2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iyi akşamlar kızlar, hepimizde de meraklı bi bekleyiş var acaba kimde sıra diye. bu haftyı bilmem ama ağustosun ilk haftası çoğumuz dökülücez kesin, inşallah onlardan biri ben olurum, kzımız kilolu maşallah, daha da büyürse ben naparım. şimdi doğsa bile razıyımi doktorum gelişiminin iyi olduğunu söylemişti. az sonra yürüyüşe çıkıcam. artık bugünlerde merdiven inip çıkmayı da düşünüyorum. doğumum kolay olsun diye. ben elimden geldiğince normal için uğraşıcam, inşallah Allah hepimize kolaylık verir.

sanki benim karnımda aşağı indi, bunu nasıl anladım biliyo musunuz. oturduğumda bacaklarımda karnımı bariz bi şekilde hissediyorum. baskı yapıyo sanki..

sanki benim karnımda aşağı indi, bunu nasıl anladım biliyo musunuz. oturduğumda bacaklarımda karnımı bariz bi şekilde hissediyorum. baskı yapıyo sanki..

merhaba benimde son birkaçgündür karnım aşağıya indi, ama benim haftama göre diğer hamilelerle kıyasladığımda karnım biraz küçük görünüyor. Bebeğin kilosuda son doktora gittiğimde iyiydi. Sizin karnınızın büyüklüğü nasıl?

slm canlarım,yazışmalarınızı okudum.miniğim uyanmadan yazıyım bişiler dedim
ELİFcim evlilik yıldönümünüzde kızımı kucağıma almşım ne güzel :)) benimle ilgili gördüğün rüyayı anneme söledim,çok güsel rüya olduğunu söyledi.hayırlara vesile olsun inş. kardeşin için de hayırlı olsun ama balayına çıkamayacaklarına üzüldüm.annen de çabuk gelir yanına inş.

CEREN78 ve DERYA aramıza hoşgeldiniz,hayırlı olsun sizlere de..

Kontrollerine giden güsel annelerim hepinizin bebişlerine maşallahhhhhh!!!!

ELFİDAcım cnm telefonda söylediğim gibi hiç korkma sezeryandan.herşeyde bir hayır vardır.korkarsan daha çok sıkarsın kendini ve daha zorlanırsın.inan söylenildiği kadar kötü ve zor deil..bu arada annen geliyormuş gözünaydın cnmcım

MEHTAPcım artık sen de evdesin ne güzel,güzelce hazırlıklarını yaparsın tadını çıkar tatlım :)

ÖZGEcim o kadar güzel ki bu duygu anlatılamaz,en kısa zamanda sizlerde hayırlısı ile tadacaksınız:) rüyada gibiyim..

GAMZEcim her an herşeye hazırlıklı ol cnm,yalancı sancıların çokmuş.37yi de bitiriyorsun,hayırlısı ile gelsin miniğin cnmcım

SGSELÇUK hayırlı olsun ablanın bebeği cnmcım.senle msn de tam konuşamadık :) araya doğum girdi walla,bak sen şeker yapamadım diyodun,ben malzemeyi 1.5 ay önce aldığım halde yapamadım.daha zamanım var diyodum küçük cadı ansızın geliverdi :) ben de mevlütte dağıtacağım şekeri artık

DİĞER annelerim sizler nasılsınız?dediğiniz gibi hava bugün berbattı,sıcaktan ben de kötü oldum.hamileyken de zor ama şimdi de göğüslerimden ateş çıkıyor neredeyse.ateşin bölgesi değişti anlayacağınız kızlar :)))

nihancım canım çok incesin teşekkür edrim . senin dogum haberini duyunca çok şaşırdım ve etkilendim sonucta aramızda 4 gün vardı benide bi telaş sardı sanırım buda rüyalarıma yansıdı ...

nihancım hoşgeldin canım.a.s.seni daha öncede tebrik etmiştim tekrar ediyorumm.a.selvinimiz nasıl bakalım doğum hikayenide paylaş bizimle artıkkyerimseniben.bebişinide benim yerime öp hayatımmŞeniz

ya kızlar aslında benim kafam çok karışık hafta sonu dr.a gittiğimde dogumu kozyatağı central hosp. de yapmaya karar vermiştik ama fiyatları tam konuşmamıştık bu akşam dr.un yardımcısıyla konuştuk. dr hastanenin fiyatını 1600 e düşürmüş kendisi de 1500 alacakmış bende bu fiyatı duyunca çok şaşırdım genelde duydugum dışardan dr. getiince dr 1000 ytl civarında alıyodu.. bana fiyat çok yüksek geldi eşimde maddiyat yüzünden dr. muzu brakmak istemio şimdi kararı bana bıraktı . bana göre de sonucta başka bi hastanede yada hastanenin kendi dr. da girse yaptıracakları şey aynı nie o kadar fazla para ödeyelim ki deilmi ama? gerçi en başından beri aynı dr.a gidiyoruz bebeğimin hastalıgından da haberdar o girse daha ii olurdu ama ... şimdi benim düşüncem ya central hospt.,yada medipol hast. kendi doktoruna en yakın zamanda muayneye gitsem hakkımızdaki tüm bilgileri dr.a anlatsam ve iki hast.den birinde dogumu yapsam.. ama hangisi central mi? medipol mü? bu hastanelr hakkında olumlu yada olumsuz bi bilgisi olan varsa sizden yardım bekliyorum...

