2001 ekomomik krizinde neler yaşadınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de zïr cahil kesim türedi ki insanı deli ederler.
Üniversiteli genç sokak röportajında:
- Amca şu uzerime giydigim kalitesiz tişört bile 100 lira ..
Amca: get yeğenim şorda 10 liraya var,al giy..
avm ler tıka basa dolu dedi tv de bugün bir gazeteci.evet her hafta gidiyoruz.çünkü en ucuz yemek imkanı orada.mağazaları da bir şey almadan dolanabiliyoruz .bir de avm ye gitmekle geçinememek arasındaki bağlantıyı da çözemedim ama neysee.

Abadını incir yaprağıyla kapatan, pipilerine boynuz takan Afrika kabilelerine göre mi gelişmekteyiz?

Cok derin girmeyeceğim bahsettiginiz dönemde hala ülkede üretim vardı hala satılmayan üretim yerlerimiz vardı dolar borcumuz da bu kadar değildi yaşayıp görelim diyeceğim de en nefret ettiğim sey bu söylem

Bugün herkesin lüks meraklısı olduğunu öyle yapmamaları gerektiğini bir sürü borç yaptıklarını yapmamaları gerektiğini dinledim kimsenin çalışmak istemediğini kolay yoldan zengin olmak istediğini dinledim
Ölü taklidi yaptım. Sadece dinledim
Kolay yoldan zengin olma olayi benim şu an kamuda şartların farkında olmam ve ek gelir şart simdi sabredebilirim ama 40 yaşından sonra 50den sonra olmaz demem
Lüks ten kasıt ise eve kabak çekirdeği ve yarım kilo lokum dışında birsey almamak meyve almamak çeşit çeşit peynir almamak ama bahçedeki cevizi nimet bilmemek 1 demet marula 1 kilo sebze parası vermemek ..
Ay çok yazdım bosverin..

Konuyu şöyle düzenlemeye karar verdim. Ekomomik krizlerde biz neler yapabiliriz. Uygun fiyatlı aktivite önerileri fatura düşürme teknikleri nelerdir?
Ben çocuktum. İki ablam iyi üniversitelerden iyi bölümlerden mezun olup bir süre işsiz kalmışlardı 2001 yazında. Babam da yeni emekli olmuştu. Hayal meyal yemek yarışması tadında birşey yaptıklarını hatırlıyorum evde eğlencesine. Her hafta haftalık mutfak bütçesini biri alıp arttırdığını kendine ayırıyordu. Bir de yemekleri oyluyorduk. Belki lezzet açısından kazanana da bir ödül veriliyordur hatırlamıyorum onu tam. Akşamları balkonda okey oynuyorduk genelde. Gündüzleri bir ablamın balkona minderler atıp, soğuk içeceğini hazırlayıp balkonda güneşlendiğini hatırlıyorum. Diğeri içerde suluboya filan yapıyordu daha çok. Bir de annem dikiş dikmesini iyi bilir evde sürekli bir kumaşlar, burdalar olur, Kalıplar çıkartılıp elbiseler dikilirdi. Ablamla da konuştum başlığı okuyunca geriye dönüp baktığımızda kötü hatırladığımız zamanlar değil bizim aksine eğlenceli günlerdi. Elbette hepimiz endişeliyiz şuanda, gelecek belirsiz ama sıkmayın canınızı, yaşam kalitesini belirleyen tek şey para değil. Sevdikleriniz yanınızda olsun, biraz yaratıcı olun, az bütçe ile de eğlenip iyi vakit geçirebilirsiniz yine.

evet geçecek elbette. ben de o açıdan umutsuz değilim.
ama geçerken bir çok ailede derin hasarlar bırakacak. ekonomik buhranlar sosyal kırılmalar ve psikolojik çöküşler için ortam hazırlıyor maalesef. bu yeni bir bilgideğil, her ülkenin tarihinde var. bunu gözeterek destek paketleri, önlemler hazırlanmalı, hazırlananlar artırılmalı. elbette geçecek. ama büyük bir kesim çok ağır olmasının önlenmesi de mühim.

PDR mezunu değilim. Türkçe öğretmenliği mezunuyum. Ama özelde sosyoloji yüksek lisansıö olduğundan dolayı pdrci olarak görev yaptım
türkçe öğretmenliği yapın o zaman bıktık sosyoloji okuyup pdr ci olarak çalışanlardan. siz psikolojik danışman değilsiniz zaten

buna ben de takıldım

Avm lerde sadece kuru kalabalık yok
Lüks alışveriş yapan da çok .
İstanbul Kadıköy’den bahsediyorum .

Mesela Appl.. mağazasına girebilmek için insanlar avm açılış saatinden önce gidip kuyruk oluyor , yetmiyor açıldığında km lerce kuyruk oluyor 20-30 binlik telefonu almak için .

İnsanlar ya varken yok diye ağlaşıyor ( ki böylesi de çok )
Ya da yokken varmış gibi harcıyor kredi kartı ile .

Olan her zaman dar gelirliye oluyor . Zaten artık orta gelir diye bir şey kalmadı gibi , o da ya dar gelirliye yaklaştı , ya da diğerine..

hadi öyle olsun bakalım.
o özel kurumu şikayet edip ceza aldırmak lazım o zaman, kanunsuz bir iş yapmışlar. sizi ya mebe bildirmemişler sadece o alanda veliye göstermişler ya da ... neyse..

ek fiil
çoğu yer bu şekilde yaptığı için biz iş bulamıyoruz zaten parasından çok bu olaya takıldım bir de bana göre değil diye işi bıraktım demiş ona göre olmaz zaten çünkü o işin eğitimini almadı keşke farkına varsalar

Evet orda alamadıklarını burda alabiliyorlar.

Daha ekim ayında doğuda bir okula PDR ci olarak atandım diye yazmıştınız. Ne ara Türkçe Öğretmenliğine geçtiniz de ek fiilleri işlediniz
tanınmamak için o şekilde yapmış. hem türkçe öğretmeni olup hem sosyoloji yl yapıp hem de rehber öğretmenlik yapan 10 parmağında 10 marifet bir arkadaşımız

Haa sahi ya bir ara al ver ekonomiye can ver vardı noldu o?

Kriz kaçınılmaz, zevk almaya bakın diyorsunuz yani siz de haklısınız ne diyim.

Nispet yapmak istemem amma bu sabah itibariyle TL milyoner oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…