2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

3.TRİMESTER SIKINTILARI

3.trimester (6.aydan 9. ya kadar) :

- Hemoroid (basur) : anus ve rektum hastalıklarının başında yer alıyor, nedeni kötü bir kan dolaşımıdır. Çoğu zaman hamilelik döneminde kabızlıkla dahada fazlalaşıyor.Bunu engelemek için doktorunuz size bazı kremler tavsiye edebilir.

- Varis : hamilelik döneminde kadınlarda en sık rastlanan şikayetlerden biridir. Hamilelik sırasında bacak damarları, salgılanan ekstra hormonlar, batın içinde artan basınç ve kilo alma gibi sebeplerle aşırı derecede etkilenmektedir. Hamileliğin ilerleyen aylarında çok fazla ayakta kalmamak, özellikle oturulduğu zaman ayakların yüksekçe bir yere konulması, eğer bacak damarlarında belirginleşmeler oluyorsa, uygun bir varis çorabı kullanılması lazım.

- Idrar kaçırma problemi : bu problem perineum (vajen ve rectum arasında kalan bölge) kaslarının çekişmesi dolayıyla oluşur. Bunu engellemenk için bir egzersiz yapabilirsiniz : mesela idrara gittiğinizde hepsini birden bırakmayın arada kesin ve geri bırakın. Bu egzersiz perineum kaslarınızı güçlendirir.Sabah idrarıyla denemeyin çünkü çok yoğun ve her idrarara gittiğinizdede denemeyin, arada yapın.

Memelerde değişiklikler : hamilelikte memelerde sertlik dolgunluk ve karıncalaşma hissedilir.Buna karşı yapılacak pek bir şey yok sade sutgen kullanarak bu rahatsız edici durumları azltabilirsiniz.

- Nefes darlığı : bu bebeğin karında büyümesi dolayı ortaya çıkan bir sorun, yapacak tek şey dinlenmek

ay bu arada 3.trimester a ( son 3 aya ) girdik kızlarrrrr :dance::dance:

hadi son trimester la ilgili güzel bilgileri yazıp, biraz daha aydınlanalımmmm... ne dersiniz...yerimseniben
SANEMCİM BEN DR.UMA 24 HAFTAMI BİTİRDİĞİMDE SORDUM NEKADARLIĞIM DİYE.6,AYINI BİTİRDİN 7 YE GİRİYOSUN DEDİ YANİ BEN ŞİMDİ26+3 GÜNLÜĞÜM (27 HAFTANIN İÇİNDEYM)28 HAFTAMI BİTİRDİĞİMDE 7,AYIMI BİTİRMİŞ OLUYORUMa.s.

:uhm: KAFAM KARIŞIYOR AYLİNCİĞİM YAAAAA...DR'LAR DAHA İYİ BİLİR TABİİ.ONA GÖRE RAPOR ALICAZ YAAAA...AMAN DİKKAT EDELİM.SEN HASTANEDESİN.ORDAKİ KİŞİLER BİLİR TAM HANGİ HAFTA BİTİMİMDE RAPOR İÇİN HASTANEDEN KAĞIT ALICAZ... BİLGİ EDİNİRSEN BİZEDE BİLDİR OLURMU CANIM.SON 8 HAFTA OLARAK BİLİYORUM.BUDA 40-8 :32 .HAFTAYA TEKAVUL EDİYOR SANIRIM.SEN YİNEDE HANGİ HAFTALARDA DR DAN İŞ GÖREMEZLİK KAĞIDI ALACAĞIMIZI ÖĞRENİP BİZİDE BİLGİLENDİRRİRSEN ÇOK SEVİNİRİM.
a.s.

CANIM DÜN SORDUM DR.UMA BEN BUGUN TAM 26+3 GÜNLÜĞÜM 17 HAZİRANDA ALACAKMIŞIM DOĞUM ÖNCESİ RAPORUMU SANIRIM SENDE BENDEN 3 GÜN BÜYÜKSÜN 14 HAZİRANDA ALABİLİYOSUN

AYY BUNA GÖREDE BU HAFTAYI SAYMAZSAK ( eee yarın cuma, bu hafta bitti sayarsak) 5 HAFTA DAHA ÇALIŞACAĞIM DEMEKTİR....:hooray: 35 günüm kalmışşşşşşş işten izne çıkmama :teytey: tabi aynı zamanda aranızdan ayrılmama senağlama

Evet Canim Az Kaldi Valla Ben 31 Mayis Ta Yillik Iznimi Alcam 17 Hazirandada Doğum Iznimi Alcam:içelim:

CANIM DÜN SORDUM DR.UMA BEN BUGUN TAM 26+3 GÜNLÜĞÜM 17 HAZİRANDA ALACAKMIŞIM DOĞUM ÖNCESİ RAPORUMU SANIRIM SENDE BENDEN 3 GÜN BÜYÜKSÜN 14 HAZİRANDA ALABİLİYOSUN

