2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

mehtapcıgım canım keşke yakın olsaydım valla ben verriidm sana canım yaa... üzüldüm valla... canım ...

canım düşünmen bile yeterli sağol.dün doktordan sonra eve gelince yaptım.kızımda baya önden gidiyormuş teyzeleri 2 hafta kadar iki buçuk hafta sonra gününü kararlaştıracağız doğum için çok heyecanlıyım

Canım

Bahsettiğim deterjanı geçen yık dogum yapan arkadasım 6 ay kullandı. Konsantre oldugu için uzun süre kullanıyorsun. Kokusu olmadıgı için ve özel yapımı gereği zaten bebeye zarar vermiyor. İçinde petro türevi hiç bir madde yok, cildi tahriş etmez. Doğa dostu bir deterjan. Fiyatı 50 ytl. Bunu piyasa da bulamazsın ben arzu edersen temin eder sana yollarım.

Bazı arkadaşlara da verdik bu deterjandan.

optum

Kızlar
posta adreslerinizi kontrol edin.
eger benden mesaj almadı iseniz demekki hala bende adresiniz yok yada yanlış.
bu durumda bana özelden adreslerinizi tekrar yollayınız ki size mesaj yollayabileyim
ABLANIZ

Günaydın güzel arkadaşlarım ve şirin yeğenlerim.
Ben bugün çok mutluyum, işyerimde son günüm. İnşallah pazartesi kızımın sağlıklı olduğunu öğreneyim, Antalyaya da sağsalim gidelim, doktorumuzu hastanemizi ayarlayalım daha mutlu olacağım. Allahım kısmet eder inşallah.
Ee sizler nasılsınız bakalım. Elfidam işlere fazla kaptırdın işten ayrıldın diye herlade nerelerdesin yine? Telefonumu Nihana yazdım, sana atamadım sen ondan alırsın daha olmadı canımcım.
Nihancım sende bana yaz telefonunu, Elfidanın varsa onuda yazarsan iyi olur tatlım. Arada bende internet kafeye gider yazarım size. Olmadı mesajlaşırız haberleri alırım :))
Gamzecim geçmiş olsun canım yaa, bazen benimde midem kötü oluyor ama Allahtan her zaman değil. Sanırım ufaklık çok yukarı baskı yaptığında oluyor. Böyle zamanlar için doktor bana gaviscon vermişti, senin içebileceğin ilacın yokmu canım yaa. Benimde bu sabah 2 baldırıma birden kramp girdi feci acıdı. Pazartesi doktora soracağım belki magnezyum takviyesi verir.
Melekcim ben seni msn e ekledim ama mail attıysan almadım canım.
Diğer annelerim iyisinizdir umarım, öpüyorum hepinizi...

Kızlar selam,
Bitki çayları ile ilgili okudugum bilgileri sizle de paylaşmak istiyorum:

Anne adaylarına bitki çaylarının yararları
Hamileliğiniz boyunca içeceğiniz bitki çaylarının hem size hem de bebeğinize, siyah çay veya kahveden çok daha yararlı olacağı kuşkusuz..

Tabii ki her attığınız adım gibi bunu da doktorunuza danışarak yapmalısınız çünkü bazı bitkiler erken doğum ve düşük riskini artırabilen maddeler içerir.

Bitki çaylarından günde iki fincan tüketmeniz önerilir. Bu çaylar diğer birçok sıvıdan daha sağlıklı olabilse de içerlerinde bulunan etken maddelerin aşırı alınmasının, sağlıksız sonuçlara yol açabileceğini göz önünde bulundurmakta fayda var.

Ahududu çayı, birçok hastalığa iyi gelir. Ancak doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi olduğu için hamileliğinizin son dönemlerinde kullanmaktan kaçının. Bir başka meyve çayı olan kuşburnu çayı da C vitamini bakımından zengindir ve vücuda direnç sağlar. Ayrıca iyi bir ödem söktürücüdür.

Yeşil çay ve ıhlamur, grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur. Ayrıca yeşil çay kan dolaşımını düzenler; ıhlamursa ödem indirir. Papatya çayı ve zencefil çayı hazımsızlık düzenlemeye yardımcı olur, şişkinlik hissini azaltır. Uyku problemleri ve stres için papatya çayı önerilir. Zencefil çayı içerek bulantıları önlemek mümkündür. Rezene çayı, gaz problemlerine yardımcı olur, iştah açar ve süt verimini artırır.

Öte yandan, hamileliğiniz boyunca tüketmemeniz gereken bazı bitki çayları da vardır. Örneğin, sinameki çayı müshil etkisi yaratır, bu yüzden vitamin ve mineral eksikliğine sebep olur. Keten tohumu ise kanama riskini arttırır. Rahim kaslarını uyarma etkisi bulunduğu için adaçayını da hamileliğin son dönemlerinde kullanmayınız. Ayrıca, kanama, erken doğum ve düşük riskine sebep olabileceği için fesleğen, biberiye, yaban mersini, sarı kantaron, melisa yaprağı, aloe vera ve karahindiba bitkilerini kesinlikle tüketmeyiniz.

canım dr. sormadım sorsam belki verirdi şimdi iyiyim çok şükür ama öğlenden sonra arayıp gavisconu sorarım akşam onu söylediler ama dr.sormadan almam dedim

canım dr. sormadım sorsam belki verirdi şimdi iyiyim çok şükür ama öğlenden sonra arayıp gavisconu sorarım akşam onu söylediler ama dr.sormadan almam dedim

Canım,

1 saat evvel bende gastroenterolog arkadasımla Gavisconu konustum,
içinde çok fazla sodyum oldugu için günde 1 kezden fazla kullanmamamı(mecbur kalmadıkça) önerdi.
Aklınızda olsun.

