2001 ekomomik krizinde neler yaşadınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
B
terbiyenizi takının. Ben burda ne kimseyi savunuyorum ne oylarım hakkında konuşuyorum.
Ben bu yaşıma kadar şartlar neyse ona göre yaşamayı öğrendim. Siyaset olgusuna takılıp da vatanımı gömecek değilim. Siz burda birbirinizi demolize etmeye devam edin. Tatlı sohbetler. Zira konu haddini aştı bana göre.

Ben hastalığımdan dolayı haftada üç gün okula gidiyorum iki güm de tedavi dürecim var o yüzden ek dersim az
yapmayın biraz önce Türkçe Öğretmenlerinin az ek ders aldığını söylüyordunuz, şimdi hasta olduğunuz için ek dersinizin az olduğunu söylüyorsunuz. kendinizle çelişiyor ve insanların zekasıyla dalga geçiyorsunuz.

Eşim yurtdışına gidelim diye 1 senedir söyleniyordu ama son 1 aydır çok ciddi. Ben istemiyordum ama artık acaba? diyorum. Maaşımız gelirimiz gerçekten kuş oldu, hiç oldu. Pfff neyse.
Ben artık o noktayı geçmişiz gibi hissediyorum. Ben şu an ülkeyi terk etsem sanki ertesi gün düzelecek gibi geliyor

Ben artık o noktayı geçmişiz gibi hissediyorum. Ben şu an ülkeyi terk etsem sanki ertesi gün düzelecek gibi geliyor
Ahahdhdjdj ya benim öyle değil de bilmiyorum gitmek hiç aklımın ucundan geçmemişti. Seviyorum ülkemi gerçekten, bu durumda oluşumuz o kadar üzüyor ki beni.

Greyfurt en sevdiğim meyvelerden sayenizde soğudum yahhuuuuu

Benim gidişat hakkında farklı bir tahminim var. Şu an istese düzeltir en azından düzeltmenin bir ucundan tutabilir. Merkez bankası faiz artışı yapması gerektiği yerde devamlı indiriyor. Bu da kurların fırlamasına, enflasyona ve alım gücünün düşmesine neden oluyor. TL değer kaybedip duruyor yani. Tuikin açıkladığı enflasyon maksimum ne olur önümüzdeki bir sene içinde bilmiyorum ama şu an bilerek bırakmış olabilir böyle her şeyi kendi haline. Cehaletle falan açıklamak imkansız zira. Koskoca ülke yönetiyor yani ne alaka. Neyse uzatmayayım, 2022'nin ikinci yarısından itibaren durumları toparlamak için ciddi hamleler yapabilir bir sonraki sene seçim var diye. Ve böylece bakın bozulanı da biz düzelttik, bu ülkenin bizden başka çaresi yoktur gibi bişeyler diyerek oy toplamak isteyebilir. Bunun seçmen kitlesi de hakikaten durumları düzeltti, yine yapsan yapsan sen yaparsın uzun adam diyerek buna oy verebilir. Göz boyamak için bile şu an bozuyor olabilir yani tabii komplo teorisi bu benim için ama neden olmasın? Bundan bir ay önce asgari ücreti göz boyamak için 4000 yapabilir diye tweet attım. Dün asgari ücret 4250 oldu. Genelde beklenti 4'ün altındaydı. 4250 yapması tamamen göz boyama. Ve ne dedi? Tarihteki en büyük artışı yaptık dedi. Bi düşünün söylediklerim gerçekleşebilir.

Zenginin daha zenginleştiği, fakirin ise daha fakirleştiği bir dönemdeyiz. Zenginler belki de hayatlarından, giyimlerinden, yemelerinden, içmelerinden feragat etmiyor olabilir fakat dar gelirli ve orta gelirli aileler için en basit şeyler bile lüks oldu artık. Biraz kemerleri sıkın, düzelecek diyenlerin algılama problemi olduğunu düşünüyorum. İnsanlar temel ihtiyaçları almakta bile sıkıntı çekerken, hala yok app mağazasının önünde kuyruk varmış da yok avmler doluymuş daha, yok insanlar dışarıda yemek yiyormuş da...

Ya dışarıda yemek yemek bir lüks mü Allah aşkına? Yada AVM ye gidip gezmek... Hangi vicdan buna lüks diyebilir?
Bu her insanın belki havası değişsin diye yaptığı rutin bir aktiviteyken, şimdi dar gelirliler için bir lükse dönüştü. Ülkemin güzel insanları bunu hiç haketmedi.

Asgari ücret 4.250 TL olmasına sevinenler, alım gücüne bakın bi.. Kaşıkla verilen kepçeyle geri alınıyor.

Lulutaş, tehdit ediliyorum başlıklı konuyu niye sildin?
Branşın da konuya göre değişiklik gösteriyor maşallah.
Bir Türkce öğretmeni olduğun için ek dersin olmuyor, bir tedavi gördüğün için.
Hafta da iki gün ne tedavisi görüyorsun ayrıca, göz için bu sıklıkta bir tedavi olur mu oluyor mu?
Ne dediğin, ne yazdığın belli değil cidden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…