2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhabalar,
19 haftadasınız,umarız herşey yolundadır.

Arada önemli farklar olmasına karşın hamilelerin çoğu bebek haraketlerini 18-20 haftalar arasında hissedebilir.Bu bir güvenlik duygusu oluşturur.Gerçekten de özellikle son aylarda bebek hareketleri bebeğinizin iyi olduğunu gösteren güvenilir bir bulgudur. İlk hareketler daha çok hafif seğirmeler şeklinde olur, bazen barsak hareketleri ile karışabilir.İlerleyen haftalarda bebeğin büyümesi ile çok güçlü tekmeler çekilme ve kabarmalar hissedecek hatta dışarıdan bile fark edebileceksiniz. Her bebeğin oynaması farklı olabilir.Düzenli olarak takip ederseniz bir süre sonra kendi bebeğinizin ne kadar hareketli olduğunu kavrayabilirsiniz.

Bebeğinizin cildinde Vernix Caseosa adı verilen krem rengi ve vamında bir madde bulunur ve lanugo adı verilen tüyler izlenir..Bazan doğumda da lanugo ve vernix caseosa görülebilir.Bebeğin uzun süre suda kalan cildini korumaya yarayan bu yağlı maddenin doğumdan sonra da hemen yıkanmaması önerilmektedir. Beyin gelişimi ve kas kontrolünün gelişmesiyle bebeğiniz istemli hareketlerine de başlar.Ultrasonografide bebeğinizin elini ağzına götürdüğünü ,avucunu açıp kapadığını izleyebilirsiniz.

Bebeğinizin boyu bu haftada 18 santimetre ağırlığı da 250-280 gr kadardır.

Bu haftada Down sendromu taraması için uygulanan üçlü testi yaptırabileceğiniz son hafta.bu haftadan sonra tarama testi şansını kaybediyoruz.Bir kez daha hatırlatalım istedik.

Gebeliğin seyrinde pekçok şeyin bebeğinize zarar verme olasılığı sizi ürkütebilir.Böyle durumlarda sitemizde ne güvenli ne değil bölümüne başvurabilirsiniz.

19. hafta detaylı ultrasonografi için uygun bir haftadır.Ultrasonografi ile ilgiliaklımızı karıştıran pekçok terim ortada dolaştığından (renkli,doppler,üç boyutlu,dört boyutlu gibi) bu konuda sağlıklı bilgi edinmeniz için sitemizden ultrasonografi ile ilgili bölümü okumanızı öneririrz.

20.HAFTA

Gebeliğinizin tam yarısındasınız.Eğer özel bir durum yoksa gebeliğinizle ilgili büyük bir şikayetiniz olmamalı.Bazı hamilelerde bu dönemde kas krampları başlayabilir.Genelde hastalar Magnesium içeren ilaçlardan fayda görürler.Aynı zamanda kalsiyum desteği de gerekli olabilir.Bebeğinizin kemiklerine kalsium taşınması bu dönemden sonra belirgin olarak artmakta bu nedenle günlük yeterli kalsium almanız son derece önemli.Yaterli miktarda kalsium alamazsanız bebeğinize giden kalsium sizden alınacak ve ileri yaşlarda kemik erimesi (osteoporoz) açısından riskiniz artacaktır.Günlük iki büyük bardak (1/2 kg) süte denk gelen miktarda süt veya süt ürünü tüketirseniz yaklaiık 700 mg kadar Ca alabilirsiniz. diğer besinlerdeki kalsiumla gerekli olan 1000-1200 gr a ulaşmak mümkün olacaktır.Yeşil sebzeler de kalsiumdan oldukça zengindir.

Ultrasonografide bebeğinizin gelişimini tüm detaylarıyla izleyebilirsiniz.Bu hafta ’’İkinci düzey ultrasonografi ‘’ olarak adlandırılan detaylı inceleme için uygun zamandır.Bu muayenede sistematik biçimde gebelik sırasında saptanabilecek sakatlıkların bulunup bulunmadığı araştırılır.Ancak bütün problemlerin ultrasonografi ile saptanması mümkün değildir.Metabolik hastalıkların hemen tamamında ultrasonografi bulgusu yoktur.Bazı problemlerde gebeliğin ilerleyen haftalarında ortaya çıkabilir. Bu hafta sitemizde ultrasonografi bölümünü okumanızı öneririz.

