2008 Aralık Anneleri

SZK cim gördüm seni
oku oku bitmes bacım bugün hepimizin çenesi pek bi düştü ...
bu arada resimlerini aldım canım tek kelime ile;harikasınnnn:lepi:

bazılarınızın işine yarayabilir:

cocuklari yolculukta oyalama taktikleri

1- BıLETÇı GELDı OYUNU
Gideceğiniz mesafeyi önceden hesaplayın ve ona gerekli sayıda bilet verin. . Her 50 km.de veya yarım saatte ondan bir bilet isteyin. Biletlerin üzerine kocaman bilet numaraları yazın: 1-2-3-4-5...Böylece sayıları da öğrenecektir. Bilet verdikçe yolun azaldığını görecek, finişe ne kadar kaldığını tahmin edecektir.

2- BEN KıMıM OYUNU
Bir hayvan sesi çıkarın ve çocuğunuz bunun hangi hayvana ait olduğunu tahmin etsin. Bir süre sonra rolleri değişin. "Ali Baba'nın bir çiftliği var" şarkısını söyleyin. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. En sevilen oyunlardandır.
3- ŞARKI SÖYLEYELıM
Yukarıdaki oyundan, hazır gaza gelmişken hemen bu oyuna geçerek çocuğunuzun bildiği şarkıları söyleyebilirsiniz. Ardından da yeni şarkılar öğretebilirsiniz.
4- HAVADA BULUT OYUNU
Bulutlu günlerde yolculuk yaparken, değişik biçimli bulutlar seçerek bunların neye benzediklerine dair fikir yürütün. ılle biri koyuna benzer nedense...
5- HAYVAN BULMACA
Bir hayvan tutun. Hayvanın özelliklerini birer birer sayın. Kaçıncı kerede bulduğunu not edin. En çabuk bulduğu hayvanla ilgili bir öykü anlatın. Biliyorsa o anlatsın.
6- KOMıK SESLER OYUNU
Yolda sık görebileceğiniz şeyler için birer ses seçin: Yeşil araba için; bipbipbip, kamyon için; datdatdat, çam ağacı için; çipçipçip, tavuk için gıtgıtgıt gibi. Yaşa göre oyunu zorlaştırıp kolaylaştırmak elinizde. Önce görüp komik sesi çıkaran kazanır.

7- RENGARENK OYUN
Bir renk seçin. Bu rengin ona çağrıştırdığı, yaşına göre 2 -5 -10 obje söylesin.

8- YEMEK FASLI
Yemeği de yolculuklarda oyuna dönüştürün. Koltuğuna bir yemek masası monte edin. Üzerinde hem yemek yesin hem de oyun oynasın.

mihenk canikom ilk gününün sorunsuz geçmesine sevindim canım. benim oğluş ilk gün yüzüme bile bakmamıştı.. çok canım sıkılmıştı. şimdi ikimiz de alıştık şükür.. zemuszemus

bu mesajdaki son cümle bana mı yazılmışşşş
tam anlayamadım ama eğer bana yazılmış ise fena canım sıkıldı !!!!
ne demek istediğini açarsan çok sevinirim goldcummmm

evet szk cım ama biz geçen aydan alışıkız.yumuşak bir geçiş süreci yaşamıştık.1 ay benimle kursa geldi bahçede babayla oyalandılar aralarda ben geldim.uzun süreli ayrılık olmadı.
birde babasında kalmanın çok faydası var.onur emreye kim bakıyor canım

teşekkürler bhkcimmm
özlemiştim senin bilimsel paylaşımlarını doğrusua.s.

bacılaaar naptınız yaa hiç mi acımadınız bu arkadaşınıza.. measiden zor yırttım zati.. geldim oku oku bitmiyo..

szi cadı aralık anaları atmışınız kaynanaları kazana harlı ateşte karıştıra karıştıra macuna çevirmişiniz.. kaydirigubbakcemile3

ay allahtan ben edam köylüyüm. şeker bi kayınvalidem var.. ama ne yalan diyim sisinkiler dudaam uçukladı. Allah insanın empati yapamayanını evlerden ırak etsin. ne cehalet ama..

e sonunda biz de kaynana olucaz. inşallah o günleri de görelim de hep dua ediyorum Allah evlatlarımızı iyi insanlarl akarşılaştırsın..

bi de ben elin iyisi olmayacağına inanmıyorum he. herkes ele karışmış iyisi yok mu? kocalar da el onlar kötü mü yav.. :asigim: benim kardeşimin karısı da çok iyidir mesela..Şeniz e bakarsan o da el ama..

neyse gelelim çıtır koca olayına.. bi dene de bende var.. :asigim: bzide genetik. annem babamdan kayınvalidem de kayın babadan büyük.. zemuszemus e Anitacım da oğlumdan accuk büyük. Edoş bak bi işaret daha canikom..

anenm bakıyo şekercim şimdi. 1,5 ay sonra da kayınvalidem gelicek. dönüşümlü bakıcaklar hayırlısı ile..

lilyum canım ben anladım goldcumun ne dedğini canım. facebook yok ya sende. nereye koyucak da resimleri öyle görüceksin yoksa facebookun mu var demiş sana..

sonra da biizm face de kimsenin tanımadığı ve kimimiz ile arkadaş olan biri vardı.. muhabbeti geçmişti.. yoksa sen o musun diye sormuş..

ama goldcum.kıza sordum ben.. aralık annişlerinden biri diil..

çok şanslısın canım.benimkilerin kendine hayrı yok.o yüzden kendimiz bakıyoruz.bakıcı olayına bir türlü ısınamadık.anladığım kadrıyla millet kayınvalideleri çekiştirmiş ben de accık annemi çekiştireyim.
kayınvalidem yaşlı ve hasta zaten bakamaz.ama annem genç aslında bakabilir ama o da evi babamı bırakıp gelmiyor.en azından 1 haftalığına nöbetler çakıştığında gel dediğimizde hemen eline geçen fırsatı kaçırmayıp başlıyor eşime söylenmeye işte burda olsaydınız ben bakardımda kzızmı kimseye muhtaç etmezdimde yani bizim tayinimizin çıkıp buraya gelmemeizi birtürlü kabullenemedi

peki kimmiş canım o en sonunda ben de sildim tanıyan biri çıkmayınca

benim canımı sıkan da buydu zaten...
çok ayıp etmişsin goldcummm
çok üzüldüm bir savcı edasıyla olaya bakışına..
oysaben szk den resimleri maile eklemesini hem özelden hem genelden istemiştimmmm
ayrıca face yok bende hem olsa niye yok diycem bunu hiç anlamadım doğrusu...
çok ayıp etmişsin

bu mesajdaki son cümle bana mı yazılmışşşş
tam anlayamadım ama eğer bana yazılmış ise fena canım sıkıldı !!!!
ne demek istediğini açarsan çok sevinirim goldcummmm

canımcım,
asla kötü bişey yok burda..
ne anladıysan kesinlikle yanlış anlamışsın..
bu tamamen facedeki bir durumla alakalı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…