2008 Aralık Anneleri

arkadaşlar goller nasıldı ama harika bir gece yaşadık hayatta herşeyimiz böyle mükemmel olsun oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

günaydın kızlar nasılsınz bakalım?malum dün maç vardı herkes geç yattı sanırım .hepinize güzel bir gün geçirmeyi diliyorum.çok öptm a.s.

günaydın kızlar nasılsınz bakalım?malum dün maç vardı herkes geç yattı sanırım .hepinize güzel bir gün geçirmeyi diliyorum.çok öptm a.s.

günaydın canım nasılsın sana bir şey sormak istiyorum zahmet olmassa ve mümkünse bebeğinin son kontroldeki gramını yazabilirmisin şimdiden teşekkür ederima.s.

günaydın kıslar.evet düngece maçın heyecenından geç yattım.maç uzayınca malum.ama süperdi helal olsun türkiyeye dimi.insanın tüyleri kabarıyor.hadin kahvaltıya gelin bana bakim.sizi kuş sütüyle beslerim canlarım benim:sm_cool:

gunaydin sekerim valla kahvaltiyi hergun yalniz yapmaktan biktim zaten hemen hazirla sana geliyorummmmmmmm

günaydın canım nasılsın sana bir şey sormak istiyorum zahmet olmassa ve mümkünse bebeğinin son kontroldeki gramını yazabilirmisin şimdiden teşekkür ederima.s.

canım ensongittiğimde 12+3dük ve dr gram faln söylemedi bende sormadım.7bçk cm di.a.sa.sen son kaç haftalıkken gittin?boyu kğ nekadardı=?:1hug:

günaydın tatlı annelerim benim!

bugün evdeyim. evde olmak çok güzel bişey yahuu. iyiki hafta sonları çalışmıyorum :) doya doya uyudum:1closedeyes:

yaaa kızlar rüyamda meleklerimi gördüm. iki rüya gördüm. ikisinde de bebeklerimin biri kız diğeri erkekti çok güzeldi. rüyamın birinde bebeklerimi emziriyordum. kucağımda yumuk yumuk emiyorlardı ne kadar güzel bir duygu. keşke uyanmasaydımda rüyam devam etseydi. hala etkisindeyim

ilkim canımgünaydınsanada sen hangi semttesin:1rolleyes:?bende istanbuldan gelin geldim buraya 10ay oldu:1hug:

zeamays canım yaaa bende dün bebişimin kafası geldi elime tam öğlen uykusuna yatmaya hazırlanıyordum malum eller herzmanki gibi karnımda okuşuyorum falan sağ kasığımın üstünde yusyuvarlak kafası geldi elime ağladım çok duygulandım.kayınvalidem altkatta oturuyo gel seni babnnene götürüym dedim kaçtı gitti benimki :) çok güzel bi duygu yaaa.a.s.
canım sen nezman dr gitcfeksin en yakın tarih nezman?

sorma canım yaaa taaa 7 temmuzda randevumuz. ama ben dayanamayacağım galiba bu hafta içinde başka bir doktora gitsemmi diyorum! kararsızım kendi dotoruma ihanet edecekmişim gibi geliyor:sm_confused:

canım bende salı günü dr gitcektim 1ay oldu çünkü dr bu hafta yokmuştatile çıkmış.haftayda eşimin vardiyasıuygun değil nasıl yapcaz bilmiyorumm.neyse hayırlısı olsun.bende başka dr gitmek istemiyorum.benim herşeyimi kendi dr biliyo bide herşeyi diğerine anlat faln bissürü baş ağrısı gibime geliyo :)) a.s.

Hamilelere deniz ve havuz uyarısı
Samsun - AA- Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Alper, hamilelerin hijyenik koşulları uygun olan yerlerde denize girebileceklerini belirterek, ''Temizliği konusunda emin olmadıkları yerlerde kesinlikle denize girmemeliler'' dedi.

Prof. Dr. Alper, sıcaklardan en çok etkilenenler arasında hamilelerin önde geldiğini söyledi. Hamilelik döneminde yüzmenin önemli bir egzersiz olduğunu hatırlatan Alper, hijyen olmayan yerlerde denize veya havuza girilmesinin bebek ve anne için risk oluşturduğuna dikkati çekti.

Hamilelik döneminde yüzmenin, bebeğin gelişimi ve anne sağlığı için yararlı olduğu ifade eden Prof. Dr. Alper, buna rağmen her yerde yüzülemeyeceği uyarısında bulundu ve hamilelerin deniz ya da havuza girerken hijyen konusunda mutlaka duyarlı olmasını istedi.

''Hamileler iki kez düşünmek zorunda''

''Hamileler hijyenik koşulları uygun olan her yerde denize girebilirler'' diyen Alper, şöyle konuştu: ''Havuzlar için de aynı şey geçerlidir. Normal insanlar denize girerken
bir kere düşünüyorsa hamileler iki kere düşünmek zorundalar. Temizliği konusunda emin olmadıkları yerlerde kesinlikle denize girmemeliler. Kapılacak bir enfeksiyon bebek için de anne için de risk oluşturur. Bu nedenle hamilelerin deniz ve havuza girerken normalden daha fazla duyarlı olmaları gerekir.''

Yüzmenin iyi bir egzersiz olmasına rağmen her hamilenin yapmak zorunda olmadığını vurgulayan Alper, yüzme yerine başka egzersizlerin de yapılabileceğini de hatırlattı.

-Sıcak havalara dikkat-

Hamilelerin günün sıcak saatleri olan öğle saatlerinde korunmasız gezmemeleri gerektiği uyarısında da bulunan Alper, sıcağın kan basıncında artışlara neden olabileceğini belirtti.Yükselen vücut ısısının hamilelerde gebeliği yorucu, hatta bazen riskli kılabildiğine işaret eden Alper, ''Sıcak havalarda hamileler mümkün
olduğu kadar öğle saatlerinde dışarı çıkmamalı, korunmasız dolaşmamalı. Kolay değiştirilebilen, ter emici, güneş ışınlarını yansıtan açık renkli, rahat giysiler giymeliler'' dedi.Aşırı sıcaklarda sık aralıklarla ılık duş alınmasını da öneren Prof. Dr. Alper, idrar sırasında yanma meydana gelmesi ve sık idrara çıkma durumlarında ise mutlaka hekime başvurulması gerektiğini kaydetti

haklısın emineciiim. bende eşimde aslında çok merak etmiyorduk cinsiyetlerini ama teyzeleri hergün beni sıkıştırıyor hadi doktora gidelim öğrenelim diye. artık bebek giysileri almak istiyorlarmış :1rolleyes: bende etkisindemi kaldım nedir. bu gece o rüyaları gördüm. bir tuhaf oldum. artık bende bebeklerimi oğlum kızım diye sevmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…