Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2007 doğumlu yavruları olan anneler 1.sınıfa hazırmıyız

Ben gondermeyi dusunmuyorum ...2007 temmuz dogumlu ..zaten zorunlulukta yokmus 66 ayi dolmadigindan

Bir eğitimci olarak bu durumu inanılmaz aptalca buluyorum...Bu çocukların daha psikomotor becerileri gelişmedi

Yani kasları kalem tutmaya,makasla kesmeye hazır bile değilken sen ona ne eğitimi verebilirsin

Kaldı ki 8.sınıf öğrencileri 7 yaşında başladığı halde daha doğru düzgün okuyamıyorken 5 yaşındaki nasıl kavrasın

Benden size öneri göndermeyin çocuğunuzu hiçbir şey yapamazlar tayin çıkarın ya da ev adresini değiştirin..

Hiç olmadı mahkeme kararıyla yaşını küçültün..

Önünde sonunda bu durumdan bir sürü şikayet gelecek ve vazgeçecekler...Böyle yapa yapa eğitimin içine şey ettiler zaten

Eğitimden anlamayan bakanlar başa gelirse olacağı bu işte

Kimse sizden beş kuruş alamaz hep böyle korkutma politikası güdülüyor...

Bu ülkede daha nüfusa kayıtlı olmayan binlerce insan varken sizi mi cezalandıracaklar

Hadi cezalandırdılar 5bin atla deve değil ya çocuğun ruh sağlığından önemli değil yani

cnm bak sende bi eğtimci olarak nasıl bi şeyın içinde oldumuzu en guzel şekilde örneklemişsin ya öle gereksiz bi durum olduku cokzor bi dönem bizi bekliyo malesef benim kızım ocak doğumlu ve en başta gitmesi zorunlu ayda of of bende kendimce barı anaokulda hevesi kalmasın die bi kres ayarladım ilköğreti öncesi hazırlık için bu hafta başlıcak öğretmenlede konuştum okula hazırlamada biraz daha uzerine düşücekler ama azla içimdekı kaygılar son bulmucak

Ben gondermeyi dusunmuyorum ...2007 temmuz dogumlu ..zaten zorunlulukta yokmus 66 ayi dolmadigindan

ah cnm benim bak ne guzel bi zamanda olmuş oğlusun bizimkı tam ocak hiç şansımmız yo mallesef bebişinde buyuyunce 1 e başlıcak benım bebeğimde kasımda doğcak cok zor olucak oysa kardeş planlarımıza kadar eskı sisteme göre ayarlamıştk

cnm senınkıde maşlesef 7gunl gitmesi zorunlu durumda esmacm ama senın b şansın varkı bu sene anaokula gitti biz cok hazırlıksız yakalandık

müfredatı görmeden karar vermek çook zor..
eylül itibarıyle oğlum 61 aylık olacak..bu yıl anaokuluna da gitti..
yine de anaokulu düşünüyorum...çok küçük..çabuk yoruluyor.. çabuk sıkılıyor..

tabikide tatlım ne guzel sizin secme sansınız var bize o şans verilmedi malesef
keske bizde secebilsekte okul öncesi eğitim alıp yaşlarınıda tamamlasaalar

uygun derslık var mı yok?? kaç sınıfın tahta yukseklığı bıle bu çocuklara uygun değil..183 bın küsür bırleştırılmiş sınıfımız mevcut..ücretli öğretmen sayısı kaç bın haberlerı var mı?

herşeyı geçtım..5 ve 6 yaş aynı sınıfta dıyelım..ikide engellı öğrencım varsa ben kaynaştırmayı bu küçük için mı uygulayayım yoksa engellı için mı!!!!!!!!!!!!!!!

bu nasıl bır ben bilirimcılık..

kaldı kı 2007 ve 2006li çocuklar nasıl aynı sınıfta olabılır?

deneme için 1 haftalığına aldım bn bu çocuklardan 4 taneyı sınıfa..bır haftadır abilik ablalık..son verdım derhal..

çocuklarımız neden bırkaç ay bahanesı ıle bu düzende ezılsın anlamıyorum..okullardakı durumu,bır parça görup anlayan yollmaz evladını..

cnm anladığım kadarıyla eğitimcisin ben ve benim gibi anneere tavsiyenız nedir ocak 2007 doğuluyuz

cnm anladığım kadarıyla eğitimcisin ben ve benim gibi anneere tavsiyenız nedir ocak 2007 doğuluyuz

evt 6 yıldır okul öncesı öğretmenıyım..

devlet okulundayım ama bu her yaş grubuna ayrı sınıf uygulaması yoksa çocuklara yazık edılecek demektır..az öncede dedığım gıbı 5 ve 6 yaş aynı sınıfta olsaydı özel kreşler bu konuda çığır açar toplama kampı olurdu..

bu nedenle 66 ayını doldurmayan çocuklar anasınıfına gıdecekse bıle bn özelden yanayım..ayrı sınıf uygulaması yonunden..

66 ayı dolduran çocuğu gondermek zorunlu..e-okul sıstemı otomatık kayıt yapacak ve veliden 15 tl gunluk ucret ceza alınacakmiş..

alamazlar..

okula çocuğunu yollamayan doğudakı bırkısım vatandaştan alabildiler mi??

Son düzenleme:

hanı farzet kı kayıt kapıldı ben göndermedim bu sefer anaokulada gidemizek ama bide bu iş gercekten inada bindi partılaer arası
en azından bizim bulundumuz bölegelerde bu ceza sistemı uygulayacaklardır

hanı farzet kı kayıt kapıldı ben göndermedim bu sefer anaokulada gidemizek ama bide bu iş gercekten inada bindi partılaer arası
en azından bizim bulundumuz bölegelerde bu ceza sistemı uygulayacaklardır

bizim öğretmenler bıraz cin fıkırlı:) okulda şu konuşma olmuştu..

