2008 Aralık Anneleri

arkadaşlar mümkün olduğuna hepimiz anne sütü vermeyi devam ettirmek isteriz.bende ara ara sütüm azaldı doyurmuyormu diye düşünmeden edemiyorum . Yeşil soğan,marul,çörek otu ilk aklıma gelen süt arttırıcı gıdalar..Birde işin psikolojik yanı var fazla kendimizi yormuycaz ve stres yapmıycaz (bu nasıl olacaksa artık) 2-3 ay önce bir tv proramında anne sütünün önemi anlatılıyordu burda konunun uzmanı çok ilginç birşey söyledi (belki sizler biliyorsunuzdur) Sütannesini herkes duymuştur.Bir şekilde emzirme problemi olan kadın bebeğini başka bir anneye veriyor emzirmesi için.Peki sütninesi duydunuzmu .yaşını başını almış kadınlarımız bile isterlerse bebek emzirebiliyorlar ve bebek emdikçe süt geliyormuş Allahın işine bakın. şaştım valla hatta evlat edinen bir kadın bile çok isterse bebeğinin emzirebilirmiş yani sütü gelirmiş . Allahın işne bakın şaşmamak elde değil. Bende o günden beri sütüm yetmiyecek miş gibi düşünmemeye çalışıyorum .benim kız bağırıyor ne yazdığımı anlamadı görüşürüz bye

ay cidden oyun da yapıyor gibi ama anlayamadım ben.:1no2:

oyun oyunn bal gibi oyuunnn
sıpa arabasına koyup mutfakta iş yapıyorum
başlıyor ağlamaya
dönüp bakıyorm
başlıyor gülmeye
unutmayın onlar çok kurnaz ve tehlikeli :roflol:
kanmayalım delikafadulden

Merhaba
Tünaydın tatlı anneler

Cuma gününden sonra görüşemedik.Geçmişi birkaç sayfa okuyabildim ama bitirmek mümkün değil,maşallah pek aktif hatunlarsınız.
İnşallah herkesler iyidir,sağlıklıdır.Tüm hastalarımıza rabbim,tez zamanda hayırlı şifalar nasip etsin inşallah(amin).

Emzirme,süt yetirememe sorunu doğduktan sonraki ilk emzirmeden sonra aynen devam ediyor.Bazen beceriksiz olduğumu düşünüyorum ama değilim.İlk anneliğim değil,ayrıca da yanımda tecrübeli bir annem,kayınvalidem,büyükannemiz vardı.İlk bir haftamız da zaten hastanede yenidoğan bölümünde geçti.
Zoraki emiyor ve süt de doğru dürüst emilmediği için zaman içinde sanırım geri gidiyor. İştahlı bir bebek olsaydı illa ki biraz daha çok olurdu diye düşünüyorum.Yeterki emsin, rahatça tutsun ve bırakmasın diye yürüyerek dahi emziriyorum.Zaten iki ay kadar neredeyse her gün iki emzirme harici süt damla damlaydı.İlk haftadan beri de hastanede mama verilmeye başlandı.Emzik deliği de yenidoğan emzik deliği olmasına rağmen(sürekli biberon verdiğimde deliği büyük olduğundan bol gelmesine alıştığından emmiyor diye suçlanıyorum da),sütümü çekip biberonla vermeme rağmen bebeğim emmeyi istemiyor,zoraki tutuyor.Uykusunda veriyorum ve anladığında bırakıyor.
Üzüldükçe de,uykusuz kaldıkça v yoruldukça zaten süt olmuyor,napacağımı şaşırmış durumdayım.
Çok istememe ve emzirmeye mecbur olmama rağmen olmadı işte yine olması gerektiği gibi emziremedim,sütümle hiç olmazsa bir 6 ay ne oğlumu ne de kızımı emziremedim.En azından kızım daha şanslı,hiç olmazsa çoğunluk mama ile birlikte uykusunda sütümle beslendi.Oğlum anca 10 gün kadar emebildi.

Kaşık mamaları,evde yaptıklarım,yoğurt v.s.ile uğraşmak derken şu aya kadar geldik.

Ben dr.lardan birinin ısrarla ''6 ay sadece-180 gün- anne sütü vereceksin'' sözüne karşın bunu BAŞARAMADIM!:çok üzgünüm: senağlama
Başka bir doktorumuz da 4.ay başladıktan sonra kesinlikle hazır olmayan,evde yapılan ek gıdaları yedirmemi söyledi.Bu şekilde de mama harici söylenenlerden yedirebilmeyi başardıklarımı yediriyorum.
Ne yazık ki,beslenmesi konusunda yapabildiklerim benim istediklerim değil.Zorunluluk sonucu kızımla yaşadıklarımdır.senağlama
Herkese kolaylıklar dilerim. a.s.

misscim yumurtanın rafadan ve katı olması arasındaki fark tamamen hayvansal bir gıda olduğu içindir...
yani rafadan pişen yumurtanın içinde bakteri vs barınabilir oysa katı pişen yumurtada bu durum yüksek ihtimal ile söz konusu değildir...

ayrıca ben bu yumurta sarısına oldum olası ısınamadım malum kuş gribi vs ve alerjen bir besin olduğu için iyice soğudum ve mümkün olduğu kadar geç tanıştırmayı düşünüyorum kızımla yumurtayı

Son düzenleme:

hmm cidden ağızdan bi soğuk alma durumu var kızımın bu aralar.CADIARZU
azıcık hırıltı var boğazında da :çok üzgünüm:

bhkcim boğazdan gelen hırıltı ile ciğerden gelen hırıltı arasında teşhis anlamında uçurum denecek kadar fark var canım...

