2008 Aralık Anneleri

zeacım canım dün kontrol ettiğimde yoktu yani geçmiş. allahtan önemsiz birşeymiş.
Şeniz:1hug:a.s.
günyadınn hymcim elviracım zeacim bhk cimm daha kim varsaa kim bilgisayarını açacaksa herkesee kocamann günayydınnnnnnn.. zaten yine hava kapalıı Allah'tan sizler varsınız canlarımmmm Şeniz :enbuyukkk:
sanada günaydın şekercimmmmmmmŞenizŞeniz
:roflol::roflol:sırnaşık şeysırnaşık şey
goldcum bende yere yorgan serip koyuyorum debelenip duruyor. çok rahat oldu.
bu arada benim sıpa kendiliğinden uykusu gelince uyumaya başladı süper rahatlıkmış
gecede uyandığında ağlamıyor yatağında kendisi oynuyor agucuk gugucuk sesine ben uyanıp bakıyorumalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ELİVİRA.cım ve diğer tecrübeli annişleriimmmmm bi akıl verin.. benim artık sütüm kayraya yetmiyoo yani sütümün azalmasından değil onun büyümesi ile alakalı bi durum olduguna kanaat getirmiş bulunuyorum. az önce doktoruyla konustum .. kaşık maması al dedi pirinçli sütlü :uhm: artık ek gıdalara başlıyorus zaten 6 aylık olmus nerdeyse dedi.. meyve suyu baya içebilirmişizzdee bu kaşık maması milupa veya bebelac al dedi.. ne tavsiye edersiniz.. hangi markanınkini nesini alayımm. daha önce belki sölemişsinisdir ama :çok üzgünüm: bide bana diyiverün ya

bhk teşekkürler bacım oldu şimcik...
zepp geçmiş olsun canım. inş bir an önce düşer ateşi
gold canım biz de aynen ddiğin gibi yapıyoz bayaa oyalıyo.
ama bu bıcırıklar çok çabuk sıkılmaya başladılar artık...

bu arada goldgelb.cim.. seni hiç ayagında bebek sallarken hayal edemedim nedense pek komiime gitti kıs :roflol: bendee sabah uykumdan feraagatt ederk buradayım nasılsa h.sonu yakın ve anayım gelecek die :jeyyar:

ayrıca elviramm ne güsel kendi kendine uyumaya başladı demişsin .. darısı başımısaa :dance:

canımcım açıkcası milupanın devam mamasını kullanıyorum ama kaşık mamalarını almıyorum çok pahalı geldi bana çünkü. bebelacta süper milupanın kaşık mamalarını bu8run kıvırarak yiyen enes bebelacınkileri hmmm hmmm yapa yapa yiyor. hem fiyat açısından uygun hem gayette çok güzel ben bile yiyorumalkisalkisalkis

canım biz de ufaktan başladık ek gıdalara. ama kaşık maması önermedi doktorumuz. öncelikle yoğurt meyve suları az tuzlu sebze çorbaları ver dedi.
6. ayın sonunda pütürlü gıdaya geçmişş olalım dedi...cokacimcoook

misscim canım aklıma gelmişken söyliyeyim ben kaşık mamalarını mecbut kalmadıkça evdeyken vermiyorum kendim çorba yoğurt elma suyu püresi havuç filan veriyorum. sende bence öyle yap mecbur kalmadıkça hazır mamaları evde vermemeye göster kendin yaparsın daha çok vitaminli olur.

misscim canım aklıma gelmişken söyliyeyim ben kaşık mamalarını mecbut kalmadıkça evdeyken vermiyorum kendim çorba yoğurt elma suyu püresi havuç filan veriyorum. sende bence öyle yap mecbur kalmadıkça hazır mamaları evde vermemeye göster kendin yaparsın daha çok vitaminli olur.

