Canım yaa sıkma canını sen üzülürsen bebişinde üzülür annesi :1hug:inş eşin hatasını anlayacaktır
ben geldimmmmmmm.. a.s.eşimin alerjisi bayağı arttı tahlillerle uğraştık şimdilik iğne olacak ve kontrol edecekler sonrasında geçmezse dermatolojiye gidecek..bulaşıcı değilmiş bu çok önemliydi..
resim için çok teşekkür ederim hepinize 10 kilo aldım ben ama herkesin dediği gibi pek belli değil nasıl oluyor anlamıyorum..:sm_confused:
resimdeki kocaman göbişli eşim oluyor ve o da 6 aylık hamile:roflol:
dilekcim erkekler gerçekten bencil olabiliyorlar malesef ben de zaman zaman yaşıyorum bu problemi..ama inan şu an tek düşüncem canım kızım o içerde huzurlu,sağlıklı olsunda başka bişey istemem..sıkma canını desemde insan eşinin böyle yapmasına üzülmememsi mümkün değil biliyorum..sadece yoğunluğunu başka yöne çevirmeye çalış canım..o da anlayacaktır zaten bir süre sonra senin ne kadar üzüldüğünü..ben de çok kez yalnız çıkıyorum yürüyüşe benimki de işten dönünce çıkmayı pek istemiyor..gündüzleri yürüyorum ben ya arkadaşlarımla ya yalnız:sm_confused:
dilek canımm kendimizi inan hiç üzmeye degmiyorr hem sadece kendimizi üzmeklede kalmıyoruz bebişlemizi üzüyoruz bende hamileligimin başından beri eşimle o kadar çok tartışmalar yaşadımm hamilelik ruhumuzu anlamaktan o kadar uzakki benim eşimdee bende ilgi istiyorum ama nerdee. benim eşimde hafta sonları boş günleri ki hafta içide 7de evde olur. geceleri yatmak bilmez sabahlarıda kalkmak,akşamları hep pc başında konuşmayı pek sevmez ben ise tam tersiyimm o kadarr çok bunalıyorumki bazenn. kendimi birşeylere vermeye çalışıyorum ama olmuyor hiç anlamıyorrlar bende çokmu konuştum nee. sırnaşık şeygecmiş olsun kezbancım..herkese merhaba...
İyiki varsınız arkadaslar, bu hem guzel hemde zor dönemimizi beraber geçiriyoruz..bugun sıkıntılıyım eşimle tartıştımişinden gec geliyor günde 1-2 satt ancak beraber oturabiliyoruz..hafta sonuda kendine göre planlar çıkarıyor..her zaman değil ama...bu hafta olsun istemedim..sizde biliyırsunuz ki hamilelikte devamlı eşinle birlikte vakit geçirmek istiyosun...ve ben yakalsık 1 aydır yuruyemiyorum bacagımdaki sancıdan...yeni yeni kısa kısa yuruyuslere basladım ama yanlız yapıyorum hep gucume gidiyor...eşime çok sıkıldıgımı bunaldıgımı arkadaslarıyla değilde benimle geçirmesini söyledim..tartısma buyudu..nerelere geldi olay bi bilseniz..ben onu çok bunaltıomusum..haftada bir gun macı ona çok goruyormusum..arkadaslarını hep benim yüzümden atlatıomuş...yalan sölemek zorunda kalıp rezil oluomuş ya benim çektiklerim evde...hamileligimin basından beri sorunlar yasıyorum.dusuk tehlikesi...bulantı...2 ay hiç kalkmadım yataktan..1 ay yuruyemedim hiç bacagımın agrısından...kızlar benim evde çektiklerim...sadece istedimki..beraber yuruyus yapalım..pazar gunu bana ayırcakmıs vaktini ....cuma cmt arkadaslarıyla ....madem bos vaktin var..cuma cmtside neden benimle geçirmiosun....ve ben çalısan bir bayandım hamileligimden dolayı işide bıraktım..biranda kendimi evde buldum...sıkıntılarla birlikte...öle işte..çok canım sıkıldı kıslar...paylasmak istedim sizinle..rahatlamak için...basınızı agrıttıysam özür dilerim zor bir dönem hamilelik...allahıma sukurler olsun evladım olcak...ama gerçekten zor bir dönem ...
