2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evet aslıcıım benimde bazen çok uzun süre hareket halindeler bazen de uzun süre çıt tok. korkuyorum biraz konuşup okşayınca hareket hissediyorum. normaldir herhalde bu durum.

ayy arkadaşlarrr valla bende hepsinden korkuyorumm geçen hafta suda dogumu araştırdım ama bişey bulamadım. sanemcim dedigin gibi bir igne bu kadar acıtıyorsa ki bende bütün dogumları izledim sezeryanda kat kat dikiyorlarr o beni çok korkuttu bayıltacakları için ondan da korkuyorum,normalde sancılardan korkuyorumm allahım hepimiz için hayırlısı ne ise onu versinn.

Adım Gamze canım. Seninki nedir? Evet burada sitelerde üretiliyordur büyük ihtimal. Bende büyüyen beşik alacağım ve normal mobilya olacak yani pembe mavi gibi renkli almayacağım. Dediğin gibi büyüyüncede kullansın istiyorum bende.

evet aslıcıım benimde bazen çok uzun süre hareket halindeler bazen de uzun süre çıt tok. korkuyorum biraz konuşup okşayınca hareket hissediyorum. normaldir herhalde bu durum.

:roflol:
geçen gün otururjken ben de eşime dedim ki, hiç hareket etmiyor bu neden acaba, o da böyle hafif hafif göbüşüme tık ık yapıp, alooo, neler yapıyorsun sen bakalım diye seslendi sırnaşık şey bebek de anında hareket etmeye başladı.
Bu sefer ben de eşime kızdım, uyuyormuş baksana neden uyandırdın dedim, o da olsun babalar uyandırır dedi çok eğlendik :sm_cool:

benim canım tatlıda diildir.düşünsene.o kadar etkilendim.senin işin bendende zor.2 kere mi deldiler iğneyle kezbancım? tek seferdede delip ikisindende alıyorlarmış sıvıyı....normal doğum en iyisi.ama sorunlarımız ve riskimiz olursa mecbur sezeryan olcaz... bide sen ikiz annesi olcağın için normal doğumla ikizler daha önce doğuyor.sezeryan olursan da 2 hafta daha mı öne atacaklar.merak ettim...:uhm:

bu gün suda doğumu gösterdi tv de. en rahatı oymuş annelerde memnun birisinin 10 dakikada doğdu bitti hemen onun 3. doğumuymuş. ilk doğumlar biraz daha uzun sürüyormuş.anne adayları tecrübesiz oldukları için.

Bende normal doğumdan korkuyorum, hem belim ve kuyruk sokumum sorunlu hemde o kadar sancıyı saatlerce çekmek korkutuyor beni. Annem beni 4.250 gr, abimi 4 kilo doğurmuş, eğer ona çektiysem bende o civarda bir tosun doğurabilirim o yüzden daha çok gözüm korkuyor. Epiduralde de belimden iğne yemek korkutuyor. En iyisi bayıltsınlar beni hiçbişey hissetmeden çıksın bitsin diyorum.

annişler bu konuda bir bilginiz var mı

ewt geçenlerde bende izlemiştim onu.diğer ikisinde doğumda korkudan bayılmış.üçüncüyü suda doğurdu.çok rahat oluyormuş.ve doğumdan hemen sonrada yürüyordu kadın...ay keşke bende suda doğursaydımmmm ne kadar ücreti acaba :uhm:

kendi ciim benim de tüp bebek ikiz olduğu için sezeryan olacak galiba. dr henüz bişi demedi ama dr ların işine geliyo sezeryan onlar için kolayya. o nedenle o da sezeryan diycek eminim. ama senin bebeğin tek ve herşey normalse neden sezeryan olacaksın.sen dr una söyle bence her şey yolundaysa normal isterim diye balkalım ne diycek

sağol kezbancaycığım, valla dünden beri böyle kara bulutlar kovalıyor beni sanki, nasıl moralim bozuk, yarın 12 de kontrolum, ilk bunu soracağım herhalde....yaptı görümce yine yapacağını :roflol:

aslicim valla evet seninle aynıyız bacaklarıma krmap girmedi diye sevinmiştim ama malesef girmeye başladı.:çok üzgünüm:.ben de biraz bacaklarımı yukarı kaldırıp yattım geldim..
doğum olayına gelince kezbancım ben de izledim ve o kadar duygulandım ki ağladım.düşünsenize biz de doğum yapıp miniklerimizin gözlerini dünyaya açtıkları anda yanlarında olacağız inşallah..ayy inanılmaz bir olay bu hemen kızıma dokundum valla o da hissetti beni hareket etti hemen..hemen sevinçten ağlıyorum diye de ekledim üzülmesin diye
allah herkese hayırlı bir doğum nasip etsin nasıl olursa olsun sağlıkla olsun inşallah..ben arkadaşımdan biliyorum çok korkuyordu normalden sezaryen diyordu başka bişey demiyordu.tuna annesini beklemedi ve 36 haftada normal doğumla geldi ve arkadaşım inanılmaz rahat doğum yaptı herkese tavsiye ediyor o kadar korkulacak bişey yokmuş diye..bağırmamış bile..ama doğum işi kısmet kızlar acele etmeyin kararlarda..ben çok korkmuş biriyim bu konuda burda sezaryen isteyenler normal normal isteyenler sezaryen olmak durumunda kaldı o yüzden sonunda neyse kısmet o diyorum artık ben..
kii ben regl sancısı yüzünden iğne olan bir yaşantıya sahiptim..şimdi normal olsa iyi olur benim için hem alışkınım hem de normal doğumdan sonra sancılar ya geçiyormuş ya da hafifliyormuş..:dance:

