2008 Aralık Anneleri

nurtencim bende okudum haberi..
ama açıkcası iyimi olmuş kötümü pek bilemiyorum şöyle ki; belirli bir yaştan sonra çocuklar için eğitim hayatı zaten başlıyor ve uzunca yıllar devam ediyor ...ama eğitim anlamında düşününcede sanki yerinde bir karar olmuş gibi geldi ban ..çünkü eğitim hayatı çocukların bazı şeyleri daha çabuk kavramasına ve sosyalleşmesi adına çok faydalı oluyor...
benim oğlum öğretmeninin tembih ettiği herşeyi kanun gibi hemen kabulleniyor oysa ben aynı şeyi yıllar önce ona zaten öğretmiştim
yani algılaması ve hayata geçirmesi çok daha kolay oluyor en azından bizde durum böyleydi...
o yüzden bence faydalı olur

okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına ben sevindim nurgüncüm. zira çocuklar 3 yaşına girdikten sonra arkadaş ortamına dalamak zorunda sosyal gelişimlerinin normal olması için.

ben 1buçuk ay önce 3haftalık diyet yaptım 5 kilo verdim kızlar şimdi yapmıyorum 3 kilom kaldı
sütüm azalmıştı çünkü
ben süt için bolbol sütlaç dondurma yemiştim, öyle çoğaldı bi de pompayla sağdım az diye kızım emmiyordu
sağdıkça çoğaldı sütüm
şimdi yine başlıyacam akşam altıdan sonra sadece su ve süt içiyorum benim diyetim kafama göre...
sadece akşamları

kızım uyanınca aceleden yanlış yunluş yazmışım.
nurtencim zorunlu eğitim bence iyi
diyet yapan arkadaşlar sütününzün kesilmememsi için bol süt ve su için sabahları sütlaç yiyin tavsiyem
bir de sütünüzü sağın. pompanın sağarken acıtmaması için kahverengi kısmı tamamen elinizle buruşturup pompanın içine öyle koyup sağın. düzenli sağarsanız kesilmez. susuz kalmayın.

yağ tüketmeyin bi de yeşillik ve bulgur bol süt yapıyor. bir de çiğ soğan salatası:) sevenler
hepinizi öptüm şekerler bu yaza verecez kiloları ha gayrett

canımsın ama ben kasıkla birtek dvit verdim bugune kadar onu da bir aydır vermiyorum, uykusunda 50 cc içirebildim anca dün, illa meme istiyor valla yapişik ikiz gibi olduk.

hımmmmm bunu ilk kez duyuyorum bizde yarın akşam dışarı çıkacaktık eşimle, bir baska arkadasım sen olmazsan cevresinde alır biberonu demişti, senin biberonu almayınca emzirecegini biliyor sıpalar dedi ama ya dediğin gibiyse, gezmek uğruna risk alsam mı? :sinifsinif: :sinifsinif: Bir de biz avent kullanıyoruz, nuk'un biberonunu deneyeyim dedim..
kız bi ben kaldım herhal işe başlamayan
bi de zea , zea mays :))
gençler, yoldaslar bu zea, zea mays esprisi nedir Allasen? çok merak ettim.

bilen bilmeyen ben daha evvel de yazmıştın yastık kılıfına sokuyos biz. Hem ince, hem yüzüne çekemiyor, hem de üstünü açamıyor alkisalkisalkis alkisalkisalkis

bhk cım geçmiş olsun
geceleri de mi emmiyor?
yani tamamen mi kesildi?
diyet mi üzüntü falan mı kesti sütünü?
geçenlerde canımı sıkan bişey olmuştu benim de sütüm kesilir gibi oldu. şekerler yadim ya herşeyi yedim gelmedi süt sıkıntım geçene kadar. sonra da sağdım..azcık azcık

bu arada kendi kendime yazıyrod gibi mi oldum ne?:)

Alıntı:
SZK kullanıcısından alıntı
kızlar bebişleri ne giydiriyosunzu konusu olmuş ya bugün.. biz bi süredir gece başka gündüz başka giyiniyoduk. üstümüz açıyoruz yatak odamız da azcık serin oluyodu. 1 haftadır fecii ısındı. şimdi kısa kollu body şortla uyuyoruz..

ve benim de bi sorum olucak gece neyle örtüyosunuz?