14 haziran cumartesine geliyor Çok üzgünüm çoook..bananeee yaaa senağlama ben 13 haziranda alıcammmm :dance:
bende ne hevesliyim heee evde oturmaya ...valla tek suçlular ELVİN, PEDİ, ARZU, KEZBAN, ve diğer çalışmayan hamiş arkadaşlarımmmm.... çok özendim onlara.katılıyorum aranıza...yakındır kızlarrr :teytey:

AYY OLMAZZ BIRAKMAYIZZ SEN BİZİ HABERSİZ Mİ BIRAKACAKSIN YANİİ senağlama OLMAZZZ Bİ YERLERDEN NET BULURSUN CNMM YAAA

hahaha cnm aynı seyi bende yapıyorum..eşim çok bozuluyor..hemen sevmeye geliyor tekme atmayınca yavrucak acaip sinirleniyor aramızı bozuyosun kustu bana diye dance: yazık yavrumda buyuk ihtimalle uyuyo o anda..ertesi gunu geliyor hemen konusmaya baslıyor eşim...kızımmm anne seni banamı kışkırtıyor ama sen dogunca ikimiz birlikte anneyi dışlıcaz değilmi..sanırım butun gun dusunuyor bana kustu diye..alem benim kocam ya:roflol:

SANKİ BEBİŞLERİMİZ SESLERİ DUYUYOR GİBİ TEPKİ VERİOLAR BABASI OĞLUM DİE SEVMEYE BAŞLADIĞINDA KARNIMI RESMEN COŞUYO BİZİMKİ HİÇ DURMADAN TEPKİ VERİYO BABASININ KONUŞMALARINA BEN KENDİMİ YIRTIYORUM RESMEN SEVERKEN TIK YOK BU DURUMA ÇOK BOZULUYORUM BENİM OĞLUŞUM SANIRIM BABACI OLCAK

AYY OLMAZZ BIRAKMAYIZZ SEN BİZİ HABERSİZ Mİ BIRAKACAKSIN YANİİ senağlama OLMAZZZ Bİ YERLERDEN NET BULURSUN CNMM YAAA

abimin şirketine arada bir gidersem, görüşürüz yine kızlar.aşk olsun.sadece izne çıkacağım canım.sizleri bırakmam bennnn...15-16 hafta sonra nasipse yine görüşeceğiz inşşş...tabi bebişlerimizleeee...ayyyy WROSE cim yaaaa heyecan basıyor böyle yaklaşınca beklenen gün...sende temmuz başında ayrılacaktın değil mi canım...aslında elimde olsa son haftaya kadar çalışırım.doğum sonrasına kalsın diğer zamanlarım....ama çok sıkıldım....

Ee Sanem Izindeyken Görüşemiycekmiyiz Seninle:çok üzgünüm:

ewimde internet yok ...annemlerde var.abimin şirketinde var...oralara gidersem yine yazışırız... bende son aylar bilgisayardan uzak durmak istiyorum aslında...zararlı son aylar diyorlar ama....sizdende ayrılmak çok zor.burda zaman çabuk geçiyor bana göre çünkü.....hepinizi özleyeceğim...ama 16 hafta sonra yine buşluşuruz inşş.ama güzel prenslerle- prenseslerle....

canım erkekler anneye çok duskun olurlar....merka etme sen ...asıl ben yandım ..kızım tam babacı olcak..babasıda çok fena kesin bana karsı kıskırtır YANDIM BEN YANDIM :)

canım erkekler anneye çok duskun olurlar....merka etme sen ...asıl ben yandım ..kızım tam babacı olcak..babasıda çok fena kesin bana karsı kıskırtır YANDIM BEN YANDIM :)
BENDE DEDİĞİN GİBİ BİLİYORUM AMA BABASINA BUKADAR TEPKİ VERİNCE ACABA DİE DÜŞÜNÜP BOZULUYORUM VALLA

anaa ben herkese 6.aydayım diyorum oda bitmek üzere diyorum demekki yanlış biliyormuşumm. teşekkürler sanemcimm.
Ee Sanem Izindeyken Görüşemiycekmiyiz Seninle:çok üzgünüm:
evt sanemcimmyaa evde pc yokmu sensizmi kalacagız. ben dogum iznine ayrılamıyorum sanırım dogumagustos sonu eylül başı oldugu için agustosun ortasında ayrıl dogum öncesinden 5 haftasını sonraya atarsın diyorlar. sanemcimm birde senin msn adresini alan arkadaşlardan birinden alabilirmiyimm mümkünse.

BENDE DEDİĞİN GİBİ BİLİYORUM AMA BABASINA BUKADAR TEPKİ VERİNCE ACABA DİE DÜŞÜNÜP BOZULUYORUM VALLA

:) yavrucaklar ses duydunmu tepki veriyor..şimdiden paylasamıyoruz..dogunca napıcaz acaba :) benim arkadasım dogum yaptı 2 aylık oldu bebeği ...yeni yeni babası aldıgında korkmuyorum diyor...paylasamıyorum ve korkuyorum diyor...bebeğimi düşürcekler diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…