2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar
sene çok haklısın canım çok farklı kaynaklar var ama kızlar ben ilk doğduklarında emziriyordum yada mama yediriyordum sonra yatağına yatırınca uyuyorlardı sonradan gaz problemleri üst düzeye çıkınca çocuklar uyuyamaz oldu 6 _7 saat uyumadıkları olurdu bizde ayagımızda sallıyorduk tabi o zaman annemler vardı sallıyordum yerine yatırıyordum çocuk ayaktan indigini allayınca hopppp uyanıveriyordu işkence gibiydi oğlanlar 5. ayını doldurduktan sonra yani gaz problemleri bitmeye yakın birkaç arkadaşın deneyip başarılı oldugu bu sisteme uymaya karar verdim hem bebişlerim kendileri uyumayı öğrensin (bu arada onlara yanlız bakabilicektim) hemde sağlıklı uyusunlar diye kendiliginden yatağında uyumayı öğrenen çocuk daha zinde ve faydalı bir uyku uyurmuş.
kayınvalidemi gönderdim tabi ben uyutma işlemiini 3 aylıklarkende denemiştim ama olmadı bu sefer kararlıydım ama bu sefer daha kolay oldu ilk 3 ay kadar hepsi aynı odada yattılar daha sonra ayırdım şu anda hepsi ayrı odalarda yatıyorlar
ama gelişimlerini kafama takmıyorum ben bebekken hiç emeklemeden yürümüşüm hiç konuşmadan cümle kurmuşum allah sağlık versin gerisi olur gider kızlarrr

hepinize hak veriyorum hanımlar bende bunları kendime söyleyerek telkin etmeye çalışıyorum.

memnun oldum canım şelale ben de.
benim oğlan bugün koltuk demirlerinde ayakta duruyor meselakaydirigubbakcemile2:lepi:
ya inanılmaz şeyler ya saatte bile değişebiliyo öğrendikleri

oh maşallah çağan efeye evet ne zaman ne yapacaklarına belli olmuyor bazen aslında öğreniyorlar ama işlerine gelmediği için yapmıyorlar mesela onur biberonunu tutup kendisi içebiliyor ama bazen canı istemezse yapmıyor

selam epeydir yoktum annemlerdeydim. fatıma 7.5 aylıkken adım atmaya başladı 8 aylıkken emeklemeye. benimde iştahıyla başım dertte 2 aydır bırak almayı kilo veriyor 7.5 aylıkken 9.800 dü kilosu şimdi 9.2 bu dişler mahvetti yavrumu kaşık kadar kaldı suratı.alttan iki tane çıkmıştı şimdide üst dişler çıkıyo sanırım.çokta hareketli yediği 1,2 lokmada eriyip gidiyo kafayı yicem inş.kısa zamanda düzelir yemesi.

Son düzenleme:
kızlar aranıza bebişlerine eğitim cd si izleten varmı bende bir tane var DAHı BEBEK adında ama bunu çok uzun zamandır izliyorlar elinde farklı olan varmı

bende ara sıra dahi bebek izletiyorum.eşimin kardeşi fizyoterapist bu cd lerin bebekler için zararlı olduğunu söyledi.yani fil diye tanıtıyorlar mesela ama fil aslında orada gösterilenden çok daha büyük yani bu tarz karmaşalara yol açabildiğini söyledi.ama ona bakarsan zaten tv deki herşey olduğundan küçük görünüyor.gerçi bebeklerin tv izlemeleride yasak ya.aman bilmiyorum işte.

ben tv izletmiyorum.Bir gun kesin izliyecek.en azindan kontrol elimdeyken izlemesin.Ama 3 tane bebek olunca kesin izletirdim.

valla bizim televizyonumuz yok zaten. eşimle sevmiyoruz tv yi. 2 bilgisayarımız var.tv kartıda var birinin ama açmıyoruz. aman böylesi daha iyi canımızın istediği filmleri izleyip istediğimiz zaman durdurabiliyoruz.böylece fatıma hanımda izleyemiyo doğal olarak.filmlerde pek ilgisini çekmiyo.tavsiye ederim

benimkiler bayılıyor cd lerine birde reklamlara bende izletmemeye çalışıyorum ama bazen en büyük kurtarıcım oluyor

aman napalım kızlar tv zararlı örümcek zararlı napalım hepsinede uyulmuyor aslında tek olsa uyanıkken onunla ilgilenirim güzel havalarda dışarı çıkarız gezmeye filan giderdik ama biz haftasonu haricinde eve mahkumuz yawwwww

sunu bunu zararli evet tv yurutec falan zarar verebilir ama butun gun yurutecte ve tv onunde brakacak halimiz yok.yararli seyler fazlasi zararlidir.hersey normal sinirlarindan olunca zarar vermez hata faydasi var.

