2008 Aralık Anneleri

merhaba sma.. kimler var forumda bilmiyorum ama ben daha ne çantamı hazırladım ne çamaşırlarımızı yıkadım.. ama artık yavaş yavaş toparlamaya çalışıcam.. heralde bu haftadan sonra başlıycam..

kapı süsü için eminönünü önerebilirim.. ben almadım almayı da düşünmüyorum ama bir arkadaşım için gecen ay eminönünü gezmiştik.. kahve dünyasının sokagı sırf bu işlerle ilgili dükkanlarla dolu.. kapı süsü, şeker.. vs. bilumum çeşitlerini burada bulabilirsin.. hatta kendin bile yapabilirsin.. daha ucuz bir yer olabileceğini düşünmüyorum ben.. umarım yardımcı olabilmişimdir

valla kızlar ben daha ne çantamı hazırladım nede bebek için bişey aldım 2 3 parça bişey aldım alınacaklarda var evde olanlarda var fazla bişey almayı düşünmüyorum açıkçası sizlerin ilk olduğu için alacaklarınız fazla benim eksik olanlar var ama sıfırdan hazırlanmıcam bende önümğzdeki hafta eminönüne gidip bebek şekerlerini halledecem hem mevlüt hemde hastane için yapacam geceliğim var alıp almamakta kararsızım bi ara resmini koyup sizden fikir alabilirim beğenecekmisiniz bakalım

Fas çok saol bilgilendirdiğin için.Aslında eminönüne geçebilsem çok şey alıcamda bu halde geçemem oraya.Ben anadolu yakasındayım.Sen niye çiçek almıyosun.Aslında ben bi kapı süsü yapmıştım kurdela nakışına giderken.Ama nebileyim kız ya heves ettim.Yinede çok saol.

Ya kızlar bişey daha sorcam.Benim bayağı problemim var.Bende hamilelikten dolay hemoraid oluştu.Otururken çok canım acıyo.Sizdede böyle bi sorun varmı.Ay çok zorlanıyorum ya.Krem verdi doktorum ama işe yaramıyo sanırım.:sm_confused:

ben kapı süslerini oldum olası pek sevmem.. tamamen benim cinsliğim ile ilgili bi durum :) hastanedeki odamızı zaten onlar süsleyecek, fakat eve kapı süsü istemiyorum.. ama şeker yapmayı düşünüyorum inşallah.. arkadaşımla gittiğimde almadıgıma çook pişman oldum. eger kocamı kandırabilirsem ve eminönüne gidersem malzemelerimi alırım ve yaparım. ama eger yapamazsam sadece hastanede dağıtmak için bikaç kilo bebekli çikolata alıcam o kadar.. inşallah gidebilirim ve kendim hazırlarım. çok daha anlamlı olacaktır eminim.. kısmet bakalım..

Fas bişey sorabilirmiyim sana.Neden saliha betül.Bende betül ismini çok beğenmiştim anlam olarak ama kara veremedim.Sen neden seçtin merak ettim.Anlamlarından dolayımı.kaydirigubbakcemile2

Fas bişey sorabilirmiyim sana.Neden saliha betül.Bende betül ismini çok beğenmiştim anlam olarak ama kara veremedim.Sen neden seçtin merak ettim.Anlamlarından dolayımı.kaydirigubbakcemile2

evet canım.. saliha yı da betül ü de anlamlarından dolayı seçtik.. saliha ve betül birbirlerini anlam olarak tamamlıyorlar ayrıca.. ben isimlerin karakteri çok etkilediğini düşünüyorum.. benim ismim; başına buyruk ve kendi ayakları üzerinde durabilen kadın anlamına geliyor ve kesinlikle taşıyorum bu özellikleri.. bu yüzden isim bence çok önemli.. inşallah isimleri gibi karakterli olurlar yavrularımız..:Saruboceq:

kızlar bende geçende gittim eminönüne ama tembellik yapıp bakmadım ya.bende gitcem artık yine biara şekerlere bakcam.
henüz bende hazırlamadım hast.çantasını.iç çmaşırı felan aldım çorap.gecelik daha bakmadım bile.emimönününde biçok mağazada var aslında off.ama yarın bebeğimin kıyafetlererini yıkamaya başlıyorum.inş.hava güzel olur hemencik kururda yerleştiririm.artık yavaş yavaş hazırlamak lazım

şu çamaşır yıkama olayı nedense beni çok heyecanlandırıyor kızlar.. istiyorum ki şöyle geniş bir zamanda öpe koklaya, seve seve yıkayayım ütüleyeyim çamaşırları..

Bende anlamlarına çok önem veririm.Aslında ben hep Elif İrem istiyordum.Sonra araştırınca İremin anlamının cennet bahçesi değil Cennete karşı isayanla yapılan lut kavmi zamanındaki helak edilen İrem bağlarının adı olduğunu öğrendim.Ama halk arasında yanlış biliniyor.Cennet bahçesi falan değil yani.Tabi öyle olunca işler karıştı.Elif isminide çok seviyorum.Bizde kararsız kaldık aslında.Elif Betül mü olsun Elif Banu mu yoksa Aybükemi.Hala tam karar veremedim.Ama isimlerin içinde en çok bunların anlamlarını çok beğendim.Sen ne dersin.Hangisi güzel.Bu arada benimde ikinci çocuğum olucak inş.3.5 yaşında Mehmet Emin isimli bir oğlumuz var.Senin kaçıncı hayırlısıyla.kaydirigubbakcemile

