2008 Aralık Anneleri

hadi kazan mubarek olsun seker
nasil gecti sinav:uhm:

ne bilim ya yaptık bişeyler ole yani
offf offf dert dert dert

kucuk bebek neysede bunlar bazı seyleri anlamaya basladıgında nolck bilmem ya suan yanımda esimin kucuk kardesi var 12 yasında 18 yas ustu bir dizi izliyodum pc den geldi kapatmak zorunda kaldım valla ilerde konusmamdan izledigim seye bile dikkat etmem gerekmiş onu anladım zor dostum zor

lilyumcum biz birçok Aralık annesi karar verdik, herhangi bir test yapılmadan demir damlası vermeyeceğiz .. yazdığım yazı neden geçmişi anımsattı?

sağol canım bilgi için...aslında en mantıklısı çünkü malum ek gıdaya başladık+annesütü+devam sütü =bebeğe yetecek kadar demir aldığını düşünüyorum ama test şart tabiki...

goldcum alıntının ilk satırlarını okuyunca yıllar önceki halim canlandı evet, şöyle;
benim emrenin yemesinden içmesinden çok çektiğimi yeri geldiğinde söylemişimdir ama detaylarına girmemiştim...yemek konusunda seçici olduğu için farklı tatları yememekte direniyodu bende ona bu farklı tatları yedirebilmek adına yaptığım oyunlar aklıma geldide ona gülümsedim okurken....

lilyumcum biz birçok Aralık annesi karar verdik, herhangi bir test yapılmadan demir damlası vermeyeceğiz .. yazdığım yazı neden geçmişi anımsattı?

ya ben gecen doktora söyledim sizin bu dediklerinizi.

öyle bir muamele gördüm ki anlatamam :bbo:

yok işte dünya sağlık örgütü diye bi örgüt varmış da,
hepsi demir damlasını öneriyormuş da,
bu doktordan doktora değişen bir durum değilmiş de..
daha neler neler..
lafı ağzıma tıktı resmen

merhaba şekerler serra aşısını oldu şimdi uyuyor 2 bacaktan 1 de agızdan verdi doktor promokok 1 ay sonra dedi zaten 1 yaşına kadar başka aşısı yokmuş çocugu üzmeyelim dedi ohhh dedim birde kemik filmi istedi yarın çektircem kısmetse bu gece eşimle nöbetteyiz ateşlenmesin diye doktor uyuyacagın zaman fitil ver dedi ama ben ateşlenmeden vermek istemiyorum gerekirse tüm gece uyumam başında beklerim kuzumun birde kahvaltımız artık başlıyor demir konusuna gelince doktorumuz vermem taraftarı bırakma dedi neyse bu gece buralardayım

çilek alerjen olduğu için 1 yaşından sonra verilmeli diye biliyorum ama...

1 yaşına kadar verilmemesi gerektiğini bilmiyordum-tatlicadiarzu- canım bundan sonra vermem aslında ilk çocuk değil ama insan unutuyo:sm_confused: neler yedirip neler yedirmiyeceğini zaten 1 tane küçük karıştırmıştım içine yasakkelime

Aleyküm selam.Buna da hamd olsun iyiceyiz.
Kafam karman çorman oldu iyice. -tatlicadiarzu- Ben de oğlumda FERRO SANOL B ve FERRUM kullandım.Arkadaşım da FERRO SANOL B kullandı ve dişlerinde lekeler oluştu.Çabucak da çürüdüler.Kabızlık da cabası ki kan,demir içeren ilaçlarda çoğunlukla kabızlık oluyor.
Şimdi kızıma ise; FERRO SANOL 30 ml damla verdi.Öncesinde doktoruma yaşadıklarımı anlattım.Bunlar boş laf,yok böyle şeyler dedi.:uhm: Üstelik de test filan yaptırmadı,belki de kız küçük olduğundan damar zor bulunur.Kan alırken çok zorlamamalarını istemediğinden istememiştir.Nasılsa rutin olarak yazılıyormuş ya....Puufff buna ben bile bi inanıp bi inanmıyorum. delikafadulden

edişim çok çok üzüldüm ve deli oldum hakketen ya.şimdi bişi dicekdim de neyse[/B]
[/COLOR][/B]

Sağolun kızlar.Şirket yakınlarda olsa o sinirle gidip hepsini boğazlayasım vardı.Neyse kızıma sağolsun sinirim neredeyse geçti.
Gold'cum bu sıkıntıda ikimiz de gelemeyeceğiz sanırım.Eşim de götürebilirmiş evrakları.Hatta havalimanından ulaşımı düşünmesin diye şirketin dibinde garajda inmenin,yani otobüsle gitmesinin onun daha çok işine geleceğini söyledi.Araba kullanarak yorulmak da istemiyor.Dolayısıyla ben henüz İstanbul'a gelemiyorum.İnşallah bir umut ışığı parlar ve durumumuz düzelir de İstanbul'a gezmeye ve sizlerle tanışmaya gelebiliriz.

