2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

oda aynı canım. ben şöyle yapıyorum 9 aylık olduk 9. ay sonunda 9 aylık gelişim ödevlerini yapabiliyormu diye bakıyorum 10 aylık ödevlerine bakıp eksikleri varsa 10. ay içinde onları öğretmeye çalışıyorum. böylece 10. ay sonunda da hepsini yapabiliyor. gerçi bunlara kafa yormamak lazım her bebeğin bireysel gelişimi farklıdır. bi bakıyosun 9 aylıkken yapması gerekeni yapmıyor ama 10. aydan bazı şeyler yapıyor.er yada geç öğrenevcekler ben bazen bu konuda bebeğimi bunalttığımı fark ediyorum

üst dişler daha zor çıkıyor dimi çünkü altları çıkarırken bu kadar huysuz değildi.

evet kızlar üst dişler çok daha zor çıkıyoo( benim oğlum bu aralar gece uykusundan çok sık uyanmaya başladı deliriyorum ne versem şaşırdım artık gece saat başı kalkıyo gündüzde çok uyumuyo sizinkiler nsıl

peki 2 alttan 2 üstten çıkıyor daha sonra hangi diş çıkıcak hemen arka arkayamı çıkıcak bunlar?acaba her diş çıkarken ağrı sızı olucakmı o zaman biz yandık hiç rahat yok bize vallaaaaa

aynurcum her diş çıkarken sorunlar aynı ne yazıkki özellikle azı dişler çıkarken.. diş için jeller var onalrdan sürebilirsiniz ağrılarını biraz azaltıyo ama çok fazla bi beklentiniz olmasın bu jellerden bu dönem biraz sancılı ama geçecek iki alt iki üst iki tektrar yan altlar şeklinde çıkıcak hepimize ve bebişlerimize Allah kolaylık versin

altlar üstler maşallah maşallah. sıraya koymuş bebişler maşallah onlara.
ha tembelim benim ne alt ne üst kabartı bile yok.
delikız hoşgeldin daha önce var mıydın hatırlayamadım ben. canım benim oğlumun düzeni de aynı sizinki gibi.
sene ben de uyutmuyorum akşam erken uyumak istiyor bazen 22 ye kadar bekletiyorum. ama ne fayda kaçta yatarsa yatsın sabah 6.30 da "guguk guguk"
veee her geçen gün bu saat daha da erkenlere kayıyor.
korkarım geceleri kalkacak. gündüz benim oğlum bir kez uyuyo sabah 11 gibi öğlen 1 e kadar.

günaydın.
ay kızlar ya oğlumun alt sağ dişi gözüküyooooooooooooo
ağlıyorum sabahtan beri çok mutluyum ben herkesi aradım buraya da yazim dedim:)))))))))))))))))))))))

saat 21.30 ta yatiriyorum saat 22.00 a kadar uyumus oluyor.saat 05.30-06.00 gibi sut icin kalkar tekrar uyur saat 07.30 tan sonra kalkiyor.Sonra tekrar saat 10.30 yatiruyorum ve en gec 11.00 de uyumus oluyor.Bazen 1 saat bazen fazla uyur.Saat 16.00 yatiriyorum 20 dk icinde uyumus olur ve saat 17.30 kalkmadiysa kaldririyorum.

ben de 9 aylik gelisimine bakiyorum.Canimseninki 3 tane masallah ama onlar erken dougumadi mi.Erken ise 9 aylik bebekler icin bazi seyleri yapamayabilir ama bu bebeklerin gelisimi geride oldugunu gostermiyor.
komsumun bebegi 7 aylik dogudu ve dr diyer bebeklerin gelisimine bakmiyacan demis.

canim bebegin kac aylikti 9 oldumu.Hatarladigim kadariyla benimkiden daha kucuktu.Benimki de dune kadar ayni durumdaydi ama birkac gun icinde emekleme pozisiyonu aldi ve birkac gun sonra yavas yavas emeklemeye basladi sim di ise kosuyor resmen.Hic merak etme cok yakinda emekler belkide direk yurumeyi baslar.
Bazi bebelerin kaba bazilarin ise ince motoru denilen daha hizli gelisiyormuz herhalde bebegin ince motorun gelisimi onde gidiyor.

merhaba canım hoşbuldum evet önceden de vardım ama ağustos annelerine pek yazmıyordum

günaydın.
ağlıyorum sabahtan beri çok mutluyum ben herkesi aradım buraya da yazim dedim:)))))))))))))))))))))))

inciniz hayırlı olsun canım sağlam olsun inşallah

günaydın.

hayırlı olsun inciniz bak gördün mü düne kadar hala bişey yok diyodun işte bunlar böyle şaşırtırlar adamı.:1shok:

22 ağustos doğumlu 9 ay 6 günlük. sanırım söylediğin gibi canım gösterdiğim resimlerde küçücük bezelye tanesi kadar görünen objeleri sorduğumda baş parmak ucuyla tek hamlede göstetrebiliyor yani hiç kaymıyo parmağı.nokta atışı yapıyo benimki.az az bassada en azından onu gezdirirken pencereden baktırırken kalorifer peteğine bassa ne biliym bütün yük bende olunca vakit geçirmeside zor oluyor.kafamçokkarıştı

hemen hemen benim bebeğim gibi. peki gece uyurken çok kez kalkıyormu. ben hala emziriyorum gece kalkıyor emerken tekrar uyuyor bu böyle sabaha kadar çok kez oluyor. dün ilk defa ağrı kesici şurup verdim gece ilk uyandığında sabaha kadar uyanmadı ya bu çocuğun ağrıları var ya da tesadüf oldu bilemiyorum. bugün drumuza gidicez bakalım.

fikriyecim bebeğin kendi kendine mi uykuya dalıyor eğer öyleyse nasıl alıştırdın

sene canım onur da emiyor ama gece 2 kez kalkıyor birinde emziriyorum birinde de süt veriyorum her kalktığında emzirirsem sürekli kalkıyor süt verdikten sonra kalkmıyor sabaha kadar uyuyor

biz dr dan geldik. sol kulağında iltihap var dedi. offf ya bu ikinci kez oluyor.bakalım antibiyotiğimiz bitsinde uykularımız düzelecek mi.

delikız emerek uyuyan bebeklerin gece her uyanır gibi olduklarında emmek istediklerini tekrar kendi kendilerine uykuya geçmediklerini okumuştum. belki ondandır dedim. senin yaptığın gibi süt veya mama veremiyorum geceleri çünkü kilosu fazla. bugün tarttı dr u 12.750 geldi

canim dis agrisi vardir belki ondan uyaniyordur ve sakinlesmek icin emmek ister.Ben hic emzirmedim sutu sagyip veriyorim.Belkide eksam doymuyor ve ondan gece kalkiyor.

canim yanina ben deyatiyorum resimli kitaba bakiyoruz ona biseyler anlatiyorum;biraz boyle sikilinca sarki soyluyorum 15 dk icinde uyumus oluyor.ama saclarim gitti hep saclarimla oynuyor.onceden hep elimde uyutuyordum ama artik kol bel kalmadi bende.Birkac gun agladi ama alisti.Ilk bastan her uytucam zaman bir saat aglamisti boyle her seferinde daha az ve birkac gun icinde alisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…