Bebek Beslenmesi 2008 annelerinin beslenme programı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar size örnek bir beslenme listesi yazayım bunu doktorumuz vermişti..
12 aylık bebekler için bu..

sabah ilk kalktığında anne sütü veya devam maması..

kahvaltı:1 çay bardağı şekersiz süt,1/2 kibrit kutusu beyaz peynir,2-3 adet zeytin,1 yumurta,1 tatlı kaşığı reçel yada pekmez,1 dilim ekmek yada 2-3 bisküvi..

ara öğün: 1 çay bardağı meyve püresi

öğle: kıymalı sebze püresi,dolma içi,terbiyeli veya sebzeli köfteler,baklagil püreleri,tavuk,balık,,5-6 yemek kaşığı papates püresi,pilav-makarna v.b. 1 çay bardağı su.

ikindi: yoğurt 8-10 kaşık.ince bir dilim kek veya 2-3 tane bisküvi veya ekmek sebze püresi

akşam:8-10 yemek kaşığı muhallebi veya öğle yemeğinin aynısı

not:yoğurt ev yapımı olacak..
 
Son düzenleme:
yok canım ya yaklaşık 10 gündür ememiyor ki işe başladım. yine aynı çocuk tadından tiksiniyor sabaha karşı uyandığında deniyorum gözşleri kapalı itiyor ısrar edersem ağlıyor uykusu açılıyor.sadece geceleri emiyor o kadardanda olur mu dersin

tabi canim uyukulu uyanik fark etmiyor anne sutu tadini biliyor.kesildikten sonra inek sutun icmeye baslamasi bir aydan fazla surebilir.
 
oğlum bugün sabah kahvaltısını ben yaptırdım

sabah:domates biber ve yumurtadan oluşan melemenini beklerken 1.5kib.kut. kadar kaşar,melemenin içine yarım kib.kut beyaz peynir ve bir tatlı kaşığı tereyağı koydum o ekmeğini ısırdı ben melemeni verdim. bitince yarım dilim ekmekle 2tatlı kaşığı labne 2 tatlı kaşığı bal yedi sütünü yine içmedi kalkar kalkmaz emmişti çünki.
ara:iki danino bir ceviz 3 badem 2 fındık dövüp karıştırmış. yanında yarım muz.
öğlen:yarım kase yeşil mercimek soğan kırmızı biber yulaf ve mısır unundan yaptığım çorbası,küçük bir dal brokoli ve 7 adet börülce,iki kib.kut. kadar somon.
ara:6 üzüm, yarım armut sütü yine içmemiş.
akşam babası bezelye,havuç ve bulgurla uyduruk yemek yapmış yarım kase ancak yemiş.ben gelince 10-15tane üzüm bir dilim elma yedi doyasıya emdi.
 
akşamdan bakıcıya bırakmak üzere büyük bir kağıdın sol tarafına hazırladığım çorbayı o gün yemesi gerekenleri size yazdığım gibi saatli tek tek yazıyorum.karşılarını boş bırakıyorum o dolduruyor. yani yedi şu kadar yedi şu kadarını yemedi veya benim yazdığım ama oğlumun yemeyipte başka tercihte bulunduğu şeyleri yazıyor. kızcağaz beni deli sanıyor olmalı üzümleri tek tek sayarken,ya da ben hep cevizi bademi fındığı o an kırıp tahta havanda dövüyodum bunu o yaparken. bugün arada yediği üzüme 6,5 tane yazmış çok güldüm. acaba bir imadamı bulunuyor diyede içimden geçirdim. umarım gözü korkmazda bizi ortada bırakmaz.
 
Sene masallah bebesine Insallah hep boyle guzel yesin yavrucum.Canim bakiciniz seni biraz deli zanederse de cok normal,benim annem kackez soyledi bana,cunku ben de hep sayarim 1/4 ceviz yedi diye yazardim daha onceden,bir kiraz yarim cilek.Simdi yazalarima bakinca gercekten delilige yakin bir sey yaparmisim.Ama sen rahat olman icin boyle devam et cunku bebegini gormeyince ne yediginin bilmeyince rahat olamazsin.Bende hala neyi ne kadar yedigini takip ediyorum,hepimiz biraz deliyiz galibalülülülülülü:uhm::kedi:
 
