2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aynurcum bebde zeseze nin söylediği gibi yapıyorum. iice pişince tel süzgeçten kolayca geçiyor. drumuz kuzu ciğeri olsun demişti sen ne kullandın
 
evet ventolin söktürüyorda bu kadar mı iğrenir bir insan ya kusacak gibi oluyor. çok sağol gamze
 

ben nutrigen omega3 veriyorum.Bir gun veriyorum bir gun acd3.Nutrigenin icinde d vitamini var zaten onun icin balik yagi verdigim gunlerde dvit vermiyorum.Balik yagi bir cay kasigi acd3 ten 5 damla.Yaz oldugu icin d vit azildik.Zaten hep disardayiz d vit fazlasi zararlidir.Fazla d vit basindaki funtinelin erken kapanmasini sebep olur buda gelisimini negatif etkiler.Sadece balikyagi kullaniyorsaniz sabah yemekle beraber alinmali bebegin kahvaltisina katabilirsiniz ama cabuk tuketmesi gerek cunku sonra kokusu hisedilmeye basliyor.Ama bay kafam karasik versem mi vermesemmi dusuncelerim var.Zaten benimki balik yagi icmek istemiyor icirmesi iskence.Hala anne sutu verdigim icin balikyagi icmeyi dusunuyorun sutumle ona gecer zaten hemde anne sutundeki balikyagi orana bebege gore ideal miktarindadir.Hamileyken ketentohumu yagi kullaniyordum ona donmeyi dusunuyorum.Zaten balikyagi tek verilmesi okadar fayali degil.Sabah yemekle beraber aliyodrum herhalde boyle yapmaya baslarim.

Ciger haftada birkez vermeye calisiyorum.Isgarada yapiyorum ama fazla yemiyor birkac caykasiga kadar,corbalarda sevmiyor.Onceden kuzu cigeri veriyordum simdi keci cigeri.Et de dana ve keci et kullaniyorum.yogurt icin bir gun devam mama kullaniyorum bir gun keci sutten yapiyorum.

Hava cok sicak oldu bebekleriniz saclarini kestirdiniz mi.kararsizim bir yasindan once kesilmemesi gerek diye duyum nedeni basindaki cildi cok ince oldugu icin saclar batiyormus.Ama coook sicak ya yavrum ter icinde kaliyor fazla sac olmadiga ramen.
 
ayyyyyy okurken başım döndü valla
saç mı ne saçı biz doğuştan traşlıyız. keltoşşş benim oğlum. ama daha bıngıldakları bile tam kapanmadan traş bana mantıklı gelmiyor.
haaa balıkyağını dr.muz vermedi bize yaşından sonra dedi. ben hergün ceviziçi yediriyorum balığı dAa zorla da olsa haftada bir veriyorum. yeterli dedi.
 
fikriyecim valla kafam karıştı yazdıklarından kararsız kalmakta haklısın ben gamzenin söylediği minadexi aldım balık yağıda içeriyor. böylece bir seferde hepsini vermiş oluyorum. önceden multi tabs kullanıyordum balık yağında kararsızdım d vit. fazlasının zararı yüzünden minadexte hepsi dengelenmiş.

keçi sütü bulamıyorum ben küçük bir yerdeyiz çok istemiştim aslında.

balığı ben gün aşırı yeriyorum severek yiyor
 
hoşbldm kızlar teşk.ederm.. ya kızlar et ii nasıl neresii veriosnz ben hala kıyma olarak alıormda..

keçi sütünden ne yapıosnz
 
hoşbldm kızlar teşk.ederm.. ya kızlar et ii nasıl neresii veriosnz ben hala kıyma olarak alıormda..

keçi sütünden ne yapıosnz

bende hala kıyma veriyorum. daha et çiğnemelerine çok erken sanırım bizim şimdilik alt dişleri var bugün üstü beyezlamış gördüm.
keçi sütünden yoğurt yapılıyor
 

Balik,ceviz gibi yitorsa bebekleriniz cok iyi benimki yemiyor.Normalde yemekle de sorunlarimiz var,bigun guzel yerse ikinci yemez.Yani biraz dengesiz beslendigi icin vitamin vermekten gerek duyoruz.
 
fikriyecim çok şükür verdiğim herşeyi sevsede sevmesede yer benim oğlum. şu an sadece yaz meyveleriyle arası ii değil tabi çocuk alıştı aylardır elma portakal armut değişik geliyor benimkine. biraz bunda zorlanıyorum.

günlerdir çok huysuzdu gündüzleri sürekli hoşnutsuz mutsuz bir ifadeyle bağırıyor sebepsiz acı acı çığlıklar atıp ağlıyordu bronşitten dolayı diye düşünmüştüm meğer dişmiş. üst damağı bembeyez olmuş sol taraf bugün yarın gelir eli kulağında. kesinlikle şunu söyleyebilirim üst dişler çok daha zor çıkıyor hemde çoooook.
 
