2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Delikız bebeğinin resmine bayıldım yarabbim Tanrım nazarlardan korusun yaradanım bu ne şirinlik :)
Kızlar çok vaktim olamıyor buraya girmeye keyifler nasıl bebekler nasıl umarım herşey yolunnda ve sağlıklarınız da yerindedir.
Geçmişi hiç okuyamadım nolur kusura bakmayın hepinizi çok öpüyorum kızım sıralıyor bu arada girmediği karıştırmadığı yer yok gibi evde sizinkiler ne alemde :)a.s.

çok teşekkürler teyzesi a.s. Allah tüm bebişleri korusun nazardan

Zeynepcim hayırlı olsun canım çok sevindim istediğin bir yere gittiğine canım. Aslında doğru söylüyorsun çok fazla şey bekliyoruz bebişlerden ama annem benim 6 aylık emeklediğimi, 8 aylık diş çıkardığımı söylüyor. Eşim 8 aylık yürümüş mesela ama Lina bırak emeklemeyi oturmuyor bile henüz bu yüzden doktorların söyledikleri biraz doğrumu acaba diye düşündürmüyor değil beni. Neyse sağlıklı olsunda ne zaman yaparsa yapsın tabi. Dişsiz prensesim o benim :))
Zeytincim yukarıda dediğim gibi bizim evde sular durgun :)) Lina daha ne emekliyor ne yürüyor, sadece destekle oturup oyuncaklarıyla oynuyor o kadar bu yüzden ben daha peşinden koşturmaya başlamadım :)))

canim doktorlarla danistin mi.Bebegin gecirdigi operasyondan gelisimi durdurulmustur.Ama hastaligi neimis bilmiyorum ama hersey bitmisise en fazla iki ay icinde desteksiz oturma;emekleme;tutunup yurumeye baslar.Vitaminler veriyormusun.Ben nutrigen omega veriyorum icinde 5 vitamin 3 mineral ve balik yagi var.Kemik ve begin gelisimi destekliyor.pekmez ve tahin cok faydali ondan da verebilirsen ver.

kızlar ben vitaminleri unutuyorum genellikle aslında vitamin 1 yaşına kadar verilmesi ii bişeymiş

sağol gamzecim.
arkadaşlar bişiy soracağım be ya: balık ve karaciğer veriyor musunuz? nasıl veriyosunuz? ben bi kez somon denedim çorbasına karıştırarak ama kustu sevmedi. bi daha da vermedim tiksindirmemek için.
karaciğeri haftada bir, bir çorba kaşığı, (ayrı yerde haşlayıp) çorbasına karıştırıyorum. onu sevdi.
ayrıva ceviz içi ve fındık veriyor musunuz onu da merak ettim. kahvaltıda ceviz ve fındığı dönüşümlü bir tatlı kaşığı veriyorum. ağır değil di mi? (pekmez veya tahin de var tabi yumurta sarısı peynir de) offffffffffff yazık midene be kuzum. dişler şööööleee bi çoğalsaydı da bunları tadına vararak yeseydin

Son düzenleme:
zeze canım ben kahvaltılarına ceviz katıyorum hergün 1 çaykaşığı kadar karaciğeri denemedim hiç dr. mu söyledi yedirebilirmiyiz? pekmezi veriyorum ama tahini nasıl vericez

kızlar size sorayım dedim biz oğlanlara salıncak aldık 1 aya kadar kullanabildik çünkü biri üstündeyken diğerleri tutunup kalkıyorlar düüşüyorlar falan yani zaptedemiyorum üçünü birden satmak istiyoruz size sorayım dedim 75 e almıştık 50 e vricem düşünürseniz not:resmin üzerindeki tarih yanlış makinenin tarihini düzeltmemişim:))

Eklentiler

• $üçüzlerim 246.webp
    54,5 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Fikriyecim çocuk doktoru ve genetik doktoru sürekli takip ediyor Linayı. Linada pulmoner darlık var anjiyo oldu daha 2 aylıkken, 4 aylıkken göz kapağı düşüklüğü vardı ameliyat oldu. 7. kromozomunda bir band eksik. Sürekli doktorlara gitti geldi, daha doğduğunda kan şekeri problemi yüzünden seruma bağlandı damarları çok zor bulunan bir bebek olduğundan 1 saat orasını burasını deldikten sonra bulabilirlerdi damarını ve çocuğum ağlamaktan mahvolurdu. Çok şükür bu kötü günleri atlattık. Allah yaşatmasın bir daha ama doktoruna göre Lina geçirdiği operasyonlara bağlı olarak gelişmesi geriden geliyor. Belkide 1 yaşında oturacak dedi. Hatta bütün doktorların ortak görüşü bebekler hastanede bir gün bile yatsalar gelişimleri etkilenirmiş. Napalım sağlıklı olsun da herşeyi geç yapsın razıyım ben.

