2008 Aralık Anneleri

edişim tutturuyodum ama artık tutmıyy.sıcak yapmıyorum soğumaya bırakıp biraz.yoğurdunu atıyorum hafif karıştırıyorum.çay bardağında mayalamayı tutturamadım.günlük taze yapıyorum artık olmadı poffffbhk(smili)

kızlar fikirlerinizi bekliyorum.

efeye, taze fasulye, semiz otu, maydanoz, patates ve kabaktan sebze çorbası yapmayı düşünüyorum..

abartılı mı olur, sizce nasıl

pişmesine yakın bi tutam da irmik eklicem.

sabah ben düşündüm bu vitaminleri yapsammı diye canımcım.bişicik olmas mis gibi olur bence.semiz normalde ishal yapar.ben eve yaparken pirinçli yaparım onu.maydonoz felan iyi olurmu acep.hadi bende bekliyom fikirlerinizi

Bebeğe yapılan mamalar konusunda hiç bir fikrim yok.Hatırlattığınız iyi oldu.Doktor söylemeden ben bi araştırayım bakayım bebeklere neler faydalı.
İlkim'cim azimle yoğurt mayalamaya devam et bence.Ben serçe parmağımla sütün sıcaklığını kontrol ediyordum.Süt banyosu yapabileceğim sıcaklığa geldiğinde yoğurdu karıştırıyordum delikafadulden Sonra yoğurtla banyo yapmıyordum tabii.Afiyetle yiyorduk.Üzülme canım bi daha dene.

Yeni Aralık anneleri bizim sayfaları incelemiş.12.sayfada 2 aylık hamile iken yazışılmış.Onlarda ise şimdiden 812 sayfa mı ne olmuş.Bizden fazla yazışıp bize dil çıkarma niyetindeler sanırsam.Yine de çok tatlılar ya.Mide bulantısı,altına kaçırma falan kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:

kasım anneleri hep koyuyorlardı, ben de onlardan ilham aldım.. ama maydonozu da tencereyi ocaktan almadan 2 dakika önce eklicem. malum maydanoz c vitamini deposu ve c vitamini yüksek sıcaklıkta etkisini kaybediyor diye biliyorum. bu konuya SZK daha iyi açıklık getirirdi aslında.

pirinç de ekliim bari, ishal yaptığını bilmiyordum.

bu konuda hala fikirlerinizi bekliyom..

çorbasını ateşe atıım

bir de iki minik olgun şeftali, 2 adet taze kayısı ve bir minik avuç kuru üzüm atıım ateşe..
onlar biraz pişince, püresini yapıcam. muz almayı unutmuşum, yoksa muz da elicektim, kabız yapmasın diye. onun yerine evde hero babynin goglysi vardı muzlu, hiç denememiştim, onunla bu püreleri ve suyunu katıştırıp vemeyi düşünüyorum. zaten azıcık yiyor. hiç olmazsa biraz vitamin alsın..

aslında doğru dürüst yese, tam bir vitamin ve enerji kaynağı olacak.
hiç muhallebi vermemiştim, böylece muhallebinin de tadına bakmış olacak.

hepiciğini yaptım :)

önce muhallebili meyve püresini veriim. çok güzel koktu, şu gogly nin kokusu süper, meyve püresi de güzel kokuyordu.. tam bomba oldu, inşallah oğluş yer, yoksa çok üzülürüm yaa

sebze çorbasını da yaptım.. onu daha sonra akşam üstü veririm artık. bugün kahvaltısını da 11.30 da yapmıştı zaten. tembel annesi yüzünden..

ama o kahvaltı da çok tok tuttu herhalde.
ay bunları diğer topiğe de kopyaliim bari bhk beni öldürmeden. :)

kahvaltısını 150 ml. anne sütü çeyrek yumurta sarısı, 1 çay kaşığı labne peyniri, bir çay kaşığı keçiboynuzu pekmezi ve 1,5 çorba kaşığı 8 tahıllı ballı kahvaltı maması ekleyerek yaptım. 100 ml sini içti sadece..

kızlar ben geldiim ama kimseler yok görünürde.

bugün sabah geldik ancak valizlerin bir kısmını açabildim.malum 1.5 aylık gidince bir de bebişle resmen evi taşımışız.

herkes iyimi geçmişe bakamadım bakmaya kalkarsam da asla size yetişemem herhelde artık işe de başlıycam pzt günü.

ne var ne yok bana deyiverin gari.
kursda hiç nete girme fırsatım olmadı.sadece 1 kez 5 dk lık hastaneden girdim o kadar.neyse artık bu ralardayım faceden gördüğüm kadarıyla buluşmalar artmış tabi yaz geldi herkes gezmeye çıktı.ne güzel.bende betülle olan resimlerden koyardım ama hepsi aynı.kızlar pek rahat vermedi önce betülün sonra zeynepin uykusu geldi mızlanıp durdular.erken kalkmak zorunda kaldık.ama yine de çok güzeldi.

aaa miss şimdi seni gördüm nasılsın canım

selam bende geldim gece sabahladım şükür pek ateşlenmedi sabaha karşı ateşi oldu fitil verdim yarım şimdi yıkadık uyuyor serra sultan

slm kızlar size bir yoğurt mayalama fikri belki biliyosunuzdur ama ben epeydir her yoğurdu tutturuyorum böylece..diyelimki yoğurdunuzu açtınız tutmadı hemen kaynar suya ourtup üzerine çok kalın olmayan bir bez örtüyorsunuz o şekilde yarım saat civarı bekledimi zımba gibi oluyo..şimdilik ben çareyi böyle buldum umarım sizdede işeyarar.

fikir güzelmiş yaptıgım hiçbi yogurt tutmadı şimdiye kadar gecen gün eşim yaptı bide ben yaptıgım dedi bende benimki tutmadı seninki hic tutmaz dedim 4 5 sat gecince dolaba koydum onunki cok güzel oldu katıydı nasıl yaptı anlamadı aYNI benim gibi uyaptı işin püf noktasını kacırmışmıyım ne yoksa adam bu konuda becerikli de degil yani

afiyet olsun efeye yarasın

gıcır bilgisayarımla tekrar aranızdayım tatlı annelerim :jeyyar:

herkese güzel haftasonları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…