katılıyorum fikriyecigim

kızlar oğluşlarımın yeni fotoğraflarını ekledim yorumlarınızı buraya yazarsanız sevinirim

Kızlar merhaba ben de uzun zamandır yoktum aranızda umarım kuzular ve sizler iyisinizdir=) Benim kıızım tam bir cimcime oldu kıpır kıpır durmuyor yerinde 1 dk bile =)

bence de. şu zararlı bu zararlı muhabbeti beni de geriyo. valla benim oğlum reklam izliyor. çünkü reklamsız yemek yediremiyorum. durmuyo eli kolu mutlaka bi kase devriliyo. mama saati dışında tv izlemiyo ki zaten reklamdan başka hiçbi şey de ilgisini çekmiyo.
bahar hoşgeldin.

valla bizimkilerde bayılıyor reklamlara max, domestos,molfix pınar,nesguik bunlara bayılıyorlar gözlerini ayırmıyorlar valla bazen kızıp kapatıveriyorum kitleniyorlar resmen ama napıyım bazen çokkk işime yarıyor

hoşgeldin bahar nerelerdesin?

merhabalar kızlar. döndüm antalyadan ama çok hastayım. salgın sanırım bu aralar acayip grip oldum. biraz okudum yazdıklarınızı. Zeynepcim hayırlı olsun Çağan Efenin minik dişleri, diğerleride sorunsuz çıkar inşallah. Lina kaldı birtek dişsiz sanırım, henüz tık yok valla:)) doktor kabarmış her an çıkabilir diyor ama bunu yaklaşık 3 aydır söylüyo :))))) hala oturmuyor, emeklemiyor, yemiyor vs...vs... yani benimki şunu yapmıyor benimki bunu yapmıyor demeyin. asıl benimki hiçbişey yapmıyor. ya çok tembel ya da geçirdiği operasyonlardan dolayı çok geriden geliyor. Bu arada lina da geceleri kendi uyur. ben linayı daha 1 aylıkken odasında tek başına yatırmaya başladım ama kendi kendine yatağında uyumaya başlaması 3 aylıkken oldu. ondan önce nerede uykuya dalarsa biz alıp yatağına bırakıyorduk şimdi uyanıkken yatağına bırakıyorum kendi kendine dalıyor uykuya. ayrıca ışıkla değil karanlıkta uyuyor bu da çok önemli. bebeklerinizi karanlıkta uyutmaya özen gösterin. ayrıca biraz ağlamasına dayanın ve yalnız yatmayı öğrensizler. Ayşegülcüm geçmiş olsun canım valla çocukla hastalık çok zor. Öpüyorum sizi ve kuzuları...

canım hoşgeldin gamzecim. çooook geçmiş olsun arkadaşım. hava değişiminden olmuştur.
geçirdiği operasyonlarla ilgisini olduğunu sanmıyorum ben gamzecim. kimi çocuk geç yapıyor her şeyi. her tarafımdan ter aktı benim oğlanı tutunarak durdurmak için mesela. tembel teneke.ama acele ediyoruz maalesef çoooook küçükler.
4 yaşında konuşmaya başlayan bir tanıdığımın oğlu var ilköğretim sonu sınavlarda Türkiye 4. sü oldu. böle düşünmeye çalışıyorum. yani zekasıyla veya bedeniyle ilgili bi problem olmadıkça geç de olabilir ama işte başkalarını duyuyoruz yok yürüyo yok koşuyo yok dişi çıktı...
benimki niye olmadı diyoruz. şimdiden başladık mı ne "kıyaslamaya" eyvahhhh
haaa bu arada ben memleketime gidiyorum gamzecim ya. adanadaydık biliyosun.(manisalıyım ya ben) tayinimiz çıktı çooooooooooook mutluyum.
öpüyorum lina'yı ve seni

selam kızlar kaç gündür yoktum izmire gitmiştik biraz gezdik geldik herkes iyidir umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…