2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aslıcım uyku saatlerı artık degısıyor sanırım benımkıde oncede delıksız uyurdu gecelerı artk saat bası olmadı 2saatte bır kesın uyanıyoruz emıor uykuya devam edıyor tabı bızım uykularda delık deısk oluyor arzucum ecenas a gecmıs olsun

herkese güzel günler
kezbancım egenin sonuçlarından haberdar et bizleri
kalachra canım ya bence dr.a götür. öle korkuturlar filan ben inanmıyorum. gaz sancısı olabilir muhtemelen biz çağan da 2 aylıkken onu çok yaşadık. sıçrayarak uyanıyodu ben defalarca yataktan düştüğünü sanarak yanına koşmuştum öle bir can havliyle ağlıyordu.ardından gaz çıkartıyordu.
tuğbacım ertuğ dişleniyo baya baya maşallah
nihan senin tombidiğin uyku düzeninden ne haber?
gamzecim kızının kınası hayırlı olsun biz de bulgur kaynatacağız şubatta(6.ay dolumunda) bir de serçe parmağıyla baş parmağına kına yakacağız(silah tutacaklar ya ondanmış) bayılırım böle geleneklere
gamzem iyi haberlerini aldık ama seni de görürsek burda daha bi rahatlayacağız. öpüyorum linamı
banucum nasyam nası öpüyorum onu da tatlım
a.s.

o adetler neler kızzlar anlatır mısınız çok ilgimi çekti.erkek çocuğuna ne yapılıyor ve nezaman?

bizim burda gerçi aynı yerde sayılırız(manisa-akhisar) 6.ay dolduğunda bulgur kaynatıyorlar(bereketli olsun diye) ve kına yakılıyo canım serçe parmağına ve baş parmağına(sünnette de aynı parmaklara yakılır.9
ilk gittiği evlerden yumurta(çoğalsın diye) verilir. adanada pamuk da veriyolar(uzun sene yaşasın diye)
ilk dışarıya çıktığında tanıdığımız en yaşlı kimsenin evine götürürüz(uzun yaşasın diye)
bizdekiler bunlar ceyda

zeynepcim şimdi anneme sordum o da turgutlulu var tabi dedi ama burda yapmıyorlar diye yapmıyoruz şistersen yaparız dedi ben çok severim bu tip şeyleri bende yapacağımmm:))

yapın ya çok hoş şeyler valla. ben çok severim araştırırım mesela kına gecemi buranıın eski geleneklerine uygun yapmıştım.
yaşatmak lazım. annene de selamlar ceyda

a.s canım.benim eşimin ailesi makedonya göçmeni çok ilginç adetleri var benden ilk çekindiler.lütfe dedim ne detiniz varsa yapalım bide eşimin kardeşi vefat etmişti kadının görüp göreceği bi ttane kaldı.çok da güzeladetleri vardı seve seve ayak ü
uydurdum bende çok seviyorum...

canım göz sorunu bizdede vardı masajla geçti uzman tvde masajı gösteriyr ordan bakabilirsin

canım ben kilo başına 1 damla diye biliyorum

merhaba kızlar...
malesef bebeğim uyku terörü olmuş (( dr bişeylerden korkmuş yada yanında yüksek sesle konuştuğunuz için böyle davranıyor olabilir dedi.normalde kızım sessiz sakin bi ortama alışık gecen hafta 5-6 gün kayınvalidemlerde kalmıştım orası çok gürültülüydü bağıran çağıran..bi keresinde de beren uyurken kayınvalidem yanıbaşında bağırmıştı kızımda korkup ağlamaya başlamıştı.sanırım bunun etkisinde kaldı o günden sonrada böyle davranmaya başladı kuzum (( hiç bi sey yapamazmışız sakinleşene kadar beklemekten başka caremiz yokmuş... zamanla gecer dedi inşallah tez zamanda atlatır kuzum... işte böyle kızlar ka. gündür bitkin düştüm her yerim kırılıyoo.. şimdi biraz uyuyum kızlarç hepinizi öptük a.s. bebişlerinizle birlikte hepinize sağlıklı günler...

