- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Çok uzağa gitmeye gerek yok. 2018 krizinde dolar 6 yı geçtiğinde ortalık ayağa kalkmıştı. İşverenler sürekli işçi çıkarmıştı. Öldük bittik. Sonra yine devam ettik. Daha kötü oldu. Dolar 17 yi buldu. Ölünmüyormuş. Sürünürmüyüz bilmem. Ama bence bu da geçecek. Gelişmekte olan bir ülkeyiz. Düşe kalka yolumuza bakacaz.
neden rehber öğretmenim dedin lulu eski konunda peki.hani şu öğrencinin tacizi konusunda.diğer konuda ben seni anladım ekonomiyi aşırı dert etmeni.sen açıklayınca hak verdim sana.Ben hastalığımdan dolayı haftada üç gün okula gidiyorum iki güm de tedavi dürecim var o yüzden ek dersim az
edirne gibi sınır illerine ulaşım bulgaristan ve yunanistandan kolay. kendi ülkesinde 100 euraya 10 birim ürün alacakken burada 180 birim alabiliyor. benzini de buradan fulleyip dönüyor. kendi ülkesinde ortaysa şu an burada orta üst oluyor gibi düşünebilirsiniz. haftasonu edirneye önceden de gelir alışveriş yaparlardı ama şimdi oran, alım gücü vs değişti. önceden orta kesimin lüks aktiivtesi gibiydiEuroda olsa dolarda olsa , şimdi olmadı ya eskiden de vardı . Ve sadece şimdi değerli değil ya , eskiden de döviz hep değerliydi .
Bizde herşey zamlanmışken , aynı hesaba geliyor onlar açısından
Ya da onların da kendi ülkelerinde alım güçleri az ki kalkıp taa buraya geliyorlar
Gelişmekte olan ülkeyi bir ben mi goremiyorum acabaÇok uzağa gitmeye gerek yok. 2018 krizinde dolar 6 yı geçtiğinde ortalık ayağa kalkmıştı. İşverenler sürekli işçi çıkarmıştı. Öldük bittik. Sonra yine devam ettik. Daha kötü oldu. Dolar 17 yi buldu. Ölünmüyormuş. Sürünürmüyüz bilmem. Ama bence bu da geçecek. Gelişmekte olan bir ülkeyiz. Düşe kalka yolumuza bakacaz.
Evet. İngilizce ve din kültürü de açabiliyorhaftasonu kursları da var 6. sınıftan itibaren türkçe mat sosyal fen branşlarına en başta değil mi?
Yiyordu,içiyordu,uyuyordu,uyaniyordu; ama yaşamıyordu .nefes almak yaşamak değildir
Bence bir de adama sormak lazım lulutasi.Konu sahibesi bemce sizin derdiniz para değil genel olarak geleceğe güvenememek. Bunda evliliğinin etkisi çok, bence sizi mutlu etmeyen bir evlilik içindesiniz. Önceki konunuz kocamdan pek de hayır yok, çocuğumun geleceği için kendim birikim yapıyorum demiştiniz. Bu evliliği keşke baştan yapmasaydınız, keşke daha adam gibi biriyle evlenseydiniz. Yerinizde olsam bu kocayı boşverip başka erkek bakardım sanırsam.
dün en yakın akrabam bana yazdı :az harcayacakmışım dışarda yemeyecekmişim araba da lüksmüş eskiden her evde yokmuş ondan bereket varmış giyim kuşamı eskiyene kadar giyecekmişim bla bla.ben yemezsem garson aşçı bulaşıkçı nasıl geçinecek dedim.ses yokkkYiyordu,içiyordu,uyuyordu,uyaniyordu; ama yaşamıyordu .
Tolstoy
Bizler sanırım boyleyiz
Sanirim dolara yatırım yapmışsınız:) ben de biraz dolar yaptım ama aldığım malzemeler dolarla ki aldığım dolar buna bile yetmiyor şuan sizin gibi umutlu değilimÇok ciddiyim. Dolar daha kaç barajı geçecek böyle. Bizde yaşamaya devam edeceğiz.
Tayyip amca sen misinnnn
edirne gibi sınır illerine ulaşım bulgaristan ve yunanistandan kolay. kendi ülkesinde 100 euraya 10 birim ürün alacakken burada 180 birim alabiliyor. benzini de buradan fulleyip dönüyor. kendi ülkesinde ortaysa şu an burada orta üst oluyor gibi düşünebilirsiniz. haftasonu edirneye önceden de gelir alışveriş yaparlardı ama şimdi oran, alım gücü vs değişti. önceden orta kesimin lüks aktiivtesi gibiydi
çok haklısın bacımm.kemerleri sıkmaya devammmcanım ben doğrucu davutum.
2018 de çok iyi hatırlıyorum. Trump ortalığı karıştırdı. Rahip bruson olayı. Typ vermedi. Dolar 6 yı geçti. Aynı şu günümüzdeki korku ve tedirginlik hakimdi. Herkes dolar bozmaya çalıştı. Altın fırladı. Döviz büroları kapattı. Bu ülke de kalınmaz geçinemiyeceğiz aynı cümlelerr. Sonuç. Dolar 17 ve 2021 in sonundayız. Biz orta halli bir ülkedeyiz. Refah düzeyimiz düşük. Almanyanın abd nin şartlarını bekleyemeyiz. Böyle böyle yaşıyacaz. Dışa bağımlılığımız o kadar fazla ki. Elini eteğini çeken her yatırımcıyla dolar biraz daha fırlıyor. Faiz kurları neler neler. Konuşmakla değişcekse oturun konuşalım.
Bir de zïr cahil kesim türedi ki insanı deli ederler.dün en yakın akrabam bana yazdı :az harcayacakmışım dışarda yemeyecekmişim araba da lüksmüş eskiden her evde yokmuş ondan bereket varmış giyim kuşamı eskiyene kadar giyecekmişim bla bla.ben yemezsem garson aşçı bulaşıkçı nasıl geçinecek dedim.ses yokkk
Hem de nasıl. Güle oynaya.Uzun zamandır haber dinlemeyi bıraktım . Ne kadar ne denk gelirse . Şuan böyle bir durum mu var , Türkiye’ye gelip alışveriş mi yapıyorlar
canım ben doğrucu davutum.
2018 de çok iyi hatırlıyorum. Trump ortalığı karıştırdı. Rahip bruson olayı. Typ vermedi. Dolar 6 yı geçti. Aynı şu günümüzdeki korku ve tedirginlik hakimdi. Herkes dolar bozmaya çalıştı. Altın fırladı. Döviz büroları kapattı. Bu ülke de kalınmaz geçinemiyeceğiz aynı cümlelerr. Sonuç. Dolar 17 ve 2021 in sonundayız. Biz orta halli bir ülkedeyiz. Refah düzeyimiz düşük. Almanyanın abd nin şartlarını bekleyemeyiz. Böyle böyle yaşıyacaz. Dışa bağımlılığımız o kadar fazla ki. Elini eteğini çeken her yatırımcıyla dolar biraz daha fırlıyor. Faiz kurları neler neler. Konuşmakla değişcekse oturun konuşalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?