Bu arada biz multitabs kullanıyoruz vitamin olarak. Hergün düzenli veriyorum. Hergün pekmezin içine 20 damla santafer demir damlatıyorum onuda içiyor. Hergün kahvaltısına bir tatlı kaşığı ceviz koyuyorum. Tahin hiç vermedim çok yağlı bence. Ceviz veriyorum yeter diye düşünüyorum. Fındık hiç vermedim.

karaciğere 8.aydan itibaren haftada bir ,bir çorba kaşığı ver demişti bizim dr. canım. tahini de dönüşümlü kahvaltıya karıştırıyorum.bence de yağlı aslında gamze haklısın ya tahin oldu mu zorlanıyo yemekte.
bi de benim oğlan asla katı bişiy yiyemiyo boğuluyyo. dr. dişleri çoğalıncaya kadar sorun yok. 2 yaşına kadar sürebilir bu dönem dedi ama etrafımda görüyorum dişsiz bebekler ekmek kemiriyo yav. benimki mercimek kadar bişiyi yutamıyo. kızıyo babası nazlı yetiştiriyon sen bu çocuğu diye.
bi de gamzem Allahım bi daha yaşatmayacak o günleri inşallah. kuzum iyi olsun gerisi gelir.

aynurcum ben eşime bi sorayım da belki alabiliriz salıncaklardan birini sanırım 3 taneymiş sen de,
bir de bişey sorcam koltuğu yatar pozisyonda mı duruyor ayarlanabilir kademesi falan var mı

canım ayarlanabiliyor yatar pozisyona birde oturur pozisyona gelebiliyor bende 1 tane var zaten 3 taneyide eve sığdıramazdım zaten sorunda burda yaa 3 çocuga 1 salıncak alınmıyormuş sizlerin 1 tane diye sordum çok az kullandık yeniden farkı yok biliyorsun 1 ürünü 10dk. kullansanız bile 2. el oluyor çok memnun kalırsın benim tek bebeğim olsaydı satmayı düşünmezdim ilerdede odasında salıncagı olur büyüyncede zevkle biner...

selamm annelerimmm
zeynepcim çağan efenin incisi hayırlı olsun kolaylıkla gelsin diğerleride
gamzecim msn ded e konuşmuştıuk kızmda hiç bi rahatsızlık yok 10 aylık bastı 15 aylık yürüdü oğlum 4 yaşında konuştu çok normal linamız hiç üzülme bi de hastanede kalmak zorladı kuuzumuzu geçecek her bebek farklı özellikler gösterir
kızalr pekmezle peyniri karıştırıpmı veriyosunuz ben hiç bişey birbirine karıştırmıyorum tatlara alışssın farklarını anlasın diye katılara başlasan ii olur zeynepcim sonra hiç bişeyi yutmak istemez dr tavsiyesi çok küçük parçalar halinde ver çiğnemeyi öğrensin yoksa çokk zorlanırsın yaşadım tatlım.. oğlum herşeyi biberonda istedi 3 yaşına kadar çğnemek değil emmek ve yutmak istiyodu sadece
balık verim bi kaç kez ama balık yağı alcam bu ay dr a gidince sorcam onun dışında demir ilacına devam ciğer vermedim hiç az pişirip veririm olmassa bakalım hoşlancakmı babası nefret ediyo ağzına sürmüyo büyük oğlumda kızımda evde bi tek ben yiyorum((