12 saatlik sürede 12 kere hareket etmesi gerekiyormuş bebişlerimizin.takip etmemiz gerekiyormuş.uzun süre hareketsiz olunca bende çok korkuyorum.

teşekkürler sanemcimm,kezbancımm bundan sonra saate bakayım birde okulda oldugum için pek fazla hissetmiyorda olabilirmiyim acaba diyorum. sanem canım sen belinde sorun oldugunu yazmıştın bel fıtıgı mı var acaba?

annişler bu konuda bir bilginiz var mı

bence alakası yok.tüp bebeğin normal bebekle farkı yokki.sadece bebeği beslerde bebek kilolu olursa , bebek ters duruyorsa , plesentada farklılıklar varsa, annenin açıları darsa, belde kalpte sorun varsa,tansiyon şeker varsa sezeryan öneriyorlar.ha bunu normal yolla hamile kalınan bebekte yaşamışsın, ha tüp bebek uygulamasıyla hamile kalınan bebekte yaşamışsın.bence sadece hamile kalmak farklı bu ikisi arasında.biri normal olarak - diğeri aşılamayla...sezeryanla alakası olamaz bence.olanlar vardır ama diyorum ya hepimiz sezeryan adayıyız sonuçta....

berilde iki gündür sessiz kızlar ama eşim hep böyle inceliyorsun diye kızıyor bana..düşünme iyidir diyor..sağolsun sanırım 12 hareket olayını gerçekleştiriyor beril..ama normalde o kadar hareketli ki etmediği zaman korkutuyor..o alıştırdı beni buna ben ne yapayım...aslicim sola yattığında hareketleniyorlarmış bir de onu dene..bir de bacaklarını havaya kaldırıp duvara dayadığında sıkıştığından mı bilmem yine hareketleniyorlarmış...ben denedim yapıyor cidden..benim yaşadığım lojmanlarda sürekli hamile ve doğum olduğundan herkes bişey söylüyor deneyimlerinden..benim gibi şu an bu bölgede tanıdığım 7 hamile 7 tane de doğum yapmış var göüşüyorum aynı zamanda bu arkadaşlarla..

ayyy canım benim sağol, böyle böyle yüreğime su serpiyorsunuz....

bikeresinde ters bi hareket yapmöıştım eğilirken.öylece kilitlenmiştim resmen...yarım saat öyle kaldım.binbir acıyla düzelip uzandım.3 gün yattım.ama dr'a gitmedim korkumdan.sonra ara ara ağrı yaptı belim.şimdi biraz ayakta dursam ağrıyor.sanırım fıtık var.ama dedim ya korkudan gitmedim.dr'umada bahsetmedim.işin tuhaf yanı hamile kaldığım ilk günlerde ağrımdan ölüyordum.doğrulamıyordum.son iki aydır çok şükür çok iyiyim.aslında kiloda alıyorum.toplamda 8 kilo aldım.ağrıması gayet normal.ama durdu nedense....aman dursun...böyle giderse inş düzelirim....

evet panikçiim benin tek iğneyle girdiler ama keşke iki kere batırsaydı o iğneyi.bebeklerimin biri sağda biri solda iğneyi tam ortadan batırdı ve su alıken önce sola sonra sağa oynattı yaaa içimi oydu öyle bir acı yaşamamıştım allah bir daha yaşatmasın. hiç kimseye.

benim zaten erken bekleniyorya temmuza kadar tutabilsem bebişlerimi şöyle temmuz 15 gibi olsa 34 haftayı geçmiş oluruz tek dileğim bu

haftaya iğnem var bu iğne doğumu tetikleyebiliyor dedi dr 24 saat müşade altında kalıcaksın dedi. bu iğneden olan arkadaşlar yatmadı hastanede o beni çok korkutuyor allahım daha çook minikler inşallah bunu da atlatırız bebişlerimle.doğunca çok güçlü bebekler olacak benim bebeklerim neler atlattık onlarla

bende ilk defa senin dedigin gibi geçen sene olmuştum bir sabah yataktan tutulmuş bir şekilde kalktımm ve bir hafta yatmak zorunda kalmıştım o sene içinde bir kere daha olmuştu dra gittigimde fıtık başlangıcı olabilir demişti. hamileligin başlarında bendede çok agrılar oluyordu hatta birgün yine yataktan kalkıp okula bile gidememiştim. benden de emar istediler korkumdan gidip çektirmedim. ama normal dogumda ve epiduralde önemliymiş sanırım ama bilmiyorum artık canım. sanada çook çook geçmiş olsunn inşllah bel fıtıgı degildirr sendeki.

kezbancımm senin bebişlerrinnin maşallahı varr tatlımm allah saklasınn. tabi yaa neler neler atlattınız hepsinin üstesinden geldinizz. hayırlısı ile inşllah kucagınada alacaksın canımm. a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…