biz koydeyiz suan ve cok mutluyum Sanberk dogal beslenecek diye.Sutumuz,peynir,yogurt,yumurta,et,sebse,meyveler hep bizim enek.tavuk,bahcemizden.
sabah bir yumurta yedi beyazindan biraz kaldi,yogurt icine 2 corba kasigi tahil mama,1 kibrit kutusu peynir,50ml sut
ARA 10 tane kadar uzum,1/2 incir
OGLEN bahcede ne varsa sebze hasladim icine biraz arpa ve pirinc biraz da sut ekleyip corba oldu.
oglenden yaptigim corbadan bir kase(200 ml) yedi yaninda da 100 gr meyve puresi yaptim yedi/
IKINDI amcamlar portakizden geldiler bugun bahcesinden portakal toplamislar bize de getirdiler sanberk cok seviyor birtane isirip yarisini yedi kalani bir erik ve bir dilim ananasla karistirip meyve suyu yaptim onu da icti,100 gr yogurt yedi
aksam etli musakka yaninda 70 ml sut icti ve 100 ml meyve suyu icti.
bugun bu kadar yedi.
bizim sut ve sut urunlerimiz az gibime geliyor nasil artirsam acaba.yemekleri de hep sutlu olmasini da istemiyorum.
sutlac yaptim ama ondan birkac kasik yedi sevmedi oglusum.
 
Son düzenleme:
afiyet olsun sanberke yarasın

Tesekkurler.umarim burdaki hava yarar.Kilo almasini beklemiyorum cunku burda daha cok hareketli surekli kosuyor bahcede.Ama daha onenlisi saglikli olsun,artik kilolarin pesinde degiliz biz aylardair kilo almiyor bundan sonra kilo almasini beklemiyorum.umarim biraz boyu uzar,yanaklar kirmazi olur bu kadar.:kedi:
 
maşallah kuzulara....benim oğlan bugün iştahsızdı pek bişey yemedi.bi de ishal olmuş..ilk defa başımıza geliyor, acaba diş yüzünden mi diye düşündüm ikisi biraraya gelince...ishal olduğu için akşam pirinçli tarhana çorbası yedirdim..sonra da elmalı yoğurt....umarım geceyi rahat geçirir.
 
maşallah kuzulara....benim oğlan bugün iştahsızdı pek bişey yemedi.bi de ishal olmuş..ilk defa başımıza geliyor, acaba diş yüzünden mi diye düşündüm ikisi biraraya gelince...ishal olduğu için akşam pirinçli tarhana çorbası yedirdim..sonra da elmalı yoğurt....umarım geceyi rahat geçirir.

iNSALLAH CABUK ATLATIRSINIZ CANIM.SEFTALI DE VER IYI GELIR,YEKLERINE DE HEP PIRINC KOY DUZELIR CANIM.
 
maşallah kuzulara....benim oğlan bugün iştahsızdı pek bişey yemedi.bi de ishal olmuş..ilk defa başımıza geliyor, acaba diş yüzünden mi diye düşündüm ikisi biraraya gelince...ishal olduğu için akşam pirinçli tarhana çorbası yedirdim..sonra da elmalı yoğurt....umarım geceyi rahat geçirir.

canım muz,patates birde pirinç ishal için önemli 3 gıda..1 küçük patatesi haşla öğle onu ver..muzu ara öğünde ver.pirincide çorbasına veya sebze yemeklerine kat..ama üçünüde azar azar ver kabız olmasın bu seferde.ah o dişler günde 4 kere kaka yapıyor bazen..dün farkettim üst arka azıları çıkacak benim kuzumun gecede hep ağlıyarak uyanıyor acıyor galiba..emziği bir ısırması var koparıyor sanki.
 
olric geçmiş olsun bebeğine. bizde daha yeni atlattık ishali. yağmurun önerdiği gıdalarla çabuk toparladı. umarım bakteriyel birşey değildir.test yapıldımı?

fikriyecim o doğal ortamda bende olmak isterdim.kuzumu koyardım çayıra çimene dilediği kadar oynardı. sen merak etme annesi kanıda düzelir boyuda uzar inşallah.

yağmurcum hastalığı atlatmanıza sevindim. tekrarı olmaz inşallah.
 
tesekur ederiz Senecim.bugun pek istahi yok aslinda cok seyden azar yedi bugun daha cok meyve istede ve verdim.
 
teşekkürler...bugün dr. a gittik....o da sizin dediğiniz gibi muz pirinç makarna ekmek elma havuç suyu patates gibi gıdalar önerdi..süt kesinlikle verme dedi...humananın ishal için bir maması varmış onu verdi..içine muz ezip on verdim gece..bakalım yarın nasıl olacak..yarın da düzelmezse tahlil yaptıracağız..
 
