2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ewt ya hatırladım...inş hem bizler hem bebişlerimiz çokkk sağlıklı olurlar canım.o günleride hayırlısıyla bi atlatsak....
İNŞŞ.CANIM BUARADA İŞTEN BU KADAR BUNALMAYIN KIZLAR NE GÜZEL İŞTE ÇALIŞIRKEN VAKİT ÇABUK GEÇİYO ŞİMDİDEN DÜŞÜNÜYORUM İZİNE AYRILDIĞIMDA NASIL VAKİT GEÇİRECEM DİYE TATİLEDE GİDEMİYORUM EVDE NEYAPARIM BİLMEM:sm_confused:

Sanem Sen Gidicenmi Yazliğa Annenlerin Yanina Aslinda Dr.um Keşke Izin Versede 1 Hafta Bende Gidebilsem Yazliğa çok Ihtiyacim Var

receteye dr tarafından analık kasesı vuruldugunda ucretsız alıyoruz ılacları tabı bız hatırlatmadan her dr aklına gelmıyor bu trentcım sendedemı tansıyon varr bende hap kullanıyorum alfamet ya sen

evt cnm geçen gün ben de onu dedim.sen işten ayrıldığında haberleşemeyeceğiz. telefonunu versen bari aklım kalır :) eğer istersen tabii

aylincim sen de verir misin? hatta havvayla konuştuğunda sor izin verirse tel bana da ver de ben de bir arıyım onu cnmcım
sanem'in dediği gibi uyuz patronuyla yüklemeye gitmek için izin konusunda takışmış olabilir

receteye dr tarafından analık kasesı vuruldugunda ucretsız alıyoruz ılacları tabı bız hatırlatmadan her dr aklına gelmıyor bu klava:trentcım sendedemı tansıyon varr bende hap kullanıyorum alfamet ya sen

NİHANCIM SANA NİYE SEZERYAN OLABİLİRSİN DEDİ DR.

cnm kalçaların geniş ama boyun kısa dedi,bebek zorlanmasın, seninki de can ,Allah korusun aksilik olur üzülürsün acı çekersin falan dedi..anlamadım walla. son ana kadar ben gene de normal diye tutturtucam. okmeydanındaki doktor bi şi demedi çünkü sezeryan diye

TABİİKİ VERİRİM NİHANCIM AMA ÖZEL MSJ YOLLANMIYO NİYEYSE MSN DE VERİRİM SANA OK CANIM ÖZGEDE KEZBANDA VAR ONLARDANDA ALABİLİRSİN HAVVANINKİNİDE VERİRİM CANIM

bu arada kızlar mide yanmalarınız için doktorunuz ilaç vermedi. benim bugün gene midem berbat
pzrts dr a sorucam gerçi ama

nilcim bugüne kadar hiçbir dr reçeteme böle bi kaşe vurmadı,bu kadın direk söledi ve ücretsiz al faydalan niye ödeyesin ki dedi sağolsun.

bu arada 7.ay itibariyle ssk ya başvurunca süt parası alıyoruz.bu konunun detayını bilen yada öğrenebilecek olan var mı kızlar??

receteye dr tarafından analık kasesı vuruldugunda ucretsız alıyoruz ılacları tabı bız hatırlatmadan her dr aklına gelmıyor bu klava:trentcım sendedemı tansıyon varr bende hap kullanıyorum alfamet ya sen
BANA İLAÇ BAŞLANMADI CANIM TUZU KESİP YEDİKLERİME DİKKAT EDİNCE 13/8 LERE DÜŞÜRDÜK TANSİYONUMU BU ARALAR HEP BÖYLE DEVAM EDİYO SÜREKLİ TAKİP EDİYORUZ TANSİYONUMU İNŞ.ARTIK YÜKSELMEZ YÜKSELİRSE İLAÇ BAŞLANICAK SENİN KAÇ TANSİYONUN?AYRICA ALFAMED HAMİLELER İÇİNMİŞ EĞER İLAÇ VERİLİRSE BANADA ALFAMED VERİLECEK

BENİMDE MİDEM GEÇMİŞTİ AMA TEKRAR BAŞLADI VALLA İLAÇ VERMİYO DR.UM VERSEDE İÇMEM BÖYLE İDARE EDİYORUM CANIM.SÜT PARASIMI HAMİLELİĞİMİZİN 7,AYINDAMI BAŞVURUNCA OLUYOMUŞ ANLAMADIM?

