilip bir cümle söyler kapatır.Böyle küçük şeyler bir süre sonra büyüyor.

Dead Cell Benim konuyu okuyunca anladığım konu sahibi sevgilisinin onu sevdiğini düşünüyor. Mesaj da çekiyormuş. Sadece sevgilisi olduğunu ailesi bilsin istemiyormuş. Konu sahibi görüntülü aramadan bahsetmiş, bence o iş çok zor. Ancak dediğiniz gibi fısıldaşmalı aramayı çocuğun yaptığını düşünüyorum. Konu sahibi sayılı da olsa araştık demiş. Şu anda ülke olarak gönüllü (!) karantina uyguluyoruz, ev bence boş kalmıyordur, arayabildiğinde arıyordur. Ama görüntülü arama işi zor, bence çekindiği için tuvaletten bile arayamaz. Hele bir de normalde çok telefonda görüşmeyen biriyse iyice dikkat çeker. Konu sahibi eğer sevgilim uzak davranıyor, sevgisiniden emin değilim, hep online yazmıyor deseydi direkt bahane derdim. Ancak önceki mesajımda örneğini verdiğim genci tanıyorum, sevgilisini çok sevmesine rağmen şu anda karantina döneminde epey az arıyor. Çünkü uzaktan eğitim başladı ya derslerine bakıyor ve anne babası ile sürekli yiyor içiyor, malum insanlar evde. Konu sahibi kendisi ölçsün tartsın, son cümlemde yazdığım gibi başka bir sıkıntısı yoksa çocuğun doğru söylüyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…