2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım valla yaaa.. bende çıkıcam bu gidişle işten zaten (( ben doğum iznimi isteyecem onlarda hakkımı vermicekler tabiki... kıdem vede ihbar tazminatımı almadan çıkmam :dilcikar: o kadar emeğimi boşa mı çıkarcam yaa... kızlar sizde hakkınızı savunun... asla ezdirmeyin kendinizi... ondan sonrada işsizlik maaşı alırım 6 ay... sonrada bulurum başka bi iş. bana iş mi yok :dilcikar::dilcikar:

ben şimdilik çıkmayı düşünmüyorum doğumdan sonra ayrılcam bebişime bakcak kimse yok hem ben onu çok zor elde ettim tam 5 yıl bekledim oyüzden onu kimselere veremem ben bakcam oğluşuma

sanemcim yaa aslında o kadar kararsızım kiii.
ne yapacağımı bilemiyorum yaniiiii..
10 hafta rapor çok deil mi yaa. ben bunu nasıl söylicem buraya...
bazende benim hakkım ben söylim onlar düşünsün diyorum.
aklım karıştı valla..
p.tesi belli olacak bakalııım.

çok olabilir ama bırak onlar düşünsünler bence ben senin yerinde olsam ki öyle yapıcam doğum iznim senelik iznim hepsini kullanıp öyle ayrılısımı vercem

hem çalışabildiğimiz kadar çalışalım vakit daha çabuk geçer evde zaman gecmez yaa

aslında benim aklımda olan 32. haftaya kadar çalışırım sonra doğum iznime çıkarım birdaha dönmem diyodum ama böyle bir bomba çıktı şimdi karşıma...
bakalıım konuşalım ne yapacağıma karar vereliim.

canımmmmmm. ben doğum iznine kadar burdayım. hem evde olsamda bilgisayarın başında olucammm:sm_cool:

sendemi brütüs. benneyaptımki

evet arkadaşım.çok haklısın.hakkınızı alın.5 kuruş bile bırakmayın.6 ayda işsizlik parası alın.en azından bebeğin bez parası çıkar...ama bunun için onların seni çıkarması lazım canımcım.a.s. ne yap ne et attır kendini. kendin çıkarsan bi hak talep edemezsin.

canımmmmmm. ben doğum iznine kadar burdayım. hem evde olsamda bilgisayarın başında olucammm:sm_cool:

nolur tek bırakmayın bizi buralarda kızlar yaa...motivasyon sağlayamıyorum.valla sizler çıkacağım dedikçe bende soğudum işten.evde oturmak istiyor canım
hele ogun pediastrumcum gün yaptı.ohhh muhabbetler keklerr... bak yine kek geldi aklıma...jeyyar

işsizlik parası alınıyomu ya bilmiyodum nasıl oluyo

evet canımcım biliyorum. O yüzden kendimi attırcam. Şimdilik sesimi çıkarmıyorum işverene karşı ama zamanı gelince bende sesimi çıkarcam görsünler... Kıdem tazminatı ihbar tazminatıydı burunlarından fitil fitil getircem görür onlar Kötü KazenKötü Kazen

hem çalışabildiğimiz kadar çalışalım vakit daha çabuk geçer evde zaman gecmez yaa

bravo trendcim.evet arkadaşlar ya evde vakit geçmez bence..jeyyar
mazereti olmayan arkadaşların son aylara kadar çalışmasını isterim (kendi düşüncem).
evde insan daha rahat ya.bari evde kalacak arkadaşlar çok fazla güzel yemeklerinizden kaçırmayın.bizdende ayrılmayın:içelim:

ben şimdilik çıkmayı düşünmüyorum doğumdan sonra ayrılcam bebişime bakcak kimse yok hem ben onu çok zor elde ettim tam 5 yıl bekledim oyüzden onu kimselere veremem ben bakcam oğluşuma

burada okuyorum.genelde ananeler bakar diyorlar.benim anneciğimdende razı olsun bakar.ama ne kadar güzel bakarlarsa baksınlar kendi annesi gibi bakamaz.en güzeli kendi bebişlerimize kendimiz bakmamız değilmi.onun herşeyiyle ilgilenmek...yanında olmak...:1rolleyes:

benim anneciğimde yaşasaydı eminim benden ii bakardı canım ama malesef kayınvalidemde öz deil bakmaz ablalarım da çalışıyo birasda mecburiyetten aslında canım

eğer işveren seni haksız yere çıkarıyorsa hem kıdem hem ihbar hemde 6 ay işsizlik parası alabiliyorsun arkadaşım.mesela işyerin kapanırsa, seni işten çıkarırlarsa (burda sen işyerine hiç bir zarar vermemen gerekiyor - onlar postalayacak yani) vs gibi sebeplerle 6 ay işsizlik parası alabiliyorsun.200 - 300 ytl arası değişiyor galiba.tam ücreti bilmiyorum.6 ay içinde ssk lı bir işe devam edersen, kesiyorlar bu parayı ama...

