2008 Aralık Anneleri

Uzmanlar, hamilelik döneminde özürlü bebek doğumuna yol açan 6 tehlikeye karşı anne adaylarını uyardı.

Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek isteyen anne adayının gebelik öncesi bilinçli olmasının, ortaya çıkabilecek pek çok rahatsızlığı önlediğini belirten uzmanlar, özürlü bebek doğumuna yol açan tehlikeye karşı anneleri uyardı. Yüksek ateş, kedi ve köpekle yakın temas, her gün yapılan ağır makyaj, stres, içki ve bozulmuş yemek yemenin bebeğin özürlü doğmasına neden olduğunu tespit eden uzmanlar, bu durama yol açan sebepleri şöyle sıraladı:
Hamileliğin ilk günlerinde yüksek ateş: Hamileliğin ilk günlerinde geçirilen yüksek ateş, bebeğin dış görünüşünde bir anormalliğe neden olmazken, bebeğin beyin dokularının büyümesini olumsuz etkiler ve çocuğun zeka özürlü olmasına yol açabilir.

Kedi ve köpekle yakın temas: Bakteri taşıyan kedilerin bebeğin özürlü olmasına neden olan bir bulaşıcı hastalığın kaynağı olduğu ve kedinin dışkısının da bu bulaşıcı hastalığın ana yayılma yollarından biri olduğu pek bilinmiyor. Ancak yapılan bir araştırmada, İngiltere'de her yıl yaklaşık 500 bebeğin, annelerinin kediyle yakın temasta bulunmasından dolayı özürlü kaldığı ortaya çıktı.

Her gün ağır makyaj yapmak: Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen bir araştırma sonucuna göre, her gün ağır makyaj yapan kadınların makyaj yapmayanlara göre özürlü bebek doğurma riski 1.25 kat daha fazla. Bebeği olumsuz etkileyen ise, kozmetik ürünlerde bulunan arsenik, kurşun ve merkür gibi zehirli maddeler. Bu gibi maddeler hamile kadının cildinden bebeğin kan dolaşımına giriyor ve bebeğin normal büyümesini olumsuz etkiliyor.

Stres: Hamileliğin ilk üç ayı içinde yaşanan stres, bebeğin "tavşan dudaklı" olması gibi çeşitli özürlere neden olabiliyor.

İçki: Hamile kadın içki içtiği zaman, alkol plasentadan embriyoya geçer ve bebeğe ciddi zarar verir. Hamilelik döneminde günlük iki bardak ya da daha fazla alkollü içki, bebeğin özürlü olmasına neden olabilir.

Bozulmuş yemek yemek: Uzmanlar, hamile kadının yediği bozulmuş yemeklerde bulunan küfün, plasentadan bebeğe geçtiğini, bunun da bebeğin kromozomlarında kötü etki yarattığını belirtiyorlar.

vallaha sorma canım yaaaaaa
ccanım sen ilk doğumu nasıl yaptın?
devletemi özeldemi?anlatsana azcık mümkünse şutarafagitti
a.s.çoköptmm

İlk doğumumu normal yaptım. Özel Kadıköy Şifa Hastanesinde yaptım. Doktorum iyi bir doktordu ama bayağı fazla bir para ödedim. Öyle ki 6 yıl önceki doğumuma verdiğim paranın yarısından bile az bir paraya doğurucam bu sefer. İstanbul da devlet hastaneleri çok kalabalık ve inanılmaz pis. Özel hastaneler de çok fazla o nedenle bütçene uygun bir özel hastane mutlaka bulabiliyosun. Mesela 2 ay önce bir arkadaşım bir özel hastanede sezeryan doğumunu 500 ytl ye yaptı. Daha uygun hastaneler de var. Ama ssk indirimiyle normal doğuma 4-5000 ytl isteyen hastaneler de var.

zamanı çokmu geçmişti bebişinnde öyle oldu?suyun yeşillenmesinn sebebi neydi?
nerde doğum yapmıştın?şimdi nerde yapcaksın??
ayy başını ağrıtmıyorumdur inş a.s.

yook günüme 3 gün vardı sezeryanda belli oldu suyun yeşillendiği istanbul aksayda 29 mayıs hastanesinde doğum yaptım şimdi nisa hastanesini düşünüyorum

GÜNAYDIN KIZLAR CUMARTESŞ GĞNĞ TEYZEMİN GELİNİ DOGUM YAPTI DÜN BEBEĞİ GÖRMEYE GİTTİM COK TATLI BİŞEYDİ YA MİS GİBİ SÜT KOKUYORDU 3200 KG 50 CM BİR KIZIMIZ OLDU ADI ECEM COK COK GÜZEL MİNİCİK SÜREKLİ ANNESİNİ EMİYO ANNESİ ISRARLA NORMAL DOGUM YAPMAMI İSTEDİ CUMARTESŞ 12 DOGUM YAPMIŞ 5 GİBİ CIKTI SÜREKLİ AYAKTA GELENE GİDENE HİZMET EDİYORDU a.s

herkese günaydın, zeynepcim çok sevindim allah analı babalı büyütsün inş, nazlıcık senin bebişinde süper görünüyor:)
yaklaşık 15 gündür acayip rüyalar görüyorum arkadaşlar, sıkıcı, sanki bebişim olmuş ama ben onu beslemeyi unutmuşum böyle garip rüyalar.dr.um hormonlardan olduğunu söyledi. sizler ne durumdasınız, garip rüyalar gören var mı?

