2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ayyy koy koy... heyecanlandım... ben bisürü bişey örmek istiyorum prensesime... sizlerden de copy paste ederim hehe :teytey::teytey::teytey::teytey:

herkeze kucak dolusu sevgilerle günaydınnlarrrr

aylinciğim evlilik yıldönüm kutlu olsun allah 40. gösterir inşallah

tüm sonuç bekleyen anneler iyi haberlerinizi sırayla alacağız allahın izniyle inşallah ..a.s.

kızlar yaa herkez bi şeyler örüyor ben yapamıyorum kıskandım ama...
benim oğluşum anneannesinin ördükleriyle idare edecek.. annesi bu konuda hiç mi hiç marifetli değil ki yaaaa

haydi elvin haydi elviin haydiii:))
burdan gördüğüm zor olan örgü modellerini bende anneme mail atıyorum:)))
oda bana örüyoo:))

canım geldi oğluşumun patikleri çok şirinnnn biri yeşil biri turuncu bi tanesi çıngırak gibi sallayınca ses çıkarıyo diğeri ucuna bastırınca ötüyo çok güsell tavsiye ederim gitti gidiyordan aldım ben:)

benim oğluşum anneannesinin ördükleriyle idare edecek.. annesi bu konuda hiç mi hiç marifetli değil ki yaaaa

olsunn canım bak anneannesi örüyomuşş.
bende öyle birsürü şey örmeyi bilmiyorumm.
bu battaniye kolay diye onu seçtim zaten.. yoksa bizdede hırkalar falan anneanneden soruluyo :teytey:

al bendende okadar canım bende beceremiyorum:sm_confused:bizim ananemizde yok vefat ettsenağlamaartık teyzelerinin yaptıklarıyla idare etcek oğulcuğum

aylinciiim benimkiler gelmediii..
bende bebeshoptan aldım.
aras kargo ile yollamışlar, belki bugün gelir bizimkide...
o çıngırakları tutup çekicekler tombik tombiikkk:)))

aylinciiim benimkiler gelmediii..
bende bebeshoptan aldım.
aras kargo ile yollamışlar, belki bugün gelir bizimkide...
o çıngırakları tutup çekicekler tombik tombiikkk:)))
gelir canım bugun gelir ama çok şirinler düşünemiyorum artık onları ayaklarında sallar sallar dururlar ayaklarını oyyy yerim onları ben

ayy kızlar bakın ne buldum netten. çok tatlı bişi buuu.... sizede fikir olsun diye ekliyorum.. ben kızımın anannesine yaptırcam bundan. bunu ben beceremem sanırım... ayy çok güzel yaaaa ::)))) inşallah resmi ekleyebilmişimdir hehehehe :İ)))

Son düzenleme:
hahahah havvacım resim eklemek öyle kolay mı şekeriiimm:)
yarım gününü harcaman lazımm:)

ayyy ekleyememişim senağlamasenağlama . canım yaa yardımcı olsanda eklesem.... resimi imageshackle tanımladım ona bi url aldım. ondan sonrasında ne yapcaz :uhm:

ayyy ekleyebilmişim oleeeyyyyyyy:dance::teytey::sm_cool::sm_cool:

kızlar ben arada bir dikkatimi çeken yazıları burayada koyuyorum.tabi çoğunuzun bilgisi var ama olmayanlar için tekrar buradan veriyorum....

HAMİLELİKTE FORMDA KALMAK
Hamileliğiniz sırasında derinizde,saçlarınızda ve dişlerinizde ve tırnaklarınızda değişiklikler olduğunu farkedeceksiniz.Kan dolaşımınızdaki hormon düzeylerinin yükselmesinden kaynaklanan bu değişimlerin çoğu geçicidir ve doğumdan sonra kaybolacaktır.Gene de o günleri beklerken,alışılmış güzellik bakımını değiştirmeniz ve sağlığınız için ek özel bakım önlemleri almanız iyi olacaktır.

CİLT BAKIMI

Hamile kadınların bazılarının cildi,gene aynı hormon etkisiyle,eskiye oranla daha parlak bir görünüş alır.Hamileliğin yakıştığı bu kadınlar,güzel ve alımlı görünürler.Bunun nedeni,bedenlerindeki fazladan kan dolaşımının yüzlerine sağlıklı bir ışıltı ve renklik vermesi,hormonların deriyi gergin,kırışıksız ve yumuşak hale getirmesidir.
Buna karşılık,cildiniz genel olarak kuruysa,hamileliğiniz sırasında daha da kurulaştığını farkedebilirsiniz.Bu durum da,cildinizi daha özenle nemlendirmeniz ve sabun yerine daha yumuşak bir temizleyici kullanmanız gerekir.
Ama çok yaygın olan yağlı ciltlerdenseniz,hormon düzeylerinizin artması,yağ salgılarının da artmasına,bu artış da cildinizde siyah uçlu benekler oluşmasına yol açar.Bundan sakınmak için,cildinizi özenle temiz tutmaya özen göstermeniz ve cildinize uygun bir formülle hazırlanmış ürünler kullanmanız gerekir.

