2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım aslında uyyurken daha çok süt olur die biliyorum ben yani bend eöle olmuştuu.. ama kompostuu iç canım bol bol kayısı kompostusu... canım elvincigimiz gaz sorunu sendne kaynaklanıyoo ... gaz yapıcı bişiler yeme içmee... çay bile gaz yapar kuru sogan...bunun yerine bag bitki çayı iç şöle hem bebegin gazınıda yapar ve rahatlar senin sütünden ona geçer.. bide ayaklarını sakın çıplak bırakma üşütme hemen elvincigimize geçer .. bunlara çok dikkat et.. mutlaka sulu yemekler yee ve muhakkak kompostu iççççç.... yoksa senii klava:a.s.

saol cnmcım.soğan hiç sevmem hiç yemem :) elvin'in devamlı ayaklarında çorap var annemde dedi senin gibi üşütme diye. çay içtim artık içmiyim bari. hastaneden bi çay önermişlerdi süt arttırıcı,bitki çayı onu içiyorum(tadını sevmediğim için içmiyordum ama kızım için içiyorum artık) bi de malt içecek varmış anne sütünü artırıcı,babam bugün onu alacak eczaneden.bi de hamilelik boyunca sütlaç dedin canımı istettin :) bi yemek nasip olmadı,bugün babam sütlaç yapacak bana :)) :teytey:

evet sehercim bende duydum annenin yedikleri bebege yansırmış özelliklede çiğ yeşillik yememek gerekiyomuş. gaz sorunu içinde ben bikaç yıl önce çocuk gelişimi kursna gitmiştim ordaki hocamız bize gaz için; aktarlarda satılan minik hindistan cevizini alıp kabugunu soyup rendenin küçük yeri ile 2-3 rende yapıp bi çay kaşıgı anne sütüyle karıştırıp bebeğe verirseniz gaz sorununu çözer demişti hemde bebeğin çabuk kilo almasını saglarmış. eger benim kızımda yaşarsa gaz sorunu ben denemeyi düşünüyorum ...

çok sagoool elvincim.geçmiş olsun canım ay onun gazını sevim ben hihihi maş.aglamayın annesi olacak herhalde bunlar.amin inş.canım hayırlısıyla ertuğ umu kollarıma alsaydım bende babasıda iyice sabırsız oldu ne zaman dogacak diye günde kaç defa soruyo özledim deyip arıyo işten arkasından hemen başlıyo ne zaman dogacak diye valla karnım o kadar büyüdü ki sormayın doktorum 15 diyo ama fazla kalmam sanırsam.darısı doguracak hamişlerin başına saglıkla kolay dogumlarla inş.kızlar soda içme dedi doktorum ne kadar ünlü markada olsa içinde ne oldunu bilemeyiz bu zamanda dedi.sen mümkünse hiç içme bu ilacı kullan dedi.asitli sayılır yine de dedi.karar size kalmış hamişlerriiim ama ben çok memnunum kurtuldum o yangından a.s.

yap canım sütlaç valla :)) yarasın sana:) elvinimize:) ben yaptım tam 9 kaselik sütlaç tam pişirdim bitti elşim dedi hadii gitces dedi hepsini kaelere boşaltıp dolaba koyumuştum bi tabakj yemek nasip oldu geri kalanlar hep döküldü kötü olmuştuu 2 hafta eve gelememiştim... ahh ahhh şimdidide evmde deilim olsaydım valla uuff :)))
geçen gün evii topladık dolapa nevar ne yok hep kaynanamla annemlere getirdim.. evde hiiççç bişi kalamdıı dün bide eve geldim kalanları toplim die:) ama evd ebişi kalammış unuttum ... eşimi aradım hemen bana kavun ekmek al dedim :)))) bend epattes kısarttım :))) bi koca salata tabagı patatesii bide koca kavunu yedim :)))))))))) eşim dio maşallah yanii dio :)))))))) aç kalamam yoks a herkesii yemek gibi görürüm :roflol:

