Bebek Beslenmesi 2008 annelerinin beslenme programı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
selam kızlar geçiyodum gördüm :) ben de dün balık kızarttım yarısı duruyodu bebekken löp löp götürürdü balığı 13 aylık diliyle iteledi zar zor bi parça yedirdim gerisini bugün bu tarife göre hazırlıcam tşk. bebişlerinize afiyet olsun .

canım inşallah kızın da severek yer benimki beğendi 2 tabak yedi

fikriyecim tarif için teşekkürler

burası çok güzel olmuş
ben de balık çorbasını somon balığı ile yapıyorum delikızın tarifinden sadece havuç da koyuyorum

Yazdıklarınızı buruk bir şekilde okuyorum ve bebişlerinize maşşallah diyorum....bizimkinin yediklerini değilde yemedikleri liste yapabilirim ancak.....kaşığı görür görmez yüzünü çevirdiği için hiçbirşey deneyemiyorum...eline verdiklerimide mıncıklayıp atıyor...kesinlikle ağzına götürmüyor...her öğün çeşit çeşit yaptığım halde malesef iştahla yediği hiçbirşey yok...sizin tariflerinizide deniyorum belki sever diye ama malesef direk ya kusuyor yada ööö diye diye ölüyor...ne yapayım bilemiyorum...

burası çok güzel olmuş
ben de balık çorbasını somon balığı ile yapıyorum delikızın tarifinden sadece havuç da koyuyorum

evet canım tarifte havuççda var aslında ben evde yok diye katmamıştım yazmayı da unutmuşum

kahvalti
1/2 dilim ekmek,2 tatli kasigi labne peynir,yumurtanin sarisini,1/4 yum.beyazi,2 corba kasigi tahilli mama icine tereyagi,pekmez ve bir danino yarisini yedi.100 gr meyve puresi icine bir cay kasigi pekmez ve 1 ceviz.
ara 1/2 armut
oglen 200 gr corba,bir danino

oglendeki corba--2 kasik bulgur,2 kasik pirin,biraz tuz ve zeytin yagi hasladim,hazir olunca icine aksamdan firinda tavuk vardi bir parca kattim bir kasik da milupanin toz sebse mamadan ekledim.

hasladigim bulgur ve pilavdan kaldi onu ikindide yogurtla beraber vercem icine muz katacam.
aksam yemeginde musakka yapacam ondan vermeyi dusunuyorum yaninda aptamilden yogurt yaptim ayran gibi oldu umarim icer.

Yazdıklarınızı buruk bir şekilde okuyorum ve bebişlerinize maşşallah diyorum....bizimkinin yediklerini değilde yemedikleri liste yapabilirim ancak.....kaşığı görür görmez yüzünü çevirdiği için hiçbirşey deneyemiyorum...eline verdiklerimide mıncıklayıp atıyor...kesinlikle ağzına götürmüyor...her öğün çeşit çeşit yaptığım halde malesef iştahla yediği hiçbirşey yok...sizin tariflerinizide deniyorum belki sever diye ama malesef direk ya kusuyor yada ööö diye diye ölüyor...ne yapayım bilemiyorum...

canim hala emziriyormusun,oyle ise ondan istahsiz olabilir.genelde emmen bebekler ek gidaya pasif kalirmis.Istah acici vitaminleri denediniz mi biz supravit kullaniyoruz istahi duzeldi.insallah hep boyle devam eder.

canim hala emziriyormusun,oyle ise ondan istahsiz olabilir.genelde emmen bebekler ek gidaya pasif kalirmis.Istah acici vitaminleri denediniz mi biz supravit kullaniyoruz istahi duzeldi.insallah hep boyle devam eder.

Emziriyorum canım bizimki o kadar düşkünki nasıl bırakır bilmem...iştah açıcı bişey vermedi doktor hiç....subravit dediğin iştah açıcı şurup mu öyleyse bende kullanayım....bide balık yağı kullan dediler ama doktorumuz 14 aylık olduktan sonra dedi...

Emziriyorum canım bizimki o kadar düşkünki nasıl bırakır bilmem...iştah açıcı bişey vermedi doktor hiç....subravit dediğin iştah açıcı şurup mu öyleyse bende kullanayım....bide balık yağı kullan dediler ama doktorumuz 14 aylık olduktan sonra dedi...