canım inşallah tez zamanda atlatır yavrucuğun benimki de gürültüden çok etkileniyor sürekli kayınpederimi uyarmak zorunda kalıyorum(çok yüksek sesle konuşuyo da) sonra da bana kızıyo((

çok geçmiş olsun canım çabucak iyileşir inşallah prensesimiz ay sorma arzucum ya bi tv izliyolar son ses kaınbabanın kulağının birisi çok az duyuyoda denizde patlatmış söylüyorum hadi ya o kadar açmışımmı diyo

oooo göçmen adetleri harikadır valla. düğünleri filan. biz de göçmeniz ama tek taraflı o nedenle göçmen adetleri deil de buranın adetleri daha baskın bizde.
kalachakra canım çoook geçmiş olsun inşallah atlatır fıstığım bir an evvel.
arzucum size de geçmiş olsun

Nerdecim bilgilerin icin tesekkür ediyorum.Yalnis anlamayin cahilligimden sormadim burada doktorumuz bebeklere sadece kemiklerinin gelismesi icin kücük haplar veriyolar.Bu arada bebekleri her ay düzenli olarak kontrola cagiriyolar vitaminleri gittigimiz zaman doktorumuz veriyo ignelerini vuruyor.O yüzden merak ettim isimlerini duymadigim icin paylasimin icin tesekkürler canim.

kızlar benim oğlanın şarkısı "Efelerin efesi" duydu mu ayaklar başlıyo vurulmaya bi de bir gülmeler.
Egenin efesi kuzum onu bir egeli gibi yetiştireceğim.hehehehe
duy babası duyyyyyyyyyyyyyyy
gıcık oluyo
ne alaka işte öle paylaşayım dedim çünkü çok mutlu oluyorum

zeynep insan bebeği ile oynarken herşeyden mutlu oluyorr efelerin efesi çok güzell
havva cnm çok büyük geçmiş olsun inş en kısa zamanda atlatır beren üzüldüm sıkı sıkı sarmala bereni güç alsın senden korkmasın kocamanda öp benim yerimede cnmm
ayşegül cnmm kızına geçmiş olsun bilirim bende yiğenimde olmuştu koltuktan düşmüştü 3,5 yaşındaydı çatlağı vardı sardılar öyle kalmıştı 15 gün ufak oldukarından çabuk atlatıyorlar allah kolaylıklar versin cnm
ceko resimini çok beğendim sensin di mi çok güzel çıkmışsınız maşallah size nasıl bakmış annesine öyle yavrum
ben çıkıp meleğime gidiyorum kızlar hepinizi öpüyorum