Dun gundus fazla bisey yemedi ama aksam iyi yedi diyebilirim.sebzeli pirinli bir yemek vardi yari kase bitiremedi ama bir balik tumunu bitirdi,daha sonra bir kibrit kutusu kadar peynir yedi.

bu SABAH biraz domates tereyginda kavurdum icine maydanoz ve yumurta kattim,pisince peynir ve ekmek ici koudum hepsini yedi.yaninda biraz bise meyve suyu icti,biraz ekmek uzerine peynir surdum biraz yedi.Teyzesiyle okulun bahcesine gitmisti orda saba sabah yarim kofte yemis geldi

ARA icin 60 ml yogurt ve 50 ml meyve suyu icti uyudu.
OGLEN isirgan otu corbasi icine bulgur ve pirin de koydum, 1 kofte,
IKINDI 1/2 muz,2 bebek biskuvisi,150 ml yogurt
AKSAM ONCESI uzum 20 taneden fazla yedi
AKSAM bir kase mercimek corbasi(200 ml) 50 ml yogurt.
 
Son düzenleme:
sabah kahvaltısını beklerken iki dilim şeftali yedi. yumurta biber ve domatesle yaptığım melemenine tereyağı ve beyaz peynir ekledim yedi.yarın dilim ekmek bir tatlı kaşığı labne ve bir tatlı kaşığı bal yedi sütünden ancak 50ml içti bunada şükür.
ara:bir babymix yoğurt orta boy muz cdeviz badem fındık yemiş.
öğle:kıyma soya fasulyesi yulaf ezmesi ve mısır unuyla yapılmış çorba ve brokoli yemiş.8 tanede üzüm
ikindi:babasıyla dışarı çıkınca benim izin vermediğim çubuk kırakerlerden 4-5 tane yemiş.eve gelince şeftali yemesi gerekiyordu tıkanmış ancak1/4ünü yiyebilmiş.4-5 tane üzüm
akşam:bir kase domatesli tavuklu şehriye çorbası bir yemek kaşığı bulgur pilavı 2 yemek kaşığı yoğurt yemiş. ben gelincede bol bol uzun uzun emdi uyudu.
 
Bizimki bugün ilk defa hazırladıklarıma pek burun kıvırmadan yedi bende çok sevindm hemen sizlere yazayım dedim....

sabah kahvaltısını saat 10 gibi yaptı..iki ölçek devam sütü+iki kaşık tahıllı mama(8 tahıllı meyveli ve ballı irmikli )+1 kaşık labne peyniri+yarım yumurta sarısı+3 bebe bisküvisi+1 danino....bunları karışım yaptım yarısından biraz fazlasını yedi.....arkasından uzun uzun emdi....

Ara öğünde bişey vermedim emerek saat 1 gibi uyudu ....

Saat 2:30 gibi kabaklı etli bulgurlu çorbasından 6-7 kaşık yoğurdundanda 3-4 kaşık yedi...

Saat 3.30 gibi bir dilim şeftali ve bir dilim elma püresi yedi...

Saat 5:30 gibi 12 kaşık paluze yedi....( kuru kayısı+kuru üzüm+kuru dut+şeftali ve armutu nişasta ile pişirip içine pekmez +ceviz+fındık koyup blendırdan çektim....)

Arada yine uzun uzun emdi...

Saat 8 gibi iki kaşık dolma içi ve 5-6 kaşık yayla çorbasını ancak yedi..üstüne emdi...

Saat 10:30 gibi elmalı muhallebi yaptım ama ancak 2-3 kaşık aldı sonrasında uzun uzun emerek uyudu...


Liste uzun ama azar azar yediği için sürekli memeye yapışıyor..bunada şükür ama ...hergün bu kadar yese daha ne isterim...
 
kızlr merhb bnmde 13aylk oğlm vaarr çok ii olmş bu konu bayramdan sonra takibnzdeym..
herkese hyrlı bayramlr..
 
X