gunaydın..
Kimyager allah bağışlasın kızınızı..malesef dun de kötüydü kızım sabah akşam iğneye devam ediyoruz..
acaba bağışıklık guclendirmek için ne verebilirim ya ilaç da içmiyor bizimki
arkadaşlar doğumdan sonra henüz regl olmadım. benimle aynı durumda olanınız varmı? artık bu durum canımı sıkmaya başladı. internette araştırdım 18 aya kadar böyle durumlar olabiliyormuş. herhalde henüz adet olmadığım için çok sinirliyim. son zamanlarda çok hırçınlaştım. kadım doğuma da gitmek istemiyorum alttan muayene olmaktan çok korkuyorum. bir çare lütfen veya da akıl
canım dogum yapalı epey zaman oldu,bu sorunun burada çözülecek bir durum degil.en kısa sürede jinekologuna gitmelisin.ne demek alttan muayeneden korkuyorum,ultrasaonla bakar,gerekirse alttanda bakacak.bu seni stresli yapar,belki normal seyireden vücüdunun dengesini bile bozabilir.adet günümüz 2-3 gün geçtiginde bile bomba gibi oluyoruz.vakit kaybetmeden bu işi hallet ve bizide bilgilendir.geçmiş olsun,saglıcakla kal.
hanımlar afacanlarınıza gün içinde neler yedirdiğinizi yazarmısınız? bu konuda karşılaştırmalar yaparsak bence çok iyi olur. Mesela ben sabahları yumurta, peynir, pekmez, tereyağını hep birlikte karıştırıp ezerek yediriyorum. Sonra 50-60 cc portakal suyu veya pekmez şurubu veriyorum.
elma ve muz ezip içine biraz portakal suyu katıp marmelat gibi yediriyorum.
öğlen evde yemek yoksa ona çorba yapıp yediriyorum. (karnabahar, brokoli, havuç, patates, maydanoz, dereotu, kıyma, kırmızı ve yeşil mercimek, bulgur, kereviz, 1 yemek kaşığı zeytinyağından
oluşan çorbası) pilav veya makarna varsa yine 1-2 kaşık yiyor,
bütün pişirdiğim yemeklerden ezip veriyorum. turşu çok seviyor. yoğurtu gece yatarken içine ekmek ufalayarak veriyorum. geceleri yoğurt yiyerek uyuduğunda daha rahat uyuyor. aralarda sürekli emiyor. vs
sema cım regl olmuşsun,istersen yınede kontrol maksatlı bir gorun dr.a.oldukça geç kalmış çünkü.kızlar benim prensesim şu an azı dişleri çıkartma aşamasında,sag taraftan altlı üstlü patladı tabi tam olarak eti yaramadı,aynı zamanda sol tarafta gelmek üzere.geceleri 1 den once uyumuyor.evın içinde yürürken sürekli bir yerlere çarpıp düşüyor,yüregim bütün gün agzımda resmen.ve melegim kendi başına hiç oynamıyor.sizinkiler oyuncaklarla oyalanabiliyor mu merak ediyorum dogrusu.iştahımız herzaman ki gibi az.belli başlı şeylerden az miktarda yiyor.ama çoook sevimli,her geçengün daha bir tatlı oluyor kuzucum.evimizden park görünüyor,bütün gün camdan hooop hop diye(ki bu salıncak demek) anlatıyor,elimden tutuyor parka gidelim diyor.havalar soguk,park çamur içinde!geçen hafta dr. kontrolümüz vardı,su çiçegi ve pnomokok aşımız yaptırdık.16.ayda pnomokok aşımızın ikinci dozu var.durumlar böyle.RABBİM meleklerimizi korusun.hepinizi opuyorum.
esra cım aramıza hoşgeldin.ben BESTE nin annesiyim,prensesim 24 kasım dogumlu.geriye donuk sayfaları okursan hakkımızda daha detaylı bilgiler alırsın.arada girip tecrübelerimizi paylaşıyoruz.sen de katılırsan sevinirim.görüşmek üzere canım.herkese merhaba,
bende 2007 kasım annesiyim,oglum emrem 7 kasımda dogdu...cok sukurki hala emzirebiliyorum. 2 yasına kadar da devam etmeyi dusunuyorum. cok yaramazlastı butun dolapları bosaltıyor herseyi fırlatıyor.Allah altımızda oturanlara sabır versin.
