Bir eğitimci olarak bu durumu inanılmaz aptalca buluyorum...Bu çocukların daha psikomotor becerileri gelişmedi
Yani kasları kalem tutmaya,makasla kesmeye hazır bile değilken sen ona ne eğitimi verebilirsin
Kaldı ki 8.sınıf öğrencileri 7 yaşında başladığı halde daha doğru düzgün okuyamıyorken 5 yaşındaki nasıl kavrasın
Benden size öneri göndermeyin çocuğunuzu hiçbir şey yapamazlar tayin çıkarın ya da ev adresini değiştirin..
Hiç olmadı mahkeme kararıyla yaşını küçültün..
Önünde sonunda bu durumdan bir sürü şikayet gelecek ve vazgeçecekler...Böyle yapa yapa eğitimin içine şey ettiler zaten
Eğitimden anlamayan bakanlar başa gelirse olacağı bu işte
Kimse sizden beş kuruş alamaz hep böyle korkutma politikası güdülüyor...
Bu ülkede daha nüfusa kayıtlı olmayan binlerce insan varken sizi mi cezalandıracaklar
Hadi cezalandırdılar 5bin atla deve değil ya çocuğun ruh sağlığından önemli değil yani
Ben gondermeyi dusunmuyorum ...2007 temmuz dogumlu ..zaten zorunlulukta yokmus 66 ayi dolmadigindan
ya anlamadım ne cezası benmde oğlum mart23-2007li ben göndermiycem ama bu bahsettiginz ceza da neyin nesi?af Allahım af kafam cok cok karısık aralıkda inşaallah kardeside dogacak ben eski sistem için7yasında okula başlayacak 5yasında şimdi bi kardesi olsun okul cagında rahat oluruz derken 5yaş çıktı o yüzden bu sene düşünmüyorz?
bu arada tam net bilgi verrn lütfen hangi aylar arasındaki çocuklar okula gidicek
müfredatı görmeden karar vermek çook zor..
eylül itibarıyle oğlum 61 aylık olacak..bu yıl anaokuluna da gitti..
yine de anaokulu düşünüyorum...çok küçük..çabuk yoruluyor.. çabuk sıkılıyor..
uygun derslık var mı yok?? kaç sınıfın tahta yukseklığı bıle bu çocuklara uygun değil..183 bın küsür bırleştırılmiş sınıfımız mevcut..ücretli öğretmen sayısı kaç bın haberlerı var mı?
herşeyı geçtım..5 ve 6 yaş aynı sınıfta dıyelım..ikide engellı öğrencım varsa ben kaynaştırmayı bu küçük için mı uygulayayım yoksa engellı için mı!!!!!!!!!!!!!!!
bu nasıl bır ben bilirimcılık..
kaldı kı 2007 ve 2006li çocuklar nasıl aynı sınıfta olabılır?
deneme için 1 haftalığına aldım bn bu çocuklardan 4 taneyı sınıfa..bır haftadır abilik ablalık..son verdım derhal..
çocuklarımız neden bırkaç ay bahanesı ıle bu düzende ezılsın anlamıyorum..okullardakı durumu,bır parça görup anlayan yollmaz evladını..
cnm anladığım kadarıyla eğitimcisin ben ve benim gibi anneere tavsiyenız nedir ocak 2007 doğuluyuz
evt 6 yıldır okul öncesı öğretmenıyım..
devlet okulundayım ama bu her yaş grubuna ayrı sınıf uygulaması yoksa çocuklara yazık edılecek demektır..az öncede dedığım gıbı 5 ve 6 yaş aynı sınıfta olsaydı özel kreşler bu konuda çığır açar toplama kampı olurdu..
bu nedenle 66 ayını doldurmayan çocuklar anasınıfına gıdecekse bıle bn özelden yanayım..ayrı sınıf uygulaması yonunden..
66 ayı dolduran çocuğu gondermek zorunlu..e-okul sıstemı otomatık kayıt yapacak ve veliden 15 tl gunluk ucret ceza alınacakmiş..
alamazlar..
okula çocuğunu yollamayan doğudakı bırkısım vatandaştan alabildiler mi??
hanı farzet kı kayıt kapıldı ben göndermedim bu sefer anaokulada gidemizek ama bide bu iş gercekten inada bindi partılaer arası
en azından bizim bulundumuz bölegelerde bu ceza sistemı uygulayacaklardır
tamamen saçmalık bence. benim kardeşim bu sene okulların acıldıgı ayda 63 aylık olacak.2007 doğumluların ilkokul 1e baslama yaşı 60-72 ay arasıymış. ne yani kardeşim daha wc ye gittiğinde kendi işini kendi halletmeke zorlanıyorken bir de 1e mi baslayacak. hangi öğretmen her cocukla okadar ilgilenir. ya da hangi anaokul öğretmenı ilkokul 1. sınıf öğretmenı olmak ıster...
Kayıtlar Haziran ayında başlamıyor mu?
al aynen bende senn gibiyim bizde aralıkta dogacak nasıl etcez eteklerim tutuştu resmenah cnm benim bak ne guzel bi zamanda olmuş oğlusun bizimkı tam ocak hiç şansımmız yo mallesef bebişinde buyuyunce 1 e başlıcak benım bebeğimde kasımda doğcak cok zor olucak oysa kardeş planlarımıza kadar eskı sisteme göre ayarlamıştk
ya gittide ne oldu ögretmeni gönderme ezilir dio oglumdan içincnm senınkıde maşlesef 7gunl gitmesi zorunlu durumda esmacm ama senın b şansın varkı bu sene anaokula gitti biz cok hazırlıksız yakalandık
Egem eskiden ben bu sene göndermeyeceğim,seneye göndereceğim dilekçesini okullar kabul ediyorken artık etmeyeceklermiş.Adrese dayalı sistemden evinin en yakınındaki okula çocuğun otomatik kayıt oluyor.Özel okula bile göndersen ordan belge alıp gelip mahallandeki devlet okuluna vermek zorundasın.Kayıt yaptırmadığın müddetçe günlüğü 15 tl den hesaplamışlar,5 milyarı geçiyormuş,böyle bir para cezası geliyormuş.İş yerinden arkadaşım kredi çekecek,onunda oğlu 23 mart doğumlu,7 günle kaçırıyor.Avukatları dolaşıyorlar ha bire,nasıl göndermeyebiliriz diye.
ya nasıl olcak nasıl olcak çatladım burdaDoğudaki vatandaşa para cezası uygulanmaz ama bu sene bence uygulanacak kararlılıklarını göstermek için. Benim korkum sınıflar ayrı olsa bile bu dönem hep kendinden büyüklerle yarışmak zorunda kalacaklar genel sınavlarda bile. Liselere geçiş sınavından tutun üniversiteye kadar. Biz okulda sınıfları ayırmayı düşünüyoruz. Tabi küçük sınıfı kimse istemiyor. Kura çekilir sanırım.Biz bu yaz yeni sistem ve müfredat için 1 ay eğitim alacakmışız. Bazı arkadaşlar müfredatın içeriğini bilmeden yorum yapmak zor demişler. Müfredat tamamen oyun olsa bile ben hiçbir sınıf öğretmenine çocuğumu emanet edemem. 5 buçuk yaşında bir çocuğa nasıl yaklaşılır nasıl sabırlı davranılır bilemiyorum.Bari anasınıfı öğretmenleri girseydi derslerine. Sanırım sınıf öğretmeni açığını eritmek için yaptılar. Hem anne olarak hem öğretmen olarak çok endişeliyim. Ama asla göndermeyi düşünmüyorum
Tek umudum okula dilekçe vermekti ama o da bitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?