YUMUŞAK VE ESNEK

Derinizde,özellikle karnınızın üst yanında ve kalçalarınızda,hamilelik döneminde kaşıntılar olabilir.Gereğinden çok fazla kilo almışssanız,kaşıntılar daha da şiddetlenir.Bu durumda sıcak suyla yıkanmaktan kaçınmanız gerekir;derinizin kurumasına,dolayısıyla kaşıntının artmasına yol açabilir.Kremler ve yağlarla,derinize düzenli masaj yapın ve yıkanırken sıvı banyo yağı kullanın.Sıvı banyo yağı derinizi yumuşak ve esnek tutarken,masajlar,kan dolaşımınızı hızlandırmaya yardımcı olur.

CİLT BAKIMI ÖNERİLERİ

Cildinizin iyi durumunu korumak için:
1-Hep temiz ve nemli olmasına dikkat edin
2-Sert sabunlar yerine bir temizlik losyonu kullanın.
3-Çok sıcak su kullanmayın
4-Banyyo yağı ve beden losyonları kullanın

EGZERSİZLER
Günümüz toplumunda egzersiz yavaş yavaş günlük hayatın bir parçası olmaya başladı. Hamilelik dönemlerini daha sağlıklı geçirmek isteyen kadınlar da hamilelik sürecine egzersizi eklemek istiyorlar. Ancak anne adaylarının, hamilelikte egzersizlere başlamadan önce mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından egzersize engel olacak bir sağlık probleminin olup olmadığı konusunda kontrolden geçmesi gerekiyor.

Doğru yapılan egzersizin faydaları nelerdir?
Hamilelikte oluşabilecek bel ağrısı, kabızlık, bacaklarda şişlik (lenfatik ve venöz dolaşımı arttırarak) problemlerini en aza indirir,
Hamilelikte gelişebilecek şeker hastalığından ( gestasyonel diabet) korur veya tedavi eder,
Hamilenin duruşunu geliştirir,
Moral olarak hamileyi anneliğe hazırlar, doğum korkusunu azaltır,
Gerginliği azaltır,
Kas gücünü, elastikiyetini ve dayanıklılığı arttırır,
Enerjiyi artırır,
Dengeyi koruyarak düşme riskini azaltır.

Yürüyüş egzersize başlamak için idealdir. Özellikle hamilelik öncesi egzersiz yapmayan kişiler, egzersize yürüyüş ile başlamalıdır.
Yüzme, vücudun tüm kaslarını çalıştırdığı için idealdir. Su vücudu desteklediğinden yaralanma, düşme riski de bulunmaz.
Bisiklet dayanıklılığı arttırdığı için tercih edilebilir. Ancak bir süre sonra büyüyen karın anne adayını zorlar. Bundan dolayı yatay egzersiz bisikletleri aynı zamanda beli de desteklediğinden tercih edilmelidir.
Aerobic egzersizleri kalp ve akciğerleri sağlam tutar. Hamileler için özel aerobik programlarına katılınabilir. Düşük şiddette ve su içi aerobik programları da hamileler için uygun olabilir.

Dikkat edilecek noktalar:
Hamileliğin ilerlemesi ile bazı pozisyonlardaki egzersizler anne ve bebeği için sakıncalı olabilir. Hamileler, egzersiz sırasında zıplama, hoplama ve ani yön değiştirmekten sakınmalıdır, bu hareketler anne adaylarının eklemlerinde ve kaslarında zedelenmeye yol açabilir.
Egzersiz sırasında aşırı terleme ve ısınma sıvı kaybına yol açabilir bu durum hem sizin hem bebeğiniz için istenmeyen bir durumdur.

Güvenli ve sağlıklı egzersiz için dikkat edilmesi gerekenler;
Hamileliğin 1. döneminden sonra (Birinci trimester) sırt üstü yatarak yapılan egzersizlerden kaçınılmalı
Sıcak ve nemli havalarda, ateşliyken egzersiz yapılmamalı.
Serin tutacak teri emen havaya uygun spor kıyafetleri ile egzersiz yapılmalı,
Göğüslerii korumak ve desteklemek için mutlaka sütyen kullanılmalı,
Aşırı ısınma ve sıvı kaybından korunmak için su içilmeli,
Anne adayları, hamilelik sürecinde alınması gereken günlük ekstra kaloriyi aldığından emin olmalı.

