2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

O bizdede vardı canım malesef bir kızı var 7 çocuğu var hergün haşlama et yerler ailece...sürekli anlatır işte bizim torunlar şöyle yerler böyle yerler kahvaltıda bile etleri sıyırıp yerler falan filan...sanki ben et vermiyomuşum gibi...en sonunda dayanamdım...fazla et yedirmek zeka geriliği yapar gidince söyle dedim...çocuuklradan da belli zaten zorla sınıf geçiyolar dedim...buz gibi oldu...

yağmurcum bizimkide oğlu konusunda aynı.ben eşime espri yaparım bak oğlunda sana çekmiş çok yaramaz diye(ki kayınvalidem hep anlatırdı eşimin yaramazlığını herkes bilir) hemen cevap hazır sen nasılmışsın bebekken sende yaramazsındır der.

Yamurcum isin zor canim,iyiki uzaktilar yoksa boyle insana nasil dayanirki?
Benimki Allaha sukur hava atmak gibi olmasin ama hep benim tarafimi tutar,Mesela bir kavanozu,bir kornserveyi bana actirmaz hep esime yaptirir.Bana da akil veriyor is yaptirayim diye.oyle hazira alistirtma onu diyor.Sanberk dogudan beri ev isleri de yaptirmiyorlardi ban.aksam isten gelirdi yemegimi temizligimi yapardi.Ben daha yeni ev isleri yapmaya basladim.Gorumcem de her hafta sonu butun evimi supurmeyi mecburdu.durum boyle

ay kahvaltida et mi?Bu da ne?Illa insanin inadina konusa aklar ya.Bu torunu onun torunu degilmi ya?Sinirlendim simdi....

cennette yaşıyorsun canım.bak isteyince gelin-kaynana değilde kızıymış gibi görülebiliyor

Gercekten benim kaynanam beni kendi kizi gibi goruyor,hatta benimle daha dikkatli daha cok ilgileniyor,kirilmayim kendimi uazk hissetmeyim diye.ama kendisi de soyluyor kendi kizila bu kadar guzel anlasamiyor.Cok sukur iliskimiz iyi Insalalh hep boyle olsun.

offf offff geldi tepeme aynen şöyle kalka yat buna dalarsan saati anlamazsın,yarın enes erken kalkıyor diyorsun uyumuyorsun.sen aynada kendine baktın mı hiç.ne var anne bende dedim rengin mengin solmuş kendine bakmıyorsun diyor.çok değişmişsin yüzün bir tuhaf olmuş diyor.

Yamurcum sen nasil bir ailede evliyidin,tam nasil deniliyor diye unuttum.Aslinda hep cok merak etmistim,boyle bir ailede yasamak nasil?Sanarim erkekler hep ustu olur.patriarhat denilen.Bizim orda ise tam tersi matriarhat var yani ailenin en yasli kadin en yustudur.

ay pek de dusunceliyimis kaynanan.sagulsun.kaydirigubbakcemile:roflol:

İnanmıyorum sana gerçekten mi? ne temizliği temizlikten geçtik...bizimki hasta halimle benden hizmet bekledi...en sounda eşime dedim annenin kalmasının ban bir faydası yok gidecekse gitsin diye

böyle olmazmış.ben hergün bu saate kadar oturmuyorum ki diyorum eşim nöbetçi o varken onunla erken uyuyorum diyorum.ama enes gece çok kez kalktığından uykumu alamıyorum diyorum anlamıyor. şimdide bak annem kayınvalidelik yaptı deme ha diyor. herşey iyi güzelde beni düşündü diye yorumlayabilirim şu yüzün bir tuhaf olmuş lafı olmadı ya.

Yamurcum boyle insanlari hic anlamiyorum zaten,Insan biraz dusunmez mi,ya kendi kizi bu halinde olsaydi yineden boyle mi davranirdi?Biraz dusunsun onun evladi kiymetliyse baskasinin evladi daha az kiymetli degildir.Hele ir anne olunca bu gelin oglunun gelecegi sonucta,golunu seven deger veren senin gelinindir.

hehehe kaynana ya illa belirtecek.:roflol:

Aşiret canım...bizde erkeklerin daha doğrusu erşeyde kayınbabamın lafı geçer onun izni olmadan kimse evine çöp bile alamaz...dünyalar iyisi bir insandır ama kimselere değişmem onu..kendi babamdan bile daha çok sever beni ...tek dışardan gelen yabancı gelin benim ..eşimle severek evlendiğimiz için kayınvalidem bu durumu pek kabullenemdi...ama kayınbabam sofraya bile önce beni oturtur...kimsenin evine gitmez ağa olduğu için benim evime gelir ama ...ben yabancıyım gönül koyarım diye...kimse onun yanında yemek yiyemez çay içemez dahası onun odası ayrıdır...beni özellikle yanına çağırıp saatlerce anlatır işini gücünü..kaynanam deli olur o yüzden ...sürekli beni korkutmaya çalışır...işte bizde böyle şeyler terstir..baban sevmez yanına gitme falan der ama kayınbabam özellikle beni sürekli el üstünde tutar...

yağmurcum çok haklısın canım.hastalığınızda hizmet beklemesi çok ayıp olmuş gerçekten.aslında biraz aklı olan kayınvalide gelinini hoş tutarki gelinde oğlunu hoş tutsun.en azından oğulları için yapabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…