ya ben calısmıyorum ama esım ssk anladıgım kadarıyla alabılıyoruz bızde yararlanıyoruz bu durumdan ama nasıl olcak boyle ılk kez duydum sut parasınıklava:
evet bend eogluma dogum yaptıgım zaman eşim sigortalıydı 50 ytl süt parası vermişlerid şimdi bunlar ikiz ya heralde 100 ytl verirler dimi bise:))))))))))
CNM o zamandan bu zamana süt parası değişmiş,sanemin koyduğu yazıda 171 ytl diyo o civarlarda bişidir demek ki
cnm doğumu beklemene gerek yok. 7.ayda başvuruluyor
canım ama doğumdan sonra dimi yanlışmı anladım yoksa ben 8 hafta önce olan doğum öncesi izin hakkı deilmi okuduğumdan öyle anladım ve 171 milyon 6 ay boyunca heraymı ödeniyo birkereye mahsusmu?CNM o zamandan bu zamana süt parası değişmiş,sanemin koyduğu yazıda 171 ytl diyo o civarlarda bişidir demek ki
aaa şimdi bu 4 ay iznimizin parasını ssk dan deilde aylık işyerimizdenmi alcaz?canım gerçekten doğrumu bu diğer arkadşşın araştırmasınıd biliyorum kanun henüz yürürlüğe gidimi ben 10gün sonra 6.ayım bitiyor başvurabilirmiyim bilgiyi hangi kurumdan alıyorsunuz bilgilendirirseniz sevinirim. Birde çalışan anneler için bilgim üzerine artık ssk da rapor parası kuyruğuna girilmeyecek iş yerlerinden düzenli maaşlarını alacaklarmış artı birde doğum tazminatı varmış bilginiz var mı? net maaşın 2katı tutarı oluyormuş kanunları okuyorum ama daha anlaşılır yazsalar daha çok sevineceğim. haklarımızı bilemiyoruz.
kızlar ben kezbanı göremedim bugün nasıl nerde haberi olanvarmı acaba....
yeni değişen ssk kanuna göre öyleymiş gelen genelgeye göre. Rapor alınacak iş yerine verilecek yazışmaları onlar halledecek ama biz maaşları yine iş yeerimizden alacağız. yazışmaları onlar kendi aralarında yapacakmış. ama bu sadece doğum'a özel yoksa hastalıkla alınan işgörmez raporlarında artık yine ssk da kuyruk beklenmiyor iş yeri yazışmları yapıyor. paranız postaneye yatıyor ve siz postaneden çekiyorsunuz. hamilelik nedeniyle 20gün yatınca iş yerim 20günü maaşımdan kesti belgeleri düzenledi ssk ya yolladı ve sssk maaşımın kalan kısmını postaneye yatırdı. böyle işte :)
canım ama doğumdan sonra dimi yanlışmı anladım yoksa ben 8 hafta önce olan doğum öncesi izin hakkı deilmi okuduğumdan öyle anladım ve 171 milyon 6 ay boyunca heraymı ödeniyo birkereye mahsusmu?
yeni değişen ssk kanuna göre öyleymiş gelen genelgeye göre. Rapor alınacak iş yerine verilecek yazışmaları onlar halledecek ama biz maaşları yine iş yeerimizden alacağız. yazışmaları onlar kendi aralarında yapacakmış. ama bu sadece doğum'a özel yoksa hastalıkla alınan işgörmez raporlarında artık yine ssk da kuyruk beklenmiyor iş yeri yazışmları yapıyor. paranız postaneye yatıyor ve siz postaneden çekiyorsunuz. hamilelik nedeniyle 20gün yatınca iş yerim 20günü maaşımdan kesti belgeleri düzenledi ssk ya yolladı ve sssk maaşımın kalan kısmını postaneye yatırdı. böyle işte :)
yaa canımm sorma bende iki gün eşimle aynı durumdaydım bebişim iki gün az hareket etti.bı kac gundur moralım bozuk canım cok sıkkın esımle kavgalıyız kızım eskısı gıbı haretektte etmıyorduu oda etklıendı sanırım busabah ruyamda canım kızımı gordum sarıldım optum bebegımı kucagımdaydı ey allahım ne guzel bı ruyaydı ıcıme su serptı sankı bu ruyaa bu tum sıkıntılarımı aldı goturduu ıcımı ferahlattı canım kızımı cok ozlemısımm
sanemcimm nerdeydi yaa şimdi çok üzüldüm bakk dün eşimede söyledim bak ne olur üzülmeyeyim aglamayayım bebiş iki gün hareket az etti dedim oda tamam dedi ya bakalım artık.eşinle barıştığında kızını ne kadar üzdüğün için pişman olacaksınnn canım yaa.o ne kadar etkişlenip , üzülüyor.baksana hareketleri bile yavaşlıyor.geçenlerde bi syafada benim haftamda çekilen bi doppler resmi vardi bebek anne karnında ağlarken senağlama ayy bi üzüldüm o resime...acaba dedim üzüldüğümüzde onlarda karnımızda böylemi oluyor??? ondan sonra karar verdim.öyle herşeye ağlamak üzülmek yok.bi laf söyleniyorsa paattt yapıştırıyorum lafıııııı.öyle hamilelik psikolojisi falan atlattım duygusallığı.ilk zamanlar çok ağlak zırlak biriydim... şimdi cadoloz biri oldum yine sırnaşık şey hiç bişey bebişini üzmene değmez.eşlerde niye bu kadar alttan almazlar bilmem.biz hassas bi dönemdeyiz.beyler biraz anlayışlı olsalar yaaa...... :mymeka:
yani biz hiçbir işlem yapmayacagız gerekli işlemleri okulumuz yada memur oldugumuz yer yapacak öylemi dogrumu anlamışım canımcımlarım.yeni değişen ssk kanuna göre öyleymiş gelen genelgeye göre. Rapor alınacak iş yerine verilecek yazışmaları onlar halledecek ama biz maaşları yine iş yeerimizden alacağız. yazışmaları onlar kendi aralarında yapacakmış. ama bu sadece doğum'a özel yoksa hastalıkla alınan işgörmez raporlarında artık yine ssk da kuyruk beklenmiyor iş yeri yazışmları yapıyor. paranız postaneye yatıyor ve siz postaneden çekiyorsunuz. hamilelik nedeniyle 20gün yatınca iş yerim 20günü maaşımdan kesti belgeleri düzenledi ssk ya yolladı ve sssk maaşımın kalan kısmını postaneye yatırdı. böyle işte :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?