Slm kızlar gene uykusuz bir geceden sonra hepinize mrb,nasılsınız bugün?şu yağmurda hiç durmadı içim sıkıldı walla.kızlar babam iyi deil.daha önce de bahsetmiştim ya damar ameliyatı olmuştu 2.5 sene önce.şimdi gene tıanıklık var bacaklarında,iyice arttı ağrıları artık ahh ..uhh.. yürüyor geçmiyor bi türlü bi de üstüne grip oldu.çok kötü de öksürüyor,daha önce zatürre geçirmişti gene olmasından korkuyoruz.offf nolcak bilmiyorum.bacaklarında yapay damar olduğu için ameliyatta edemiyorlar.zor yürüyor çok kötüyüm.gün içinde bazen elvin’i 5-10 dk yanına götürürdüm içerki odaya o pc de oynarken elvin’i de oyalardı,şimdi hasta ya pek yanaşmıyor haklı olarak,tek gibiyim yani evde,düşün düşün nolcak bilmiyorum.annemden sonra babama da b işi olursa dayanamam,o da ayağımı keserler diye iyice saldı kendini,para yok pul yok anneannem bursa’da hastanede gidemiyorum.anneme bile gidemedim içim yanıyor.bazen kendi kendime ağlıyorum elvin de bana bakıyo o zaman şaşırmış bi şekilde,bi de gülüyo ah içimin yağları eriyo kuzumla.Allah nazarlardan saklasın hepsini,Allah bahtlarını güzel etsin kuzularımızın,hepsi yavrum benim.ay sizi de sıktım di mi?
Öznur’cum cnm saol cnm bugün mü gelecekmiş adam?
Gamze’cim hayırlı olsun kuşum,buse’miz de büyüyor maşallah kuzuma. 6.ayda kına mı yapıyorsunuz, ilk defa duydum ne güzel.düğün kınalarını da görürüz inş :)
Sedefcim maşallah isra’ya kokla benim için cnm.sağlık ocağından isteyince veriyorlar mı demir damlasını?ücretsiz mi?
AH nermincim gel de gör istemeyince sevmeyince nasıl itiyo diliyle kaşığı yada eliyle :)zillim benim.sevdiği bişi oldu mu da içi gidiyo eller kollar zıplıyo:)
Elfida saol cnm akşam göstericem eşime.benim beğendiklerim de bu tarz.bakalım uygun fiyatta buluruz inş.biz de başlamadık henüz demir ilacına bakalım bu ay verecek galiba.bazı drlar sanırım 6 ayda başlatıyor herhalde
Kübracım ömer efe’m aşısını oldu mu?geçmiş olsun oğluşuma
Özge’cim cnm görüşemiyoruz,beren hasta mı ,öle okudum sanki yoksa yanlış mı okudum?
Havvacım şimdi gördüm ay acaba elvin de mi uyku terörüne yakalandı da uyumuyo o da çünkü deli gibi ağlayarak uyanırdı,ara ara hala öle uyanıyo,uykusunda da inliyo ağlıyo gibi
Off ya öleyse kızlar yaaa…geçmiş olsun size de Havvacım inş çabuk düzelir.ben de aynen senin gibiyim cnm,sabahları ve tüm gün bitkinim ve heryerim ağrıyor.vitamine mi başlasam ben de acaba?
Simaycım ahh ahh kilolar keşke ben de senin gibi kilo almaya çalışsam :) üzerimdeki kilolardan kurtulmak dert walla…
Mesliminacım hoş geldin cnm nasılsın?noldu her şey yoluna girmiştir umarım,miniğimiz nasıl tatlım?
Tuğbişim maşallah oğluşuma büyüdü de 6.ay mamalrına başladı velet :) ben de elvin’e comformilin 6.ay mamasına başladım.diğer kahvaltılıkları almadım daha.bi dra gidelim listemiz değişsin de bakalım neler yicez :) geçen akşam mandalina vedim.kucağımdaydı babası yiyodu gördü dedim ver bi tane.temizledi verdi ben de ucundan ısırıp eline doğru verdim elvin’in bi emdi ki göreceksin,posası da bana kaldı tabii :)
Ayşegülcüm nasılsın cnm,ağrıların nsıl?minik kızın napıyo,açılmasına ne kadar kaldı kolunun?ahh zilli prenses ahh,iyileşsin bir an önce inş.
Arzu’cum çok sevindim gözlerinin iyi olmasına ece’min şükür maşallah yavruma
Zeynep’cim hiç bi düzelme yok gece gezmelerine mi başlasak diyorum :)bizim gibi uyumayanlar varsa :)şu kına olayınız da ne güzelmiş.sadece erkek bebeklere mi yapılıyor.baksana gamzelerde yapacakmış buse’ye.şu yazı yazdığın bölüm neresi bazılarınız da resim koymuş ben de yapmak istiyorummmmmm:)
diğer annelerim sizler nasılsınız?sizi ve kuzularımı toccaamannn öpüyorummmm

teşekkür ederim wrose .sizde çok güzelsinjiz.bakarken uyuya kalmış bir resim:))
şimdi ek mama verenlere sorum olacak az önce gittim oğluma gece tahılları 4.ayan itşbaren sütlü muzlu(milupa)
sütlü pirinçli muhallebi 5.ay
elma armut şeftali meyve püresi aldım şimdi bunlardan hangisi hangi zaman dilimlerinde veriyim.dr.a sor demeyin çocuk aç:))))

zeynepcimm manisalımısınız bir ara didimdeydiniz tatilemi gitmiştiniz o zamanda sormuştum bende nazilliliyimde canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…