2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canim gecmis olsun amarim cabuk iyilesir yavrucun.Gece su vermeye dene benimki sicak gunlerde su icin kalkar.Belki seninki de susuyordur.

valla tebrik ederim seni buna benzer bi şekilde bende aşıştırmaya çalıştım bi ara ama ne mümkün sinir krizlerine giriyor ya susmak bilmiyor biz şimdilik emerek uyumaya devam ediyoruz

valla tebrik ederim seni buna benzer bi şekilde bende aşıştırmaya çalıştım bi ara ama ne mümkün sinir krizlerine giriyor ya susmak bilmiyor biz şimdilik emerek uyumaya devam ediyoruz

Belki de emdigi icin baska sekilde uyutmak zor olur.Ancak sutten kestikten sonra benim gibi yapabilirsin.

fikriyecim su içmeyem bir bebeğim var gece denediğimde sinirleniyor uykusu daha da açılıyor.
valla bende emzirerek uyutuyorum önceleri kolaydı şimdi bide dişi çıktı uyku sersemliğiyle ısırıyorda. geceleri tüm derdimiz meme bundan eminim. emzirmeden nasıl uyuturum bilemiyorum. sırf bu yüzden ninnili projeksiyon aldım oralı bile olmadı.uyku arkadaşımı alsam aranızda kullanan var mı?gerçi ne olursa olsun alışana kadar ağlaması gerekecek ve buna dayanamam.

deli kız tosunun fotoğraflarına baktımda ne çirkin oğluşun var öyle :)) allah nazarlardan esirgesin. inanıyormusunuz bilmem ama nazar boncuğu cevşen ne varsa tak bebişine. 41 kere maşallah

deli kız tosunun fotoğraflarına baktımda ne çirkin oğluşun var öyle :)) allah nazarlardan esirgesin. inanıyormusunuz bilmem ama nazar boncuğu cevşen ne varsa tak bebişine. 41 kere maşallah

teşekkür ederim canım valla inanmasına inanıyorum da ihmal ediyorum hep bi elbisesine taksam diğerine takmayı unutuyorum Allaha emanet artık o korur masum yavrularımızı

Canim arkadasimin bebegi birbucuk yasinda once gunduzleri sutten kesti sonra geceden.gunduz emzirmeyince gecede kendisi daha az emeye baslamis.herhalde emen bebekler gece memeyi arar.herhalde zordur ama benim gibi bu duyguyu yasamayan anneleri dusun ve sabret.en onlemisi bebegin mutlu olmai

ya benim oğlumda su içmiyor arkadaşım ya. sinir hastası oldum valla. sinirden habire kendim su içiyorum. böbrek kanalında genişleme oluşmuş su içmediğinden. elimde su biberonu tüm gün kafasındayım. ama yokkkkkkkkkkkkk. nefret ediyo sudan. gece uyuyrken veriyorum anında anlıyo dışarı püskürtüveriyo. of offfffffffffffffff

mutlaka gece meme araması zordur ama bi o kadar da tatlıdır. yaşayamayınca mı bize öle geliyo acep????

deli kız benim bebişlerfimde yatağına yatırınca kendileri uyuyorlar öyle alıştırdım tabiki alıştorana kadar çok ağlıyorlar ama biz onlara kıyamıyoruz onlar bize kıyıyor
tabii bu işe başlamadan önce kararlı olucaksın 1. gün vazgeçersen bebek ağlamakla seni yıldıracagını bilecegi için bunu koz olarak kullanıyor başlarda çok ağlıyorlar ama gün geçtikçe azalıyor zaten uzmanlarda bebeklerin yataklarına uyanık olarak konması gerektigini ve yataklarında uykuya dalmaları gerektigini söylüyor

kızlar bunun için kkitap önerim varHER ÇOCUK UYUMAYI ÖĞRENEBıLıR ben şu anda HER ÇOCUK KURALLARI ÖĞRENEBıLıR kitabını okuyorum

Valla Bravo ! benim oğlum da kendi kendine uyuyor ama 3 çocuğa birden bunu öğretmek takdire şayan doğrusu.Biz bi tanesinin ağlamasına dayanamazken sen 3üne birden nasıl dayandın,ne sabır varmış sende.biri ağladı mı diğerleri de ağlar zaten heralde.Aynı odada mı yatıyorlar..?

teşekkür ederim aynurcum keşke başarabilsem bir de benim destekcim yok eşim bu yönteme karşı ve kayınvalidemler de alt katımda oturuyorlar onurun ağladığını duyunca geliyorlar hemen o yüzden bir defa denemiştim ama başarız-sız oldum malesef canım

zezese canım bir de suyu bardakla vermeyi denesen onur da ilk zamanlar hiç sevmiyordu ama bardakla döke döke içiyordu az da olsa sonradan alıştı şimdi suluğuyla içiyor ne zaman versem atılıyor çok seviyor suyu

bardağı da denedim canım ya ısırıyo bardağı suyla işi yok.
ben oğlumu hiç sallamadım kızlar . baştan beri kendi başına uyur. sadece yan döner ben arkasına uzanırım dötünü dayar onla o gün yaptıklarımızdan bi masal uydururum veya şarkı sölerim. ölece uyur. gece uykusuna çok zor dalıyo ama pes etmedim hergün yeni bi metot denemdim. bacaklarının ovulmasından çok hoşlanıyo gece de öle uyutuyorum.
baştan alıştığımız için ben öle hiç ağlama krizleri filan yaşamadım.
yalnız biz birlikte uyuyoruz ayrı yatmıyor asla. ben de bu konuda muzdaribim