öncelikle bunun ayırt edilebilmesi lazım ki ateş ve kırgınlık yoksa muhtemelen hırıltı boğazdan geliyodur zaten...
ama yinede doktor muayenesi şart tabiki....
boğazdan gelen hırıltının sebebi yüksek ihtimal ile geniz akıntısı yada burunda biriken pisliklerin boğaza inmesinden kaynaklanıyordur canımmm

hiçbiri değilse bile doktorlar bu dönemde oluşan hırıltılara normal gözü ile bakıyorlar...
bizde de 15 gün öncesinde oluşmuştu ama benim kızımın ciddi anlamda burun tıkanıklığı vardı doğduğu günden berii...
bende burun damlasını alıştırmamak adına sık sık kullanmıyordum
oysa hata etmişim şimdi pediatrik burun spreyi ve her sabah eğer şikayet çok ise öğleden sonra da olmak üzere günde 2 kere taze kaynatılmış ıhlamur verdim...
müthiş etkili oldu ve tüm balgamı söktü ilaç hiç kullanmadım tavsiye ederim canımmm

geçmiş olsun

lilyumcum sağol bacımda benim derdim daha vahim durum :1shok: ben rafadan yumurta neye deniyo haşlanmış yumurta neye denio aradaki farkı yapılışındaki farkları bilmiioommm :roflol: cahillime verinn.. yumurtayı suda haşlıyosun hafif kayısı modundayken rafadanmı deniyo bi de tam katı oluyoo çok pişirince bumudur fark. bebemize hangisini yedirces

Allah seni kaydirigubbakcemile3

bacım sen marstan mı geldinnnnnlaelaelaelaelae

rafadan yumurta az pişmiş yumurtaya denir
katı yumurtada adı üzerinde zatiiiiiiŞenizŞenizŞeniz

bacım sen yumurtayı 10 dakka kaynat katı olsun öyle vercen bebeğe a.s
tabii ilk başta 4 de 1ini vererek başlıcaksın
daha sonradan arttırarak verceksin
cıvık olan yani az kaynatılan rafadan demek oliyyy delikafadulden

üzülmek yokk anlaştık mıııı:içelim:

bacım çatlat şu yumurtayıda stress neyim de birlikte uçsun gitsin artıkkkk
ben doğumdan bu yana 4kere çatlattım ayıptır sölemesiiilaelaelaelaelae

Allah seni kaydirigubbakcemile3

bacım sen marstan mı geldinnnnnlaelaelaelaelae

rafadan yumurta az pişmiş yumurtaya denir
katı yumurtada adı üzerinde zatiiiiiiŞenizŞenizŞeniz

hepimizin bir gezegenden geldiğine eminim... :roflol:
bendeniz venüsten geldim :dance: :roflol:
oralarda az pişmiş yumurtaya az pişmiş yumurta deniyyy :roflol:

canım sen bizlerden daha tecrübelisin bu anlamda....
bana kalırsa yorma kafanı geçmişteki şeyler için
hani bir söz vardır "oldu ile öldü ye çare yok" diye...
o yüzden üzme kendini yoksa geri gelecekse 24 saat üzülürüm ama nafile
olan bizlere oluyor bu defa
çok geçmiş olsun

üzülmek yokk anlaştık mıııı:içelim:

bacım çatlat şu yumurtayıda stress neyim de birlikte uçsun gitsin artıkkkk
ben doğumdan bu yana 4kere çatlattım ayıptır sölemesiiilaelaelaelaelae

hay maşallah 4 keremi
ben oldum olacam kız nasıl sancım var anlatamam
hani bu adet sancısı doğumdan sonra geçerdi
o diyenleri bi bulsam :mymeka:
kocamda aynısını diyo zaten
çok sinirlisin çatlat şu yumurtayı diyor
seninle konuşurken desturla konuşuyorum diyor sırnaşık şey

takmıyorum şekerim valla baktım hemen hemen herkezde aynı sorun var
taktıkça süt gidiyor zaten sengözlerimebaksanab

hepimizin bir gezegenden geldiğine eminim... :roflol:
bendeniz venüsten geldim :dance: :roflol:
oralarda az pişmiş yumurtaya az pişmiş yumurta deniyyy :roflol:

hayır canım venüs ten ben geldimmmmmmşakkıdı

seni seni nasılda biliyor seçeceği gezegeniiiiiinaniknanik

ama bir söz vardır erkekler marstan bayanlar venüsten diye
o halde biz hatunlar hepimiz hemşeriyikkkkkkŞeniz

kızlar yaaaa bahar temizliği yapan varmı aranızda?
nasıl yaptığınızı anlatırsanız çok sevinirim.
ben evi süpürmekten acizim a.s.

COLOR="DarkRed"]hemide kırkımda çok geç bitmişti benim kırkbaşı sonu derken 65 70 gün sürdü neredeyse benim ki....
sonra tam bir ay sonrada regl oldum valla ...
ama hem şişliklerim hemde ciddi anlamda sinirlerim düzene girdi..
[/COLOR]

çok geçmiş olsun ayrıca canım ama bunlar belirtileri yakında yumurtan çatlıycak demekki....

ben bu sancılardan ne çektiğimi ben bilirim canımmm
evlendim hala aynı
yanlış hatırlamıyorsam 4 yıl sonra geçmişti..ama hala hafifte olsa belimde ağrı oluyor ilkgün...
[/COLOR]

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…