Benim oglum da birkac gun once cok istahsizdi her ogunde 4 kasiktan fazla yemezdi.dr bize supravit verdi hem istahi acildi hem agzinda bir yara vardi onu da iglestirdi.Biz balik yaga vermeye basladik ama ondan kusmaya basladi ve braktik.Bizde sonraki ayinda minadez baslayacaz o hem vitamin hem balik yagi surubu.burdaki arkadaslardan veren var.

umarim size de fayda olur canim.surubu sabah aksam ac karnina birer tatli kasik veriyorum ben,dr oyle soyledi.Bide ilk bastan icmek istemiyor alabilir suyun icine koyabilirsin.boyle icmiyorsa tadini hissetmemek icin gun icinde azar azar ver mesela birer cay kasigi.Boyle her ogunden 30 dk once ver.

Son düzenleme:
bu topiği yeni gördüm kızlar baştan sona okudum bütün yazılanları..bu ara 3 dişimiz ayın anda çıkmaya çalıştığı için iştah falan kalmadı genel olarak beslenme listemizi yazayım..

sabah 1 yumurta sarısı beyazının miktarı değişiyor..peynir,tereyağı,pekmez, 3-4 tane bebe bisküvisi,yarım şeftali küp doğranmış veya renelenmiş yarım elma,milupanın kahvaltı karışımı toz olanlardan(tahıllı,ballı,pekmezli,peynirli.. dönüşümlü)

ara öğün aptamil içip uyuyor..

öğle bir kase çorba içine ekmek doğruyorum bazen,bazende 1 dilim ekmeği eline veriyorum..sebze yemeği varsa bir kase sebze yemeği çorba yerine veya ikisindende azar azar..

ara öğün evde yaptığım yoğurt,içine meyva veya bisküvi bazen ikisindende azar azar..meyvayı eline verdiğimde oluyor sürekli karıştırmıyorum..

akşam ne pişirdiysem hepsinden vermeye çalışıyorum..çorba ,sebze yemeği,tavuk,pilav ....

geç yattığı için yatmadan 1 saat önce muhallebi

yatarkende aptamil...

sebze yemekleri,çorbalar mutlaka kıymalı veya etli,yağ olarak zeytinyağı..evde olmadığımız zamanlar danino, aptamilin hazır sütü, milupanın kavanoz mamalarından meyva birde muhallebi alıyorum yanıma...ama ertesi gün acısını çıkarıyoruz..

Son düzenleme:
bizde yazalım
sabah domates biber ve yumurtadan yapılmış melemen pişerken eline iki parmak kalınlığında kaşar veriyorum yemiş oluyor.melemen sıcakkan kaseye alıyorum içine tereyağı ve beyez peynir ekliyorum(beyaz peyniri sade yemiyor annesi gibi) eline ekmeği veriyorum o ekmekten ısırıyor ben melemen veriyorum.bitince az ekmeğe labne ve bal sürüyorum onu yiyor malesef yanında ne meyve suyu ne de süt içmiyor.
arada o gün balık yiycekse iki danino içine ceviz badem fındık ekliyorum. eline bir meyve veriyorum genelde muz hepsini yiyor.balık yemiycekse 4 çorb.k yoğurt veriyorum danino yerine.sabah balı az yediyse bunun içine bal ekliyorum.
öğle çorba genelde sebzeli ya et yada balık oluyor(ben birgün balık birgün kıyma veriyorum)iki çeşit tahıl kullanıyorum o gün sıra hangisindeyse
ara bir meyve bir tüm şeftali,armut,kivi,elma,hangisini isterse bir yandanda süt içirme çabalarımız.
akşam bizim yediklerimizden azar azar yanında sebze ve kendi çorbasından.
ilerleyen vakitlerde bizle meyve yer o gün hangisini yemediyse.günde en az üç çeşit meyve yediriyorum.
uyumadan önce emziriyorum artık ne kadar varsa gece boyuda sık sık emmeye kalşkıyor.

ben çalışmadan önce yemeklerini taze hazırlıyor hiç bekletmeden yediriyordum. şimdi sabah 7 de hazırlıyor çıkıyorum öğleb 3 gibi yiyor. bu durum çok rahatsız ediyor beni. bu geçen 8 saat içinde acaba besin değeri azalır mı?bakıcıyada güvenemiyorum ona hazırlatmıyorum. akşam yemeğini babası hazırlıyor o tecrübeli taze yemiş oluyor. ama öğle yemeği 8 saat beklemiş oluyor.