bir aya kadar bizde yanyana yatıyorduk ama artık ayırdım ayırdım dediysem odasına falan değil yine aynı odadayız benim oğlan beşiğinde de yatmıyor o kadar deli yatıyor ve o kadar çok dönüyorki dönerken beşiğe takılınca çığlıkla uyanıyor bende yere bi yorgan serdim üzerinde döne döne yatıyor tabi üzerini de örttürmüyor sıkı giydirip yatırıyorum artık

emzirmek dünyanın en güzel duygusu bir kadına verilmiş en güzel hediye. hamileliğim boyunca bunu düşleyerek gün saymıştım.benim derdim kendimden önce oğlum kalkmaları arttıkça verimli uyuyamıyor gelişimini etkileyecek diye korkuyorum.birde biz 3. ayı doldu odasına aldım geceleri uyanınca kalk odaya git emzir oturduğun yerden uyumasını bekle tekrar yatağına yatır tekrar yatak odasına dön zor oluyor. ama onu kollarıma alana kadar herşey sonrasında onun emmesiyle herşey unutuluyor. helede gündüzleri gözlerimin içine baka baka emmesi yokmu bazen ilk günki gibi gözlerimi dolduruyor.aman herşey geçer annelik güzel şey ya... yine duygusala bağladım bak:))))

Son düzenleme:
şimdi hanımlar şu kendiliğinden uyuma konusunda çeşitli kaynaklar var çoğu sizinde bildiğiniz gibi bırakın ağlasın birkaç gün sonra azalır ve alışır diyor. pekçok kaynakta bebeğinizi yatağında savunmasız bir şekilde ağlatmayın anne babaya olan güveni sarsılır vs. diyor. bu ne yaman çelişki şimdi ben mi yanlış anlıyorum ya da yorumluyorum. bir ara çok araştırmıştım işin içinden çıkamadım pes ettim.
çocuğuma en iyisini vereceğim deyip hergün saatlerce kaynaklar tarayıp çıkmaza girdiğiniz oluyor mu.ben bu haldeyim

ben birkaç ay öncesine kadar böyleydim ama şimdi değilim bebeği uyusun öğrensin konuşsun emeklesin vs. için zorlamaya olmadı diye hem onu hemde kendimi üzmeye gerek olmadığını düşünüyorum artık çünkü hiç bir bebek kendi istemedikten sonra sen ne yaparsan yap istediğini yapıyor istemediğini yapmıyor yüce rabbim ne zaman izin verirse o zaman oluyor herşey

aynen katılıyorum canım sana. her gün kan ter içinde emeklemesi veya yürümesi için egzersiz yaptırıyorum. sonuç: elde var sıfır ve kendi kendime sinir oluyorum. Allahım ne zaman izin verirse o zaman olacak her şey. sağlığıyla ilgili bi sorun olmadıkça istediği zaman yürüsün veya konuşsun.
çok fazla araştırmanın da doğru olduğunu düşünmüyorum. işte böle çıkmazlara girilebiliyor.çünkü her bebeğin yetenekleri gelişimi karakteri farklı. benimki kendiliğinden uyur ama emekleyemez seninki bunu yapar başka şey yapamaz.
çok şey bekliyoruz 70 80cm.lik bedenlerden.kendi halinde kalmalılar.
delikız adın ne canım senin bu arada?

canım bi de biz öğretmenlerin özellği bu galiba. fazla takıntılıyız.bir sürü öğrenci var gözümüzün önünde çabuk öğreneni geç öğreneni yeteneklisi zekisi veya tam tersi. gördüğümüzden midir nedir bizimkiler en mükemmeli olsun istiyoruz. (yani ben böle düşünüyorum) ama laf gelince de veliler "her çocuğun kapasitesi farklıdır" demeyi de biliyoruz. bak bi çelişki daha işte. korkuyorum mesela şimdiden yarın birgün okula başlayınca "aaa ne biçim öğretmen çocuğusun" denmesinden. böle etiketlenmesinden. bu korkularla belki de habire yükleniyorum zavallıcığa. kızdım bak kendime şimdiklava:
çok araştırma yapmak ne kadar doğru tartışılır. bana kalırsa doğrusu kendi bebeğinle (karakteri yeteneği ile) yaşayıp öğrenmek. kitabi bilgiler tabiki önemli sonuçta araştırmalar deneyler sonucu ulaşılmış ama hepsi gerçekten birbirinden farklı

adım fatma canım senin adın ne tanışalım vereliniortak

mesela önceden uğraşırdım saat 9 da başlardım uyutma çalışmasına ama uyumazdı deli olurduk eşimle beraber ta 11 de 12 de uyurdu yada anne demesi için uğraştım hep anne anne dedim yanında hiç öğretmediğim halde ilk kelimesi baba oldu hala anne demiyor emeklemesi içinse hiç uğraşmadım kendiliğinden alıştı şimdi evi dört dönüyor karıştırılmadık çekmece bırakmıyor aslında emeklediği zaman çok zor oluyor hep peşindeyim elini falan sıkıştırıyor çekmecelere bi yerlere tutunup kalkmaya çalışıyoır düşüyor ağlıyor işte böyle benim oğlan çok haşarı bu kadar harekete rağmen hala fazla kilolarım var ona kızıyorum kendime mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…