Dinacığım ben içiyordum, hamile olduğumu 4. haftada öğrendim , ve 6. haftada bıraktım sigarayı.
sonrasında meyva yiyerek bastırdım o isteği,
bulantılarım geçtikten sonra, canım ne kadar çok istesede içmedim, halada canım çok istiyor, ama kesinlikle içmiyorum, bundaki tek etken, biricik yavrum, onun gelişmesine etki etmesiyle beraber, ömür boyu vicdan azabı çekeceğim bir rahatsızlığa kendim sebep olacağım için asla affetmem kendimi, bebeğğnin ciğerlerini etkiliyorsun, hemen bırak, sana doktorun nasıl müsaade ediyor, benim doktorum bu konuda çok katı.
yavrun en basiti astım, bronşit olabilir, o ömür boyu doğru nefes alamayacak, tıkanacak, kortizon kullanmak zorunda kalacak. sadece sen nefsine hakim olamadığın için. evet bu açıdan düşün, her sigara içmek istediğinde karnına dokun ve hala içmek istiyorsan, bilki bebeğin ilerde senden bunun hesabını sorduğunda, tiryakiydim diyemeyeceksin.
ben bıraktığım halde , daha evvel içmiş olmanında hala etkisiyle dörtlü taramada damar direnç artışı olduğunu öğrendiğimde bütün gün ağladım.
yavrunu şimdi kollamassan ne zaman kollayacaksın.
Sert yazdıysam ltf kusura bakma ...ama bebeğini düşün Lütfeeennnn
arkadaşlar ben geldiiim. şeker için şimdilik ilaç yok belki bir ay sonra ihtiyaç duyarız dedi dr.hamileliğin son aylarında vücudumuz şekeri daha yavaş yakıyormuş. neyse onu geçtik say...
idrarda iltahap var
ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım ve doğum dr um bunu biliyor en baştan beri bana kan ilacı vermesi büyük hataymış hemde kan ilacımı 2 doza çıkarmıştı kansızsın diye... demir ve demirbağlama da patlama var.çok yüksek hemotoloji uzmanına gidicem tekrar testler yapıldı kan hastalıklarıyla ilgili. pazartesiye randevu aldım bu dr dan.
ayrıca çarşamba günü olacağım iğne kortizon olduğu için şekerimi yükseltecekmiş.sıkı takib ediceem. bebeklerin ciğer gelişimi şekerden önce geldiği için şekeri idare ediceez
guatr testimin biri düşük çıkmış, bir ay sonra tekrar bakılacak
kanda yağ ve kolestrol yüksek çıktı onlarda takip edilecek
ayak ve ellerimdeki kızarıklık için dermotoloğa gidicem
eeeee yeter dimi vallahi yoruldum acıların kadını oldum yahu.. sizi de sıktım dimi keşke güzel haberlerle gelebilseydim aslıcıım.senağlama
panikciim sana da geçmiş olsun canımcıım aman dikkat et ne olur. ben de korkudan her gün ölçüyorum tansiyonumu
dinacıım bende sigara kullanıyordum hamileliğimin başında bıraktım. bu kadar çok istediğim, özlediğim, yıllarca beklediğim bebişlerime zarar vermemek için. zor bıraktım tabii evde deli gibi sigara aradım her gelene bir fırt çekeyim diye yalvardım ama allahtan çevremdekiler çok gaddardı bu konuda. eşim kullanmıyor zaten o çak yardımcı oldu bana . birde şunu unutma senin çektiğin bir nefes duman bebeğinin bir nefes alamaması demektir.bak onlar için nelere katlanıyoruz.
kezbancay canım benim büyük geçmiş olsun.güçlü sabırlıbir annesin ki bu kadar şeyin üstesinden geliyorsun..bebişine sana Allah saglık sihhat versin.inşallah düzelicek hepsi.kendine dikkat et..(geç okuyup geç cevap yazıyorum kusuruma bakmayın kızlar..karşılıklı konuşmak pek nasip olmuyor bana ..)sen onlinesın heralde kezbancay.şimdi nasılsın canım..
bende de talasemi taşıyıcılığı çıktı.akdeniz anemisbenneyaptımkii oluyor bu sanırım..bende demir ilacı içiyorum.hem hematoloğum hem de dogum doktorum yaazdılar.ömür boyu içiceksin bu demir ilaçlarını dediler. sende şimdi bu durum yanlış diye yazmışssın kafam karıştı dogrusu..benneyaptımki
kezbancım bi de guatr testini bütün hamileler yaptırıyormu.ben her ay kan idrar tahlili yaptırıyorum ama benim dr.yagdan kolestrolden hiç bahsetmediiyi ya da kötü diye...sadece kansızlık oldugunu söyledi...
ya sizin yazılarınızı okuyunca şaşırıp kalıyorum. degişik testler detaylı taramalar bi sürü bişey..bende niye yok böyle diyorum..acaba doktorum mu kötü benmi iyi gidiyorum sorun yok anlayamadım ..
adananın en iyi doktoru diye gidiyoruz çok araştırdık o zaman ama drum bana fazla bişey söylemiyor. her ay rutin ultrrassonda bakıyor tahliller istiyor sonuçalarra bakıyor . detaylı bilgi vermiyor tamam diyor.o kadar kan tahlili yaptırdım.adam bir tek kansızlıktan bahsediyor.diger degerlerin iyi veya kötü demiyor..ya bu doktoru degiştirsemmi ben acaba..7.ayımda dogru olurmu bilmiyorum..
