2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

doğum parası olarak nitelendirdiğimiz ücrette şöyle.

şimdi biz 8 hafta doğum öncesi, 8 hafta doğum sonrası iş görmezlik raporu alacağız ya...yaklaşık 4 aylık olan bu süre zarfında raporlu gözükeceğimiz için 4 aylık raporlu paramızı biz ssk ya başvurarak alacağız.orda işlemleri yaptırıp postaneden parayı alacağız.4 aylık çalışmadığımız süredeki parayı...bazı işyerleri ise işlemleri direk kendi muhasebelerinden gerçekleştirir.ssk dan değil işyerindende alabilirsiniz parayı.işyeriyle ssk ya bağlı....

kısacası doğum parası şu çalışmadığımız 4 aylık maaşımızın biraz kesintiye uğramış hali...kafamçokkarıştı

ayyy yerim ben o 1.105 gramlık bebeği.gözün aydın canım.böyle kilo haberleri alınca nasılda mutlu oluyorum bilemezsin....büyüdüklerini gözle göremiyorum.ama şu artışı duydukça büyüdüklerine ancak o zaman inanabiliyorum.bi zamanlar100 gr derdi dr'lar...:sm_cool: ne güzel.allah kucağına almayıda nasip eder inşşş.sağlıkla

aminn inş

bende çok mutlu oluyorum:sm_cool:

en son gittiğimde 470 gr dı
Allah hepimizin yardımcısı olsun valla hep öyle dua ediyorum

önemliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

süt parasından ssk lı olan anne yada ssk lı olan babanın ıkısınden sadece biri yararlanabiliyor ve su an yeni kanun yürürlüğe girmediği için hala bir kereye mahsus 50 ytl,onun dışında geçici iş görememezlik parası almak için ssk lı annenin son 1 yıl içinde 120 gun sigortalı olması gerekiyor.hamileliğinin32. haftasında ssk dan iş görememezlik raporu alıyor yada 37. haftaya kadar çalışabilir diye uzatıp tekrar 37. haftada iş görememezlik raporu alıyor,bu rapor 56 gunluk bır rapor bunun fotokopisini iş yerine veriyorsunuz,aslı sizde kalıyor.doğum yaptıktan sonra hastaneden aldığınız doğum belgesi,120 gunluk vızıte kağıdı,sizde kalan geçici iş görememezlik raporunun aslı ve işyerinizden aldığınız bir yazıyla(... ve .. tarihleri arasında izinlidir şeklinde) ssk ya gidiyorsunuz.ve onlar 2 ay sonra ptt ye sizin adınıza (gun başına son 3 aylık ortalama gunluk net gelırınızın 2/3 oranında) para yatırıyorlar.Sut parası olan 50 ytl yide ssk ya doğum belgesini vermeye gittiğinizde direk verıyorlar.

süt parası hala kanun yürürlüğe girmediği için 1 kere veriliyor.oda 50 ytl.

asgari ücret alan kişide 4 aylık para olarak yaklaşık 1.700 ytl para alıyor.

oyyyy maşallahh bebişimizeee ne güzeel gelişimi ve kilosu iyiymişş canım çok sevindim allah saklasın.

ASLIcım aman bebişlerimiz herşeyi hissediyor artık,sen de eşine söylemişsin küstüğünü miniğin ..hepimizin dikkat etmesi lazım :)

BEYZACIM maşallah bebişine,ay inşallah haftaya gittiğimde ben de kg olarak görürüm kızımı siz böyle kilolarını yazdıkça o kadar seviniyorum ki:teytey:

merhaba canım arkadaşlarımmmmmm ve günden güne büyüyen miniciklerimmmm.
ben geldim evdeyim sizi o kadar özledim ki gelir gelmez hemen yazayım dedim. nuray arkadaşımın sesini duydum dün çok mutlu oldum.yazdıklarınızı şöyle bir karıştırdım o kadar çok şey varki aklımda kalmadı. hepinizi çooooooook seviyorum.

genel olarak: yeni gelen arkadaşlara merhaba diyorum
doktora gidip bebişlerini görenlere gözün aydın diyorum
sanem izine ayrıldı galiba keyifli güzel tatiller arkadaşım

kızlar 25 haftaya gircem yarın.. son iki gundur kalkıp yurudugumde acaip belim agrıo..oturdugumda agrımıyor....sizde nasıl agrı varmı ...erkenmi agrıyor bende ya...bi hamile kaldım basıma gelmeyen kalmadı

CNMMMMMMMMMMMMMMMMM hoşgeldin gözümüz yollarda kaldı yahuuu,telefonunda yok ben de arayamadım,merak ettim seni ve miniklerimi :asigim: nasılsınız bakıyım?nasıl geçti arkadaşında günler?boya işi olacak diye mi gittin arkadaşına?