"benım çocuğum 2007lı olsa ben yazdırmam..ha oldukı e okuldan sıstem kaydettı..varsın kalsın devamsızlıktan..bu surede kayıt olmadan alacak anasınıfı mı yok özelde demiştı.."

umarım tum bu alıcengızlere gerek kalmaz..insanlar çocuğunun eğitiminde söz sahıbı olmalı..sınıfiçi söz ıse öğretmendedır..

yenı sıstem için kımseden görüş alınmadı..sonuç ortada..şimdide veliye ceza vereceğim dıyorlar..

fakat ne sınıflar,ne sıralar,ne de yeterli öğretmen var..

benım anasınıfına bır yıl ertelemeyle ailesının kararıyla gelen öğrencılerım oldu..ve hıçbır çocuk bu erteleme ile bırşey kaybetmedı..inşallah yenı yonetmelıkte bu madde kalkmış olmaz..

anne ve babalara size ne oluyor demek bır eğitim bakanlığının ayıbı olmasın dılerım..

sizin kardeşınız eylulde 66 ayını doldurmamış olduğu için anasınıfına başlayacak..

Doğudaki vatandaşa para cezası uygulanmaz ama bu sene bence uygulanacak kararlılıklarını göstermek için. Benim korkum sınıflar ayrı olsa bile bu dönem hep kendinden büyüklerle yarışmak zorunda kalacaklar genel sınavlarda bile. Liselere geçiş sınavından tutun üniversiteye kadar. Biz okulda sınıfları ayırmayı düşünüyoruz. Tabi küçük sınıfı kimse istemiyor. Kura çekilir sanırım.Biz bu yaz yeni sistem ve müfredat için 1 ay eğitim alacakmışız. Bazı arkadaşlar müfredatın içeriğini bilmeden yorum yapmak zor demişler. Müfredat tamamen oyun olsa bile ben hiçbir sınıf öğretmenine çocuğumu emanet edemem. 5 buçuk yaşında bir çocuğa nasıl yaklaşılır nasıl sabırlı davranılır bilemiyorum.Bari anasınıfı öğretmenleri girseydi derslerine. Sanırım sınıf öğretmeni açığını eritmek için yaptılar. Hem anne olarak hem öğretmen olarak çok endişeliyim. Ama asla göndermeyi düşünmüyorum

al aynen bende senn gibiyim bizde aralıkta dogacak nasıl etcez eteklerim tutuştu resmen
cnm senınkıde maşlesef 7gunl gitmesi zorunlu durumda esmacm ama senın b şansın varkı bu sene anaokula gitti biz cok hazırlıksız yakalandık
ya gittide ne oldu ögretmeni gönderme ezilir dio oglumdan için

ya onlar bişi ögrenrlerse banada burdan haber verrmisin canım lütfen

ya nasıl olcak nasıl olcak çatladım burda

Saatlerdir araştırıyorum,edindiğim bilgileri kısa notlar halinde aktaracağım.Sistem degismeseydi 2012 eylulunde 01.01.2006-31.12 2006 arasi doganlar 1. sinifa baslayacakti.Eskiden sistem soyleydi:eylul ayinin basinda cocugunuz 72 ayini doldurmamissa mesela ekim kasim aralik aylarinda dogmussa veli okula dilekce ile basvurup 1 sene daha 1. sinifa baslatmayabiliyordu.ama bu durumda da cocugu direk anasinifina yonlendiriyordu okul idaresi.fakat siz cocugunuz icin boyle bir dilekce vermemisseniz eger sistem otomatik olarak cocugunuzun kaydini 1. sinifa yapiyordu diye yazmış bir öğretmenimiz.(Alıntıdır) Bu sene 2005 ekim-kasım-aralık doğumlu çocuklar yani 83 aylık çocuklarla 66 aylık çocuklar aynı sınıflara koyulacak.İstanbul Milli Eğitim Müdürünün röportajında ne dersliğin ne de öğretmenin yetmeyeceği görüşünde.Tepeden biz yaptık olacak,göndermeyenlere cezai işlem uygulanacak şeklindeki diktatörlükle neler olacak merak içindeyim.Okullardaki sınıf,merdiven,özellikle wc gibi fiziki şartlarda değişiklik yapıldı mı? Gidip gören aileler durumdan hiç hoşnut değiller,okul aile birlikleriyle düzelsin isteniyor.Bir hükümetin değişiklik yapması çok güzel ama kimlerden fikir aldılar,pilot il neresi oldu,tuik nüfuslarının başına geçip hesap kitapla karar verdiler.5.sınıf öğretmenlerimiz boşta onları verelim diyorlar,öğretmenler bile razı değilken yavrularımızı nasıl emanet edeceğiz.Kendi sitelerinde de dolaştığımda 28 şubat sürecinin intikamını alıyoruz,imam hatiplerin orta kısımlarını açıyoruz,küçük yaşta başlasınlar ki ezberleri iyi olsun yorumları da mevcut,mahalle baskılarıyla,veliler işaretlenerek çocuklar imam hatiplere kaydırılacak.Herkes imam olmayacak ama tabanı destekleyecekler.Arkadaşlar daha da hasılası durum şudur :Amerika son yıllarda gelen bilinçli çocuklardan velilerden huzursuz,ülkenin köylüsü,işçisi çocuğunu okutmanın derdine düşmüş,bu onlar için kaygı verici bir durum.Son zamanlarda ABD ye giden çalışan ,master yapan gençlerimiz,doktorlarımız,mühendislerimiz onları huzursuz etti.Uyanık bir Türkiye istemiyorlar ve her yol mübah.