2008 Aralık Anneleri

Arkadaslar tsk ederim hepinize ...
atesini kontrol altina aldim kuzumunda hic tadi yok
doktora gidecegiz ...
su an uyuyor ...

Byatacım ,Zeppcim çok geçmiş olsun,sağlık haberlerini de hayırlısıyla bekliyoruz. a.s.

Mama,biberon ve mama kaşığı bilgileri için de çok teşekkürler. a.s.

Şu emzirme ve biberon konusunda benim de ciğerimde yara var desem yalan olmaz.senağlama

Oğlumu anca 10 gün çok uzun uğraşlar,zorlamalar sonucu emzirmişimdir.Aylarca uğraştım,doktorlardan da uzak kalmamama rağmen bu konuda kimse birşey anlamadı.
Herkesler aman emsin,naparsan yap emzir.Emzirdikçe sütün gelir,yeter ki emzir, emmenin faydaları .....diyee bir başlarlardı ama neden emmediğini araştırmayı düşünmezlerdi.
Bir gün tv.izlerken reklamda bir bebek dilini uzatıyordu.Çok da rahattı.Ben de oğlumun yanına gidip diline baktım.Uzatamadığını görünce dilinin altına baktım.Dİl altı bağı vardı. Bizim oraların tabiriyle ''dili bağlıydı''.Ne hikmetse hastanelerin bazılarında ki buna üniversite hastaneleri de dahil,KBB doktorlarına gösterdiğimde bir kısmı bana şiddetle karşı çıktılar.
Ama 2 yaşına girene kadar ne emzirmede bir gelişme oldu,ne de bu dilini açtırma konusunda bir gelişme oldu.Bu arada bir anne olarak neler yaşadığımı az çok tahmin edebilirsiniz.
Oğluma, öylesine bir kar yağdı ki bir hafta boyunca mama getirtemedim.Mama yok, sütümü de sağıp vermeme rağmen yetmiyor,başka birşey de verdirmiyorum.Gerçi birileri inek sütünü gözümün önünde verdi ama yapacak birşeyim olmadı.
Ben bunları yaşarken,elalemin ''biberon verdin de memeyi tutmadı,uğraşmadın da tutturamadın.Sanki inek sütünün nesi varmış,zamanında biz sizleri nasıl büyüttük de,unu kavurup da vermiyorsun.Sanki kaç bebek büyüttün de ne biliyorsun....'' demeleri yok muydu. Aklıma geldikçe,her anını tekrar yaşıyorum.

Bunca olan biten sonunda aklı başında bir devlet hastanesi doktoru dil altı bağı var ve bu yüzden emmemiş demez mi senağlama...Ve canım oğluşum çok erkenden ''anne-dayı''demişti.Konuşması da emmesi de bu dil altı bağı yüzünden olmadı.2.yaşına gireceği gün birkaç saniyelik bir işlemle o bağ açıldı.Ama ne yazık ki emen değil de biberon bebeği oldu.Konuşması da senelerce uzamış ve zorlaşmış oldu.Bu da ne yazık ki çok sinir yaptı.

Emme konusunda sorunu olan herkese naçizane önerim hep '' dil bağına baktırın'' olmuştur.
İçimde asla kapanmayan bir yaradır.Kesinlikle başka konularda kimseyi dinlemiyorum.BU kişi kim olursa olsun ve doktora götürüyorum.Neyse çok uzattım,yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi de paylaşmak istedim...Selametle.Sevgilerimizle a.s.

ılkimcim anlattığın olaya çok üzüldüm. ınş. o kadın bebeğe iyi bir anne o da iyi bir evlat olur.
canım yaa kıyamam kuzuya:çok üzgünüm:

ALLAH(CC)nasip ederse kızım ve oğluşumla ilk gezimizi yapacağız.Hem de ıstanbul'a gidiyoruz.Halamın oğluşu evleniyor.Kaynarca'ya gitcez.ılk kez gideceğim.Kuzucuklarımla ilk uzun yol yolculuğumuz bu olacak.
hihoyyyt

Uzunca bir aradan sonra tüm sülale birarada olacağız,yeni katılan gelin,damat ve bebişlerle süper olacak inşallah. :ecrin_bebek: :lepi: :asigim:

Sanırım bir sonraki yolculuk da köyümüze,Artvin' e olacak ki en uzunu olacak.Bu evimizden çıkıp köydeki evimize varışımız 24 saat veya biraz geçecek bir saat olacak.Hem de otobüs yolculuğu,bebekle çok zor ve yorucu oluyor.Oğlumla bunu yaşamıştım.Düşüncesi bile beni yoruyor.1 temmuz-1 eylül arası nasipse orada olacağız. Hayırlısı inşallah.
Tüm yola çıkanlara rabbim haklarında hayırlı olanını,hayırlı yolculuklar,kavuşmalar nasip etsin inşallah(amin).Bize de nasip etsin inşallah(amin).