Günaydin kizlar daha kimsecikler uyanmadimi bakayimaertik ağirlaştik iyice sanirim ondan kalkamiyoruz bende hiç yataktan kalkmak istemiyorum artik.dün doktortaydik 08.08 olarak gün aldik tabi bebeğim dayanirsa o güne kadar inş. Dayanir.

merhaba arkadaşlar öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istedim sizlerle

Kuran okumayı bilen arkadaşlar için özellikle, bilmeyenlerde çevresindeki bilen insanlara bu sureleri okutabilirler.

Meryem süresi: doğumun kolay bir şekilde gerçekleşmesi için ( hz meryem hz isayı tek başına dünyaya getiriyor biliyorsunuz hikmeti buna binaen olabilir)

Yusuf suresi: bebeğin suret olarak güzel ve sevimli olması için.

İnsan suresi: bebeğin güzel ahlaklı olması için okunuyormuş.

Ben işten ayrıldığım ve genelde evde olduğum için bebeğim adına bir hatim okuyorum ve mevlidinde bağışlatıcam inş. babası ve dedeside okuyor. Aynı zamanda yukarda saydığım sureleride doğuma kadar sık sık okumayı düşünüyorum. Yusuf süresi biraz uzun tabi.

Tüm arkadaşlar kolay bir doğum geçirip bebeklerine hayırlısıyla kavuşur inş.

günaydınn anneler ve miniklerrr. umarım herşey yolundadır ve herkes iyidir.zeynep verdigin bilgiler için teşekkürler. herkese güzel bir gün diliyorum.

nasil yani canim ben tam anlamadim sasirdimda kendi jinekoluguna dogum yaptiriyor diye ayri parami oduyorsun ....(

canım ben doktorumun çalıştığı hastanede dogum yapmak istemiyorum dogumu farklı bi hastanede yapacagız ama doguma kendi doktorumuzun girmesini istediğimz için doktora extaradan para ödememiz gerekio .. burda böle .. ama bizim doktor fiyatı biraz abarttı gibi geliyo eşim ne olursa olsun kendi dr. yaptırsın dogumu dio ama bana gereksiz yere okadar para ödemek enayilik gibi gelio sonuçta yaptıracagı şeyi başka doktorlar da yaptırıyo...o parayla bbebeğimin bi eksiğini karşılarım...

kızlaR merhaba...
dün başıma gelenleri anlatıyım sizlere..az kalsın doğuma gidiyordum ((
dün kontrolum vardı ve hastaneye gittim.başta herşey normaldi. doktor benden usg ve nst istedi. usg deki dr bebeğimde gelişim geriliği olduğunu söyledi hemen doppler çekmemiz gerek dedi. dopller çektiler çok şükğrki dopllerde hersey normal çıktı. ama usg kağıdındaki bişey kafamı çok karıştırmıştı. nstye girmeden doktoruma bi danışıyım dedim. doktor usg kağıdına baktı hersey normal dedi, yanlız 1-2 haftaya kadar doğumun olur bebek eşin çok yaşlanmış dedi.onu pek kafaya takmadım açıkcası...usgdeki dr gelişim geriliğinden falan bahsetti bu konuyla ilgili ne diceksiniz dedim. oda gelişim geriliği diye bişey söz konusu değil, bebeğin biraz küçük bide karnında bebeğinin daha fazla büyümesi için yer kalmamış o yüzden de bebeğin gelişemiyor dedi. o an çok büyük bi şok yaşadım, gözlerimden yaşlar nasıl dökülüyor anlatamam. hemen git nst çektir bide onun sonuclarına bakalım dedi. allahtan eşim ve annem yanımdaydılar. onlar olmasa kesin orada yığılır kalırdım. neyse nstye girdim sonucu doktora gösterdim. doktor sen kaç haftalıktın dedi. bende 36 haftam bitti deynce nsti bide başka bi doktora gösterelim bakalım dedi. kendi aralarında konuşurlarken duyuyorum, hemen yatış yapmamız gerekiyor falan deyince acayip bi korku sardı beni. diğer doktor sen en iyisi bi kez daha nst çektir bu şekilde seni hemen doğuma almamız gerekiyor dedi.nasıl ağllıyorum anlatamam, bi insana bu kadar şok üstüne şok yaşatılır mı? annemler ben nstdeyken hemen gidip doğum valizimi falan getirmişler, resmen doğuma gidiyorum yani anlıcanız... etrafım kalabalık herkes beni doğum yapacak diye gelmiş. neyse nstden çıktım sonucu doktora gösterdim bu sonuca göre şimdi doğuma almanın bi anlamı yok sen en iyisi git evinde istirahat et ilk sancıda hemen gel dedi.su 1 hafta senin için önemli bebeğinin hareketlerine çok dikkat et sürekli onu dinle dedi... drun söylediklerini kendi aleythime çekmek istemiyorum ama bu ne demek oluyor şimdi? dra döndüm eğer şimdi alınması gerekiyorsa bebeğimi alın dedim, oda yok 1 hafta daha bekleyelim şimdiki nst sonucların dierine göre iyi deyince biraz rahatladım. en azından 1 hafta daha müddetim vardı ve bebeğim az da olsa büyüyebilirdi.
çok konuştum kızlar kusura bakmayın sizinde vaktinizi alıyorum, yani anlıcanız bu hafta içinde bende doğuma gidicem..benim için dua edin nolur tamam mı? bebeğim biraz daha büyüsün. şuan daha 2.650 gr. (((

