2008 Aralık Anneleri

ah canım ah benimde 2 li testimde başıma bir sürü işler geldi..sözde herşeyimize iyi bakılsın diye prof. doktora gittik manyak adam ultrasonda yaptığı bazi ölçümleri forma yazmamış.. formuda ertesi gün tarama için kan verdiğimizi yer aldımı.. hastanede kit cihazı yok diye 1 hafta geciktimi sonuç.. alacağımız gün doktorunuz ölçümleri yazmamış rapor veremiyoruz dedilermi.. benim 14 haftamın dolmasına 3 gün varmı.. geri doktorun yerini bastım tekrar ölçüm yaptı bu sefer de ölçümü yanlış yaptımı hastane gene kabul etmedimi.. bir daha gidip yaptırdım ölçümü en son aldık raporumuzu..teste göre herşey yolunda dendi.. ama hiç sağlıklı bir test olmadı.. içim hiç rahat değil.. zaten o prof. bozuntusunuda bıraktım..elime geçse boğarı onu klava: bu akşam yeni doktoruma gidicem 3 lü taramayı adam akıllı yaptırıcam.. zaten bazı doktorlar 2 li teste gerek duymuyorlarmış. önemli olan 3 test diye söylendi bana. ama senin doktorun ne söyledi sana bilmiyorum.. kafana takma ve 3 lü testinin zamanını kaçırma.

kontrolüm 28 haziranda. o zaman 16 haftalık olmuş olucak hem üçlü testi yaptırıcaz hem de cinsiyetini öğrenicez inşallah. sağlıklı olsun da bekleriz canım

inşallah canımyerimseniben cinsiyeti o zaman belli olur, istediğini alırsın. az kalmış zaten
sırnaşık şey

nurgün ah canım böyle insanı sağa sola koşturuyolar işte.saol canım yinede rahatladım.seninde inş.bu dr.iyi olur haber ver oldumu canım.

arkadaşlar elimdeki el kitabında eğer ikili testi yaptırmadıysanız, üçlü testi atlamayın yazıyor. zaten hem ikili testi hem üçlü testi bir arada (eğer sorun yoksa) çok az dr. istiyor. bunlarla birlikte nükleer tıp uzmanlarının baktığı ayrıntılı ultrasonlar var (ben Eyüp Ekici'ye gittim) ona girerseniz hiçbir şeye gerek kalmayabiliyor.

benim de ikili testte başıma gelmeyen kalmadı. ilk gittiğim doktor çok kötü konuştu 11. haftanın ilk günü kan vermiştim. ense kalınlığı iyi olmasına rağmen değerler kötü çıktı. bebek için de bağırsakları gelişmemiş kafa tası oluşmamış dedi. kabus gibiydi.
hemen kendi doktoruma gittim 12. haftada test tekrarlandı ve değerler gayet iyi çıktı. üstelik bebişimin ellerini burnunu rahatlıkla ben bile ayırt ettim. bağırsaklarını falan da sordum gayet iyiydi.
biraz uzattım ama iki hastane arasında veya iki doktor arasında büyük farklar olabiliyor. yaşadığımız acı bize kar kalıyor. çok dikkat etmek gerekiyor diye düşünüyorum ben.

Arkadaslar şimdi benim kafam iyice karıştı.. Hem ikili hem 3 lü test yaptırmayalım mı?

Arkadaslar şimdi benim kafam iyice karıştı.. Hem ikili hem 3 lü test yaptırmayalım mı?

kafan karışmasın arkadaşım, sen hepsini yaptırabilirsin tabi, bende yaptıracağım. ama zamanını kaçırdıysan yada yaptırdığın ikili testten emin değilsen sıkılmana gerek yok diyorum.

aaa ne acımasız bir doktormuşklava:

kizlar ben 4 boyutlu ayrintili ultrasona girdim cok gelismis bir seydi doktor bebegin herseyine bakti bilmiyorum o makine turkiyede varmidir varsa bile eminim cok pahalidir cunku biz bile 185 euro verdik doktor herseyi inceledi olctu bicti cok sukur hersey iyi cikti ve bize ikili test yapmaya gerek yok dedi belki turkiyedede oyle bisey vardir bir arastirin derim

canım bak 2 li testi her doktor yaptırmıyor.. ama 3 lü test en önemli tesit bu testi mutlaka her doktor istiyor .. 16 ve 18 haftalar arasında yapılacak ihma etme .. zaten 2 li testte bildiğim kadarıyla doktor söylemişti bir sorun çıkarsa 3 ü testi bekliyorlarmış.. çünkü 2 li teste çıkan sorunlarda anne karnından sını alınamıyor (amniyosentez) çünkü 12-14 haftalarda bebegin kromozonları bbeğin içinde bulunduğu sıvıya geçmiyor. dolayısıylada bebeğin hücresinde alınıyor.. yani kısaca bebekten parça alınıyor.. doktorlarda bunu yapmak istemedikleri için 3 lü testi bekliyor eger 3 lü testte bir sorun varsa o zaman amniyosentez yani anne karnından su alınıyor.. 16 ve 18 haftalar arası yapılıyor ve bebeğin kromozonları anne karnındaki sıvıya geçmiş oluyor.. ay çok uzun anlattım ama için rahat etsin diye..

merhaba arkadaşlar nasılsınız???
ben kötüyüm yaa mide bulantılarım geçti derken şimdi de alerjik rinit başladı
bütün ilaçlar yasak dr kontrolü altında tibbi gerek olursa verilir ama çok risklidir diyorlar
baş ağrısından ölüyorum sesim kısıldı nefes almakta zorluk çekiyorum
artık doğal nefes açıcılar bulmaya çalışıyorum
önerisi olan varsa denerim arkadaşlar çok kötüyüm

bir de arkadaşlar çoook dişim ağrıyo
dşçiye gideceğim ama biraz daha büyüse mi

eyüp ekiciye bende gidicem okuduğum kadarıyla 20. hafta uygun dediler ama sen ne zaman gittin birde ücret ne ödedin?

hg. loracım nereye kayboldun bakimm. ewet haklısın bende bütün hamilelere 4 boyutlu usg yi tavsiye ediyorum.. biraz pahalı bir yöntem ama 4 4lük bebekteki (allah korusun) anormallikleri sinir sistemine kadar araştırıp 100 de 100 doğru sonuç veriyor. biliyosun ben 5 ayımda giricem ve burda yani ankarada 85 ytl ye iyi bir merkez buldum oraya gidicem.. Allah herkesin bebeğinide benim bebeğimide korusun (amin)

geçmiş olsun canım. kendine dikkat et bol sıvı al. dişçi için en uygun haftalardayız bildiğim kadarıyla. ama sen bi sor doktoruna. sevgiler...a.s.

canim ya cok uzuldum nazarmi degdi ne ya valla hicbir fikrim yok ne yapman konusunda ama umarim en kisa zamanda iyilesirsin bundan sonra daha cok dikkat et kendine cnm allah acil sifalar versina.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…