elvira cım kendi kendine uyumayıbaşaran enes'e öpücüklerŞeniz
bizimki de ben yanına yatıp ona sarılınca hemencecik uyuyo
tabi babamız bu durumu çok kıskanıyo çünkü o yanına alınca kalkmaya çalışıyo ters dönüyo
ben alınca uslu uslu yatıyo ve uyuyo sıpam benim :asigim:

elviracım sen yoğurdu kendin mi mayalıyorsun?
cam kavanozda mı?
ağzını kapatıyor musun?
ne çok soru sordum demi:1hug:

benim kız bi tek hero babynin kaşık mamalarını sevdi.
ben bebelac hakkında baya kötü şeyler duydum ve okudum bu arada..
araştırın hepsini iyice annelerim.

aynen canım babası yanına yattımı çocuk çıldırıyor dönmeye başlıyor hemencik.
elviracım sen yoğurdu kendin mi mayalıyorsun?
cam kavanozda mı?
ağzını kapatıyor musun?
ne çok soru sordum demi:1hug:

canım evet kendim mayalıyorum cam kavanozda ağzını sıkıca kapatıp mutfak havlusuna sarıyorum geceden mayalıyorum beş saat sonra alıyorum.Şeniz

sağol canım önerin için ama bacım ne duydun Allasenn sölee :1shok:

bizim doktorda meyve suyu içir dedii.. zaten salı günü kontrol var detaylıca konusuruz ek gıdaları o güne kadar meyve suyu ve mamayla idare et dedi. biberona alışmasın sütün azalmışsa bu sefer biberon işine gelir kaşık maması ver dedi.. mama vermemizin sebebi gündüz sütleri çekip çekip gece açlıktan uyuyamamamız.. yani gece uyuması için sadece akşam kaşık maması ver dedi. yoksa başka vermicem :uhm:

sağol hymcim ya bilgi için.. benim doktorda dedim ya sadece uyku için akşam ver kaşık maması biberonla içirmek yerine dedi. yoksa yoğurt ve meyve suyu bende başlamıştım ufaktan şimdi arttırıcam ölçüyü. a.s.

bende aptamil 2 vermiştim devam maması biberonla ek bikaç gecedir ama doktor kaşık maması ver dedi.. kafam karıştı şimdi. evde mama kalmadı ya kaşık mama ya biberonluk birini almam lasım bugun. gece uykusu için ek 60 cc falan veriodum.bebelac okeyde bakalım bhk ne duymuş çok sağol canım yardımın için.

karar veremedim biberon mamasımı vermeliyim gece kaşıkmıııııııı senağlama

canım tabi her annenin düşüncesi farklıdır .nacizane benim düşüncem bencede kaşığa alışmalı en başında ,cok geç kalmamalı.zaten senin kide maşallah artıkın koca tane adam olmuş delikafadulden7 .ayınıza girceksiniz.canım biz de elviranın dediği gibi mılupa verdik baktık o biraz maliyetli bebelec da kullandık ama sonra baktık ki cinko vitamini bebelecta yok mılupada var şimdi ikisinden de takılıyorummkaydirigubbakcemile3

aynen canımmmŞeniz

ne kötü şeyler mi-tatlicadiarzu- hemen araştırmalıyımmm
okadar araştırmıştım demek az araştırmışım:jeyyar:

kışçelerim,
ben sadece huylandım,
şöyle diyim benim 2 tane gıda mühendisi arkadasım,
bi tane de eşi cocuk doktoru olan arkadasım bebelac kullanma dedi beni kıza mama yediriken gördüklerinde.

hepsi de gayet benim anlamadığım bilimsel tabirler kullanarak ifade ettikleri için yarısını anlamadım ben tabi.
gıda literatürüne baya uzağım:bbo:

okuduğum şeyler de forumlarda okuduğum şeyler.
yani burda doğrudur diye söylenmez.

benim kzı zaten sevmedi bebelac ürünlerini.

yani aklınızda bulunsun diye.
yoksa asla yanlış yönlendirme yapmak istemem..

ben gece yatmadan önce veriyorum kaşık maması şu gece için olanlardan ama gece yarısı uyandığında kaşkla yedirmek zor oluyor çünkü yarı uyuyor olduğu için kaşıkla yemekle zorlanıyor gece yarısı. diğer türlü nerdeyse her seferinde versem kaşıkla yiyecek. o yüzdende biberon maması veriyorum milupanın gece olanlarından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…