evet üst dişler çok zor çıkıyor benimde eymen geceleri çok huysuzdu 1-2 gündür iyi artık çıktı şimdi uzuycak, burak çıkartmıştı sıra onurda onun üst dişleri çıkmadı

kızlar benim oğlanların uykusu çok hafif odalarına girip çıtt çıkardınmı uyanıyorlar sizinkilerde öylemi?
 

aynen öyle canım. beşiğine koyup odadan çıkarken parke gıcırtısına uyanıyor. zamanında alıştıramadım sese. aslında bunu bilerek tv veya müzik sesini açarak uyutuyordum önceleri.sonra uykusu düzensizleşti diş sancıları yüzünden uyuyamayınca aman yeterki uyusun diye bütün uyaranları kaldırdım çevreden olan oldu.böyle alıştı. birde şu var evde ikimiz yalnızız gelenim gidenim olmaz tv seyretmem sakin yaşarım bundan dolayıda istemedende olsa çocukta böyle alıştı.
 
Bizimki cok guzel uyur birseyden uyanmaz.Ama bizim baska problemimiz var sutunu icerken yaniizda kimse olmayacak tv,pc ve benzeri olmayacak.Ortam sesiz olcak birses duydu mu sutu icmeyi brakiyor mecbur biraz oyunuyoruz sonra tekrar icmeye devam ediyor.Sutunu bitirme bazen bir saat devam ediyor.

Suan
turkiyede degilim ama donuste ben de dr minadex icin sorayim hersey varsa cok iyi.Ben de yoruldum ya bir gun bir sey ertesi gun diyeri.Zaten zarzor iciriyorum iskence vallah.


Senecigim bebegin kansizligi var sen ne veriyorsun ve ne kadar.Ben ferrum gunde bir kez 8 damla.Ama dislerine leke yapacak diye korkuyorum.
 
selam kızlar. benim oğlanı durdurana aşkolsun maşallah ya.koltuğa kendi tutanarak kalkıyor. inanılmaz geliyor bana. tembel tembel derken
bir de üstteki iki dişi birden çıkmış(toplam 4 oldu:))))))))))))))) bugün gördüm(maşallah sübanallah) hiçbir sorun yok iştah,huy değişikliği,ateş,ishalvs. Allaha şükür.
Allah hepsine nasip etsin. kolaycacık çıkarsınlar,yürüsünler,büyüsünler
 
aa çok sevindim şelalecim ya temebel derken oğlan kendine yediremedi demek birden hareketlendi şimdi artık Allah kolaylı versin sana hareketli çocukla uğraşmak çok zor valla ben bi sn oturmamıyorum sen de öyle olursun muhakkak ama çok da şeker oluyorlar
incileriniz de hayırlı olsun inşallah bizim üst dişler de sağ salim ağrısız acısız gelirler bekliyoruz bakalım alttakiler çok kolay çıktı hiç anlamamıştım
 
onlar da öle çıkar tatlım emin ol.alt kolaysa üstü de öle oluor.(bana da bak hele diş uzmanı gibiyim he. düne kadar diş nedir bilmezken tecrübe kesildim)
 

ferre sanol veriyordum kilo başına bir damla. yalnız benimki son günlerde onu içmeyi redediyor bende gamzenin söylediği santaferi sipariş verdim (küçük bir yerde old. için herşey bulunmuyor eczanede) santafer hem kokusuzmuş hemde dişlerde leke bırakmıyormuş. gamze öyle demişti o da kilo başına bir damlaymış.
 
zeseze üst dişlerde gelmiş hemencecik hayırlı olsun. yavaş atın çiftesi pek olur diye boşuna söylememişler. seninki depara kalktı desene maşallah kuzuna
 
zeynepcim gözün aydın bacım 4 lemişşsinizz oğluşun adını çıkardın tembel diye seni utandırdı işte:))maşallahh kuzuya
ferro sanol kullanıyorum hemen ardından su veriyorum bende dişte leke bırakmıyomuş o zaman dr muz söledii
 
saolun kızlar. valla Ayşegül utandırdı beni. gözükmüyosun Gamzeye sordum(gerçi o da gözükmüyo) iyisiniz inşallah bi yaramazlık yok.
ya kızlar ben damlaları çok aksatıyorum ya özellikle demiri. santaferi aldım ama onu da unutuyorum ya.
bi de pazartesi okula başlıyorum gerçi 10 gün ama Çağanı bırakacak kimse yok yanımda götüreceğim. kafam karmakarışık nası olacak diye. 10 günlük birini bulmak da hiç mantıklı deil. napacağım bilmem. çocuğun tüm beslenme uyuma oyun düzeni alt üst olacak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…