BENİMDE MİDEM GEÇMİŞTİ AMA TEKRAR BAŞLADI VALLA İLAÇ VERMİYO DR.UM VERSEDE İÇMEM BÖYLE İDARE EDİYORUM CANIM.SÜT PARASIMI HAMİLELİĞİMİZİN 7,AYINDAMI BAŞVURUNCA OLUYOMUŞ ANLAMADIM?

benimde işte geçmişti başladı. sonlara doğru bebişler büyüdüğü için daha da artacakmış.
:uhm:
evt cnm ssk ya başvuruyosun 7.ayda belli bir süre ne kadar bilmiyorum süt parası bağlıyo.
bunu öğrenecğiniz yer var mı şirketinizde? ben evdeyim ya soracağım yer yok :1shok:

Kan akımı artışını bölgesel salgılannen bazı kimyasal maddeler sağlar. Bunların en ünlüleri prostaglandinlerdir(PG). PG'ler damarları genişleterek kan akımını arttırır. Genişleyen damarlar daha fazla kanı uterusa çekerler.
Adrenalin ise uterus kan akımını azaltır. Çünkü uterus damarlarında büzülmeye neden olur. Adrenalinin uterus damarlarındaki daraltıcı etkisi vücudun diğer yerlerindeki damarlara etkisinden çok daha fazladır. Stres durumunda anne kanında adrenalin hızla artar. Stres, bu nedenle Can'ın tüm beslenme düzenini bozar.

"Sevgili Anne'cığım yine neden sinirlendin. Havasız kalmaya başladım burada"

şimdi okudum hemen paylaşmak istedim kızlar...Eminim ilginizi çeker..

Sanem Sen Gidicenmi Yazliğa Annenlerin Yanina Aslinda Dr.um Keşke Izin Versede 1 Hafta Bende Gidebilsem Yazliğa çok Ihtiyacim Var

ben önümüzdeki hafta gideceğim .annemler gel diyor.e bende can atıyorum tabiii.3 günlük iznimde gideceğim nasipse...ama sadece o kadar .13 haziranda izne çıkınca nasıl gideceğim ki.ya erken doğum falan olursa :1no2: korkuyorum...çok bunaldım.bi gitsem.. şöyle tam mevsimi ne çok sıcak ne çok soğuk....tam gezmek havası....

ARIYIP ÖĞRENİYORUM CANIM ŞİMDİ BİRASDAN YAZARIM

arkadşlar ben süt parası için doğumun olması düşüncesindeyim. doğum olmadan para ödemezler. mide bulantısına gelince 6aylık hamileyim ama halen devam ediyor yok bunun çaresi kimisinde aşırı oluyormuş. Mevlam daha kötüsünden sakınsın cümlemizi

Yılbaşından itibaren dünyaya gelen her bebek için ‘devlet baba’ sigortalı ailesine, 6 ay süreyle 177 YTL (177 milyon TL) süt parası yardımı yapacak

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu tasarısının yasalaşması halinde, 01-01-2007’den itibaren dünyaya gelen bebeğe, 6 ay boyunca 177 YTL süt parası verilecek

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen yasa tasarısının “İş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık hallerinde sağlanan haklar” başlıklı 16’ncı maddesi, sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması halinde sigortalı erkeğe emzirme ödeneği verilmesini öngörüyor...

Ödenek, doğumdan sonraki altı ay süresince, her ay, asgarî ücretin üçte biri tutarında belirlenecek.

DOĞUM VE LOHUSALIK DÖNEMİ

Mevcut uygulamada sadece SSK’lı olanlara bir defaya mahsus olmak üzere 50 YTL süt parası veriliyor. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları için böyle bir ödeme yok. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre çalışanlara ise bir kerelik 105 YTL ödeme yapılıyor.

Tasarı ayrıca, sigortalı kadına, -doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartıyladoğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede çalışmadığı her gün için ücreti ödenmesini ve ücretli izin verilmesini öngörüyor.

İşsiz kalana da ödenecek

- Sigortalı (memur-işçi-esnaf vs.) kadınlara veya çalışmayan kadınların eşlerine doğumdan sonraki altı ay boyunca ayda 177 YTL. süt parası verilecek.

- Süt parası alabilmek için doğumdan önceki 15 ay içinde en az 90 gün çalışmış ve prim ödemiş olmak gerekiyor.

- Sigortalılığı sona erenlerin, bu tarihten başlamak üzere üçyüz gün içinde çocukları doğarsa, sigortalı kadın veya karısı analık sigortası haklarından yararlanacak sigortalı erkek için, doğum tarihinden önceki onbeş ay içinde, en az üç ay prim ödenmiş olması yetecek.

- Sigortalı kadınlara da hamileliklerinde aylıkları ödenecek.

1 milyarlık emzirme ödeneği

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı, sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması halinde, sigortalı erkeğe yaklaşık 1 milyar liralık “Emzirme ödeneği” verilmesini hükme bağlıyor.

cnm doğumu beklemene gerek yok. 7.ayda başvuruluyor

ya ben calısmıyorum ama esım ssk anladıgım kadarıyla alabılıyoruz bızde yararlanıyoruz bu durumdan ama nasıl olcak boyle ılk kez duydum sut parasınıklava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…