Kızlar ya bişey daha sorucam.Çamaşırları yıkayınca yeni gibi durmuyo.İlla yıkamamız lazımmı.Yani neticede hepsi yeni çamaşır.Nebileyim ben kararsız kalıyorum bu konuda.Yanlışmı düşünüyorum acaba..:CüvCüv:

SMA hoşgeldin hayırlı olsun arkadaşım.allah kucağına sağlıklı sıhhatli vermeyi nasip etsin.isim konusunda eşimle tartışmalar yaşasakda galip ben geldim.ben ilkim koycam kızıma,eşimde 2.ismini elif istiyor.ama o değil annesi istediğinden sorun yaşıyoruz..aramazı iyi olmadığından bende tepki gösteriyorum tabi.hele bir doğsunda yavrucağımız.bana kalırsa elifbanu koy.sen biirsin ama anlamıyla daha bir özdeş sanki,yakışıyo yani.

bizim ailemiz de elif i önermişti bize.. fakat benim arkadaşlarımın çogu elif ve zeynep ismini kullanmışlardı.. ben de başka isim mi yok diye elemiştim.. ama eger etrafımda bu kadar çok elif olmasaydı düşündüğümüz alternatiflerden biri de elifti..

ireme gelirsek, aslında telaffuzu çok güzel bir isim. benim de çok begendiğim bir isim. ama dedim ya karakterine etki edecek bir isim olsun istiyoruz biz. yani anlamı cennet bahçesi olsa da karakterine nasıl bir etki edebilir ki diyerek düşünürdüm herhalde..

isim konusunda ben çok başarısız birisiyim.. seçtiğin isimlerin hepsi gerçekten çok güzel isimler.. ama anlamlarını bilmediğim için yorum yapamıyorum.. ya yaşantısıyla rnek olan kişilerin isimlerini koymaya dikkat ettik ya da anlamlarına bakarak.. ismiyle yaşasın güzel kızın inşallah

benim bu ilk kuzum.. inşallah Allah oğluna da hayırlı uzun ömürler versin canım..

smacığım ben bu konuda çok hassasım.kıyafetleri temiz fakat,onlar fabrikadan çıkıyor.birsürü kişinin eli değiyor,mağzada bile alınca birsürü insan seçerek alıyor.bence yıkanmasından yanayım tertemiz hijyenik giysin yavruşlar.ben iç çamaşırı alsam bile yıkamadan giymem.

Canım ya amin cümlemizin.Seninkinin isminide çok beğendim.Ya bende çok beğeniyorum ama betülün anlamıda çok güzel.Bide biyerde okudum okul döneminde öğretmenler farklı isimli çocukla ayrı bi ilgi alaka gösteriyorlarmış ve onların önü daha parlak oluyomuş.Yapılan bir araştırmaymış bu.Bende acaba aybükemi olsa acaba dedim bunu okuyunca.Heralde sonunda 3 isim arasında kura çekicez.Benim ismimde kura çekilerek konmuş.

ayy fascığım sorma.şimdi tekrar bakcam kıyafetlerine,kız insan duygulanıyor ya.rabbim şu günleri göstersin bize

ilkim hergün inanır mısın odasını toplama bahanesiyle giriyorum.. dağıtıp dağıtıp tekrar topluyorum.. aslında biraz da onun için yıkamadım bugune kadar.. bu kadar ellemeye doğana kadar kirlenir dedim kaydirigubbakcemile3

aslında ben de ilkimciğime katılıyorum.. elif banu nedense benim de içimi ısıttı.. çok güzel bir isim, yine de sen bilirsin tabii..

çamaşırların ykanma konusunda ben de başlarda senin gibi düşünüyordum fakat sonra fikrim değişti.. ben pazardan alışveriş yapmasam da magazadan bile olsalar herkesin elleri değiyor.. acaba elleyen insanlar ne kadar temizler.. hadi onu geçtim bazen magazada yere düşüyorlar. o yere hangi ayaklar basıyor.. bunları söyleyince bi arkadaşım kesinlikle yıkamalıyım diye düşündüm.. ama hijyen olayını minimum seviyede tutmaya çalışacağım.. hiç istemiyorum pimpirikli anne olmayı.. ama çok da vurdum duymaz olamam.. Allah korusun onlar daha tazecik bebecikler.. ay kuzum yerim ben onları

Amin canım cümlemizin inş.Elifin anlamı şöyle:Kuranın ilk harfi,sırlaının yanlızca Allahın bildiği,kibar narin yapılı ince,uzun kız demekmiş.Banurenses,hanımefendi,hanımlarınefendisi,Tazegelin Betül:Erkeklerden çekinen,nasumlu kadın,Hz.Fatıma ve Hz.Meryemin 2.adı Aybüke:Ayyüzlü güzel,zeki demekmiş.

çok güzel çok... bu isimlerden bi tek kızma ama aybukeyi begenmedim.. o da sundan.. ben ay eki ile başlayan isimleri pek sevmiyorum.. ondan olabilir.. bana sorarsan kızımın ismi oladugu için tabii ki betül derim ama elif banu da çok tatlı bir isim.. aynı zamanda uyumlu da..

ay canım benim.bende öyleyim inan ki.bugüne kadar elleye ellye yıkamadım bende,düşünsene ya onları giydirmek narin kollara bacaklara,popoya nekadar güsel bişi olcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…