Bebeğiniz büyümeye devam ediyor.20 haftada ağırlığı 250 gr a boyu da yaklaşık 18-20cm ee ulaştı.Büyüyen uterusun ‘’fundus’’ adı verilen üst kısmı göbek düzeyine ulaşır.Karın içi diğer organlar yukarı doğru itilir. Diafram ve akciğerler üzerindeki baskı artar. Artık eski giyisileriniz giymekte inat etmeyin.Gebeler için de çok şık ve kullanışlı giyisiler var.

evet amniyosentez sonucu ve bir de doktor görüşmesi haberi bekliyoruz şimdi seninle 3 amniyosentez oldu canım allah sağlık versin bebişlerimize ve bize..inşallah herşey temiz çıkacak ben gönülden inanıyorum...

Canım senin adına çok sevindim ne güzel....

benim ilk sonuçlar normal çıktı. dr korkulacak bişi yok dedi sonucu ön tanıdan çıkarabiliyorlarmış.ama mart ayı bana zehir olmuştu gerçekten çok zor umarım diğer arkadaşların da temizdir. bu arada balıkesirlimisin ordamı oturuyosun?

teşekkürler arkadaşım. inşallah dilediğin gibi olur herşey. seninde ikiz gibi bişi olcak o zaman. karnını benim için de okşa.sevgiler

balıkesir erdekte oturuyorum ama buralı değilim..çok şükür ne güzel hadi geçmiş olsun darısı diğer arkadaşlarımıza..onların da temiz çıksın da çok mutlu olalım..

hoşgeldin kezbancay a.s.
ikiz müthiş bi duygudur mutlaka ya biri ordan biri burdan tekmeliyodur allahım düşünemiyorum
sonuçların da umarım güzel çıkar

alakasız bişi sorcam her sayfa açtığımda ariel reklamı çıkıyo bu ne dir sinir etti beni nasıl kapatıcam?

allaaaaaaaaaaaaaaah şimdi onun için bu sayfaya girdim yazmak için ariel de ariel hasta oldum ben de sorma ya
hamile ve hassas kadınlarız biz ne geriyonuz ki

doğru diyosun.o zaman site reklam yapıyooooo. neyse ben kapatıyorum hoşçakalıııın

kızlar ben geldim...
şimdi eve girdim hemen bilgisayarı açtım.
sonucum temiz çıktı allaha şükür.çok mutluyum.düzeni bozmadım benden sonrada düzen bozulmaz inşallah herkesin sonuçları iyi çıkar.çok muuuuutttllluuuuyyyuuuummm

hepinizi öpüyorum dualarınızı eksik etmediniğiniz destek verdiğiniz için çok sağolun güzel anneler

sanemcim sanada çok sevindim canım.gözün aydın.bende dün kızıma ilk defa alışveriş yaptım rahat rahat.yatak baktım ciciler aldım.bu stresi atmak çok güzelmiş çok rahatladım.aylinden haber yokmu daha?

canım ya çok iyi işte bu ...a.s.çok şükür sonuçların iyi geldi..darısı diğerlerinin başına:hooray:herkes sizi bekliyordu seni aylini ve elvini..senden sonra da onlar gelir inşallah...allah geri kalan zamanda sorunsuz bir hamilelik nasip etsin hepimize inşallah...:teytey::dance:

sgselçuk canımm çok sevindimm hayırlı olsunn güzelimm. darısı diger arkadaşlarımızın başınaa güzel haberlerini alırız inşllah.

arkadaşım ben bu gruba yeni katıldım.ama sizleri diğer arkadaşlardan duymuştum geçmişolsun mutluluğunu paylaşıyorum. darısı hepimizin başına ben de sonuç bekliyorum inşallah temiz çıkacak.

ben aslında galatasaraylıyım ama eşim koyu fener taraftarı o yüzden gönlüm fenerbahçeden yana..:hooray:eşim burda olsa heyecan olurdu ama allahtan işi nedeniyle o başka bir yerde izliyor..:sm_confused:öyle bir bağırıyor ki aklım çıkacak sanıyorum...:tomato:

Merhaba kızlar nasılsınız uzun bir aradan sonra
özledim valla geçen haftadan beri evde yokum o yüzden herkesi merak ediyorum panikatakın test sonucu ne oldu bilen varmı?
Aylinin sonucu çıkmıştı ne testi kızlar bu anlamadım?
Sizler nasılsınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…