Egzersizin kesilerek doktorun aranması gerektiği durumlar:
Vajinal kanama,
Solunum sıkıntısı,
Göğüs ağrısı,
Baş ağrısı,
Kas güçsüzlüğü,
Bacakta şişlik ve ağrı,
Rahimde kasılma,
Bebeğin hareketlerinde azalma,
Vajenden sıvı gelmesi

ANNE VE BEBEĞİN SAĞLIĞI İÇİN SU

Sıvı alımının hamilelik süresince önemli olduğunu vurgulayan Dr. Alper Mumcu, 'Yeterli derecede alınan sıvı anne adayının kendisini son derece enerjik hissetmesine yardımcı olacağı gibi cilt kuruluğu gibi sorunlarında görülmesini engeller. Ayrıca yeterli sıvı aldığınızda hem anne adayının hem de bebeğin kanındaki elektrolit dengeyi kolaylıkla sağlanabilir' ifadelerini kullandı.

Dr. Mumcu, hamilelikte salgılanan hormonların kişinin sıvıları kullanım şeklini değiştirdiğini belirterek, 'Hamileliğin sonlarına doğru gebelerin kan hacmi yaklaşık 1.5 katına çıkar. Hamilelik döneminde solunum yolu ile akciğerlerden kaybedilen su miktarı da hamilelik öncesine göre daha fazladır. Bebeğinizin içinde bulunduğu amniyon sıvısı her 3 saatte bir kendini yenilemektedir. Yetersiz su alımına bağlı dehidrasyon durumunda amniyon sıvısının miktarı azalabilir' dedi.

MEYVE SULARI TERCİH EDİLEBİLİR

Hamilelikte dehidrasyonun bir başka olumsuz etkisinin de erken doğum ağrıları olduğunu söyleyen Mumcu, 'Dehidrasyon durumunda salgılanan bazı hormonlar doğum kasılmalarını başlatan hormonu taklit ederek erken doğum kasılmalarına neden olabilirler. Erken doğum tehdidi tedavisinde ilk yapılan işlemin damar yolu açarak sıvı verilmesi olduğunun hatırlanması sıvı alımının önemini belirtmek açısından dikkat çekicidir. Çoğu zaman hafif kasılmalar sadece sıvı verilmesi ile kaybolur gider' şeklinde konuştu.

Operatör Dr. Alper Mumcu, suyun vücudun taşıma sistemi olduğunu hatırlatarak, 'Besin maddelerini ve oksijeni kan yolu ile bebeğe taşıyan sudan başkası değildir. Su aynı zamanda hamilelikte sık görülen ve erken doğum ile düşüklere neden olabilen idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde de aktif rol alır. Yeteri kadar su içerseniz idrarınız seyrelmiş olur ve enfeksiyon şansınız azalır' dedi.

Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için günde en az 8-10 bardak su içmek gerektiğini dile getiren Dr. Alper Mumcu, 'Aktif çalışanlar ya da egzersiz yapanların alması gereken su miktarı biraz daha fazladır. Her 1 saatlik egzersiz için 1 bardak fazla su içmek gerekir. Meyve suları günlük sıvı alımında tercih edebilecek maddelerdir, ancak bunların fazla miktarda kalori içerdiği de unutulmamalıdır' şeklinde konuştu.

SU İÇMEK İÇİN SUSAMAYI BEKLEMEYİN

Suyun hiç kalori içermeyen nadir maddelerden olduğuna dikkat çeken Dr Mumcu, 'Kahve, çay, kola gibi kafein içeren maddeler idrar söktürücü etki gösterdiklerinden günlük sıvı alımında herhangi bir değer taşımazlar. Bunlar alınan miktardan daha fazla idrar çıkartmaya ve sonuçta su kaybetmeye neden olurlar' dedi.

Mumcu, su içmek için susamayı beklememek gerektiğini söyleyerek, 'Anne adayları her öğünde mutlaka bir bardak su içmeli. Sabah kalktıktan sonra öğlen yemeğine kadar en az 2 bardak, aynı şekilde öğlen ve akşam üzeri arasında da iki bardak su içmeliler. Yatmadan önce mutlaka bir bardak su içme alışkanlığı edinin. Abur cubur yemek yerine su içmeyi deneyin. Gazete okurken ya da televizyon seyrederken su için. Suyun tadından ya da tatsızlığından hoşlanmıyorsanız içine bir iki damla limon ya da portakal suyu ekleyerek tatlandırmayı deneyin' önerisinde bulundu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…