Zeynep benim kızda aynı hiç katı bişey yutmuyor öğürüyor. Muhallebi bile veremiyorum ben illa biraz sulu olacak. Geçen annem tavuk suyu çorba yapmıştı minicik bir tavuk parçası ağzına geldi diye kıyamet koptu düşün yani. Diğer bebekleri görüyorum bende artık sofrada ne varsa yiyolar. Benim yeğen fasulyeyi damağında ezip yutuyordu yaa. Ayşegülcüm haklısın alışması gerek katı gıdaya ama yemiyor ne yapabilirimki kıyamet kopuyor. Birde ben linayı antalyada acile götürmüştüm ateşi çıkmıştı. Orada doktora çok iştahsız dedim. Demir ilacını kaç damla veriyosun dedi bende 7 damla dedim çok az dedi. 20 damlaya çıkar, kansızlık iştahsızlığa yol açar dedi. Şimdi 20 damla veriyorum. Siz kaç damla veriyosunuz?

abuuuu 20 mi ben de 8 damla veriyorum bazen 10. hatta iki günde birveriyorum. iştahsız da değil canım ya. iştahsılığı dişten veya ateşten olmasın?
saol Ayşegülcüm çok doğru dediklerin eşek kadar olacak hala blender. ama gamzenin dediği gibi boğuluyor ve kusuyor inan çok denedim. gamze tembel teneke bizimkiler bak diyim çok çekeceğiz bunlardan.

canim benim Insallah bidaha boyle gunleriniz olmasin sadece gecmiste kalsin.Kesinlikle bukadar kucuk bebegin bu kadar agir ameliyatlar gecirmesi gelisimini etkiler.Ama hic uzulme.Bbebekler 3 yasina kadar gelisiminde cok farklilik gosteriyor ama 3 yasina sonuna doguru esitliyorlar eminim Lena da 3 yasinda olunca diyer cocuklardan hicbir farklilik olmayacak.Hata oturmaya basladMii bir kac ay icinde emeklemeye de baslar ondan sonra yurumesi de gelir.bir bucuk yasina kadar yurumeyen bebekler var ve ineden normal sinirlarinda.Lenanin cok zamani var hersey yapabilecek acelesi yok.birkac ay gecsin bebeigin gelisimi ne kadar cok ilerlemesine sasiracaksin sadece moralini yuksek tut ve pozitif dusun cunku biz uzgun olunca onlar da uzulurmus.BEbegine surukli guzel sozler SOYLE onu surekli ov kendi guveni gelsin.Busekilde bebkler daha guclu ve mutlu olurmus.Lenacigimiza bol bol saglikli gunleri diliyoruz INSALLAH birdahaŞeniz hastane ne oldugunu bilmesin.

ben bugüne kadar tavuk ciğeri verdim sadece diğer ciğerden vermek hiç aklıma gelmemişti

gamzecim linaya geçmiş olsun annesi merak etme mutlaka açığı kapatır o

onur un pütürlü gıdalara alışması neden se çok kolay oldu özel bişey yapmadım zaten ağzına gelen bişeyi hiçbir zaman hemen yutmuyor önce biraz geveliyor çiğniyormuş gibi yapıyor sonra yumuşatınca yutuyor

1.5 yaş iyimiş 3 yaşında yürüyen biliyorum ben...
benimki de onlardan olcek maşallah oğlum totoyu kaldırcam diye ödü kopuyo. ama kızlar su manyağı (içmez ama debelenir)hergün en az 1 saat babayla banyodan çıkarken kıyamet kopuyor.
Fatmacım ben de tavuk ciğeri vermedim hiç aklıma da gelmedi. aylık kontrolde bi sorim dr. ondan da verim. bi de şu balıkyağı desteklerini vermek için erken mi(damla)
onlarla ilgili bişiyler okumuştum ben ya hamileyken karaciğerde yüklenmeye sebep oluyor diye içinde bişey mi vardı yoksa yok muydu?... sadece Norveç'te üretilenler de bu oktu ya da vardı amaaaan bi daha bakim bi de dr.a soralım.

NERDE görüyorum seni. nerdesin arkadaşım sen ya???

ıyi geceler Zeynep,ev değiştirdik bahsetmiştim daha önce Nevinnaz'ın doğumu ile ev dar gelmeye başlamıştı malum:))Bir sürede Adana da kaldım yeni geldim.Geçmişi okuyordum seninde tayinin memlekete çıkmış sevindim senin adına.Efe miz nasıl annesi,tutmuş koltuğun kenarından dimdik ayakta tontoşum,yerim ben annesi onun kaldırmadığı totosunu:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…