OLUYO CANIM OLMAZ OLURMU HİC BAZEN AĞLAYARAK KALKIYORUM RÜYALARIMDAN NORMALDİR HERHALDE CANIM :1hug:

ne kadar ilginç bir durum, özellikle ilk çocukları olacaklar için. kendinden başkası için bu kadar endişe duymak. ben şaşırıyorum.

canım bende sordum kadıköy şifaya normal doğuma 5.100 sezeryana 5.400 dediler paket fiyatlarmış bence çok pahalı hiç gerek yok:dilcikar:

günaydın arkadaşlar,zeynepvural hayırlı olsun canım Allah o günleri hepimize nasip etsin inşallah..... Arkadaşlar ben bu 2 li ve 3 lü test ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum açıkcası ben bu testlerin yerine 3 boyutlu ultrasondan yanayım. Çünkü bu ultrason ile bebeğin damarlarına ve vücudundaki kemik sayısına kadar herşey görünüyormuş.Ben ilk çocuğumda teknoloji bu kadar ilerlemediği için yaptıpma imkanıda bulamamıştım ve tarama testini(3 lü)yaptırmıştım.2li tarama testide yoktu.siz hangisinden yanasınız düşüncelerinizi merak ediyorum?

aslında ben başlangıçta hepsini yaptırayım dedim, ancak sonra 2li test sonuçları normal olunca ve ayrıntılıda da birşey olmadığı söylenince 3lüden vazgeçtim. ayrıntılı ultrasona girilecekse bile (zaman olarak 2liden daha geç çünkü), 2li testin yaptırılmasından yanayım. herşey normalse bence 3lüye gerek yok.

ben ikili test yaptırdım bi problem çıkmadı çok şükğr ama doktor 3 lü testte isteyecekmi bilmiyorum. 3lü testi kaçıncı haftalar arasında yapıyorlar? doktora temmuz 12de gidicez beelki test zamanı geçmiş olur.:uhm:

canım Bende Sordum Kadıköy şifaya Normal Doğuma 5.100 Sezeryana 5.400 Dediler Paket Fiyatlarmış Bence çok Pahalı Hiç Gerek Yok:dilcikar:

Biraz önce Anlatmiştim Teyzemin Gelini Yeni Doğum Yapti Diye özel Hastanede Yapti 460 Ytl Vermişler Herşey Içinde Dogum Dr Cocuk Dr Falan Dogum Esnasinda Tam 7 Kişi Girmiş Cokta Memlundu Bende Allah Nasip Ederse Orda Yaptirmayi Düşünüyorum Fiyatida Uygun Temiz Ve Kaliteli Bir Yer Ama 5100 Ve 5400 Cok Ama Cok Pahalli Bence

16-20. haftalar arası üçlü tarama testi yapılıyorşutarafagitti

Evet Canim çok Pahali Allah Korusun Bide Bebeği Küveze Koyslar Yandik Bi Araba Parasi Gider Herhalde.senin Dediğin Hastane Hangisi Canim

hayırlı olsun Zeynepcim maşallah Allah analı babalı büyütmelerini nasip etsin..
Hangi hastanede yaptı dogum SSK li miydi?

Evet Canim çok Pahali Allah Korusun Bide Bebeği Küveze Koyslar Yandik Bi Araba Parasi Gider Herhalde.senin Dediğin Hastane Hangisi Canim

denizlide canım özel ege hastanesi canım herşey içinde 400 ytl ayrıca cocuk doktoru istersen 60 ytl ona veriyormuşsun toplam 460 normalde sezeryanda ama epetürel istersen 250 ytl fark veriyormuşsun 710 ytl yapıyomuş ozaman canım normal kontrol için gittiğimde 35 ytl veriyorum 1 ay diger ay vermiyorum ayrıca 4 boyutlu ultrasonda muayene oluyorum canım ben dr.cerrahbaşadan cıkma bir doktor daha cok genc 35-40 yaşlarında cok bilgili herşeyle ilgileniyo hergittiğimizde bebeğin ölcümleri yapılıyo canım ben cok memlunum yerimseniben

hmmm o zaman isteyebilir. ama 3lü testi neye göre istiyorlar acaba.2li testte problem çıkmazsa 3 lü test istiyorlarmı CADIARZU

gunaydin kızlar valla benim ikili teste Allah'a sükür bir problem çıkmadı ama doktor yine de önlem ve prensip olarak üçlüyü de istiyor gerçi ben de yaptırma taraftarıyım..
Biraz size ve doktorunuza kalmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…