günaydınlar herkese....nasılsınız bugün?
ben dün gece çok rahatsızlandım ayaklarım şiştiği için çok agrıdı ve uyuştu bütün gece ayaklarımın altında 2 yastıkla uyumaya çalıştım... neyseki şuan birazdaha iyiyim.
zeynepcim verdiğin bilgiler için teşekkürler,bi tanede ben ekleyeyim bunu bana bi arkadaşım söyledi inşikak ssüresini 20 defa bi suya okuyup ogum sancıları başlayıp hastaneye gidince o sudan içiliyomuş ve rahmin kolaylıkla açılmasını sağlıyomuş.bunu arkadaşım yaptı hastaneye gittiğinde 3 cm açıklık varmış sonra bu sudan içmiş yarım saat sonra hiç sancı çekmemiş ve 7cm olmuş öle doguma almışlar .banada tavsiye etti ama benim sezeryan olacak ben yapmasammı die düşünüyırum . bide bana hacdan getirttiği fatıma annemizin eli adlı bi ot yolladı doguma giderken suya koy dedi o suyun içinde açıldıkca dogumunda kolay olur dedi.bende o otu dogum çantama koydum kayınvaldemide tembihledim inş. o koyacak.

havvacım canım inş. doktolar yanılmıştır,ama sen yinede çok kafana takmamaya çalış bebeğinide strese sokma bol bol dinlen canım bebeğinin kilosuda çok az deil zaten inş. bi sorun yaşamadan bebğini kucagına alırsın canım...

Günaydın güzel anneler,
Haftaya bel ağrısı ile başladım,Bugün biraz daha iyiyim hareket etmeye başladım,biraz olsun,umarım en kısa zamanda iyi olurum,
Öncelikle havaacım büyük gecmiş olsun canım,kötü bir gün gecirmişsin,yanlız bana tuhaf gelen birşey var doktor usg de ne gördüde sana detaylı usg cektir dedi,benim bildiğim detaylı usg de sadece kan dolaşımı sinnir dağılımı onlar görüntüleniyor,yani bu bana biraz tuhaf geldi,birde bazı hastanelerinin detaylı usgleri oldukca pahalı acaba bu bir para tuzağı olabilirmi diye düşündüm ilk önce,2 ci bir konuda doktor ilk nts de almamız lazım dedi de 2 cide ne değişti makinadamı sorun vardı ki?yoksa seni boşuna panikmi yaptırdılar,valla hi anlamıyorum ben bu doktorları catıre catır söylüyorlar,insan önce eşine söyler ne bilim daha yavaş söyler bu kadar şoktan sonra umarım sende canın kızında iyidir canım,
Elifcim günaydın canım,ya ben de hz.yusuf ilahisini duydum bi arkadaşım söyledi onu dinlemiş hamileliği boyunca ve şimdi 9 aylık bir erkek bebeği var o kadar uslu o kadar uslu ki anlatamam ne huysuzlanıyor ne ağlıyor,ben bulamadım o ilahiyi ama başka arapca ve türkce ilahiler dinliyorum cok rahatlatıyor beni ve kızımda ilahi okunurken cok güzel hareketler yapıyor,birde klasik müziği tavsiye ederim kızlar cok faydalı ileride uyku problemi olan bebekler için cok faydalı klasik müzik,
Tüm anne adaylarımızı tek tek öpüyoruz,a.s.
Arzu & Ecenas

havvacımm çok üzüldümm canım geçmiş olsun. ama içini rahat tut evde bol bol dinlen iş falan yapma artık güzelim. bebegini inşllah saglıcakla kucagına alırsın canımm.

inşallah canım. Allahımdan tek isteğim bebeğiimi sağ salim kucağıma almam :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…