2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Annişler sancılardan bahsetmişsiniz. Ben 38.haftamdayım (nazar degdirmeyimde kendime ) daha sancım filan olmadı ama geceleri çook agırlaşıyorum..uykudan uyanıp lavaboya gitmek işkence oluyor bana.. dengemi saglıyamıyorum kasıklarımda baskı oluyor agırlık çöküyor sanki..birde nefes darlıgı oluyor hep..burun kanaması bende hamilelliğim boyunca oldu ...hamilelikte olur demişti dr.um önemsemedim o nedenle..birşey yoktur seher sende stres yapma burun kanamasını kendine arkadaşım...

gece tuvalete kalkmak üffffffffffffffff
acayip biliyorum ya aynı benim de müthiş bir baskı.hıh kendi çıkacak diyorum valla her seferinde.
benim de 08.08 inşallahhhhhhhhhhhh

ZESEZE sen kaçıncı haftandasın..dogum takvimin görünmüyor..ikimizde 8'inde gircez doguma haydi hayırlısı saglıklı gelsin yavrularımız...ya spinal ile epidural arasındaki farkı ben pek anlayamadım ..spinal sezeryen yapıcam dedi dr.um..ben yeni duydum spinali..daha iyiymiş epiduralden dogum öncesi ve sonrası agrı olmuyormuş öyle demişti... sizler nasıl biliyorsunuz kızlaarr..

NİHANCIM sana özelden meaj attım ... becerebildimmi bilmiyorum haber verirsin aldıgında canumcum..öptüm minik elvinimide görüşürüz ...

MAVİŞ seninkide hayırlısıyla saglıklı gelssinde tarihin pek de önemi yok canım..belkide bir baakarsın 8'de dogurursun bebiş acele ederse :) bellimi oluı canım..yinede herşeyin hayırlısı..

ben de tam anlayamadım aradaki farkı.biri bizi aydınlatırsa çok memnun olacagım.şimdiden teşekkürler.

kızlar nette bunları buldum spinalle ilgili;

bu spinalle epidural arasında pek fark yok gibi sanki , sezeryan olacak hastalarda nasıl karar veriliyor?spinalmi? epiduralmi?

---aslına bakarsanız yöntem olarak ikisi de bölgesel anestezi yöntemidir ve biz sezeryanlarda kombine epidural spinal yöntemi kullanıyoruz. tüm dünyadaki yaygın uygulama da bu şekildedir. ikisi arasında epidural daha üstündür ve operasyon sonrası dönemin de oldukça konforlu geçmesini sağlar ancak maliyet olarak da daha pahalı bir yöntemdir. epidural ve spinal anestezi uygulamalarında bel ağrısı nadiren görülebilir ve bu ağrı periost denilen kemik zarında iğne ile zedelenmeye bağlı olur. ancak bu ağrının özelliği nokta tarzında hissedilir bir sızıdan ibarettir ve basit ağrı kesiciler ile bir iki gün içinde geçer. gebeliğin son dönemlerinde görülen ve daha uzun bazen yıllar süren bel ağrıları ise epidurale bağlı olmaz.

epiduraldede spinaldede ikisindede omurilik sıvısına ilaç enjekte edilip sinirler uyuşturuluyor.spinalde iğneyi yapıyor ,uyuşma başlıyor.epiduralde,kateter takılı duruyor belinde ve ihtiyaç duyuldukça ordan ilaç aktarılıyor.ikisinin pek farkı yok,hatta epiduralden daha iyi .ilacın iletilememesi gibi bi durum olabilir belki epiduralde....

kızlar merhaba yenı geldım.
yazışmalarınızı okudum spınal ı ılk defa duyuyurm ben de
ben epıdural olucam dıye keısn karar vermıs durumda ıken sımdı kafam karıştı gıbı..
haftaya dr randevumda soracagım dr. a farkını ve tavsıyesınız..
Dına ya da tesekkurler ınternetden araştırmıs bılgıyı aktarmış ellerıne saglık cnm

CYILDIZCIM ooo senin daha bayagı günün varmış.rahat raahat araştırırsın..ben çok araştırdım hepsini ama hiçbirinde netleşemedim birtürlü , yapım geregi de çok kararsız biriyimdir zaten ..benim yerimede dr. karar verdi sen hem kararsız hem sabırsızsın spinal sezeryan ve 8 'de olucak dedi..tamam dedik artık napalım :) bana kalırsa daha belli olmazdı...