sabah kahvaltısı: aksamdan ıslatılmıs peynir, yumurta sarısı,beyazını elinde yiyor,sut,ezilmis ceviz,bitane petibor biskuvi,haftada 2 gun tereyag,1 tatlı k.zeytin yag,1 tatlı k. pekmez,1 tatlı k.minadex vitamini hepsini karıstırıp muhallebi kıvamında 1 kase yiyor,
aralarda donusumlu olarak meyve veya ballı yogurt yediriyorum
ana ogun olarakta 2 veya 3 gunluk yemek hazırlıyorum ona. 2 gun kıyma,2 gun tavuk,2 gun balık olacak sekilde corbasının icine atıyorum. et gıdası ile birlikte evde ne kadar sebze varsa azar azar ekleyip pisiriyorum.blendırda gecirip z.yagı ekleyip 1 kasede ondan yediriyorm.
haftada 1 gunde balkabagı veriyorum(haslanmıs olarak)
suana kadar mecbur kalmadıkca muhallebi turevi bisey vermedim. emerek uyudugu icinde gene tok oluyor.
simdi diceksiiz cok kilolu bir cocuk heralde diye. masallah istahi bebekliginden beri iyiyiydi ama cok kilolu degil suanda 12-12.5 civarında. normal kilosundan 1 persentıl yukarda...
buradan fikir alısverisinde bulunmak gercekten cok guzel. gelecege gercekten iyi bir nesil yetistirdigimizi dusunuyorum. babalarımızın bizlerle gurur duyması gerek.
tum kasım 2007 annelerini sahsen tanımak isterim.herkese kocaman sevgiler.
esra
herkese merhaba,
bende 2007 kasım annesiyim,oglum emrem 7 kasımda dogdu...cok sukurki hala emzirebiliyorum. 2 yasına kadar da devam etmeyi dusunuyorum. cok yaramazlastı butun dolapları bosaltıyor herseyi fırlatıyor.Allah altımızda oturanlara sabır versin.
sabah kahvaltısı: aksamdan ıslatılmıs peynir, yumurta sarısı,beyazını elinde yiyor,sut,ezilmis ceviz,bitane petibor biskuvi,haftada 2 gun tereyag,1 tatlı k.zeytin yag,1 tatlı k. pekmez,1 tatlı k.minadex vitamini hepsini karıstırıp muhallebi kıvamında 1 kase yiyor,
aralarda donusumlu olarak meyve veya ballı yogurt yediriyorum
ana ogun olarakta 2 veya 3 gunluk yemek hazırlıyorum ona. 2 gun kıyma,2 gun tavuk,2 gun balık olacak sekilde corbasının icine atıyorum. et gıdası ile birlikte evde ne kadar sebze varsa azar azar ekleyip pisiriyorum.blendırda gecirip z.yagı ekleyip 1 kasede ondan yediriyorm.
haftada 1 gunde balkabagı veriyorum(haslanmıs olarak)
suana kadar mecbur kalmadıkca muhallebi turevi bisey vermedim. emerek uyudugu icinde gene tok oluyor.
simdi diceksiiz cok kilolu bir cocuk heralde diye. masallah istahi bebekliginden beri iyiyiydi ama cok kilolu degil suanda 12-12.5 civarında. normal kilosundan 1 persentıl yukarda...
buradan fikir alısverisinde bulunmak gercekten cok guzel. gelecege gercekten iyi bir nesil yetistirdigimizi dusunuyorum. babalarımızın bizlerle gurur duyması gerek.
tum kasım 2007 annelerini sahsen tanımak isterim.herkese kocaman sevgiler.
esra
merhaba, neden hala odanızda yatırıyorsun ki bebegini. artık kendine ait bir odasi olup oraya ve o esyalara alısmalı. normal bi bebek odası takımındaki yatak gayet kullanıslı. bizim ki de sizin bahsettiginizden. ilerde on kısmı cıkarılınca tek kisilik yatak olacak. hem sıkısma gibi bi riski yokki.on kısmında parmaklıklar var dusmesin diye uyuyunca onu kaldırabiliyorsun. bence biran once odasına alıstır. kendi odasında kendi basına uyuyan cocuklar ileriki yasamlarında daha oz guvenli birer birey oluyorlarmıs. sevgiler. esra
hah pardon ben yanlıs anladım sanırım. ben kendi odanızda yatırıyorsunuz sandım. alısır alısır merak etmeyin.bebekler cok cabuk uyum saglıyor herseye. sadece bir kac kez tekrarlamak gerekiyor. sevgiler.esra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?