Son düzenleme:
ilkim çok etkilendim inan bir anne nasıl vicdansız olabilir nasıl bırakabilir aklım amıyor.
kimi ister bulamaz kimi bulduğunu bırakıp gider nasıl bir dünya bu nasıl bir vicdan bu.
ne güzel inşallah o bahsettiğin bayan çok iyi bakat çok mutlu olurlar.

ılkimcim çok üzüldüm,içim burkuldu.ALLAH(CC)hidayet versin inşallah.Bir başkasının da evlat hasretine son verilmiş olmuş.Bir şer bir hayıra vesile olmuş.ALLAH(CC)bundan sonraki ömürlerinde hayır nasip etsin inşallah(amin)

iyi yolculuklar canim simdiden kazasiz belasiz :1hug:

nasil olacak bakalim : )

bizde haziran sonu antalyaya gidecegiz bayagi uzun bir yol olacak kafamçokkarıştı nasil gideriz diye dusunuyorum
ins. hasta olmaz kuzucuklar en cok ondan korkuyorum hava degisiminden

Sağolasın canım.Hayırlısıyla,selametle gidip gelirsiniz inşallah.Tüm tatilciler de inşallah sağ salim gidip gelirler(amin).Uzun yol otobüsle çocuklar varken çok zor.Kendi arabamız varken oğlum minnacıktı,9 aylıktı.Molayı istediğimiz gibi yapınca sorun olmamıştı.

Ertesi yıl otobüsle gittiğimizde sadece ön koltukta rahat verdi.Sonrasında otobüslerde de ön koltuklar belli yaş çocuklarına yasaklandı.Çok nadir uyuyan oğluşum sürekli bağrış çığrış bir halde,kimi zaman host kimi zaman da hostes gelip ''biraz sustursanız,bağırıp durmasa şöfor rahatsız oluyor'' diyorlardı.Ben de ;'' 1,5 yaşında çocuk işte buyrun siz söyleyin bakalım anlayacak mı?'' derdim.Çok yorucu,bunaltıcı ve sıkıcı yolculuk oluyor.

Biz pek hava değişimi olmazdık.Burası da pek sıcak olmaz.Gittiğimiz de Artvin sıcak,köy serin olurdu.Hep de bu şekildedir.Tek sorunum kendi rahatsızlığı ve sağlık ocağında doktorun olmayışı,Artvin'de de çocuk doktoru olmayışı idi.
İnşallah,senin kuzucuklar da hava değişimi olmazlar ve sorun yaşamazsınız.Çok güzel geçer de iyice dinlenirsiniz. a.s.

gezmeden geldik kızımla.sağlık ocağına gittik,ebemiz dişimize jel önerdi aldık geldik.hava rüzgarlı aslında arabasının üzerine battaniye attım.
anlattığım olayı paylaşmak istedim sizlee kızlar.rabbim evlatlarımızı korusun

kızzz aç göslü sanada yeni rep vermiştim ya zaten daha kaç kere vereyim :roflol: :roflol:

::

:dilcikar: geç farkettim noolmuş:dilcikar:

:roflol:teşekkürederim bacım

ve diğer arkadaşlarımada mucckkksss çok teşekkürederim.

her zaman beklerim :roflol:

selam kızlar...
sizlere bir promosyon haberim var huuuuu
real de bebek mama kavanoz kaşık bez ıslak mendil vs..04.06.2009 tarihine kadar hayli indirime girmiş haberiniz olsun...:lepi:

bende yıllar önce real in yan kuruluşunda çalışıyordum hatta ankara bilkent teki mağaza açılışına eşim izin vermeyince şirket ile birlikte günübirlik gidip dönmüştüm gizlicene...
hey gidi ben heyyyyy

............[/color]

goldgelb den alıntı
canım ya tecrübeli bir anne olarak bu his ne zaman geçecek söyler misin bize?

goldcum biz anneler bebeklerimiz rahat etmeyince daha çok rahatsızlık duyuyoruz dolayısı ile ben kendi adıma evimde çok rahat ediyorum...bu süreç maalesef oğlumda 2 yaşına dek sürdü canım çünkü 2 yaşından sonra en azından bebek modundan çıkıp çocuk moduna girdiğini hissedebilmiştim..
sosyal olmak adına 2 yaşından sonra rahat etsemde etmesemde evimi eskisi kadar aramamıştım...

lilyumcum zaten benimki sadece kulaktan dolma bilgi.
ben sadece kendim tediregin olduğum için kullanmıyorum.
sadece söyliyim dedim,o kadar..

yoksa zararlı olmasın hepsi yarasın inş bebişlerimize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…