ultrasonda(ssiyah beyaz) bebegin bütün iç organları görünürmü.ben soraram söylüyor.benimde heyecandan o an aklıma bişey sormak da gelmiyor.unutuyorum ne soracagımı..o ada sadece bebek ne kadar kilo almışsa onu bide boyunu sööylüyor hepsi bu...yetersizmi sizcce bu doktor kızlar ..
kezbancım senin içtigin ilacın adı ne?dr. bana gyneferon yazıyor hep onu içiyorum demir ilacı olarak. feritit bende yaptırdım hatta gen mi dna testimi ne oraya kadar yapıldı kan uygulama merkezinde..taşıyıcılık beta çıktı.demir ilacı kullan dediler.yanlış olurda ne bilim ben telaşlandım birden..her doktora güven olmuyor ..
dilek canımm kendimizi inan hiç üzmeye degmiyorr hem sadece kendimizi üzmeklede kalmıyoruz bebişlemizi üzüyoruz bende hamileligimin başından beri eşimle o kadar çok tartışmalar yaşadımm hamilelik ruhumuzu anlamaktan o kadar uzakki benim eşimdee bende ilgi istiyorum ama nerdee. benim eşimde hafta sonları boş günleri ki hafta içide 7de evde olur. geceleri yatmak bilmez sabahlarıda kalkmak,akşamları hep pc başında konuşmayı pek sevmez ben ise tam tersiyimm o kadarr çok bunalıyorumki bazenn. kendimi birşeylere vermeye çalışıyorum ama olmuyor hiç anlamıyorrlar bende çokmu konuştum nee. sırnaşık şey
kan ilaaçları aynı ssanırım.tekrar tekrar geçmiş olsun kezboş,senin bebiş ne kadar oldu şimdi.. haftamız aynıymış..
bende haftaya salıya rrandevu alabildim doktordan çok merak ediyorum ne kadar oldugunu..24 haftalıkken benim bebiş 758 gr 33 cm.di.
valla şekercim doğru söyllüyorsun benimkinde de var açılmalar kel olacak sonunda:roflol:hoşgeldin özgeciim.eşinin allerji olmasına onun adına üzüldüm .senin adına da sevindim en azından bulaşıcı değil. mevsimsel bir şeydir belki.allah şifa versin.
benim kocacıııım da koca göbişli yanyana durunca benim göbek görünmüyor onunkinden:roflol:
bende aşerme olmadıki o aşerdi hep sonuç böyle... hafif te kelleşiyoruz. kel ve göbekli bir babaları olucak bizim bıcırıkların
selam kızlar..dark elf pediastrum yazdıklarınız için teşekkür ederim.niye kızayım ..benim bebegimin iyiliğini düşünüyorsunuz iyi kalpli annişlerim..mesajlarınızı okuyunca hüngür hüngür agladım senağlamasenağlama.çok haklısınız.şu saatten sonra içmeme kararı aldım.sonuna kadar zorlayacam kendimi..bebegimi çok seviyorum. o hareket ettikçe benimde yüregim kıpır kıpır oluyor..onun için herşeye dikkat edip herşeyden endişe duyuyorum..yavrum saglıklı olsunda tek istedigim bu..sizlerin etkisi oldu içmicem inşallah bu lanet şeyi..senağlamaeşim evde yanımda içiyor,bana gelen misafirler içiyor,günlere gidiyorum orda da özendirir gibi içiyorlar..böyle oluncada irade göstermek zor oluyordu..kimse tam olarak destek olmuyordu ki bırakmam için.senağlama.sadecce lafta söylüyorlar içme sigara diye..ama bundan ssonra katı olucam bende.pazartesi bahar temizliğim var evde artık evimde sigara içirmicem..hem bahar hemde akciger temizliği aynı anda başlayacak..hamişler sigara içmez:bunu beynime kazıyacam..
:çok üzgünüm:ben birzda boşlukta oldugumdanda içiyorum asslında. evdeyim hep.yapacak bişey yok. ev işi de yapasım gelmiyor hiç annemle ablam gelip yardım ediyorlar..bende öyle sıkılıp duruyorum..ugraşacak bişeyler bulmamm gerek kendime sürekli..evde olan hamişler zamanınız nasıl geçiyor?:çok üzgünüm:bebişimin beşiğini yerini kıyafetlerini ütüsünü hep annem hazırladı.bana hiç bişey bırakmıyor yapacak.böyle oluncada iyice sıkılıyorum.birde herşeye aglar oldum.aşırı duygusallaştım.çocuk gibi en ufak bişeye aglıyorum.aglayınada sigara geliyor aklıma..taabii bunların hiçbiri sigara içmek için bahane olmamalı farkındayım..neye inşallah içmicem kızlar sizlerinde destegiyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?