kızlar herkese merhaba
2006 nisanda kızımı kucağıma aldım. inşallah 2013 nisan ayında da oğluşumu kucağıma alacağım
hepimiz çok heyecanlıyız. nette gördüğümüz alış veriş listeleri, ürünlerdeki bol çeşitlilik zaman zaman kafamızı karıştırıyor.
kızıma aldıklarımın bir kısmını oğluşum için de kullanmayı düşünüyorum. dün baktım da çok abartılı sayıda almamışım. ilk ay için aldıklarım genellikle 0-3 ay kıyafetler. hepsini giydirmişim, kendim alıp da giydirmeye sıra gelmeyen kıyafet de yok.
kaba taslak aldıklarımı sayayım belki sizler de faydalanırsınız.
4 tane penye battaniye
2 tane pazen battaniye
bir tane triko battaniye
bir tane peluş battaniye
(özellikle penye ve pazen battaniyeler o kadar çok kullanılmış ki yıpranmışlar
)
5 tane 0-3 ay kendinden eldivenli alt-üst takım
3 tane 0-3 ay patikli penye tulum
3 tane 0-3 ay çift katlı penye yelek
5 tane penye eldiven
2 tane de babannesinin bebe yününden ördüğü yelek
mothercare bodyler. 3 tanesi yeni doğan, 7 tanesi 0-3 ay
hepsinin ortak özelliği nakışlarının olmaması ve % 100 pamuk olmaları(nakış kıyafeti sertleştiriyor)
iki tane banyo havlusu (içlerine de bir kaç tülbenti birleştirip, örtü dikillmiş)
6 çift lastiği sıkı olmayan çorap
4 çift yün patik
sadece iki tane iç zıbın (göbek düşene kadar giydirmiştim, sonrasında bodylere geçtim.)
bol penye, pazen, tülbentten hazırlanmış ağız bezleri
5 tane kadar salya önlüğü
yine 5 tane penye şapka
2 tane alt açma seti (bu setleri daha çok arabası için kullandım)
kızlar ben doğumdan önceki alışverişimi daha çok 0-3 ve 3-6 ay için yaptım.
kendi aldığım kıyafetler hep mothercaredi. kızım 3700 gr doğmuştu, hep ayına göre giydirdim.
baharda doğum yaptığım için patikli tulumlar ve patikli altlar çok kullanılşmıştı. hatta içine çorap da giydiriyordum.
3-6 ay kıyafetleri de yine hemen aynı sayılarda. bodylerin sayıları biraz daha artmış, 10 tane kadar var. ilave olarak patikli pantolonlar almışım, annemin k.validemin hediyeleri olan dış giyimler var. ama inanın daha çok penyeler giydiriliyor çünkü bebek o süslü püslü şeylerin içinde hiç rahat görünmüyor.
daha sonra da araç gereçleri, beslenme ihtiyaçlarını yazacağım kızlar
hepinize sağlıklı hamilelik, sağlıklı doğum diliyorum

2006 nisanda kızımı kucağıma aldım. inşallah 2013 nisan ayında da oğluşumu kucağıma alacağım

hepimiz çok heyecanlıyız. nette gördüğümüz alış veriş listeleri, ürünlerdeki bol çeşitlilik zaman zaman kafamızı karıştırıyor.
kızıma aldıklarımın bir kısmını oğluşum için de kullanmayı düşünüyorum. dün baktım da çok abartılı sayıda almamışım. ilk ay için aldıklarım genellikle 0-3 ay kıyafetler. hepsini giydirmişim, kendim alıp da giydirmeye sıra gelmeyen kıyafet de yok.
kaba taslak aldıklarımı sayayım belki sizler de faydalanırsınız.
4 tane penye battaniye
2 tane pazen battaniye
bir tane triko battaniye
bir tane peluş battaniye
(özellikle penye ve pazen battaniyeler o kadar çok kullanılmış ki yıpranmışlar

5 tane 0-3 ay kendinden eldivenli alt-üst takım
3 tane 0-3 ay patikli penye tulum
3 tane 0-3 ay çift katlı penye yelek
5 tane penye eldiven
2 tane de babannesinin bebe yününden ördüğü yelek
mothercare bodyler. 3 tanesi yeni doğan, 7 tanesi 0-3 ay
hepsinin ortak özelliği nakışlarının olmaması ve % 100 pamuk olmaları(nakış kıyafeti sertleştiriyor)
iki tane banyo havlusu (içlerine de bir kaç tülbenti birleştirip, örtü dikillmiş)
6 çift lastiği sıkı olmayan çorap
4 çift yün patik
sadece iki tane iç zıbın (göbek düşene kadar giydirmiştim, sonrasında bodylere geçtim.)
bol penye, pazen, tülbentten hazırlanmış ağız bezleri
5 tane kadar salya önlüğü
yine 5 tane penye şapka
2 tane alt açma seti (bu setleri daha çok arabası için kullandım)
kızlar ben doğumdan önceki alışverişimi daha çok 0-3 ve 3-6 ay için yaptım.
kendi aldığım kıyafetler hep mothercaredi. kızım 3700 gr doğmuştu, hep ayına göre giydirdim.
baharda doğum yaptığım için patikli tulumlar ve patikli altlar çok kullanılşmıştı. hatta içine çorap da giydiriyordum.
3-6 ay kıyafetleri de yine hemen aynı sayılarda. bodylerin sayıları biraz daha artmış, 10 tane kadar var. ilave olarak patikli pantolonlar almışım, annemin k.validemin hediyeleri olan dış giyimler var. ama inanın daha çok penyeler giydiriliyor çünkü bebek o süslü püslü şeylerin içinde hiç rahat görünmüyor.
daha sonra da araç gereçleri, beslenme ihtiyaçlarını yazacağım kızlar

Son düzenleme: