2007 kasım anneleri!

sağol canım,
bence bol bol c vitamini vermelisin hazır portakalın tam mevsimi,bol bol yedir,arada içirebilirsen pekmez içir portakal suyuna katarsan çok daha faydalı olur,demirin emilimi artar,ben hergün 1 tane muz yediriyorum bizimkine küçük anamur muzlarından o da çok faydalı...

arkadaşlar doğumdan sonra henüz regl olmadım. benimle aynı durumda olanınız varmı? artık bu durum canımı sıkmaya başladı. internette araştırdım 18 aya kadar böyle durumlar olabiliyormuş. herhalde henüz adet olmadığım için çok sinirliyim. son zamanlarda çok hırçınlaştım. kadım doğuma da gitmek istemiyorum alttan muayene olmaktan çok korkuyorum. bir çare lütfen veya da akıl

canım dogum yapalı epey zaman oldu,bu sorunun burada çözülecek bir durum degil.en kısa sürede jinekologuna gitmelisin.ne demek alttan muayeneden korkuyorum,ultrasaonla bakar,gerekirse alttanda bakacak.bu seni stresli yapar,belki normal seyireden vücüdunun dengesini bile bozabilir.adet günümüz 2-3 gün geçtiginde bile bomba gibi oluyoruz.vakit kaybetmeden bu işi hallet ve bizide bilgilendir.geçmiş olsun,saglıcakla kal.

nihayet problem ortadan kalktı ve regl oldum. en güzelide kadın doğuma gitmeden bunun sonlanması. aslında her ay canımızı sıkan ve kendimizi kötü hissettiğimiz regl olayı olmadığı zaman daha büyük bir felaketmiş. bütün keyfim kaçmıştı. kafamda onlarca acabalar vardı. hamilemi kaldım, menapozamı girdim, sezaryandan sonra yanlış bir komplikasyonmu oldu diye. neyse çok şükür bunuda atlattık.
bu arada elifimin 12 dişide çıktı. çok yaramaz oldu. mutfak dolapları ve bütün çekmeceler hergün düzenli olarak dökülüp saçılıyor. doktorumuz elife omega 3 vitamini başlattı. ayrıca dişleri için d flor damla kullanıyoruz. sizlerin kullandığı başka ilaç varmı. ferrum damlasına devam ediyormusunuz? bizimkinin yemesi çok bozuldu. önceden oyunla falan yediriyorduk şimdi ne yapsam yemiyor. azı dişlerini çıkarırken çok hastalandı o yüzden epeyce de kilo kaybetti.

hanımlar afacanlarınıza gün içinde neler yedirdiğinizi yazarmısınız? bu konuda karşılaştırmalar yaparsak bence çok iyi olur. Mesela ben sabahları yumurta, peynir, pekmez, tereyağını hep birlikte karıştırıp ezerek yediriyorum. Sonra 50-60 cc portakal suyu veya pekmez şurubu veriyorum.

elma ve muz ezip içine biraz portakal suyu katıp marmelat gibi yediriyorum.
öğlen evde yemek yoksa ona çorba yapıp yediriyorum. (karnabahar, brokoli, havuç, patates, maydanoz, dereotu, kıyma, kırmızı ve yeşil mercimek, bulgur, kereviz, 1 yemek kaşığı zeytinyağından
oluşan çorbası) pilav veya makarna varsa yine 1-2 kaşık yiyor,

bütün pişirdiğim yemeklerden ezip veriyorum. turşu çok seviyor. yoğurtu gece yatarken içine ekmek ufalayarak veriyorum. geceleri yoğurt yiyerek uyuduğunda daha rahat uyuyor. aralarda sürekli emiyor. vs

bizim hala 6 dişimiz var,ilk dişi çok geç çıkmıştı ondan herhalde
doktorumuz yaşına girince kesti damlaları,eşim diş hekimi calcidine vermemi söyledi hergün diş gelişimi için ama ben bunca iş gücün,dağınıklığın arasında unutuyorum vermeyi,aklıma gelirse veriyorum.

emzirmeyi baya azalttım çünkü ben çok sinirli oluyorum emzirdiğim zaman doymak bilmiyor,yakında kesmeyi bile düşünüyorum,şimdi günde bir kez ya sabah ya da yatmadan önce emziriyorum

kahvaltıda 1 yumurta,bazen 5-6 bazen 10 siyah zeytin(zeytin canavarı bizimki,bayılıyoooo),içerse portakal yada mandalina suyu veriyorum,peynir hiç yemiyor,ne yaptıysak yediremedik,kaç çeşit peynir denedim ama yemedi
sonra süt veriyorum kahvaltıdan 1 2 saat sonra canı isterse içiyo,ve benimki çubuk kraker çok seviyo elinden hiç düşmüyo

şimdi uyuyor,kalkınca çorbaya ekmek basıyorum yanında yoğurtla yiyor,aralarda meyve ya da badem ceviz yedirmeye çalışıyorum

akşamyine yemek yoğurt yiyor,gece yatmadan bazen emziriyorum bazen zeytin ekmek yediriyorum ama benimki çok yemek yemiyor mesela makarna,mercimekli erişte,şehriye çorbası türü şeyleri yiyor bir iki seferdir bulgur pilavı yedi ama pirinç pilavı yemiyor,çorbasını sevmiyor,sebze de yediremiyorum sadece mantarı seviyor
pek sağlıklı beslendiğini düşünmüyorum ama mecburen yediği şeyleri pişiriyorum

bende 2007 kasım annesıyım...oğlum var yaramazlık abıdesı..ama çok şeker...keşke daha öne yapsaymısım..bu arada wc alışkanlığı için ne yapmak lazım

sema cım regl olmuşsun,istersen yınede kontrol maksatlı bir gorun dr.a.oldukça geç kalmış çünkü.kızlar benim prensesim şu an azı dişleri çıkartma aşamasında,sag taraftan altlı üstlü patladı tabi tam olarak eti yaramadı,aynı zamanda sol tarafta gelmek üzere.geceleri 1 den once uyumuyor.evın içinde yürürken sürekli bir yerlere çarpıp düşüyor,yüregim bütün gün agzımda resmen.ve melegim kendi başına hiç oynamıyor.sizinkiler oyuncaklarla oyalanabiliyor mu merak ediyorum dogrusu.iştahımız herzaman ki gibi az.belli başlı şeylerden az miktarda yiyor.ama çoook sevimli,her geçengün daha bir tatlı oluyor kuzucum.evimizden park görünüyor,bütün gün camdan hooop hop diye(ki bu salıncak demek) anlatıyor,elimden tutuyor parka gidelim diyor.havalar soguk,park çamur içinde!geçen hafta dr. kontrolümüz vardı,su çiçegi ve pnomokok aşımız yaptırdık.16.ayda pnomokok aşımızın ikinci dozu var.durumlar böyle.RABBİM meleklerimizi korusun.hepinizi opuyorum.

amin canım,gerçekten her geçen gün daha tatlı oluyorlar,bizimki de sokakçı,hadi atta gidiyoruz dedim mi hemen montunu şapkasını ve ayakkabılarını getiriyo bana giydiriyim de gidelim diye,bizim dedemiz sağolsun bi salıncak aldı evde onda uyutuyoruz,hem oynuyo sallanıyo hem de uyutmak çok kolay oluyor,tavsiye ederim

herkese merhaba,
bende 2007 kasım annesiyim,oglum emrem 7 kasımda dogdu...cok sukurki hala emzirebiliyorum. 2 yasına kadar da devam etmeyi dusunuyorum. cok yaramazlastı butun dolapları bosaltıyor herseyi fırlatıyor.Allah altımızda oturanlara sabır versin.
sabah kahvaltısı: aksamdan ıslatılmıs peynir, yumurta sarısı,beyazını elinde yiyor,sut,ezilmis ceviz,bitane petibor biskuvi,haftada 2 gun tereyag,1 tatlı k.zeytin yag,1 tatlı k. pekmez,1 tatlı k.minadex vitamini hepsini karıstırıp muhallebi kıvamında 1 kase yiyor,
aralarda donusumlu olarak meyve veya ballı yogurt yediriyorum
ana ogun olarakta 2 veya 3 gunluk yemek hazırlıyorum ona. 2 gun kıyma,2 gun tavuk,2 gun balık olacak sekilde corbasının icine atıyorum. et gıdası ile birlikte evde ne kadar sebze varsa azar azar ekleyip pisiriyorum.blendırda gecirip z.yagı ekleyip 1 kasede ondan yediriyorm.
haftada 1 gunde balkabagı veriyorum(haslanmıs olarak)
suana kadar mecbur kalmadıkca muhallebi turevi bisey vermedim. emerek uyudugu icinde gene tok oluyor.
simdi diceksiiz cok kilolu bir cocuk heralde diye. masallah istahi bebekliginden beri iyiyiydi ama cok kilolu degil suanda 12-12.5 civarında. normal kilosundan 1 persentıl yukarda...
buradan fikir alısverisinde bulunmak gercekten cok guzel. gelecege gercekten iyi bir nesil yetistirdigimizi dusunuyorum. babalarımızın bizlerle gurur duyması gerek.
tum kasım 2007 annelerini sahsen tanımak isterim.herkese kocaman sevgiler.
esra

esra cım aramıza hoşgeldin.ben BESTE nin annesiyim,prensesim 24 kasım dogumlu.geriye donuk sayfaları okursan hakkımızda daha detaylı bilgiler alırsın.arada girip tecrübelerimizi paylaşıyoruz.sen de katılırsan sevinirim.görüşmek üzere canım.