kızlar 25 haftaya gircem yarın.. son iki gundur kalkıp yurudugumde acaip belim agrıo..oturdugumda agrımıyor....sizde nasıl agrı varmı ...erkenmi agrıyor bende ya...bi hamile kaldım basıma gelmeyen kalmadı

dilekçim belinin ağrıması normal özellikle ayaktayken.bbeklerimiz büyüyor ve bele yaptıkları baskı artıyor,endişelenme.benim de bel ağrılarım arttı cnm a.s.

dilekçim belinin ağrıması normal özellikle ayaktayken.bbeklerimiz büyüyor ve bele yaptıkları baskı artıyor,endişelenme.benim de bel ağrılarım arttı cnm a.s.

canım hep diyorlardı son 3 ay çok zor geçiyor diye...şimdiden basladı ...hep dua ediyorum herseyin hayırlısı ...bebeişlerimizi allah korusun ...

gunaydın dunyanın en guzell annelerı ve en guzel tatlı mınık bebıslerımızede gunaydınlarrrrrrrrrrr dılekcım bel agrıları bendede oluyorr ama ozellıkle ayakda cok kalınca ve yorulunca bellı edıyor kendınıı sende dıkkat ett dınlenırsen sanırım gecer bızler artık eskısı gıbı deılız can tasıyoruzzz canım ve o can her gecen gun ıcımızde buyuyorr

günaydınn benim cnmm arkadaşlarımm a.s.
1 gün yoktum sizi çok özledimm
kezbancığımız gelmiş hoşgeldin cnmm seninde bebişlerinde iyi olmanıza çok sevindim Şeniz
havvacıım işten ayrılmış cnmm benim şimdiden özledim onu .. hayırlısı olsun iyi olsunda görüşürüz yine onunla..
dün ssk ile ilgili baya bi konuşulmuşş sanemciğim konuyu ayrı açsaydık keşke takip etmemmiz daha rahat olurdu.. kafam iyice karıştı :uhm:
kübracığımm cnm oğluşunu görmüşsün kiloyu geçmiş ne güzell hayırlısı ile bende haftaya görecem inş..
özgeciğim erdeğe varmışsındır arkadaşım inş yolculuk seni çok sarmamıştır
hepiniz çok çok öpüyorumm
benimde bel ağrılarım oluyor normal diyor dr lar son 3 ay az kaldı kızlarrrrrr

günaydınnnnn güzelll arkadaşlarım ve minik yigenlerim Şeniznasılsınz bugün .... busabah benim yaramazlar hoplayıp zıplıyodu valla acıktıular sanırsam sırnaşık şey bende babalarına sarıldım birasda o vurmaları hissetsin diye saggadi yaramaz güm güm diye yapıştırıyodu babasına sırnaşık şeysırnaşık şey ayy çok güzel duygu eski günlerime gittim ilk oglumdada yapmıştım bunu osaman eşimin erken kalkması kolay oluyo...:roflol:

kezbancıgım sende h gedlin canım dün bende merak ettim göremeyince sordum saolsun trend söyledii... bend edün doktora gittim bebeklerim çok iiymiş ... bebegimin biri 690 gr.. olmuş digeri 657 gr olmuş .. boylarıda 24 cm miş çok şükür dedim iilrmiş :) bende 59 kilo olmuşum bu ay pasoo yemişim yani sırnaşık şeysırnaşık şey boşuna karnım yarılcak gibi acıımıyomuş :dance:sen nasılsın canım bebeişlerin nasıl

maşallah maşallah senin yaramazlar içinde kıpır kıpr desene

seherciğim cnm yaa ne güzel görmüşsün bebişleri büyüyolarda allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin cnmm bende çok özledim oğlumu senağlama haftaya gidecem iple çekiyorum o günü

evet canım allahıma çok şükür gördüm :) aaama doktora soru sormaktan bebekelrime dikkat edemedimki :)) eşim bakıyodu habire:)) oglumla.... ama dogumum sezeryan olurmuş sanırım biri düz gels ebile digeri ters gelebilirmiş... erken dogum riskimde yokmuış çok şükür... bebeklerimde iiymiş .. allahım sanada güsel haberler hayırlı haberler almayı nasip etsin canım bişi kalamdı canım göürrüsün bebişiniŞeniz

günaydınlar herkese arkadaşlar bel ağrılarından bahsetmişsiniz ama benim kızım sağımda olduğu için hep sağ göğüs kemiğim çok ağrıyor ve sağ bacağımın üstüne basamıyorum resmen topallıyorum son 2 gündür allah sonumuzu hayır etsin herkese mutlu huzurlu sağlıklı bol tekmeli hafta sonları diliyorum öpüyorum hepinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…