Benim kızımdan kan alıp test yaptılar.Kan parmağından alınıyor.Yani damar aramasına gerek kalmaz.
Sağlık ocağı kan aldı ve ferrum damla yazdı ama özel doktorumuz yan etkilerinden dolayı verme dediği için vermedim ben.Anne sütüyle beslenen bebekte kansızlık normal dedi.Tekrar yazayım dedim.Bu arada kan alınmadan önce ferro sanol vermişlerdi.Sağlık bakanlığı ücretsiz veriyormuş.Onu kullanma deyip ferrum yazmıştı doktor.Kızımda kansızlık hat safhada herhalde.Ne farkı varsa bu iki damlanın:uhm:İkisi de çekmecede bir köşede duruyor şimdi.

Geçmiş olsun.Bizim aşılarımız da Salı günü.ınşallah ateşlenmeden atlatır Serra geceyi.Sana kolay gelsin.
Bu arada fıkraları anca okuyabildim.Harikaymış.Paylaştığın için sağol.

Son düzenleme:
saol canım sizinde altıncı ayınız hayırlı olsun bizden 2 gün kücüksünüz bu arada seni teprik ediyorum altı ay anne sütü verdiyin icina.s.

sizinde 6.ayiniz kutlu olsun canimcim
.

canım sizin de yeni aynız hayırlı olsun.
Maaşallah Anita'ma
Seni de tebrik ediyorrum azminden dolayı... alkisalkisalkis
artık başlarsınız mamalara, çorbalara...cokacimcoook
...

edolinacım 6.ayını tebrik ederinn.. ne mutlu sana bana bizlere hepimize a.s.

6. ayı bitirenlere hayırlı olsun, nice sağlıklı aylara, yıllara....
.
Şeniz

Edolinacım maşallah barekallah,maşallah sübhanallah canım size ve 6 ay boyunca tek anne sütüyle evlatlarını besleyen annelerimize. a.s.

Teşekkürler teyzoşlar.Bebeklerimizin yaşlarını da birlikte kutlarız inşallah.Daha doktora gidemedik.Hala sadece anne sütü veriyorum.Ek gıda verme konusunda acelem yok.Aslında üşengeçlik de diyebilirsiniz.Acıktığında hemencik doyuruvermek kolayıma geliyor:)

Dalgıç kıyafeti pahalı geldi şekercim.Eskilerle idare edip yağ tabakam,selülitlerimle,pardon gamzelerimle,yüzleşmeye karar verdim

Elifcinom depresyondan teğet geçmene çok sevindim.Daha çok yaz e mi?Biz de seni seviyriz opuyorumnanaktan

Son düzenleme:

:mymeka:ayolcum biz kontrole ayın 9 da gitmiştik
ayın 9 dan sonra iki üç defa görüştük canımcım

yok artık demek istiyorum:1shok::1shok::1shok:kaydirigubbakcemile3
seni engelliyebileceğimi düşündüysen daha başka bişi demiyorum
yazdıklarının hiç biri gelmedi aslında dediğin gibi bende
birsürü şey yazmıştım offlinekene:jeyyar::jeyyar::jeyyar:
demekki bir problem var msn. bu arada ben çooooookkkkkkk
özledim seniiiizemuszemusopuyorumnanaktanzemuszemusopuyorumnanaktan

günaydın bacularım.
güsel bir hafta sonundanopuyorumnanaktan
ksocuğum nasıl geçti nöbet.ateşi oldumu serranın.inş.iyidir kuzum
kızım yumurta,peynir,pekmez karışımına bayılıyo.her sabah kahvaltısında veriyorum.uyuttum şimdi işimi yapcam bakim dedim ne var ne yok.
aksilik çıkmazsa bugün babamızla gezmeye gitcez:icecream:
şimdilik öptüm şekerler.

Günaydın güzel anneler!
İlkim'cim neden tutmuyor acaba yoğurt.Süt çok sıcakken mi karıştırıyorsun acaba yoğurdu.Öyle olunca tutmaz.Ya da aynı sıcaklıkta tutamıyorsan da olabilir.Nasıl yaptığını bilmediğim için..,

BHK nerdesin?Seni rüyamda gördüm.

canımcım bu tabii herkesin kendi bileceği bir iş birazda, ben her annenin her şekilde mükemmel, evladı için en iyisini düşündüğüne inanıyorum.. Annelik bana bir anneyi hiç bir şekilde elestirmemek gerektiğini öğretti..
Benim doktorum verme diyor benimde aklıma yattığı ve zaten daha ek gidaya bile geçmediğim için vermiyorum. Ek gidaya geçtikten sonra gerekli olursa testlerini yapip verebilirim. Hep söylediğim örnek ben Akdeniz anemisiyim benim demir kullanmam yasak ters etki yaratıyor ve bu hamileliğimde ortaya cıktı şimdi bunu bilmeden oğluma demir veremem.
Kızlar yogurdu buzdolabindan çıkarıp mi veriyorsunuz, ısıtıp mı? Herseyi çok sıcak vermeye gayret etmeyin yoksa bademcikleri biraz buyuyunce cok kolay şişer.. Yine bu konuda tecrübeli annelerimiz lilyum, byata nın diyyeceği bişiler vardır ama ben oyle duydum...

Daha iyiyiz Gold'cum sağol.
Eşim bugün Çeşme'de.Akşama kadar kızımla yalnızız.Ya biriniz de bana yakın olaydınız yaklava:Ne yapacam ben bütün gün?!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…