ELVİNCİİİİM canım beyaz dut kurusu çok iyi geliyormuş hemşire söyledi şimdiden yemeye başla dedi ama buralarda bulamadım kaynanam pazar günü gelecek allahın izniyle ona söyledim.balıkesir örende oturuyo orda bulur inş.çok yer gezdim bulamıyorum bi türlü.kompostosunuda yap iç dedi bi bulsaaam.sütü acaip arttırıyormuş hamişler benden duyurmasıa.s.:teytey:

ertugcum benim doktorda doguma 1 hafta kala şekersiz dut kompostosu yap iç dedi süt salgılanmasını hızlandırıyomuş. bende eşime bugün kuru dut ve kayısı sipariş ettim bakalım bulabilecekmi .. bu aralar kabızlık sorunu çok yaşıyorum belki kayısı kompostosu ii gelir die düşündüm..

benim annemd ebana iki üç poşet kompostuluk toplamış bahçeden ama kara dut :)) difrize koymuş yaparıs içersin süt olur dio :) ben hep kompostuluk koydum valla difrize:) bakalım nolcak :)

canım bendede var o kabızlık ama benimki oldu bitti tembel senelerdr var yani.biara eşim müsil alıyodu ya .sonra bi bitki karışımı buldum onunla rahat ettim.hamile kalınca ne yapacagımı şaşırdım ama günde bi kutu süt içince geçti bide kayısı kompostosunu denemeden günde 2 veya 3 tane ye iyi gelirse kompostosunu yapma .ben yaptım küçük bir kase içiyorum ama yinede gece karın agrısından vc ye kendimi zor atıyorum çok karın agrısı yapıyo bana o yüzden yiyorum canım:1hug:

bendede uzun zamandır var kabızlık benim trioid bağırsaklarımı yavaşlatıyomuş ilaca başladıktan sonra azalmıştı demir ilacıda ii geliodu ama artık banamısın demio. kayısıyı denerim ii gelirse kompostoya gerek yok zaten yeterince wc ye gidiom bide onun için gitmiimm

kuru kayısı ye canım sabah aç karnına 4-5 tane. ben kabızlıktan hemoroit oldum ve canım çıktı.senağlama aç karnına kuru kayısı ile bağırsak faaliyetlerim normale döndü.
kesinlikle tavsiye ederim.
dut kompostosu demişsin beyaz dut mu? açıklar mısın?

onu hiç sormadım doktora kurumu yaşmı die sordum oda farketmez dedi ama sanırım kara duttan komposto olur dimi beyaz hiç renk vemezki..

ya kızlar ağustosa doğurmayan kaç kişi kaldık?
ben arzuyu da okuyunca baya korktum.
hııı bu arada aslı yanmaların başlayınca iki (2) yudum ( az veya çok deil dikkat et) süt içiyorsun. mucize bir ilaç haberin olsun.

zeynepcim valla dogru diyorsunn arzu 8.8.i bekliyordu. birde sezeryan olacaktı kızı bekleyemedi sanırım.bende dogum yapan agustos annelerimi okuyunca acaba bende yaparmıyım diye düşünüyorum korku sarmaya başladı. yada diyorum temmuz anneleri gibi 40.haftayı doldurupta yine dogum yapmamışmı olurum diye :CüvCüv:
tamam canım tşk ederim 2 yudum süt içecegim şimdi birşey yedim ama korkuyorum acı daha geçmemişti yine artarsa diye bakalım artık.

Kizlar sodayi nie içmek istemiosunuz benim bilgim kramplarada ii geliomuş bide geçen bi arkadaş dedi hamileliğinde çok içmiş oglu baya kilolu dogmuş o sodaya bagliyodu kilolu olmasini.. Ne kadar dogru bilemem...

soda zararlı değil diye biliyorum ama reflüsü olanlara ben tavsiye etmme..çünkü gaz çıkarmayı kolaylaştırıyor ya reflüyü artırabilir...

merhaba kızlar
her gun bir dogum var
allahtan temmuzun son gunundeyiz de birazımız da agustosta dogum yapacak :)))

dogum heberlerini aldıkca sanırım heyecanlanıyorum ki oglum karnımda kıpır kıpır dolanıyor
opuyorum tum anneleri ve bebişleri

masallah hepsine

slm annişler ne zamandır yazamadım nasılsınız doktordan geldim şimdi oğluşum 3kilo156gr olmuş:dance: kısmetse 25gün sonra kucağıma alıcam inş.çok heyecanlıyım Allah hepimizin yardımcısı olsun :1hug:

kızlar benimde ayaklarıma çok kramp giriyo bilen varsa bu konuyla ilgili bişey yardımcı olmasını isterim bide hep geceleri oluyo ertesi gün üstüne basmakta zorluk cekiyorum ....önerilerinizi bekliyorummm....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…