Bebek giysileri nasıl yıkanmalı?
Bebeğinizin giysilerini temizlerken dikkat edilmesi gereken bazı konular şunlar:

- Bebeklerin cildi erişkinlerden çok daha hassastır. Kullanılan temizlik malzemesine bağlı kolaylıkla allerjik reaksiyon gelişebilir. Sadece bebek giysileri için olan deterjanlar kullanılacağı gibi, kokusuz ( parfümsüz) ve renksiz deterjanlarda kullanılabilir. Sabun yerine çamaşır deterjanları tercih edilmelidir. Sabunlar kumaş dokusuna zarar verebilmektedir. Kıyafetleri yıkamadan önce mutlaka yıkama talimatı okunmalıdır.

- Bebek çamaşıları için ağartıcı, yumuşatıcı ve güçlü leke çıkarıcıları kullanılmamalıdır.

- Bebeğinizin kıyafetlerini diğer aile bireylerinin kıyafetleri ile eğer sık yıkamanız gerekiyorsa diğer aile bireylerinin kıyafetleri ile yıkanabilir.

- Bebek giysileri alındıktan sonra mutlaka yıkanıp öyle kullanılmalıdır. Saklanırken naftalin ve güve ilaçları kesinlikle kullanılmamalıdır.

Lekeler nasıl çıkarılmalıdır?
Giysi üzerinde kurumuş, katılaşmış lekeler önce kazınmalı ya da silinmelidir. Lekeler hemen soğuk suda ıslatılmalı eğer leke çıkmıyorsa deterjan ile soğuk suda 30 dk bekletilmeli sonrasında sıcak su ile normal yıkama yapılmalıdır. Lekeli çamaşırlar çamaşır makinasında yıkanırken giysi üzerindeki yıkama talimatında belirtilen en yüksek sıcaklıkta deterjan eklenerek yıkanmalıdır.

Canım,

1 saat evvel bende gastroenterolog arkadasımla Gavisconu konustum,
içinde çok fazla sodyum oldugu için günde 1 kezden fazla kullanmamamı(mecbur kalmadıkça) önerdi.
Aklınızda olsun.

valla bendaha almadımdr. sorayım öyle alayım diyorum arada tutuyor ya her zaman tutmuyor ilaç içmesinide hiç sevmiyorum aslında

mrb hamişler ben artık internete giremiyorum fazla. kaşıntılarım yüzünden. çünkü nedense bilgisayar başında artıyor. farkında olmadan kaşınmaya başlamış buluyorum kendimi. dün doktora gittim, cildiye uzmanına. bana krem ve hap verdi, hapı istersen kullanma; ama kullanmazsan da bu kaşıntılar yüzünden rahatsız olursun dedi. kızlar keşke başıma böyle bi şey gelmeseydi, çünkü ben ilaç kullanmadım mecbur kalmadıkça; ağrılara, gribe dayandım. ama inanın bu dayanılası bi şey değil. çok fena Allah hepimizin yardımcısı olsun. öptüm hepinizi...

ÖZGEcim dediklerin için saol cnm,annem almış gene kayısı yemeye devam,diğerlerini de deneyeceğim bakalım değişiklik olacak mı?
ZEYNEPcim zor zamanlar olmuş ama neyseki miniğin iyimiş cnmcım çok sevindim, Allah hepsine sağlık versin miniklerimizin ve hayırlısı ile alalım kucaklarımıza
MEHTAPcım mşallah prensese,bakalım ne güne karar verilecek..ay çok heyecanlandım senin adına
GAMZE LİNAcım senden özel msg gelmemiş cnm numaranla ilgili,nereye yolladın?
MERVEcim geçmiş olsun tekrr cnm inş ilaçların faydası olur tatlım
MELEKcim verdiğin bilgiler için çok teşekkürler,mailinde gelmiş birazdan bakıcam ve msne eklicem seni
SEHERRRRRRRRRRRRR bugün nerdesin
diğer annelerim sizler nasılsınız?öpüyorum hepinizi

Merhaba güzel anneler kaç zamandır gelemiyorum malum işyerine gidemiyorum evdeyim bilgisayarımız malesef infilak etti..Minikler ve sizler nasılsınız?umarım çok çok iyisinizdir..
bu arada 1 temmuzda randevum vardı doktora gittim ve sgk yeni bir anlaşma yapmış eminim duymuşsunuzdur:teytey: 50ytl muayene verirken 11,50 ytl ödeme yaptım doğum fiyatlarında aşırı bir düşüş olmuş..Bizim minikler çoookk şanslı kızlarr:dance::dance:

hepinizi çok özledim bazen keşke işe devam edebilseydimde sizlerle uzun uzun yazışabilseydim diye düşünüyorum..

hepinizi mucxluyoruma.s.a.s.

evt cnm dün hastanede çalışan bir arkadaşımda söledi ama heryer uygulamıyor bunu.hatta onun çalıştığı yerde de 2 gün uygulanmış başhekim gene eski fiyatlara çekmiş,ben de sevinmiştim fiyatlar düştü diye ama nerdeee

1 temmuzda randevum vardı doktora gittim ve sgk yeni bir anlaşma yapmış eminim duymuşsunuzdur:teytey: 50ytl muayene verirken 11,50 ytl ödeme yaptım doğum fiyatlarında aşırı bir düşüş olmuş.

Canım sen hangi hastaneye gidiyorsun, ve ne gibi bir düşme olmuş fiyatlarda biraz acıklarmısın,bende yeni gittim ama herhangi bir fiyat indirimi var demediler?CADIARZU

ELVİN Gecmiş olsun, kayısı iyi gelir ama istersen kavunda yiyebilirsin, aynı kayısı gibi etkisi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…