bilen bilmeyen ben daha evvel de yazmıştın yastık kılıfına sokuyos biz. Hem ince, hem yüzüne çekemiyor, hem de üstünü açamıyor
iyi fikir goldgeldcim ben de deneyeyim

ellerine sağlık liliputcuumm oohh miss gibi kokular buralara geldii yaz kokusu zemuszemus özlediğiniz için sağolun bende çook özledim ay netimm yoktuu işim vardı derken az daha çatlayıverecedim sizsiliktennn hihoyyyt

ahaha bi kişi daha sorarsa bununla da ilglili ayrı bi topik açıcam yanlız :roflol::roflol:

38 günlük bi diyete başladık da cocoyla :jeyyar:

heeeeee anlaşıldı bacım.. özet kısmına yazsaymıssın görürdük okadar çok soran olduysaa :dilcikar: okuyamadık geçmişi naapalımmm :jeyyar:

facebookta nicklerimiz ve isimlerimizle kendimizi tanıttıgımız grup var ya goldcum hani sana dün bahsettim 2008 analar grubumuzdaa işte orda zeamays böyle bi espri patlatmıstı kendini tanıtırken yerlere yapışmıştık öyle kaldı adı :roflol: "ben mays zea mays"

bu arada evet iyi fikir biberonu babası arkadaşın annen başka biri vermeyi denesin bide senin memişin sütün kokusunu alıodur belkim uyanık :jeyyar:

bu arada yaşasın 9 yıllık eğitim :lepi: ben zaten okulun 5-6 yaşlarında başlaması taraftarıyımm çünküü çocuk çook erken yaşta gelişiyoo heleki zamane bebelerii sositososito

zemuszemus
hah bende tam yazacaktım saliha nın havalı battaniyesinden mi diye zemuszemus zemuszemus polar gibi degil miydi o? seneye lazım olur mu battaniye bilmem ki, çok içimde kaldı o battaniyeler, üstelik yesilkoy pazarında gördüm gerci hala var mıdır bilmem yaz geldi neticede ama...

ay çok geçmiş olsunnn canım benim ya... kıyamam ben kartopuma.. çok hareketliler annesi artık çoook düşe kalka buyuyecekler böyle, senin ne sucun var, sen istermiydin düşsün... hele bir ayaklansınlar düşüp düşüp kalkacaklar..
kızlar bir arkadasım oğlunu psikologa götürmüştü yeri gelmişken yazayım düştüklerinde v.s. sakın "kaka yer, pis bilmemne" falan yapmayın cunku bu şekilde olursa ilerde her basarısızlıklarında baska bir suçlu ararlar, kendilerine öz eleştiri yapmazlarmış.. Böyle durumlarda sen düştün, bir dahakinde dikkatli olursun, orada oynamazsın v.s. diye buyuk adam gibi konuşmak lazımmiş...

Son düzenleme:

canım rep verecektim sana veremiyomuşummm:jeyyar:
bu tarz bilgiler veriyosun yaaa sana tşk ediyorummm.
paylaşımın için cokk saol.....a.s.Şeniz

gold.cum güsel bir bilgi teşekkür ederim cancaazım İnşallah bunlar hep aklımızda kalır yaa çok önemli detaylarrrr

bu arada sabah bahsettigim müjdemi desem kabusmu desemm nedir bilemediğimm bomba haber..

kızlar bende regl olanlar kervanına katıldım bu sabah itibariyleeee delikafadulden delikafadulden imdattttttt üzülcem ama Allah2ın gücüne gider diee üzülemiom neticede saglık belirtisi a.s çok şükür ama şu yazıda atlatsaydık bari be hiiç çekilmiyoo unutmuşum görmeyelii gelice tanıyamadım :roflol: bu arada bide şokk szk ile konustuk bugun telde.. ona söledim anammm kalp kalbe olurda şey şeye duymamıştım oda bugun sey olmuş ilk kez :1shok: :1shok: ay szk.cim dayanamadım atladım senden önce bacım :sinifsinif: delikafadulden :1hug: :teytey:

QUOTE ELVIRA- ELVIRADAN ALINTI
-tatlicadiarzu-kız ben vazgeçtim seni götürmücem -tatlicadiarzu-
ben artık öğrendim iyice ustası oldum kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2
ben yapıcam sana:jeyyar::jeyyar:[/QUOTE]

hah tam diyecektim elviranın ne işi var agdacı da benim bildiğim elvira agdasını kendi yapar; hah bir de kesin ilkim de kendi yapiyordur.-tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu-
bu cibiliyeti bu iki gacı da görüyorum :hooray: :hooray:

Son düzenleme:
facebookta nicklerimiz ve isimlerimizle kendimizi tanıttıgımız grup var ya goldcum hani sana dün bahsettim 2008 analar grubumuzdaa işte orda zeamays böyle bi espri patlatmıstı kendini tanıtırken yerlere yapışmıştık öyle kaldı adı :roflol: "ben mays zea mays"

bu arada evet iyi fikir biberonu babası arkadaşın annen başka biri vermeyi denesin bide senin memişin sütün kokusunu alıodur belkim uyanık :jeyyar:[/QUOTE]

iyiymiş espri kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 sagol canım...
yok bu deneme için benim evde bile olmamam gerekiyormuş, evde olursan kokunu alır emmez dedi... Fakat biz beyoğluna gitmeyi dusunuyoruz. Mesafe uzun bilmem ki ne etcem. :uhm::uhm:
yARIN gidelimde nukun biberonu geldiyse alalım bari bir de onunla deneyeyim. Hani dişiyle bile ilgiliyse onlar damaklı ya, alır belki...
Bu arada bizim görünür de hiç diş yok, gelirse de alttan gelecek gibi? dişleri gelen sekerler, alttan mi geldi, üstten mi?

canım rep verecektim sana veremiyomuşummm:jeyyar:
bu tarz bilgiler veriyosun yaaa sana tşk ediyorummm.
paylaşımın için cokk saol.....a.s.Şeniz

canım askolsun, yardımcı olursam ne mutlu sizin bebişleriniz benim bebişim hepsi bir :kedi:
gecen gece de sana özel birşey yazmıştım ortamda bebeklerin annenin ruh halini almasıyla ilgili, okudun mu canım?

annene söyleseydin bir tokat atsaydı -tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu-
bende rüyamda gördüm regl olduğumu, benim ki de kalp kalbe karsı sayılır mı :kedi::kedi:
bende dedim hayırdır insallah nurgunun etkisinde kaldım herhalde hihoyyyt

QUOTE ELVIRA- ELVIRADAN ALINTI
-tatlicadiarzu-kız ben vazgeçtim seni götürmücem -tatlicadiarzu-
ben artık öğrendim iyice ustası oldum kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2
ben yapıcam sana:jeyyar::jeyyar:

hah tam diyecektim elviranın ne işi var agdacı da benim bildiğim elvira agdasını kendi yapar; hah bir de kesin ilkim de kendi yapiyordur.-tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu-
bu cibiliyeti bu iki gacı da görüyorum :hooray: :hooray:[/QUOTE]

kız cibiliyetsizin tekiyimkaydirigubbakcemile3 yapamam ağda filan
gider çatur çatur yaptırırım.:roflol::roflol::roflol:
denedim bir kere her tarafım morluk içerisinde ve kan kaybından az daha gidiyordum.
yaralar iyileşene kadar tüyler geri çıktı :kedi::kedi::kedi:

sayılır bacım sayılırr.. çünkü telefondaa şok olduk szk.cım ile aynandaa ne böö ööö şey bende kem küm falan.. hemen dedimkiii goldcugumda olmamıştıı bide ona soralımm, oda olurmuymus die konustuk kendi aramısda kaydirigubbakcemile3 seninde rüyaya malum olmuş.. ek gıdaya gecincee oluyomuş efsanesi doğru heraldee yaa.. sende test edices ek gıdaya gec bakalım nolcak sırnaşık şey

canım askolsun, yardımcı olursam ne mutlu sizin bebişleriniz benim bebişim hepsi bir :kedi:
gecen gece de sana özel birşey yazmıştım ortamda bebeklerin annenin ruh halini almasıyla ilgili, okudun mu canım?

saol canımm.bu tarz paylaşımlar benim için cokk iyii

ayrıca özelimden herhangi bişey almadım canım senden
ay cokk üzüldümm şimdii.alsaydım mutlaka sana bi tşk mesajı iletirdim canmmmm:çok üzgünüm:CADIARZU

kızlaaar
benim kızımın sol dişinin ucu çıktıııı
sonunda günlerdir huysuzdu sebebi ortaya çıktııııı
az önce emerken acıttı bi baktım ki çıktı
sabahtan beri eline aldığını geveleyip duruyordu
elimi çizdiii
çok sevindim
darısı ndiğer bebişlereee
öptüm şekerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…