DİLOŞ kafanı karıştırma bizim yüzümüzden arkadaşım...doktorun ne diyorsa odur.. bana spinal dedigi için ben araştırıyorum nedir bu nasıl birşeydir diye...
netteki bilgiler bile tutarsız aslında.. biri spinale daha iyi diyor digeri epidurale...spinalde başagrısı oluyormuş birkaçgün başka biride çıkmış öyle bişey bende olmadı diyor demekki bünyeye göre degişiyor.. bence ikiside hemen hemen aynı pek kayda deger bir fark yok ...hakkımızda herşeyin hayırlısı canlarım.. strese girmeyelim takmayın kafanıza ...

aslında dediğin doğru canım.ben de çok kararsız bi yapıya sahibim.ama geçen haftaki kontrolümde çok tırstım.şimdiye kadar doğumu pek düşünmemiştim daha zamanı var diye.ama doktor çatı muayenesi nst falan yapınca bana bi korku geldi o günden beri de gitmiyor malesef.kafamçokkarıştı

meraba arkadaşlar ben yeni üye oldum,yazdıklarınızı okudum bende çok kararsızım doğumun nasıl olacağı konusunda 33.haftamdayım daha doktorumla konuşmadım ne der onu da bilmiyorum ama karar vermek zor ,okuduklarımdan etkileniyorumda sezeryan düşünüyordum ama bu aralar normalde sıcak geliyor bana .evet gerçekten karar vermek çok zor

spinalde baş ağrısı oluyor ama kadınların yüzde yirmisinde görülüyor.yani herkeste olacak diye bişey yok.o baş ağrısı da şiddetli oluyor ve 4-5 günde zor geçiyor.nerden biliyorsun dersen haziranda yengem bu şekilde doğum yaptı ve inanılmaz bir baş ağrısı çekti.ama sakın yanlış anlama seni korkutmak için yazmıyorum.sadece bilgin olsun canım.zaten dediğim gibi herkeste olacak diye de bir kural yok.

canım öncelikle hoşgeldin.benim de doktorum ilk kez 34. haftamda doğumla ilgili konuşmaya başladı.bi dahaki kontrolünde muhtemelen doğumla ilgili seni bilgilendirir.zor bir karar gerçekten.

BÖLGESEL ANESTEZi:

Bu yöntemde bilinç kaybı olmadan belirli bir bölgede agrı ve his duygusu ortadan kaldırılarak
cerrahi islem gerçeklestirilmektedir. Bu yöntem içinde spinal, epidural, spino-epidural
anestezi ve sinir pleksus blokaji sayılabilir. Bu yönteme örnek olarak spinal anestezi ile
göbek altında agrı ve duyu hissi ortadan kaldırarak agrısız dogum, ortopedi ve üroloji ameliyatları
yapılabilir.

Bu uygulamalarda kulandıgımız ilaçlar lidokain, bupivakain, ropivakain vs gibi lokal
anestezik ilaçlar ve narkotik analjezik ilaçlar (morfin dolantin vs)

Alacağınız anestezi şeklinin kesin kararı; ameliyatınıza ameliyat süresinin uzunluğuna,sizin tıbbi ve cerrahi öykünüze ve fizik muayene bulgularınıza göre seçilir.Bizler cerrahınız ile görüştükten sonra sizin için en uygun olan anestezi modelini seçeriz. diyor anestezi uzmanı...

DİNA,Diloşum,cyıldız sizlerin aktif olduğunuzu gördügüm için sizelere sorayım dedim,bebişlerinize isim buldunuz mu ,benimki erkek ve halen bulamadık korkuyorum böyle giderse de zor bulacağız bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim,erkek ismi bulmak çok zor int. bakıyorum hep aynı isimler ve hiçbiri içime sinmiyor,önerilerinizi bekliyorum,şimdiden teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…