süt içiremiyorum ne normal sütü nede aptamili. bardakla biberonla kaşıkla pipetle denedik ama olmuyor. çocuk tadını alınca tiksinip irkiliyor.içine bal şeker yada nesquik gibi şeyler koymak istemiyorum.sade alışması daha iyi. bulamaç tarzi şeylerde yemiyor içine katıym. muhallebi bize yasak hem olmasada pişerken besin değeri azalır diye düşünüyorum. ne yapmalı bir akıl verin.

canım bebeğin ne kadarlık...
maşallah güzel yiyorrr takvime göre 1 yaş 1 ay gördüm ama bizimkide nerdeyse 14 aylık öle ekmeğe bişey sürecem yiyecek hayatta yani kuş gibi koparım kendi mıncıklayaak yiyorr..bence beslenmesi süperr.yemeği iz bile bazen 8 saat 10 saat durunca yediğimiz oluyorrr besin değerinin eksileceğini snamıyorum..afiyet olsun bebeşinee.

merhaba anneler.biz bulgaristana vardik en sonunda.yolculuk yorucudu ama guzel.Sanberk yunanistan gecerken tum yolda uyudu ben de dinledim.Yolda nerdeyse bisey yemedi,herseydeb azar azar.
Bugun KAHVALTIMIZI annem yapmista.ben bol bol uyudum annem sutlu yufka yapmisti uzerine tereya ve ceviz dokulur isteye bagli recel,bal veye peybie dukulur.sanberk yarim kase yedi ona peynirli yaptim.yum sarisini ve 1/4 beyazini biraz ekmek ve peynirle karisimda yedi 40 ml bizim inegimizden sut icti

ARA balkonda otururken asmadan istedigi kadar uzum yedi en sonunda bir kez isirip atmaya basladi doydu
OGLEN anem pirincle bir yemek ypti sanberk 1 kase yedi yaninda bahcemizden 1/2 armut,1/4 elma yedi,bir danino.
ikindi aksam bilmiyorum annecim ne yaparsa.

canım bebeğin ne kadarlık...
maşallah güzel yiyorrr takvime göre 1 yaş 1 ay gördüm ama bizimkide nerdeyse 14 aylık öle ekmeğe bişey sürecem yiyecek hayatta yani kuş gibi koparım kendi mıncıklayaak yiyorr..bence beslenmesi süperr.yemeği iz bile bazen 8 saat 10 saat durunca yediğimiz oluyorrr besin değerinin eksileceğini snamıyorum..afiyet olsun bebeşinee.
evet bebeğim 12 ay 23 günlük.yemesiyle ilgili bir problemimiz yok çok şükür süt ve yumurta haricinde. sütede alıştırabilsek işte o zaman süper olacak.ahhh ahhh bana eskiler dediler zamanında süt ver bak sonra içmez diye. ben tutturdum dr onaylamıyor diye.haklılarmış çok pişmanım.

Sene bence bebegin emmdigi icin sut istemiyor,Sutunden kesince icmeye baslar.
Benimki ise sutum azilinca sut vermeye basladim alisana kadar uzun zaman gecti ama alisinca benim sutumu ostemiyor artik herhalde tadsiz geliyor.Artik kesmeye calisiyorum ve sagdim sutumu yemeklerine katiyorum yada diyer sutle karistiriyorum.Bizim durumuz bi garip.

Sene bence bebegin emmdigi icin sut istemiyor,Sutunden kesince icmeye baslar.
Benimki ise sutum azilinca sut vermeye basladim alisana kadar uzun zaman gecti ama alisinca benim sutumu ostemiyor artik herhalde tadsiz geliyor.Artik kesmeye calisiyorum ve sagdim sutumu yemeklerine katiyorum yada diyer sutle karistiriyorum.Bizim durumuz bi garip.
yok canım ya yaklaşık 10 gündür ememiyor ki işe başladım. yine aynı çocuk tadından tiksiniyor sabaha karşı uyandığında deniyorum gözşleri kapalı itiyor ısrar edersem ağlıyor uykusu açılıyor.sadece geceleri emiyor o kadardanda olur mu dersin

Back
X