Arkadaşlar buarada bir soru soracaktım,bebeğine çinko (şurup)veren varmı?Tatildeyken benim cimcimeyi sivrisinek ısırdı ve alerji oldu.Adana da acile götürdüm ve ordaki doktor çinko vermiyormusun sen diye sordu ve bana vermemi önerdi.Vücut fazlasını dışkı ile attığından hiçbir yan etkisi olmaz dedi vs.vs.Siz veriyormusunuz merak ettim?..
merhaba hanımlar uzun süredir bakamadım buralara işlerim çok yoğundu.
gamzecim çok geçmiş olsun linaya allah tekrarını yaşatmasın.
bizde hala emeklemiyoruz ayağımızın üstüne 2-3 sn basabiliyoruz o kadar.
balık yağından bahsetmişsiniz bizim dr umuz haftada 3 kez bir çay kaşığı demişti. çevremdeki insanlarda oğlumun kilosu fazla olduğu ve balık yağının iştah açtığı için vermememi söylediler. kararsız kaldım.
fikriye sen daha önceden araştırmıştın bunu sizin drunuz nekadar vermeni söyledi.
ben ciğer veriyodum oğluma azda olsa kansızlığı vardı haftada 3 kez kuzu ciğeri demişti drumuz bu aralar ihmal ediyorum balığa sardık çünkü. ya balık ver kıyma ver ciğer ver şunu ver bunu ver bu bebekler bunların hepsini hangi arada yiyecekler yazık onlara ya.
zeseze tayininiz hayırlı olsun bu arada.
canım ben vermiyorum kullanan birine de rastlamadım ama mutlaka dr a sorcam çinko içerikli yiyecekler işe yaramıyomu benim oğlumda aleji oluyo sıklıkla bakalım soarayım bende merak ettim
aynurcum üçüzlerin albümü yenilenmiş.çok tatlılar ya helede birinci sayfanın sonundaki ördekli tulumlar giydikleri resim ömre bedel. maşallah kuzularına
ya şu bebişlerin gelişimini kafaya çok takıyorsunuz benim arkadaşımın kızı var 4 yaşında konuşmaya başlamış bebişler emeklemiyor yada gelişim faliyetlerini yapamıyorsa o ayında başka bir yönünü geliştiriyormuş mesela oyuncakları inceleme keşfetme vs. benim 2 oğlum zıpır gibi koltuklara masalara nereyi buluırsa tırmanıyor ama diğeri onlardan çok farklı diğer iiikisinin 3 ay önce yaptıklarını eymen yeni yeni yapıyor ama çok şükür sağlıgı yerinde iştahı yerinde 2 günde çok değişti zaten bebekler yapmadığını birden yapmaya başlayabilirmiş sanki aylardır enerjiyi depoluyor gibi..
linayada çok geçmiş olsun annesi annesinin nazlısı demek o..
nerde hayırlı olsun canım evin(ben duymamışım demek) kıymam ben ah bu adananın sinekleri yediler mi yavrumu kıyamam. çinkoyu ben de duymadım. alla alla ya nedir bunlar böle arkadaşlar çinkomuş balık yağımış ben içmemişim hiçbirini annem öle diyo demir de içmedin vitamin de diyor. inek sütü de bal da tuz da şeker de verdik diyor yaşından evvel..
e normalim:) yani bana göre ne değişti anlamadım gitti. öfffffffffff sarmıyacağım artık valla yediğini yesin çocuğa da yazık zaten demirden tiksiniyo her içişte kusuyo bi de bunları vermeyeceğim ben ya.
gelişecekler valla Aynurcum dediğin gibi. hepsi kapasitesi neyi gerektiriyorsa onu yapacak.
kızlar Bım de çok güzel banyo keseleri varmış kukla biçiminde tanesi 2.90 ben eşimi gönderdim bakacak. bilginiz olsun.
bi de forumda şöle bi konu var harika şeyler yapıyo arkadaşlar çocuk gelişimi için. gömeyenler için adresi verim müsait bi zamanda mutlaka inceleyin. http://www.kadinlarkulubu.com/bebeg...isim-bilgileri/231720-montessori-egitimi.html
Kızlar çok teşekkür ederim. Linamda zamanla herşeyi yapacak inanıyorum ben zaten. Çinkoyu hiç duymadım bende. Balık yağı da vermiyordum ama benimki ne balık ne ciğer hiçbişey yemediği için vermeyi düşünüyorum Multitabs şurup kullanıyorduk, bir arkadaş minadex multivitamin veriyomuş içinde balık yağıda varmış doktor önermiş. Elimdeki bitince ondan alayı hem vitamin hem balık yağı olur diyorum bakalım. Zeynepcim oğluş hangi markayı kullanıyor demir şurubunda bilmiyorum ama ferro veya ferrum çok kötü iğrenç bir tadı var. Bize doktor santafer önerdi bütün demir şurupları aynıdır içerikleri değişmez dedi. Santaferin hem tadı hemde kokusu çok güzel Linada severek içiyor. Ben pekmezin içine damlatıp veriyorum daha severek içiyor ve hiç kusmuyor verince. Dişlerde lekede yapmıyor bu damla. ıstersen santafer dene.
günaydınlar..
dün kimse girmemiş.
bizim alt ikinci dişimiz de belirdi. üstteki iki dişin de yeri belli:)
gamzecim nerdeyse 10 aylık çıktı ilki ve arka arkaya geliyolar.senin kızın da eli kulağında ben söleyeyim hazırlıklı ol.
Zaten bana diyorlar biri çıktığında geç çıkardığı için gerisi hemen gelecek diye. Demekki senin bızdığın öyle oldu Zeynepcim :)) pıtrak gibi hepsi patlıyor kuzumun :)
merhaba hanımlar anca girebildim.
gamzecim şu santaferi söylediğin ii oldu benim oğlun ferro sanol kullanıyordu şimdiye kadar portakal suyunda içebiliyordu ama bu aralar öğürüyor anlamadım valla.
oğlum bronşit geçiriyor antibiyotik ve ventolin şurup kullanıyoruz ara ara çok özür dileyerek söylüyorum balgam geliyor ağzına midesi bulanıyor. acaba ventolinden mi aranızda kullanan oldu mu?
aynurcum başka bir yerde kaynat ciğerleri çorbalarını pişirdikten sonra içine kat. ciğer kan salıyo kaynarken çünkü sebzeleri de kokutmasın.afiyet olsun kuzucuklara.
gamzecim benim oğlan ne bulsa ısırıyodu ama öle böle değil. koltukları tahtaları filan. ve tükürükler istemsiz ağzından akıyodu.
Allaha bin kere şükür ateş ishal huysuzluk iştahsızlık bişiy yaşamadık.
siz de yaşamadan ardarda çıkaracaksınız inşallah. büyük olduklarından bence daha dayanıklı oluyolar. her işte vardır bi hayır.
KARDELEN hoşgeldin. aramızda görmekten mutluluk duyarız.
evinizi de hayırlısıyla satarsınız inşallah güzelim.
sene canım ventolin kullandık biz lina 2 aylıkken çok hastalanmıştı. o şurup balgam söktürücü zaten ve bebek balgamı kusarak atabiliyor çoğu zaman. doktorumuz günde 4-5 defa avuç içinle sırtına gaz çıkarır gibi vur ki balgamı daha rahat söksün demişti. çok geçmiş olsun canım.
zeynepcim büyüdükçe daha rahat çıkarırlarmış dişleri zaten, inşallah linada sorunsuz çıkarır canım.