İşsizlik Parasını alma süresi, baş vuruyu yapan kişinin önceki çalışma sürelerine ve yaşına göre tespit edilir:

• En kısa İşsizlik Parası süresi 20 haftadır.

• Eğer son 5 sene içinde 156 haftalık (üç sene) çalışma süresi varsa, İşsizlik Parası 30 hafta için verilir.

• 40 yaşından büyüklerde, son 10 sene içinde 312 haftalık (altı sene) çalışma süreleri varsa, İşsizlik Parası 39 hafta için verilir.

• 50 yaşından büyüklerde, son 15 sene içinde 468 haftalık (dokuz sene) çalışma süreleri varsa, İşsizlik Parası 52 hafta için verilir. İş kurumu tarafından eğitim-çalışma kurslarına gönderildiğinde, İşsizlik Parasınının süresi, kurs süresine oranla uzatılır. İşsizlik Parasını almaya ara verildiğinde, geri kalan İşsizlik Parasını ara verilen günden itibaren 3 sene içinde almak mümkündür. Eğer yeterli bir çalışma süresinden sonra yeniden İşsizlik Parası almaya hak kazanılırsa, daha önceden kalmış kısmi hak kaybolur.

son çalıştığın yerde 6 ay ssk lı olman toplamda ise 20 ay ssk lı olman şartı vardı benim bildiğim.ama kanunlar değişiyor ya.yanlış olabilir bu süreler. iyice araştırın.sorup soruşturun ki haklarımızı bilelim

Son düzenleyen: Moderatör:
herkese hayırlı cumalarrr kızlarrr hepinize imrendimm ne güzell çıkmışsınızz resimlerdee bebişlerinizde çokk şekerr allahım hayırlısı ile kucaklarınıza almayı nasip etsinn. birde güzell anneler dün esra ceyhanın programını pek seyretmem ama dün evde oldugum için kardeşim arayıp izle dedii tlf ve bilgisayar kullanımı konusunda Erkan diye bir bey soyadını hatırlamıyorum çok zararlı oldugunu dile getirdi yaa hemen hergün bilgisayarın başındayımm bende ama bir kol mesafesinde durmanın bir zararı olmayacagını okumuştum sizler ne düşünüyorsunuz.

:bbo:
benim anneciğimde yaşasaydı eminim benden ii bakardı canım ama malesef kayınvalidemde öz deil bakmaz ablalarım da çalışıyo birasda mecburiyetten aslında canım

olsun canım benim. hayırlısı olsun. ne güzel sen kendi bebeğinin herşeyine sahit olacaksın... bende oyle olsun isterdim ama bende çalışmaya mecburum :bbo: biraz annem biraz kayınvalidem bakıvercekler artık... ilk adım atışını, ik dişinin çıktığına, ilk konuşuşuna, ne biliyim daha nice ilklerine sahit olacaksın. belki ben bunların hiçbirine sahit olamayacağım. ne acı dimi senağlama

peki bunun için mahkemeye başvuruluyo?

aylincimm bu arada hiç unutmuyorumm ben ilk ağustos annelerine yazdıgımda dogum tarihi agustos sonu idi şimdi eylül görünüyor hatta sen bizde de başka aylarda yapacak arkadaşlar var ama yine ortamımız çok güzel demiştinn çok haklıydın canımm hatta dogum listemizi gördükçe hep duygulanırım benim için yazdıgınızı görünce biz seni bırakmayız yazdıgınız içinn.burdaki dostluklar gerçekten çok güzel herkesin burda birbirini dinlemesi,birbirimizin haberlerini sabırsızlıkla beklememiz inanın çok güzell.öncelikle allahım hepimize hayırlı ve saglıklı bir dogum nasip etsinn. hepiniz iyiki varsınızz arkadaşlarr güzell annelerrr.

allah rahmet eylesin,geride kalanlara sağlık versin...:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…