canım aramıza hoşgeldin,benim kızım,Elifim 5 kasım doğumlu,benimki de yaklaşık o kilolarda en son yaşında tartılmıştı o zaman 10.5 kiloydu,şimdi 12 olmuştur,boyuna göre normal sadece ortalamanın üzerinde yani biraz uzun boylu,iri yarı olacak galiba...

anneler bi sorum olacak,bebekleriniz nerde yatıyor?biz doğumda park yatak almıştık ama 10.aydan sonra yatmadı,eni dar olduğu için rahat hareket edemedi ve geceleri sürekli uyandı,biz de yer yatağı yaptık,5 aydır onda rahat yatıyor,artık karyola almayı düşünüyorum,hani şu büyüyen karyolalar var ya onlardan eni 80 yada 90 cm oluyormuş,aranızda kullanan var mı nasıl kullanışlı mı,kızım çok dönüyor onda sıkışıp uyanır diye tereddüt ediyorum

merhaba, neden hala odanızda yatırıyorsun ki bebegini. artık kendine ait bir odasi olup oraya ve o esyalara alısmalı. normal bi bebek odası takımındaki yatak gayet kullanıslı. bizim ki de sizin bahsettiginizden. ilerde on kısmı cıkarılınca tek kisilik yatak olacak. hem sıkısma gibi bi riski yokki.on kısmında parmaklıklar var dusmesin diye uyuyunca onu kaldırabiliyorsun. bence biran once odasına alıstır. kendi odasında kendi basına uyuyan cocuklar ileriki yasamlarında daha oz guvenli birer birey oluyorlarmıs. sevgiler. esra

kızım 10. aydan beri yani yaklaşık 6 aydır kendi odasında yatıyor zaten,sadece yatağı yok yani yer yatağında yatıyordu.yerde yattığı için de çok serbestliğe alıştı,yatak geniş olduğu için,karyolaların eni dar olduğundan geceleri rahat dönemez ve sık sık uyanırsa diye korkuyorum ama inşallah zamanla ona da alışır,mecbur alıcaz bi takım

hah pardon ben yanlıs anladım sanırım. ben kendi odanızda yatırıyorsunuz sandım. alısır alısır merak etmeyin.bebekler cok cabuk uyum saglıyor herseye. sadece bir kac kez tekrarlamak gerekiyor. sevgiler.esra

kızlar herkese selam,neler yapıyorsunuz?bebişler nasıl?yorucu ve soguk kış günlerini geride bıraktık,onümüz bahar ve yaz,bol bol çıkartırız artık yavrularımızı dışarı,valla sizleri bilmem ama biz kışın patladık evde malum birde diş çıkarma donemleri çocuklarda haklı bunaldılar evde.umarım güzel bir yaz geçiririz.RABBİM once saglık versın.bugun evımızin karşısında park var BESTE mi parka goturdum,normal salıncaklar var(bebek salıncagı degıl)bındırdım,bir guzel zıncırlerıne tutundu yavrum(nerden ogrendıyse)tabi bende sırtından hep tuttum bıraz salladım yavrumu çok hoşuna gitti,ama parktaki diger çocuklar bırbırlerıne çok çirkin hareketler yapıyorlardı küfür müfür,sinirlendim aldım kızımı geldım.annelerıde banklara oturmuş lak lak yapıyrlr.düşünüyorumda o kadar ozenle buyutuyorum çocugumu ama sosyal ortama karıştıgında bu ve buna benzer hareketlere tanık olucak,bunun sonuçları ne olur?ne kadar duyarsız aıleler var,egıtımden,ahlaktan bihaber yaşıyorlar.benım kızım boyle ortamlarda sudan çıkmış balıga doner.çok kınadım o aılelerı çoooook.iyiyi başarmak için yıllarımızı verıyoruz ama kotü olmak,kirlenmek o kadar kolay ki...RABBİM iyilerle karşılaştırsın,yavrularımız verdıgımız emekler dogrultusunda yaşasın,ahlak,dürüstlük ve terbiye galip gelsin inşaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…