2008 Aralık Anneleri

kızlar hepiniz sağolun vermiş kadar oldunuz. bende verebildiklerime verdim veremediklerime borcum olsun mucukkkkk
hym canım vermiş kadar oldun sağol tatlişkom

geçmişi okudum geldim.
herkese mucukssssss

missciğim mama sormuşsun canım.ben hero babynin gece mamasını kullanıyorum.bir arada kahvaltısını kullnmıştım.şimdi gerek duymuyorum ama.hero baby den bende memnunum aynı zamanda.
kızım akşam çok erken yattı,malum sabah 4de kalktı,yatakda oynayıp durduk sohbet ettik.8de tekrar uyudu.şimdi kızımı besliyim gelcem,öptüm kocimin

ben bu biberona alışmasın psikolojisini anlamıyorum doktorların özellikle böyle bir saplatısı var.. Bir yasına geldiklerinde inek ya da devam sütü herneyse onu nasıl verecek mişiz?
Bence gece gayet biberon verilebilir hele de Kayra gibi iştahlı bebeklerde bence bu hiç sorun olmaz... Ben ilk zamanlar emziremezken her kafadan bir ses çıktı eve gelen temizlikçi bile laf etti süt sağip vermeme ama mecburdum biberona alıştı mı "evet" meme den soğudu mu "hayır" meme nin yeri hep baska ikisini yanyana koysam kesin memeyi secer ama biberon da çok hayat kurtardı, hayatımızı kolaylastırdı

Herkese slm. Nasılsınız bakalım bugün? Ek gıdalar da başlayacak artık di mi? Az kaldı saltanatın bitimine :jeyyar: Bu arada bebelacla ilgili sorun ne acaba. Çünkü ben Ataya bebelac devam sütü vermiştim. Gerçi Ata 1.5 yaşındaydı vermeye başladığımda. Çünkü süt alerjisi ortaya çıkınca ne yapacağımızı bilemedik. Direk süt içmenin dışında bir sürü mama da süt takviyesiyle hazırlanıyor. Onun için alerjiyi tetiklemeyen bir süte ihtiyacımız olmuştu. Piyasadaki tüm devam sütlerinin içinde bir tek bebelac alerjiyi tetiklememişti. O nedenle uzun bir süre bebelac kulllanmıştık. Şimdi endişeye düştüm valla :uhm:

oğlum beni tamamen bıraktı emmeyi geçenlerde komşum olan densiz bir teyzeee emiyormu diye sordu hayır dedim bıraktı zaten sütte yoktu istemedi boş boş emmeyi dedim. iyi dedi ben sana daha öncede dedim biberon verirsen görürsün annenin....................... dedi bir bevrim döndü siz nasıl konuşuyorsunuz benim annemi sen nasıl bu şekilse seviyesizce ağzına alabilirsin dedim. çocuk benim çocuğum ister meme ister biberon lütfen benim işlerimi burnunuzu sokmayın dedim. kendi torununuzuda gördüm çocuk tam altı ay açlıktan ağladı bir yudum su vermediniz şimdi çerimesini çekiyorsunuz diye kızdım.
kadın benimle konuşmuyor şuan isterse konuşsun bana o şekilde küfürlü konuşmasaydı ben yine bu kadar konuşmuyacaktım ama nevrim döndü. şimdi kimse karışmıyor biberon yada emme konusunda karışanında ağzının payını veriyorum. sanki zevk alıyorum ben çocuğumu emzirmemekten

coco cum 3 çizgili derken neyi kastettin anlamadım canım

canım yaaa atölyedeydim ancak gelebildim
aventin biberonunu kulanıyorum
1 2 ve 3 çizgili yerleri var
meela3 çizgiyi bebeğin burnuna doğru yani yukarı getirirsen
akış kuvvetleniyor
1 çizgide az akıyor

