Aşiret canım...bizde erkeklerin daha doğrusu erşeyde kayınbabamın lafı geçer onun izni olmadan kimse evine çöp bile alamaz...dünyalar iyisi bir insandır ama kimselere değişmem onu..kendi babamdan bile daha çok sever beni ...tek dışardan gelen yabancı gelin benim ..eşimle severek evlendiğimiz için kayınvalidem bu durumu pek kabullenemdi...ama kayınbabam sofraya bile önce beni oturtur...kimsenin evine gitmez ağa olduğu için benim evime gelir ama ...ben yabancıyım gönül koyarım diye...kimse onun yanında yemek yiyemez çay içemez dahası onun odası ayrıdır...beni özellikle yanına çağırıp saatlerce anlatır işini gücünü..kaynanam deli olur o yüzden ...sürekli beni korkutmaya çalışır...işte bizde böyle şeyler terstir..baban sevmez yanına gitme falan der ama kayınbabam özellikle beni sürekli el üstünde tutar...
fikriyecim sen baya bir uzaksın bu kültüre anlaşılan.ayri odami?Gercekten bu konu cok ilgimi cekti?Peki niye oyle boyle olmak mecburmu?asirette yasamak nasil karar verilir,bu tarz yasamk icin bir sartlari varmi?
Disirdan gelin mi o da ne?Ay cok sordum,kusurama bakma.:uhm:
ay ne var benim suratımda ya ev iş çocuk koca demiyorda pc ye taktı gördünüz mü?
en yakın zamanda yüzümün resmini göstereceğim size bakalım sizde bir tuhaf diyecekmisiniz.
fikriyecim sen baya bir uzaksın bu kültüre anlaşılan.
yağmurcum allah kayınpederine uzun ömürler versin.ben kayınpederi hiç açmıym kayınvalidem onun yanında melektir melek
ben yatıyorum hanımlar mecburen hepinizi öptüm.
Canım kayınababm aşiretn en büyük erkeği dolyısıyla ağa....evde herşeyi ayrıdır işte...beraber aynı sofraya oturamayız mesela..çok fazla resmiyet vardır..eve gelenler önce normal salona gelir sonra onun odasına gider o kimsenin yanına gelmez...mecburiyet değilde böyle alışmışlar işte...kimsenin evine gitmaz mesela en büyük kendsir herkes kendisine gelir..her gelene para verir mesela ağa olduğu için...özellikle bayramlarda...çok iyidir ama..özellikle gelinlerine karşı...çocuklarına ve kaynanama çok serttir ama...eşim bile onun yanında opek oturmaz mesela...ben çok takmam...öyle alışmamışım çünki...
fikriyecim şu 10 gündür iş ve enes çok yormuştu beni iki kilo kadar vermişim sanırım bunu kastediyor.şu an hamilelik öncesi kilomdan daha zayıfım belkide bu .kadın ilk defa böyle görüyor.bence zayıf değilim hatta 3 kilo vermem lazım ama.
Evet canım ailede herkes Kırşehirli tüm gelinler akraba...tek yabancı gelin benim...Malatyalıyım bu arada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?