2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iyi aksimlar Aynurcum tek biz mi variz yineden,ay bu anneler cok mesgulmus,Insallah yaramaz bisey yok islerden dolayi giremiyorla olsunda baska bisey olmasin,

hoşgeldin canım

fikriyecigim sen bildiğim kadarıyla sanberki emzirmiyorsun mama kullanıyormusun?

Ev et Aynurcum artik anne sutu almiyor,canim tek kahvaltisinda ve cok nadiren aksam aptamil juniyor veriyorum.onun disinda yogurt ve muhallabiler icin inek sutu kullaniyorum,yogurt daha cok babymix ve danino veriyorum

Aynurcum Sanberkin kansizligi var onun icin sut urunlere cok dikkat etmem lazim,gunde 400ml den vazla vermemem lazim.Daha onceden mamadan yogurt yapiyordum ama ondan sikildi babymix sevdikten sonra bidaha yapmadim.Bazen bizim yogurdumuzdan veriyorum ama pek hosuna gitmiyor,sirf alistirmak icin 1-2 corba kasigi veryorum onuda ancak yemek yaninda yer.

benimkiler sabah içiyorlar yatmadan önce içiyorlar bazen güniçersindede içiyorlar mesela 6 da yemek yiyyorlar yatarkende 200cc kadarda mama yiyyorlar gece uyanıncada mama veriyorum

canım yaa benimde burak evdeki serfloor ları kaldırıp yerlerden küçük kumlar çakıllar bulup ağzına katıyor eşim dr. sormuş oda d vitamini eksikligi olabilir kan testi yaptırın demiş ama aynı zamanda balık yağı kullanıyorum balık yağıyla d vitamini kullanılmıyor

bu arada babymix lerden tokatta ne yazıkki yok bende danino veriyorum yoğurt yapmayı beceremiyorum makinesini aldım ama genede yapamadım

canim kum,tas falan yerse benim bildigim demirden eksigliginden kaynaklaniyordur,Sanberk de saksalari hep saldirirdi.Balik yaginda saten d vitamini var onun icin ikisi birden verilmiyor diye biliyorum,ama senin gunluk verdigin balik miktari nekadar?Bir olcekte ne kadar d vitamini var belki de yetersizdir.Tam olarak olcugu hatirlamiyorum ama 400 gibi bir rakam hatirliyorum,verdigin balik yagi surubunda daha az miktarda olabilir.

ya eşim yanlış hatırlıyor yada ben yanlış anladım.. o zaman demir eksikligidir ben günde 1 ölçek veriyorum balık yağını aslında 1 yaşından büyük çocuklara 2 ölçek yazıyor ben 1 ölçek veriyorum 3 tane bebiş olunca 2 şer ölçek zorlar diye düşündüm :))

canım demir eksikligini kan testi haricinde nasıl anlarız şimdi çocugu tekrar dr. götür getir sevk al uzun iş

canlarım geldim annemler bizdeydi şimdi gittiler..

diyetime gelince aslında miktarları azaltmak ve saatleri düzenlemek desek doğru olur galiba..kısaca anlatayım..
sabah kalkınca 3-4 kuru kayısı 1 bardak ılık su
sabah 8.30 kahvaltı
5 zeytin,bir köfte kadar peynir,salatalık,domates,1 yemek kaşığı pekmez veya reçel veya 1 tatlı kaşığı bal 2 dilim tam buğday ekmeği,açık çay(günde 3-4 kesme şeker kullanabiliyorsunuz)

ara öğün: 10.30
1 porsiyon meyva(1 elma veya 1 armut veya 1 mandalina v.b.)

öğle yemeğinden önce 1 bardak ılık su
öğle:13.00
1 kase çorba, 6-9yemek kaşığı sebze yemeği
1 ince dilim tam buğday ekmeği
1 tabak salata
1 çay bardağı yoğurt veya 1 su bardağı ayran

ikindi 16.00
1 porsiyon meyve

akşam yemekten önce 1 bardak ılık su

akşam: 18.30
1 kase çorba,1 dilim tam buğday ekmeği
4 köfte kadar et,tavuk,balık
1 tabak salata(salatalarınıza 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz)
1 çay bardağı yoğurt

gece: 21.00
1 porsiyon meyve,1 su bardağı süt veya yoğurt

notlar: akşamki bir köfte yerine sabahları yumurta yiyebilirsiniz..günlük 9-10 bardak su içiniz.günlük 1 saat yürüyüş yapınız..1 kilo sebzeden yapacağınız yemeğe 2 yemek kaşığı zeytin yağı koyunuz..et yemeklerine ayrıca yağ koymayın..
kızartmalar,kuruyemişler,meyvasuyu,kola,hazır çorba,et suyu tabletleri,cips,çikolata,yağlı kremalar,soslar,ketçap,mayonez,pastalar,kaymak,fazla tuz,fazla kafein,sucuk ,salam,sosis,her türlü sakatat,salamura gıdalar YASAK..

kısaca dedim ama hepsini yazdım diyetin sormak istediğiniz birşey olursa cevap verebilirim..benim şimdilik iyi gidiyor tek eksiğim yürüyüşe hergün çıkamıyorum..

ayy ne iyi yelizcim biz egeliyiz 2 kaşık yağla yemek yapsam eşim yemezki bol zeytinyaglı ve renkli sever...
menü çok hoşuma gitti ama ben kendime bu kadar düzenli öğün yemekler hazırlıyamamki bebişlerle uğraşmaktan yürüyüş zaten mümkün değil

arada meyve kahvaltı okeyde ayy ekmekte çok azmış yavv

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…