2001 ekomomik krizinde neler yaşadınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tayyip amca sen misinnnn

Ben hastalığımdan dolayı haftada üç gün okula gidiyorum iki güm de tedavi dürecim var o yüzden ek dersim az
neden rehber öğretmenim dedin lulu eski konunda peki.hani şu öğrencinin tacizi konusunda.diğer konuda ben seni anladım ekonomiyi aşırı dert etmeni.sen açıklayınca hak verdim sana.

edirne gibi sınır illerine ulaşım bulgaristan ve yunanistandan kolay. kendi ülkesinde 100 euraya 10 birim ürün alacakken burada 180 birim alabiliyor. benzini de buradan fulleyip dönüyor. kendi ülkesinde ortaysa şu an burada orta üst oluyor gibi düşünebilirsiniz. haftasonu edirneye önceden de gelir alışveriş yaparlardı ama şimdi oran, alım gücü vs değişti. önceden orta kesimin lüks aktiivtesi gibiydi

Lll Gelişmekte olan ülkeyi bir ben mi goremiyorum acaba

Konu sahibesi bemce sizin derdiniz para değil genel olarak geleceğe güvenememek. Bunda evliliğinin etkisi çok, bence sizi mutlu etmeyen bir evlilik içindesiniz. Önceki konunuz kocamdan pek de hayır yok, çocuğumun geleceği için kendim birikim yapıyorum demiştiniz. Bu evliliği keşke baştan yapmasaydınız, keşke daha adam gibi biriyle evlenseydiniz. Yerinizde olsam bu kocayı boşverip başka erkek bakardım sanırsam.

Bence bir de adama sormak lazım lulutasi.
Bizi bile burda darlıyor para para diye.
Zavallı adam .

Yiyordu,içiyordu,uyuyordu,uyaniyordu; ama yaşamıyordu .
Tolstoy

Bizler sanırım boyleyiz
dün en yakın akrabam bana yazdı :az harcayacakmışım dışarda yemeyecekmişim araba da lüksmüş eskiden her evde yokmuş ondan bereket varmış giyim kuşamı eskiyene kadar giyecekmişim bla bla.ben yemezsem garson aşçı bulaşıkçı nasıl geçinecek dedim.ses yokkk

Tayyip amca sen misinnnn
canım ben doğrucu davutum.
2018 de çok iyi hatırlıyorum. Trump ortalığı karıştırdı. Rahip bruson olayı. Typ vermedi. Dolar 6 yı geçti. Aynı şu günümüzdeki korku ve tedirginlik hakimdi. Herkes dolar bozmaya çalıştı. Altın fırladı. Döviz büroları kapattı. Bu ülke de kalınmaz geçinemiyeceğiz aynı cümlelerr. Sonuç. Dolar 17 ve 2021 in sonundayız. Biz orta halli bir ülkedeyiz. Refah düzeyimiz düşük. Almanyanın abd nin şartlarını bekleyemeyiz. Böyle böyle yaşıyacaz. Dışa bağımlılığımız o kadar fazla ki. Elini eteğini çeken her yatırımcıyla dolar biraz daha fırlıyor. Faiz kurları neler neler. Konuşmakla değişcekse oturun konuşalım.

Yunanistan Bulgaristan’ı düşünmedim
Çünkü onlar zaten hep Edirne’ye geliyorlar yıllardır . Yeni bir olay değil dediğiniz gibi .

Biz de yani Türkiyeliler diyeyim , Batum’a gideriz mesela , oradan alışveriş yaparız .

Yurtdışı diyince daha uzak ülkeleri düşündüm bir an . Uçakla gel git . Bir de pandemi koşullarında . Külfet gözüktü gözüme . Aynı hesaba gelir gibi geldi .

çok haklısın bacımm.kemerleri sıkmaya devammm

Bir de zïr cahil kesim türedi ki insanı deli ederler.
Üniversiteli genç sokak röportajında:
- Amca şu uzerime giydigim kalitesiz tişört bile 100 lira ..
Amca: get yeğenim şorda 10 liraya var,al giy..

Ben katılıyorum, kimse ses etmesin herkes koyun misali başlarına gelen her şeye kafa sallasın. Devleti yöneten beceriksiz heriflerin başarısızlığının ceremesini insanlarımız çekmeli, kesinlikle katılıyorum.

Hanımefendi siz iyi misiniz yahu, insanlar sofraya 1 tabak et koyamıyor, ceplerinde para çöp bunun nesini kabullensinler? 100km ötedeki Bulgaristandan millet elini kolunu sallayarak geliyor, İsveçlisi Norveçlisi hiçbir dert kaygı olmadan yaşıyor. Dert çekmek niye bizimkilere düşüyor bizim dünyada? Bizim insanlarımız, eşşek mi kardeşim? Bizim insanlarımız neden rahat bir hayatı hak etmiyor sizce, neyimiz eksik?

Dışa bağımlı olarak doğmadı bu cumhuriyet, TL gayet değerli bir para olarak hayatına başladı. Sizin oy verdiğiniz ve burda savunduğunuz deyyuslar, tek çivi çakmadılar üstüne 80yıllık fabrikaları bile satıp ceplerini doldurdular. Dışa bağımlı olmak zorunda değiliz, olmayan ülkeler nasıl yapıyorsa biz de yapmalıyız o kadar net.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…