3 çizgili olan ne cococum,
cahil ben anlamadım :uhm:

est. dr brons da yok bu. ama onun sistemi de çook güzel

aventin bu güzelliği var. sanırım chicoda felan da varmış.

emzik değiştirmek yerine aynı emzikle 1-2-3 kullanılıyor

Son düzenleme:
misss banada banadaaaalkisalkisalkis

mama konusunda ne sormuştun?

kızzz aç göslü sanada yeni rep vermiştim ya zaten daha kaç kere vereyim :roflol: :roflol:

:roflol: :roflol: edam zaten rep konusunda 1 numerosun.. tur ata ata başın dönmüştü geçen sefer .. şimdide tam ben öyleydim elvireya verdimde rahat ettim :roflol:

sağoll canımm bilgi için. bakalım bişiye karar verecem bende -tatlicadiarzu-

valla saplantımı doğrusu hangisi tam bilmiom. çünkü mecbur kalmadıkça neredeyse hiç biberon kullanmadım. tecrubem yok yani.. ama kendi bebekliğimi düşünürsek kahvaltımı karman çorman bebek maması gibi ilkokula kadar biberonla yiyodum. çay zeytin peynir reçel bal ne ararsanız biberonumdaydı :roflol: ağzı kesilmiş emziğin koca delikli biberon ay rezillik :roflol:

hoşgeldin byata biz iyiyiz şükür sen nassılsınŞeniz

cok haklsın goldcum..
ben de bu hafta sürekli betülü biberona alıştırmak için uğraşıp durdum,
hala da mızık mızık istemiyor..
ileri de biberon hayat kurtaıcak dediğin gibi.
hele gece emziremediğim durumlarda biberon da olmazsa naparım bilemiyorum..

zaten artık baya büyüdüler.
bu aşamadan sonra ammeyi biberon yüzünden bırakan bebek çok olmaz bana göre..
çünkü emmenin tadını keyfini yeni yeni anlıyorlar..

oğlumla hepinize günaydınlar
hazır paşam uyumuşken evi toparliyim biraz
öpücük verip kaçıyorum hemen

kızlar size bişi anlatcam.duyduğumda çok ağladım çok kötü oldum
eniştemin memlektinde bi kadın 3çocuğunu bırakıp gitmiş.en küçüğü 5aylık bir bebeymiş.ve ablamın senelerdir çocuğu olmayan arkadaşı var.anneler gününde bu kadın memleketine ziyarete gidiyo,ve o küçük bebeyi görüyo.o zavallı bebeğe 80 yaşındaki ihtiyar bakıyomuş.ne anlasınlar,ne bilsinler.kadın bebeği almış ben bakarım diye.eve geldiğinde poposu pişik halde kabuk bağlamış,5aylık bebek 4,5kilodaymış.devlette hak talep etmiş o kadına bebeği veriyorlarmış,ablam anlattıkça ben ağladım.senelerdir bebeği olmayan kadın nasıl sevap işledi ya.en güsellerinden,en kalitesinden mamalar kremler bezler alıp bakıyomuş bebeğine.oda bile yapmış,ablam görmeye gitmiş.sarılmışlar birbirlerine ağlamışlar.ablamda bebeğe hasret olduğu için,artık hep onu görmeye gidiyorum diyor.yüzünde gülücükler saçıyomuş bebeğin.
doğurmak marifet değil derler,gerçekden öyle.nerde o vicdansız anne şimdi nerde kimbilir.

pişikten kabuk mu bağlamış!
Aman Allahım ya

bebeğin parmaklarının arası simsiyahmış resmen.poposu pislikden,pişik olmuş.o bayana benden çok slm söyle abla dedim akşam,.zonguldağa gittiğimde mutlaka ziyaret etcem o bayanı.canım yavrum yaaa şimdi emin ellerde çok iyi besleniyomuş.kadının 40senelik hasretini anneler gününde yüce rabbim son buldurdu.
düngece kızıma gittim sarıldım bağrıma soktum doya doya.şükürler olsun ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…